• 9.373.605 stemmen

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Eric Valette

Met onder meer: Edward Burns, Shannyn Sossamon en Azura Skye

Plot One Missed Call

"What will it sound like when you die?"

Een groep mensen ontvangt mysterieuze telefoontjes. Ze horen de angstige laatste momenten van hun eigen leven. Beth Raymond beleeft een schokkende periode wanneer ze twee goede vrienden ziet sterven. Bovendien weet ze dat zij allebei een dergelijk telefoontje hebben ontvangen. En zij sterven vervolgens precies zoals de telefoontjes hadden voorspeld. De politie verklaart Beth voor gek maar Detective Jack Andrews besluit haar te helpen omdat zijn eigen zus een dergelijk lot heeft ondergaan.

Jack Andrews

Marie Layton

avatar van m1701

m1701

Aardige film!

Einde was best wel spannend

Zaten ook aardig wat schrikmomenten sommige idd. een beetje voorspellend maar een aantal ook zeker onverwachts

3,5* voor deze film

Zeker het kijken waard

avatar van N_SANE

N_SANE

Wat jammer, dit was absoluut geen spannende of leuke film. Ik had er wel wat verwachtingen van, maar het viel flink tegen. Nergens wordt het spannend of eng en er is ook totaal geen sfeer. Over het acteerwerk ben ik ook niet te spreken, met name de agent die de kroon spant.

Het laatste half uur dacht ik dat het allemaal veel leuker en spannender zou worden, maar ook dat liet te wensen over. Special effects waren niet goed, zeker niet als je bekijkt wat er hedentendage allemaal mogelijk is. En als er dan eenmaal wat spanning werd opgebouwd, werd dat nooit lang vastgehouden.

Hier had meer in kunnen zitten. Beth en Taylor waren overigens wel leuk om te zien maar dat ter zijde .

avatar van Mavoe

Mavoe

Hmmm... Dit is echt zo'n "mwaaa" film. Niet goed, maar ook niet slecht.
Vond het behoorlijk voorspelbaar allemaal, en ik vond die dode mensen die ze begonnen te zien er ontzettend nep uitzien. Dacht iedere keer aan scary movie. Moest er meer om lachen dan dat ik het eng vond.
Verder is het verhaal oke, en het acteren ook. 2*.

zeer zeker geen slechte film,kijkt lekker weg.heb genoten van deze film.punt uit

avatar van valerio2003

valerio2003

dennisvangool schreef:

Ik ook en het einde vond ik best sterk.

avatar van Ftder

Ftder

Vond het de moeite waard om 1x te kijken Kijkt lekker weg en deed me een beetje denken aan The Ring

avatar van lagaiske

lagaiske

Tja deze film jat heel veel bij de Japanse Horror's dit is zelfs een remake van een Japanse film denk ik.

Het idee van de dood die je komt halen na een telefoontje doet moet ergens een beetje teveel denken aan final destination.

De film is zeer voorspelbaar(op het slot na) en word eigenlijk bijna nooit eng.

Toch 2.5 sterren voor het goede acteer werk en het verrassende einde!!!!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Naar mijn inzien niet echt een topper deze film. Ook niet echt een hele slechte film, maar het is mij allemaal te rommelig. Ook de acteerprestatie's (zeker van de agent) zijn wat mij betreft onder de maat. De effecten mogen er zijn, echt hele enge koppen!! En je kunt natuurlijk duidelijk zien dat het een remake is (alweer) van de originele Japanse film. Jammergenoeg heb ik die nog niet gezien, meestal vind ik die beter van kwaliteit. 2,5 *

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het zien van One Missed Call herinnert mij weer aan het feit dat ik helemaal niets moet hebben van die Aziatische horrors en zeker niet van de remakes. Het draait steeds rond hetzelfde, zo doorzichtbaar, zo flauw, zo een afgezaagde formule...

Deze film is niet anders. Een reeks onsamenhangende, verwarrende scènes aan elkaar geplakt met hier en daar een scare. Op het einde krijgen we dan weer zo een 13 in een dozijn spookverhaaltje met lachwekkende special effects tot gevolg. Hoe verder de film vordert, hoe saaier het wordt. Ofwel zijn die Aziatische horros echt gewoon mijn ding niet.

avatar van dwid

dwid

Eindelijk dan een keer gekeken en het viel me niets tegen !

Misschien een beetje voorspelbaar (dat heb je wel vaker in dit genre), misschien niet beter dan het orgineel (wat ik niet gezien heb) en toch wel op Final destination lijkend, vond ik het toch een zeer vermakelijke film. Redelijk spannend en een paar leuke schrikeffectjes, tenminste met surround geluid op een goed niveau

Al met al geen topper, maar zeker de moeite waard om een keer te kijken, als je van dit genre houdt tenminste !

3,5* van mij...

avatar van The Ghost!

The Ghost!

ik vond het wel een mooie film, want het was spannend, en er waren veel schrikmomenten. maar het einde vond ik niet mooi.

ik had wel beter verwacht toen ik de omschrijving las ...

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Een spannende en vermakelijke film

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Ik vond het geen slechte film maar ook geen goede film wel redelijk.

Het begin stukje vond ik eng worden, maar daarna werd het het wat slapjes. Er zaten weinig schrikmomenten in. Ik vond wel dat er ook zeer leuke dingen in zaten.

Een 6

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Friday the 13 th schreef:

Het zien van One Missed Call herinnert mij weer aan hoe veel origineler en spannender het origineel was. En dat wil wat zeggen, aangezien die film ongeveer gemiddeld scoort (zowel op MovieMeter als op IMDb als bij mij).

Origineel: 3*

Deze remake: 1.5*

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Herzien, en ik vind het eerlijk gezegt één van de weinige engere films.

Verhoogd van 3,5 naar 4*

avatar van 606

Zeer aardige film en Jack Andrews heeft zowat dezelfde stem als Michael madsen.

Zeer spannend en leuk verhaal

3,5 ster

avatar van Scorpio11

Scorpio11

"Chakushin Ari" (De Japanse versie) vond ik 1* beter.

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Michaelpitt schreef:

Herzien, en ik vind het eerlijk gezegt één van de weinige engere films.

Verhoogd van 3,5 naar 4*

Ik vond 'm niet eng

avatar van A_KK

A_KK

Vreselijke film. Slecht acteerwerk, te voorspelbaar, en het einde was vaag en onduidelijk.

avatar van The Fist

The Fist

Vond het een goede horror...4.0 van mij!

avatar van Tjurk

Tjurk

wel een leuke film om een keertje te zien.. maar niet echt eng of zo. het is allemaal heel ongeloofwaardig.. zoals die vrouw in de trein.

dat melodietje is vet

avatar van voskat

voskat

Volslagen belachelijke film, met een plot als een gatenkaas. Toch vermakelijk, mede omdat hij zo lachwekkend slecht was.

Ik sta ook een beetje versteld van de hoge cijfers die er hier uitgedeeld worden.

avatar van dalma

dalma

Lijkjuh schreef:

Een spannende en vermakelijke film

ik zou het niet beter kunnen zeggen...

avatar van etherman

etherman

Leuk voor een keertje te huren.De film is niet echt slecht maar ook zeker niet goed.Een middelmatige horror.

avatar van totalreject

totalreject

Wat een waardeloze film is dit.

Niet alleen is het een vet overbodige remake (dat zijn immers alle remakes van aziatische films wel), maar de beste scenes uit het origineel worden hier tot niks verknipt.

Ik noem maar de scene in de tv studio of de eindscene in het ziekenhuis. In het origineel zijn dit enorm sterke scenes en behoren zelf tot de beste scenes in de j-horror imo. Hier stellen ze werkelijk niks voor.

Ook heeft meneer Eric Valette kennelijk nog nooit van spanningsopbouw gehoord. Die is namelijk nergens te vinden.

Daarnaast zijn ook de acteerprestaties, en dan vooral die van Edward Burns, echt van het niveau lik-me-reet.

Als het verhaal je aanspreekt, kijk dan de originele versie van Takashi Miike en laat deze rommel links liggen.

Dit is echt een beledigging voor het origineel.

1,5

avatar van Tjurk

Tjurk

Leuke film! Ik wil de japanse versie ook graag zien!

De ringtone vind ik ook helemaal geweldig! Zoals etherman ookzegt, een middelmatige horror. Niet heel eng. Maarwel leuk!

avatar van ssk

ssk

Goede film, lekker spannend, origineel verhaal, goede horror prts en zeker het kyken waard, een welverdiende 4*

avatar van totalreject

totalreject

ssk schreef:

Goede film, lekker spannend, origineel verhaal

Het is een remake. Dus origineel is het allemaal zeker niet.

Nogal overbodige remake.

Tov het origineel is het allemaal niet veel, en die behoort ondertussen ook al tot een genre dat tot in het oneindige is uitgekauwd.

Was benieuwd naar de ziekenhuisscene, maar die was pover nagebouwd, enkel wat stukjes tussendoor met creepy hoofdjes waren best leuk. Verder veel slecht acteerwerk en weinig spanning.

Visueel was het verder nog wel aardig, maar Valette neemt toch een diepe duik na Maléfique wat mij betreft. Pover en overbodige remake, kijk liever die van Miike nog een keertje.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Gewoon niet meer opnemen zou je denken