• 9.374.037 stemmen

Astérix aux Jeux Olympiques (2008)

Avontuur / Komedie | 116 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Alternatieve titels: Astérix en de Olympische Spelen / Asterix at the Olympic Games

Oorsprong: Frankrijk / Duitsland / Spanje / Italië / België

Geregisseerd door: Frédéric Forestier en Thomas Langmann

Met onder meer: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu en Alain Delon

Gesproken taal: Frans en Portugees

Releasedatum: 14 februari 2008

• Bioscoop Vanaf vrijdag 6 februari in 2 bioscopen

Plot Astérix aux Jeux Olympiques

Alafolix is smoorverliefd op de Griekse prinses Irina maar hij is bij lange na niet de enige die dingt naar haar hand. Irina's vader besluit daarom dat alleen de winnaar van de Olympische Spelen zijn dochter om haar hand mag vragen. Asterix en Obelix schieten hun vriend te hulp maar krijgen geduchte tegenstand van Brutus, de zoon van Caesar, die geen enkel middel schuwt om zijn overwinning - en zijn aanstaande huwelijk - veilig te stellen.

avatar van Justice4All

Justice4All

Moet je nagaan, toen al was doping verboden

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Met cameo's van Zidane, Beckham en Schumacher.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

En vergeet Jérôme Le Banner niet. Hij past perfect in een film als deze.

Michael Schumacher speelt Schumix .

avatar van catweasel

catweasel

Helaas had Christian Clavier geen zin om terug te keren als Asterix, waarna hij door Clovis Cornillac werd vervangen.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Helaas ook zonder Jean-Claude Van Damme.

avatar van Art

Art

kos schreef:

Michael Schumacher speelt Schumix .

Stiekem ben ik toch wel benieuwd naar deze film en dat komt mede door de erg leuke voorganger!

avatar van koiboy

koiboy

Ha leuk zeg. deze moet ik echt zien.

vond deel 2 erg leuk. deel 1 ook maar die moet ik nog een keer zien zonder nederlandse spraak. wat verschrikkelijk vind ik dat.

avatar van The One Ring

The One Ring

Hmmm, ik ben benieuwd. Mission Cleopatra had totaal niet dezelfde soort humor als de strips. Ik hoop dat ze de sfeer hier weet beter weten te treffen.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Wat voor een figuur is Cornedurus? (gespeeld door Jerome le Banner)

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Wat voor rollen komen er hier in voor, Schumacher en Beckham? waar gaan we naar toe .

avatar van Guinness

Guinness

Hopelijk is hij net als deel 1 ( beter dus als het 2e deel , Cleopatra)

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

ik vond 2 juist beter dan 1...

avatar van Jessu123

Jessu123

dat is toevallig. ik heb nog laatst die andere 2 gezien

avatar van wyatt earp

wyatt earp

catweasel schreef:

das jammer, ik vind vind em heel goed als asterix

avatar van yann

yann

Hier voor de gene die de trailer willen zien

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Zat Jean Claude van Damme hier nou ook nog in?

avatar van Quentin

Quentin

WALDEMAR TORENSTRA EN JACK WOUTERSE IN ASTERIX EN DE OLYMPISCHE SPELEN

Waldemar Torenstra (Zomerhitte, Grijpstra & de Gier) en Jack Wouterse (Vet Hard!, Pietje Bell) hebben de stemmen ingesproken van het beroemde duo Asterix en Obelix in de film ASTERIX EN DE OLYMPISCHE SPELEN.

Naast Torenstra en Wouterse zullen ook Cas Jansen, Stanley Menzo en Kasper van Kooten verschillende stemmen voor hun rekening nemen.

De film zal vanaf 14 februari in meer dan 70 bioscopen te zien zijn, in de Nederlandse en originele versie.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

Leuk, Waldemar Torenstra en Jack Wouterse na Grijpstra & De Gier weer samen!

avatar van Mavuba

Mavuba

Haha! Geweldige trailer(s) heb ik alweer gezien van deze film. Ik verwacht een combinatie tussen de 2 voorgangers, want ook hier heb ik wat droge humor waargenomen! Benoit Vanpoulvoorde lijkt me in ieder geval een goede toevoeging aan de film! Ik kijk al naar de originele versie! Hopelijk draaien ze die in de Nederlandse bioscopen.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Asterix en Stanley Menzo.... Ik zie de link niet...

avatar van slebben

slebben

Dit was precies een film waar de regie via een lange arm wat vedetten een baantje had beloofd, de humor was zeer cliche en dezelfde als in deel 2 maar dan letterlijk woorden overgenomen enz. ik vond deel 2 zeer goed maar dit kwam zelfs niet in de buurt , ik durf het bijna niet te zeggen , dit is geen goede film duurde veel te lang , laaste 15 min waren er zelfs teveel aan.

avatar van thunderball

thunderball

Ik zag hier laatst de trailer van in de bioscoop en net als de vorige delen lijkt me ook hier niet veel aan.

Het is onmogelijk om de geniale strip naar het witte doek te verplaatsen. Ik vond feitelijk alleen een enkeling onder de tekenfilms wel aardig geslaagd (die met Cleopatra).

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

wat een lage score?

de film is juist bangelijk goed =D

heb ik weer gelachen

4.5*!!!

avatar van Friac

Friac

Man, wat een vre-se-lij-ke film! Ik ben een klein halfuur uit de cinemazaal en loop nog steeds licht gestresst rond van deze penibele vertoning.

Al gauw had ik door dat dit mijn film niet was. Het is dus écht wel enorm op de kinderen gericht, met infantiele humor en een bijzonder cartoonesk uiterlijk (ik vind: het is niet omdat het op een strip gebaseerd is, dat je je aan dit soort kolder en vervormingen moet bezondigen; de stripreeks Asterix verdient beter).

Toen ik me daar bij had neergelegd, en in mijn hoofd 2* à 2,5* klaar had voor de Moviemeter-rating, kwam dan het meest verschrikkelijke einde dat ik de laatste jaren gezien heb.

De cameo van Schumacher tijdens de film was nog te verteren, en bij momenten zelf relatief geestig. Maar die sterrenparade die er op het einde bijgesleurd werd, was er echt teveel aan: de film zakte werkelijk compleet in elkaar, en de finale scène tussen Caesar en Brutus hielp al helemaal niet. Echt waar: bijzonder miserabel einde voor een reeds zwakke film.

Ik wil er voorlopig niet verder op ingaan, ik heb absoluut geen fijne kijkervaring achter de rug. Ik zou willen zeggen: "Damn you, Benoît Poelvoorde, om me met je charismatische persoonlijkheid te lokken naar dit onding!"

Puur emotioneel had ik graag 1* gegeven, maar het is een beetje flauw om een film in zijn geheel af te rekenen op een vreselijk einde.

Daarom 1,5*

avatar van timburton

timburton

Justice4All schreef:

Moet je nagaan, toen al was doping verboden

avatar van Quentin

Quentin

Dramatische opening; 30.000 euro op 100 prints!

avatar van Friac

Friac

Het valt me ook op hoe weinig reactie er op deze film komt eigenlijk.

Je zou verwachten dat het zo'n typische blockbuster is die toch nog wat volk naar de bioscoop zou lukken, maar aan de moviemeter-reacties te zien valt dat nog reuzegoed mee (en voor de producenten valt het dan weer erg tegen).

avatar van wall-e

wall-e

Redelijke film alleen het einde sloeg nergens op.

avatar van film_kaza

film_kaza

Sjeee ik had echt niet zo'n laag gemiddelde verwacht en al die negatieve reacties. Vandaag gezien. Leuk om Asterix en Obelix weer terug te zien in de speelfilm. Wel missen deel 2 en 3 de sfeer die gecreërd werd in deel 1 (komt mede mogelijk door de muziek van 1).

Gérard Depardieu is er nog steeds! Goed gedaan. Maar Clovis Cornillac doet het ook leuk als Asterix. Wel jammer dat er veel andere waren... Maar aan het gemiddelde te zien zouden die acteurs niet spijt hebben gehad. Het lage gemiddelde komt volgens mij door de kinderlijkheid van de film. Wat kinderachtigheid zit hier en daar, en geen wondervol verhaal ofzo. Maar ikzelf had in ieder geval een leuke tijd tijens het kijken.

Welverdiende 3,5. Vreemd... ik had niet iets bij het einde. Was een beetje typisch en kinderlijk, maar "nergens op slaan en vreselijk slecht" nee daar is het ver van.