• 9.376.808 stemmen

Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer

Met onder meer: Kal Penn, Adam Campbell en Jayma Mays

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Epic Movie

"We know it's big. We measured."

Lucy, Edward, Peter en Susan zijn vier wezen, die alle vier op een dag een gouden ticket vinden om in de fabriek van Willy Wonka te komen kijken. Hier ontdekken ze een kast, die leidt naar de magische wereld van Gnarnia. In dit land ontmoeten ze de White Bitch, die het land wil overnemen. Het viertal besluit om op zoek te gaan naar een manier om haar te stoppen. Tijdens hun zoektocht krijgen ze hulp van onder andere Harry Potter, de pratende bever Harry Beaver en de gestoorde piraat Captain Jack Swallows.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Wat ik misschien nog wel het allerergste vind aan dit hele project, is dat de film al meer dan 400 stemmen achter zijn naam heeft staan en weet ik hoeveel miljoenen bioscoopbezoeken wereldwijd.

avatar van BB1991

BB1991

bah wat een vreselijke baggerfilm. de omgeving is zo slecht vormgegeven dat het stoort en de humor is echt slecht. die piratesscene was echt het slechtste en belachelijkste wat ik ooit in mijn leven heb gezien. hij verdient niet hoger dan 0,5 omdat er gewoon niks is wat goed is aan deze film

avatar van Replicant

Replicant

Echt helemaal geweldig dit!

Ik vind hem vele malen beter als Scary Movie 4.

De humor is zo droog, en zo overdone!

Jammer dat veel mensen de humor hier niet van inzien.

Alles in deze film is belachelijk en slecht en het mooie hieraan is

dat dit weer express gedaan is.

Het ongelofelijke vind ik dat mensen zo weinig humor in zich hebben hier.....

Natuurlijk word hij een Chinees, dat is juist de humor, saai figuur....

Sjonge jonge, reageer dan gewoon niet als je de humor niet snapt....

Als ik de reacties zo doorlees, word deze film met The Matrix of Lord of the Rings vergeleken.

Ik word zo onderhand gek van al dat muggen gezift, dat letten op details....

Ga gewoon lekker onderuit hangen en sta er gewoon open voor.

Lachen is gezond....

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Ontzettend slecht gemaakte film. Dit soort films (Scary Movie, Date Movie) worden steeds slechter gemaakt. De schrijvers doen niet eens best om de film leuk te maken. Dit is echt geen aanrader om naar te kijken.

Slechts een 0,5 kunnen geven.

avatar van Metalfist

Metalfist

Replicant schreef:

Natuurlijk word hij een Chinees, dat is juist de humor, saai figuur....

Lachen is gezond....

Ik gok dat dat saai figuur op mij is bedoeld?

Lachen is inderdaad gezond maar deze film is slecht voor je humeur, 3 minuten zien en je bent al slechtgezind voor de rest van de week

avatar van Adammeh

Adammeh

Stomme film. droge humor.

een nul waard.

avatar van Arabyus

Arabyus

Metalfist schreef:

Ik gok dat dat saai figuur op mij is bedoeld?

overdrijven is ook een kunst.

avatar van smirnoffanovich

smirnoffanovich

slechte film, alleen maar van die val en sla grappen, bij scary movie 4 zat ook betere humor, 1,5

avatar van TimD

TimD

A. Laten we een film maken, die over allemaal films gaat, waarover we een hoop grappen kunnen maken!

B. Zoiets als Scary Movie?

A. Jij snapt hem. De film hoeft niet eens zo goed te zijn, de mensen komen toch wel kijken.

B. Oke, puik plan.

Bah. 0,5*

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Kijk ik weet dat deze film echt gewoon...slecht is, maar films mochtend toch niet na 2 jaar in een lijst komen?

Of geld dat alleen voor de Top 250?

avatar van garlic senior

garlic senior

dat geld volgens mij alleen voor de top 250

avatar van sambal

sambal

kan begrijpen dat mensen het een flop vinde

dat vond ik ook maar tog waren er momenten waar ik dubbel lag van het lagen

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vind het een erg slechte film

alles was gewoon slecht

acteurs - verhaal - grappen - muziek - kostums en al het andere

scary movie is nog een beetje grappig maar dit is echt slecht

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Replicant schreef:

De humor is zo droog, en zo overdone!

Jammer dat veel mensen de humor hier niet van inzien.

Alles in deze film is belachelijk en slecht en het mooie hieraan is

dat dit weer express gedaan is.

Was dat maar waar, dan had ik het ook best grappig gevonden, maar uit vele dingen bleek dat deze film bedoeld is als een serieuze komedie. Ga eens echt een leuke flauwe overdreven komediefilm kijken, zoals Naked Gun.

tukkerstein schreef:

Niks tegen Naked gun hé

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik heb de film halverwege stopgezet, ik kon het niet meer aan. Waar de Scary Movie-reeks nog grappig is in al zijn flauwiteiten, verzuipt Epic Movie gewoon in zijn meligheid. Dit is een amateurfilm met een te hoog budget. Een filmpje zoals ik vroeger toen ik nog klein was zou hebben gemaakt, zelf denkend dat het grappig is, maar uiteindelijk vind iedereen het stom. Wat moeten de makers van deze afschuwelijke film wel niet gedacht hebben? Dat het grappig was? Nou, vergeet het maar!

Een 0.5. En nee, ik denk niet dat ik de film af zou moeten kijken om het te mogen becijferen. Ik ben van mening dat wat er ook voorkomt in de tweede helft, de rampzalige eerste helft van de film kan niet meer goedgemaakt worden.

avatar van RodneyS

RodneyS

Ik vond het eigelijk een best wel grappige film. Zooo flauw dat het grappig wordt. Ik heb hier best wel om kunnen lachen. Maar ja, dat ben ik. Vond het zeker leuk voor een avondje. Net zoals alle scary movie delen, en date movie.

avatar van Betamax

Betamax

Als je de Scary movie serie leuk vond is dit ook wel wat.

Vond hem matig.

wel een paar keer moeten lachen.

Daarom 2,5*

avatar van Puye

Puye

Dit is echt een horror. Geen L(h)ol aan. Verschikkelijk.

Zo fout dat het niet eens grappig is.

avatar van --jlo--fan

--jlo--fan

lijkt op scary movie dus een aardige film met veel humor dus een 3*

avatar van e8212

e8212

Tja, 2 sterren. Film had heel af en toe een leuke grap, maar verder valt het wel erg tegen. Komt misschien ook door dat Narnia-verhaatlje wat mij niet echt boeide.

avatar van nuttes

nuttes

slechte film, punt.

De kwaliteit van dergelijke parodie-films gaat alsmaar achteruit. Als je goeie parodieën wil zien moet je naar de Naked Gun-reeks en Hots Shots 1& 2 kijken. (En heel lang geleden Airplane enTop Secret)

Deze film had veel potentieel, maar de "grappen" zijn gewoon of veel te flauw of niet goed uitgewerkt of gewoon langdradig. Bv die grap met die rivier van stront: die zie je al van een kilometer ver aankomen, en toch duurt die hele scène bijna 2 minuten!

Deze film is echt een gemiste kans, anderhalf uur van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg

avatar van tukkerstein

tukkerstein

AGE-411 schreef:

Niks tegen Naked gun hé

Goed lezen

avatar van Estuariä

Estuariä

Ik vind dit een Attische komedie. Dit is een soort kluchtkomedie. Maar dan totaal anders, ik vindt het eigenlijk ook wel film-noir, vermengd met de grapjes van een fotograaf die je aan het lachen probeert te maken. Maar het is aan de andere kant net een cartoon die lijkt op een slap aftreksel van de Scary Movie-reeks vermengd met de film Norbit.

Daarom:

Verhaal: 0,0

Orginaliteit op gebied van Attische komedie: 5, 0.

Ik snap mijn eigen mening niet zo goed. Ik weet eigenlijk niet wat ik van deze film moet denken. Het lijkt wel een wraakactie of een marketingtruc. De voorspelbaarheid maakt het eigenlijk tot een slap aftreksel met een lichtpuntje: de korte duur en de voorspelbaarheid die op een Attische komedie lijkt, soms een goede en soms in negatieve zin. Voor de rest is het verhaal zo slecht en de figuren zijn wel beter dan in andere spoof-films. voor de rest is het gewoon een puur aftreksel van... 5 keer niks plus een paar slappe blockbusters, neergezet in een vreemde wereld.

avatar van Estuariä

Estuariä

Even nog een procentvergelijking met andere Attische komedies in zo'n vorm (zeer zeldzaam): 50 procent. Maar door de niet Attische komedie-achtige sfeer een voorspelbaarheid is het zo'n gek mengsel dat het eigenlijk stront vermengd met een vleugje leukheid (45 procent).

avatar van Mug

Mug

Ik volg deze nonsens amper, maar kun je nu in normale woorden vertellen waarom je dit toch wel 5* waard vindt...

Gewoon een Attische komedie Mug, je weet wel.

avatar van Metalfist

Metalfist

Wat is een Attische komedie?

AGE-411

Ik stel voor dat we aan de rechter een levenslang bioscoop en videotheekverbod vragen voor iedere persoon die deze film 5,0 heeft gegeven.

Metalfist schreef:

Wat is een Attische komedie?

Wikipedia:

Attisch is een bepaalde vorm van het Grieks, èèn van de Oud-Griekse dialecten, dat in de oudheid in Athene werd gesproken en geschreven vòòr het Koinè-Grieks tegen het eind van de 4e eeuw voor Christus de lingua franca van de Griekse invloedssfeer, en later van het oostelijk deel van het Romeinse rijk werd.