• 9.375.064 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Vincenzo Coccotti

Cody Nicholson

avatar van carlosa

carlosa

Tja mensen die deze film niet voelen hebben naar mijn mening gewoon een beperking. Ik ga ook niet beginnen over de mooie momenten, en sterk acteerwerk van deze film, maar raad de mensen die deze film niks of minder vinden aan om in een grot te gaan wonen

avatar van rep_robert

Of jij gaat gewoon in een grot wonen als je het verschil in smaken niet erkent bij mensen en niet tegen kritiek kan

avatar van Justinw

Justinw

Sterke film die het net niet was.

Het was zeker een leuke film met een aantal geweldige dialogen, maar vond het soms allemaal wat te makkelijk. Het lekker over-the-top sfeertje met dat vrolijke deuntje was heel leuk. En het Hawai-shirt wat "Clarence" droeg, was dan ook heel toepasselijk.Maar het beste van de film was toch wel de dialoog tussen Hopper en Walken . Ook de dialoog tussen Slater en Rubinek was ook komisch..

De talrijke bijrolletjes van Pitt, Samuel L. Jackson, Kilmer(had eerst helemaal niet door dat hij het was) enz. waren ook zeel hilarisch. Wat een topcast eigenlijk. Maar vond de 2 hoofdrolspelers totaal niet overtuigend.

Voor de rest kwamen we het typische Tarantino spul tegen. Had eigenlijk wel eens willen zien hoe de film eruitzag met hem als regisseur. Het einde was leuk, maar zagen we al van heel ver aankomen.

Maar wat er ontbrak en dat ligt denk ik aan mij. Dat je in de stemming moet zijn voor deze film. En ik was niet echt in die stemming. Volgende keer maar eens opzetten als ik dat wel ben, en willicht stijgt "True Romance" dan wel in aanzien. Sommige dingen vond ik veel te gemakkelijk, zoals bijvoorbeeld het einde.

Dus zeker een leuke film, maar ik was er niet echt in de stemming voor. Dus moet deze film dan ook maar eens herzien als ik dat wel ben. Voor nu een ruime 3.5*

avatar van pinooo1990

pinooo1990

Ik vond dit niet zo'n hele bijzondere film. Af en toe nogal saai.

Het enige hoogtepunt was de dialoog tussen Christopher Walken en Dennis Hopper. Die was ronduit briljant, maar de rest van de film wist me totaal niet te boeien.

avatar van darkknight

darkknight

Aardige film, ik had van christian slater niet zoveel verwacht, hij blijft voor mij toch dat excentrieke kereltje van heathers, maar het viel me toch nog mee. Leuke rol van Walken en Hopper, vooral de dialoog over de sicilianen, ook Oldman als nepneger deed het wel goed bij mij, en dan was er nog Brad Pitt die ook nog een grappige rol als constant stonede dude. Verder vond ik het best een goed verhaal, genoeg actie, vooral de dialogen maakten de film best goed. 3,5 ster.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Turkeyloverz schreef:
En tja, als vrijen in een telefooncel met Patricia Arquette romance is, ken ik er ook wel een paar.

Die titel True Romance is puur ironisch bedoeld en niet als aanduiding van het genre.

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

Dit vind ik nou typisch zo'n film die leuk was in de jaren '90. Maar die me niet meer die kick geven zoals toen. Daarom laat ik het bij de herinnering en die is goed en ook vermakelijk.

Ik heb het ook een beetje gehad met Tarantino. Hij is mij een beetje te overgewaardeerd.

Mijn waardering staat voor de herinnering na de film twee keer te hebben gezien. In de jaren '90 dus.

avatar van Seifer

Seifer

Er zitten veel bekende acteur in deze film, maar Val Kilmer is me eigenlijk niet opgevallen.

Ook jammer dat de rollen van Christopher Walken en Dennis Hopper zo klein waren.

Maar goed voor de rest een prima film.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Eigenlijk precies wat je zou verwachten als je Scott en Tarantino mixt: een over the top misdaadthriller die best cool is en best grappige momenten bevat, maar er niet echt bovenuit steekt. De film doet wat 'ie moet doen en weet de avond prima te vullen, maar ik snap eigenlijk niet waar dat enthousiasme vandaan komt; nergens wordt de film écht memorabel, al is het rolletje van Christopher Walken wel erg vermakelijk. Leuke dialogen ook: "Who the fuck is Dick?" "You.... want me to suck his dick?"

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

chevy93 schreef:

Als ik had geweten dat het een Tarantinofilm was met acteurs als Brad Pitt en Val Kilmer had ik deze film veel eerder gezocht!

Ik heb hem zo voor je te ruil hoor

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Gisteren gezien en vond hem maar matig.
Begreep ook niet waarom Clarence af en toe tegen een denkbeeldige Elvis spraak.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Elvis is gewoon de stem der rede in zijn hoofd, lijkt me. Het is gewoon op een leuke manier verbeeld.

avatar van donkied

donkied

Lupussy Galore schreef:

Tja eigenlijk zouden films tijdloos moeten zijn. Er is wel wat voor te zeggen dat dat zo is maar het is toch ook duidelijk dat de stijl met de decenia verandert. Ik ga een film gewoon altijd kijken met de instelling dat hij uit die tijd is en niet vergelijken met hedendaagse films. Zo kunnen films gewoon jaren houdbaar blijven

Thom1994

Wat een enorm goede film was dit.

Geweldig. De combinatie van actie,spanning,romantiek, en komedie vond ik ongelovelijk goed. De cast maakte de film helemaal af. De beste acteurs van de wereld hebben hier een van de beste films ooit weten te spelen.

Ik ben erg onder de indruk.

5*, zondert twijfel.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

donkied schreef:

Ben het daar beslist niet mee eens, films hoeven helemaal niet tijdloos te zijn. Als je een film uitbrengt in een bepaalde periode dan zal de film worden verrijkt en beperkt met datgene waar die periode voor stond. Dat maakt het juist zo interessant om films uit een andere tijd te zien.

avatar van FuzzyNL

FuzzyNL

Geweldige film, goeie acteurs, goed verhaal, geniale muziek
Ik vind vooral het einde cool, hou der wel van als op het einde iedereen op één plek komt en de film eindigt met een goed gevecht
De soundtrack is deze film voegt geeft de film echt een vrolijk tintje mee!

avatar van chevy93

chevy93

Het begon allemaal zo goed...

Het begon precies zoals ik verwachtte, lekker luchtig. Er wordt de tijd genomen om een personage te introduceren en langzaam aan komt het verhaal op gang. Vanaf het moment dat ze daar samen op dat bord aan de snelweg zaten ging het mis.
Zij geeft alles prijs, hij is ook verliefd op haar. Tot daar aan toe gaat het nog wel. Maar dan...
In het volgende shot zijn ze getrouwd en de scène daarop vermoord hij al haar pooier? En er dan nog luchtig over doen ook! Of heb ik de tijdsprong gemist?
Veel te luchtig als je het mij vraagt. Hij leidde een normaal, rustig leven. En opeens is het zo'n chaos. Hij blijft er iets te cool onder om een beetje geloofwaardig te zijn. Het was allemaal te achteloos.

Hetgeen wat me wel echt stoorde was dat eeuwige gegiechel van haar. Beste voorbeeld: Je loopt de kamer in, ziet een man met een geweer en wat doe je? Juist, giechelen!

Verder nog wat kleine rollen voor Samuel L. Jackson en Brad Pitt. Hoewel Pitt nog wel iets meer over-the-top had gemogen van mij.
Memorabele scène: De scène waarin hij zegt dat Sicilianen afstammen van negers. Dat was weer een ouderwets goede Tarantinodialoog!

Einde was wel leuk, de bekende driehoeksverhouding was weer overduidelijk aanwezig. Uiteraard weet je al wat er gaat gebeuren, maar het blijft toch vermakelijk.

Lekker luchtig en bij vlagen ook echt goed, maar veel te vaak te luchtig om een echte topper te zijn.

Thom1994

Ik vond het achtergrondmuziekje dat steeds terugkwam erg vrolijk. Wat een topper is dit toch.

Thom1994

Hier is de soundtrack waar ik het over heb. Geweldig!

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Eens met chevy93,

Begon allemaal zo leuk, het einde was leuk maar alles er tussen in vond ik ook minder.

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Ik ben het er niet mee eens. De hele film blijft luchtig en dit vind ik net een pluspunt. Je moet niet zoveel nadenken bij de film maar gewoon genieten van de grappige dialogen (met een geweldige Tarantino-dialoog als hoogtepunt) en de spannende momenten. Leuke muziek ook en geweldige cast.

Waar ik Chevy93 wel in kan volgen was dat gegiechel. Ik heb sowieso al een hekel aan giechelende vrouwen... Maar dit was dan ook één van de enige minpuntjes. Ook dat ie soms wat traag was was een klein minpuntje.

Daarom een 4*

Thom1994

Deze film heeft mij gewoon geraakt. Ik weet niet wat er zo fantastisch aan was, maar toch heeft hij een heel diepe indruk op mij achtergelaten.

avatar van movieonly

movieonly

Geweldige dialogen en het geweld is werkelijk fantastisch.

avatar van Miron

Miron

De 90's op z'n best imo.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Vermakelijk actiefilm maar echt bijzonder werd het in mijn ogen nooit.

Sommige dialogen in de film waren erg grappig, maar ik had toch eigenlijk wel wat meer actie verwacht, hoewel het eindgevecht een hoop goedmaakte.

Een erg grote indruk liet de film nou niet echt op me achter dus veel meer valt er voor me ook niet over te schrijven. Wel een gigantisch grote cast die vooral reclame maakt met namen die eigenlijk nauwelijks speeltijd krijgen, daarbij komt ook nog dat ik de twee hoofdrolspelers matig vond spelen. Ook dat lachje van dat domme blondje was af en toe behoorlijk irritant. Al met al wel redelijk goed filmpje maar had iets meer verwacht, 3.5 ster.

avatar van k.grubs

k.grubs

Lekker tempo, lekker ding en Dennis Hopper (rip) en Christopher Walken stelen de show. Kan me Brad Pitt niet herinneren in de film, wel klein rolletje van James Gandolfini (Toni Soprano).

avatar van movieonly

movieonly

k.grubs schreef:

Brad Pitt lag te slapen op de bank toen de maffia figuren in California aan kwamen.

Hij werd wakker zo stoned als een garnaal en dat was zijn inbreng.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Geweldige film en heerlijk over the top neergezet.

Waar slaagt deze film het beste in?
1. De Personages!
Het ene personage nog genialer dan het andere, zelfs Brad Pitt die alleen maar loopt te blowen is geweldig! Christian Slater en zijn meisje vormen de rode draad, maar er gebeurt zo veel meer eromheen. Hopper en Walken die in 10 minuten de show stelen. De ploitieagenten, de zwakzinnige vriend van de filmproducer.

2. De Dialogen, De ene nog scherper en beter dan de ander.

Wat maakt die scene met Hopper en Walken nou zo geniaal?
In een situatie waar Hopper toch een beetje de loser zo worden, herpakt hij zich met een geweldige feit, een feit waar niemand omheen kan. Dennis Hopper lijkt de verliezer aangezien hij toch echt vermoordt wordt, maar met zo'n geniale opmerking is Christopher Walken toch echt keihard KO geslagen.
Waar de dialoog vordert komt het Sous le dôme épais opera op. (interessant gegeven dat het ook gebruikt wordt in Carlito's Way, ook nog is een film uit hetzelfde jaar )
Niet alleen de dialoog maar ook dit stukje muziek wordt zo mooi en geweldig gebruikt. Voor mij is dit echt één van de beste scenes ooit.

Dat einde waarin de verschillende personen bij elkaar komen bij de geweldige climax doet me een beetje denken aan Lock Stock.

Oja, dan de actie nog. Zit gewoon goed in elkaar, maar ik denk dat de film het toch meer moet hebben van de dialogen en de personages.

Scott en Tarantino is gewoon een geweldig duo!

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Walken vs. Hopper maakt het verschil, op vele vlakken: 3.50 (3.60)

De meeste van zijn scripts verfilmde Tarantino zelf, maar deze keer kreeg Tony Scott de eer, om weer een gouden blauwdruk van Quentin Tarantino weg te zetten op het witte doek. Toch zal Tarantino de productie op de voet gevolgd hebben, want zijn hand is in bepaalde scenes duidelijk zichtbaar. Neem nu de outstanding dialoog tussen Walken en Hopper; welke alleen door Tarantino zo bedoeld kan zijn want ik heb Tony Scott in geen van zijn prenten op een dergelijke scene kunnen betrappen. Enfin, dat maakt ook niets uit, Scott brengt zich er prima vanaf. De venijnige dialogen komen uitstekend van de grond, noopt Scott de indrukwekkende cast stuk voor stuk tot prima optredens en oogt zowel de regie als cinematografie verzorgt (wat een heerlijke theme song trouwens!). Jammer alleen dat het script uit te veel losse flodders bestaat.

avatar van Paradise Boy

Paradise Boy

Heerlijke misdaadfilm waarbij de nodige actie niet wordt geschuwd. Goed acteerwerk van alle acteurs. De dialoog tussen Dennis Hopper en Christopher Walken is echt legendarisch. De film heeft humor, spanning, actie en drama. Kortom een zeer vermakelijke film.