• 9.374.134 stemmen

Oorsprong: Japan / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Eric Valette

Met onder meer: Edward Burns, Shannyn Sossamon en Azura Skye

Plot One Missed Call

"What will it sound like when you die?"

Een groep mensen ontvangt mysterieuze telefoontjes. Ze horen de angstige laatste momenten van hun eigen leven. Beth Raymond beleeft een schokkende periode wanneer ze twee goede vrienden ziet sterven. Bovendien weet ze dat zij allebei een dergelijk telefoontje hebben ontvangen. En zij sterven vervolgens precies zoals de telefoontjes hadden voorspeld. De politie verklaart Beth voor gek maar Detective Jack Andrews besluit haar te helpen omdat zijn eigen zus een dergelijk lot heeft ondergaan.

Jack Andrews

Shelley Baum

Marie Layton

avatar van RRR.

RRR.

ik vond het een best wel goeie film,

op sommige stukjes vond ik hem ook wel erg eng..

en hij is ook erg onvoorspelbaar

hij leek te eindigen, en toen begon he drama weer daarom vind ik het ook een hele goeie film!

ik snap sommige reactie's ookniet van ''slechte film dit dat'' want het is een goeie film.

avatar van han de barman

han de barman

Wel leuk om naar te kijken. Een beetje het gevoel van: "Je weet het nu toch, dus flikker die telefoon gewoon op tijd weg of neem hem niet op". Verder snap ik het einde niet. Die had naar mijn mening met een klein ander detail heel anders kunnen zijn.

avatar van Peppy666

Peppy666

Ik vond hem niet al te best. Verhaal is redelijk maar sommige dingen slaan nergens op. Het einde is ook onvoorstelbaar sneu. En voor een horror vond ik hem niet eng genoeg. Wel mooie effecten maar toch vond ik het niet eng.

avatar van Wonderbra

Wonderbra

niet heel slecht, acteerprestaties daarentegen (Edward Burns daargelaten) wel.

avatar van megaman

megaman

Sunrise schreef:

Dat is een kwestie van smaak.Ik vind het vreselijk om films te kijken met japanners en chinezen.Heb niets tegen die mensen maar het is niet mijn wereldje.Zeker niet als ze gaan acteren.Voor mij zijn vaak de jappanse versies net zo slecht als de engels gesproken remake.

Hoe weet je of ze slecht acteren terwijl je geen japans kan verstaan? . Het ging mij dan ook meer om de typische J-horror sfeer en juist vanwege de beperkte middelen dat ze creatiever te werk gaan dan bij Hollywood slashers het geval is. Ik vind zelf ook niet alle films beter dan diens remakes. The Ring vond ik een stuk sfeervoller, mysterieuzer en interesanter dan het originele Ringu. Maar als je kijkt naar het koreaanse meesterwerk A Tale of Two Sisters en je leest de recensies van deze amerikaanse remake 'The Uninvited' dan weet je genoeg. Of je moet koreaans ook geen mooie taal vinden want buiten dat is het acteerwerk gewoon erg goed en is de film meer dan zomaar een horrorfilm. En naast dat zit er gewoon veel teveel verschil tussen japanse en koreaanse horrorfilms. Totaal andere stijl, sfeer en taal.

Waarschijnlijk is het gewoon moeilijk om een goeie Horror / Thriller neer te zetten met echte goede acteurs enz.En budget is ook vaak het probleem.

Het is niet moeilijk om een goeie horror/thriller neer te zetten want volgens mij hebben ze zich al ruim en breed bewezen met films als Ring, Ju-on, Dark Water en soortgelijke films. Je moet er inderdaad van houden maar dan zeg ik weer: De ene horrorfilm is de andere niet. Pulse/Kairo is zo anders dan een Ju-on of Ringu. Kijk bijvoorbeeld eens naar de remake van The Eye: als je de twee films naast elkaar zet is het gewoon duidelijk dat het origineel beter is. En in deze thaise (dus niet japans) film word dus duidelijk goed geacteerd en zijn er genoeg akelige schrik-effecten.

En die zogenaamde large-budget Hollywood slashers waarvan meerendeel (slechte) remakes zijn? En dan bedoel ik niet enkel de remakes van populaire aziatische horror-films maar ook films als House of Wax (remake van een klassieker) met top-actrice Paris Hilton . En films als The Ruins en The Happening waren nou ook niet helemaal je van het. Als je niet verder kunt kijken dan wat voor taal er uit de mondjes komt van de acteurs dan loop je wel erg veel pareltjes mis. Pareltjes waarvan je de duidelijk mindere remakes weer wel kijkt.

avatar van Vanuatu

Vanuatu

Remake of niet, ik vond het een prima film. Af en toe stevig schrikken. Lekker Japans tintje. Een 3,5.

avatar van guylopez93

guylopez93

lijk mij wel een leuk filmpje

zal ik eens een keer gaan kijken

avatar van jeweet

jeweet

toen ik de film begon te kijken was het wel leuk maar het begon steeds meer op een spel te lijken

avatar van otherfool

otherfool

En maar weer eens een remake. Dit goedkope broertje van Ring, Grudge en Eye start nogal traag en lamlendig (en deed in eerste instantie vooral denken aan Final Destination) maar gelukkig komt halverwege de vaart er een beetje in. Echt spannend is het allemaal echter niet te noemen en de matige cast weet het flauwe verhaaltje niet wat extra schwung mee te geven. Gevalletje 'automatische piloot'; het landt allemaal wel, maar met vakmanschap heeft het niet zoveel te maken.

1,5*.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Film is best goed te doen. Paar goede schrikeffecten. Sommige stukken (vooral aan het einde) zijn wat overdreven vind ik.

Verder zeker de moeite waard.

avatar van jpbols

jpbols

Niet echt de moeite beetje vreemd verhaal met die moeder, zat wel spanning in.

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Slechte film, maar echt wel gaaf om te kijken!

Ik weet niet, ik hou gewoon van slechte films!

En al zie ik dat die nep is ( wat bij deze niet het geval was hoor:p)

is wil hem gewoon zien.

avatar van Chloe Moretz

Chloe Moretz

Ik ga deze griezel film ook een keer kijken, ik verwacht er veel van.

'k vond in ieder geval The Eye remake een geweldige film.

De trailer was creepy, het lijkt me wel wat.

avatar van Keane1983

Keane1983

Ik vond deze film eng en beklemmend

Voor een re-make van het orgineel vond ik hem zeker niet slecht vooral omdat aan de japanse versies meestal niet te tippen valt.

De schrik effecten zijn zeer zeker goed en ook de special effects zijn niet slecht.

De film is wel voorspelbaar maar niet storend (totaal niet storend). De film doet het vooral goed als je alleen thuis bent en het donker hahaha.

Van mij krijgt de film 3.5 ster

avatar van Hanna01

Hanna01

Ik heb me vermaakt met deze film. Leuk verhaal maar wel rare poppetjes.. dat vreemde en geestengedoe vond ik wat minder maar verder toch leuk.

avatar van roeligun

roeligun

ben geen 1 keer egt geschrokken. de effecten en het verhaal waren niet slecht.. leek een eeuwigheid te duren deze film.. erg langdradig allemaal.

avatar van Nasty

Nasty

Absoluut geen aanrader

Zwakke film , zwak verhaal, zwak geacteerd enz enz .

Verspil hier je vrije avond niet aan !

Een 1 voor de moeite .

avatar van Norma

Norma

Ik vond het een vreselijke film op alle fronten: niet eng maar eerder lachwekkend, waardeloos geacteerd, een idioot plot, niet verrassend, niet sfeervol. Helaas, 0,5*

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Een rare film..ze maken ze steeds gekker, de verhalen..het slaat op een gegeven nergens meer op naar mijn mening!.Liever TIG dezelfde soort verhalen, dan deze absoluut lachwekkende verhaallijn.Pffff te erg hoor!

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik vond het een zeer goede horror film.

Maar wel jammer dat het zo voorspelbaar was voor de rest toch wel redelijk!

avatar van Linn

Linn

Moet zeggen dat ik niet van Aziatische remakes houd normaal, maar deze was niet eens zo slecht. Leek erg veel op het originele Chakushin ari van Miike en was met tijden best spannend. Leuk tussendoortje wel. 3,5*

avatar van anco12

anco12

ik had er niet zo veel van verwacht, maar al bij al toch wel spannend

avatar van SanniePannie

SanniePannie

In het begin van de film vond ik hem nog wel spannend, omdat ik niet precies wist wat mij te wachten stond. Naarmate de film vorderde kon hij mij niet meer echt boeien, en ik begreep het einde niet?
Iemand die het mij uit kan leggen. Is de geest van het kindje nu wel verdwenen of blijft het doorgaan, want zoals het erop leek was de geest 'gedood' werd door de moeder..

avatar van Ellis85

Ellis85

vond hem wel goed, maar ook best raar haha.. die mannekes vond ik wel eng brrr..

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Ik vind hem zeer slecht.

Slechte Acteerwerk, best wel nep voor een 2008er

Maar heb ervan genoten, ik weet niet, ik hou gewoon van films die slecht zijn.

Klinkt vreemd maar goed.

Ik vond dit een redelijke remake van de Japanse versie, ik mis het bekende deuntje.

Ze hebben hier een ander deuntje.

Maar goed, zeker een aanrader als je van slechte films houd.

avatar van megaman

megaman

Waar ik The Eye met Jessica Alba nog een waardige remake vond daar ergerde ik me kapot aan het slechte acteerwerk en de goedkope CGI effecten. Maar ook de opbouw van de film, de climax en de gehele afwerking kwam erg goedkoop over vergeleken met Mike Takashi's origineel. Voorheen vond ik nog dat Pulse de slechtste remake was maar die eer gaat nu naar One Missed Call. Zelfs het duidelijk mindere vervolg op Takashi's werk is beter dan dit hollywood prul.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Goede film. Er zitten een aantal leuke schrikmomenten in en de moeder die ongeveer op het eind voorkomt is best eng.

En ik krijg rillingen van de voorkant!

Goede film, wel een beetje voorspelbaar maar er zaten hier en daar toch ook wel wat schrikmomenten in.

Gewoon een goede film om op de zaterdagavond te bekijken!

avatar van film88888

film88888

The Ring, maar dan met gsm's.

Spanning was ok, maar toch heb ik me nooit verschoten (Maar ik verschiet éénmaal niet snel)

Ik wist helemaal niet wat ik moest verwachten van de film, maar het zat wel best goed in elkaar, en een aardig verhaal.

Ik heb het orgineel van Miiké nog niet gezien, maar toch heeft deze me aardig vermaakt !

Edward Burns, eerst zag ik hem niet echt passen in de rol, maar na maten de film al even bezig is, vond ik hem toch aardig spelen, en om eerlijk te zijn, ik heb al slechter gezien.

Goed filmpje, maar om eerlijk te zijn: Hier bestaan al veel films van (In zijn genre)

Gewoon goed filmpje.

3,5

avatar van maxo922

maxo922

hele onorginele film, het enige orginele was het telefoontje. de film had opzich wel goed kunnen zijn, ik vind hem niet goed in elkaar gezet. sommige scenes hadden veel beter kunnen verlopen. * 2,0