• 9.374.123 stemmen

Astérix aux Jeux Olympiques (2008)

Avontuur / Komedie | 116 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Alternatieve titels: Astérix en de Olympische Spelen / Asterix at the Olympic Games

Oorsprong: Frankrijk / Duitsland / Spanje / Italië / België

Geregisseerd door: Frédéric Forestier en Thomas Langmann

Met onder meer: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu en Alain Delon

Gesproken taal: Frans en Portugees

Releasedatum: 14 februari 2008

• Bioscoop Vanaf vrijdag 6 februari in 2 bioscopen

Plot Astérix aux Jeux Olympiques

Alafolix is smoorverliefd op de Griekse prinses Irina maar hij is bij lange na niet de enige die dingt naar haar hand. Irina's vader besluit daarom dat alleen de winnaar van de Olympische Spelen zijn dochter om haar hand mag vragen. Asterix en Obelix schieten hun vriend te hulp maar krijgen geduchte tegenstand van Brutus, de zoon van Caesar, die geen enkel middel schuwt om zijn overwinning - en zijn aanstaande huwelijk - veilig te stellen.

avatar van film_kaza

film_kaza

Friac schreef:

Het valt me ook op hoe weinig reactie er op deze film komt eigenlijk.

Je zou verwachten dat het zo'n typische blockbuster is die toch nog wat volk naar de bioscoop zou lukken, maar aan de moviemeter-reacties te zien valt dat nog reuzegoed mee (en voor de producenten valt het dan weer erg tegen).

Het waren vooral kinderen + ouders. En de "orginele-versie" draaid op niet zoveel plekken.... Nederlands wachten de meesten niet op.

avatar van Gieljam

Gieljam

Waardeloze film. Doet totaal geen recht aan originele stripverhaal, slecht acteerwerk, slechte humor. Stierlijk vervelende film, bah!

1,5 ster

avatar van GGG

GGG

Wat een waardeloze overbodige film! Zonde dat daar geld in is gestoken en wij hebben uitgegeven om hem te zien...

avatar van kanjertje

kanjertje

Leuke komedie.

Heb serieus kunnen lachen.

Aanrader

avatar van Val.Broman

Val.Broman

Minder dan Contre Ceasar en Cleopatra maar zeker niet slecht. Vond de humor wat tegenvallen zeker vergeleken met Mission Cleopa maja het blijft leuk om naar te kijken

avatar van lechim

lechim

gewoon slecht. niet een keer echt gelachen, de grappen zijn te cliché.. wel leuk dat zidane nog ff langskwam

avatar van RoBreda

RoBreda

Leuke film, grappige humor, vooral Brutus had wel een paar leuke acties. De personages uit het dorp en Ceasar lijken soms erg veel op de personages in de stripboeken. De film bestaat trouwens uit allerlei stripboekscenes met als hoofdlijn het striptoek 'Asterix en de Olympische Spelen'. Leuk gedaan! 2,5*

avatar van Dunny

Dunny

was lang niet zo lang als de vorige 2 delen, maar och als je verder niks te doen hebt is het aardig om te kijken

avatar van MisterIKz

MisterIKz

Ik heb klaarblijkelijk een andere mening dan dan de meeste onderons.Eindelijk een echte Asterix in deze film die zich Asterix mag noemen,de vorige Asterix leek wel op een franse druivenboer.

Alleen jammer dat een groot acteur als Gérard Depardieu zich verleend voor zo een roemloze rol als Obelix.

Moest erg lachen om de race met Michael Schumacher en Jean Todd.Effecten zaten goed in elkaar en kwamen bij mij net zo over als de stripboeken reeks,ook de face-lift van de Druide is possitief .Als klap op de vuurpijl,schitterend dat ze Alain Delon konden overhalen om de rol van Ceasar te vertolken.

Voor mij een dik verdiende.

*3,5

avatar van Betamax

Betamax

Niet echt een goede film.

Slap verhaal, weinig goede humor en matige acteurs.

2,5

avatar van vph1272qm

vph1272qm

hij was veel leuker dan ik verwacht had, leuke humor, mooie decors.

alain delon is geweldig in zijn rol als ceaser.

avatar van IcU

IcU

Naar mijn meinig de leukste Asterix film. Het ademt meer de sfeer van de stripboeken uit dan eerdere delen en de effecten steken erg goed in elkaar. Ik heb wel kunnen lachen en heb me zeer vermaakt.

avatar van Driver_hhg

Driver_hhg

Wel leuk, maar vond de 2de met Cleopatra leuker. Meer mijn humor in die film. Maar toch prima vermaakt.

avatar van timburton

timburton

Er zitten paar grappige nieuwe fondsen in 'Astérix aux Jeux Olympiques', vooral het begin van de film maakte me nieuwschierig. Maar het einde sloeg natuurlijk nergens op. Een film met Depardieu kan nooit heel slecht zijn...

avatar van Killerbert

Killerbert

redelijke film, verhaal kon beter maar altijd grappige films van asterix

gewoon voor een tussendoor filmpje is het goed te doen

gelukkig wel grappige scenes

avatar van NLbart

NLbart

sommige dingen waren wel grappig echt een kinderfilm maar ik vond sommige dingen wel heel erg nep eruit zien met die toverdrankjes ik wil dit niet meer zien in 2008 we hebbe betere technologie die ook goedkoop zijn dus het hoeft niet zo slecht te zijn een 2.0 alsnog

avatar van mrron

mrron

Was een leuke film. Ik heb er van genoten. 5 sterren. Ik ben niet zo erg kieskeurig geweest want ik vond deze film veel beter dan de vorige dus een dikke 5 sterren.

avatar van gizmoart

gizmoart

als ex asterix en obelix striplezer vind ik deze film lekker omdat de karakters zo heerlijk herkenbaar zijn. Was de film op pc aan t kijken en mijn vriendin moest lachen omdat ik zo om asterix en oleliks moest lachen terwijl zei de film niet keek

avatar van gizmoart

gizmoart

NLbart schreef:

jij hebt denk ik nooit de strip gelezen

avatar van dikkop

dikkop

Sommige mensen hebben nog steeds niet door dat de Asterix en Obelix films gewoon leuk is om te kijken met de hele entourage eromheen. Kleine kinderen zouden er best om kunnen lachen maar als je geen kind meer bent moet je ook niet verwachten dat je in een deuk gaat liggen!

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Leuke film, maar bij lange na niet zo leuk als Mission Cleopatra. Deel 1 moet ik nog altijd zien, maar als ik de rating op MM moet geloven moet ik daar niet veel van verwachten.

avatar van soom

soom

Oja, ik ben een beetje naiëf, beslist. Ik dacht dat de decors echt nagemaakt waren, dus een compleet stadion en al die dingen meer. M'n vader hielp me uit die droom, door aan te geven dat het allemaal met de computer gebeurd. 'Er zullen vast wel wat dingen nagebouwd zijn, maar het meeste is toch echt uit de computer getoverd,' zei hij, terugrijdend naar Gouda. Vervolgens begon hij over de film Ben Hur (met streepje ertussen?), de enige film die wél compleet authentiek is nagebouwd.

Ik vond deze Asterix film echt geweldig, lag echt wel onder tafel van het lachen bij de voetbal scenes. Nu heb ik daar als niet sportfanaat toch hoe dan ook een hekel aan, maar desondanks, toch écht wel komisch en leuk , en me ontzettend vermaakt. Alain Delon was echt schitterend, Brutus ietsje minder, en aan de bard ergerde ik me gewoon het meest, die grappen heb ik in het eerste gespeelde Asterix deel al gezien.
Fijn verdiende 4*.

avatar van soom

soom

Oeps. Ik zit net even mijn eigen stukje terug te lezen, en druïde moet bard zijn.

Ok aangepast.

avatar van jackie chan

jackie chan

Grrrr, ben om 9 uur mijn bed uit gegaan om deze film op film1.2 te kijken (ben fan van de Asterix serie/strips) word deze film in het Nederlands gesproken (had ik kunnen weten is zaterdag ochtend op film1.2 een kinderocchtend met kinderfilms)

deze films zijn niets aan als ze in het Nederlands zijn gebudd.

avatar van BS

BS

Ook al versta ik d'r niks van, toch kies ik voor het frans met ondertiteling. Het hoort gewoon zo te zijn

De film verbaast me een beetje. Het is toch een film van een kleine 2 uur maar ondanks dat het "klein vermaak" is, is het entertaining genoeg om je niet te vervelen! De 2 uur gingen toch vrij snel voorbij.

In verhouding ziet het er visueel erg goed uit ( oke, je moet wel even rekening houden naar wat voor film je kijkt he ) al is het verhaal soms wel opvallend erg van-de-hak-op-de-tak.

Diegene die de strip(s) gelezen hebben weten wel wat ze bedoelen maar soms loopt het wat raar.

De fim doet eigenlijk precies wat je ervan verwacht. Je ziet beelden die direct uit de strip(s) komen, het entertaint, het is rederlijk grappig ( maar vooral luchtig ) en voor je het weet ben je ineens een uurtje of 2 verder.

Dat bij elkaar maakt het gewoon 3,5* waard.

avatar van skipy05

skipy05

Valt wel mee. Hij is iets anders dan Mission Cleopatra. Ik vond deze ook wel goed. Niet echt grappig.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Geen hoogstaande film, gewoon geinig.... Ook leuk aan het einde dat je nog een aantal bekende sporters kon bewonderen, als: Zinedine Zidane, Michael Schumacher en de man van Eva Longoria, de basketballer geloof Tony Parker dat zijn naam is.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Film1 zendt momenteel om de paar dagen deze film uit. Het triestige is dat ook hier (zoals ik ook al bij "A Goofy Movie" opmerkte) een blik derde-rangs Nederlandse acteurs is opengetrokken, om even de Nederlands-talige nasynchronisatie uit te voeren. NIET OM AAN TE HOREN!!!!!

avatar van Malli

Malli

"Astérix et Obélix contre césar" vond ik nog best te pruimen, maar deze derde Asterix-verfilming is er 1tje om snel te vergeten. De acteurs die Asterix en Caesar vertolken, zijn totaal miscast (ook al wordt die laatste door niemand minder dan Alain Delon gespeeld) en de Nederlandse dubbing is een foltering voor het oor. De nochtans zeer geslaagde grapjes uit enkele Asterix-albums (Caesars vermeende ijdelheid die wordt benadrukt door het steeds terugkerende "Ave mij" en Brutus die wordt afgeschilderd als de rancuneuze zoon die haast elke dag op zoek gaat naar een manier om zijn vader te vermoorden ) komen dan ook alles behalve tot hun recht. Misschien is de originele Franse film beter te verteren, maar deze Nederlands gedubde versie is alvast het bekijken niet waard.