• 9.374.305 stemmen

Geregisseerd door: Jason Friedberg en Aaron Seltzer

Met onder meer: Kal Penn, Adam Campbell en Jayma Mays

Releasedatum: 26 april 2007

Plot Epic Movie

"We know it's big. We measured."

Lucy, Edward, Peter en Susan zijn vier wezen, die alle vier op een dag een gouden ticket vinden om in de fabriek van Willy Wonka te komen kijken. Hier ontdekken ze een kast, die leidt naar de magische wereld van Gnarnia. In dit land ontmoeten ze de White Bitch, die het land wil overnemen. Het viertal besluit om op zoek te gaan naar een manier om haar te stoppen. Tijdens hun zoektocht krijgen ze hulp van onder andere Harry Potter, de pratende bever Harry Beaver en de gestoorde piraat Captain Jack Swallows.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een nieuwe film van Friedberg en Seltzer. Wellicht dat enkel de optimisten onder ons hoop hebben dat de mannen hebben geleerd van Date Movie. Het antwoord is simpel: Nee.

Anderhalf uur lang wordt er gepoept, gepist, gekotst en worden mannen in de ballen getrapt. Friedberg en Seltzer worden daarnaast erg opgewonden van referenties en knipogen, want hun hele film zit er vol mee. Sterker nog, er is geen script of verhaal; de film is een aaneenschakeling van referenties naar andere films. En deze films hebben ook nog eens geen zak met elkaar te maken, ze springen van Willy Wonka naar Scarface naar Pirates of the Caribbean naar X-Men. En dan zijn het vooral komedies die ze belachelijk willen maken. Dan heb je het toch niet helemaal begrepen, volgens mij. Over bepaalde sets kan worden gezegd dat ze nog best treffend zijn en de film kent - met moeite - één á twee geslaagde grappen. Verder is dit niets meer dan een gênante en oervervelende vertoning.

Nu snel The Naked Gun in de DVD-speler schuiven om de vieze smaak weg te spoelen.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik dacht dat ik me nooit meer zou laten ompraten om weer eens 7 euro te verspillen aan zo'n Scary/Date Movie. Steeds vraag ik me af waarom dat zo'n dingen toch altijd de cinema's weten te halen, en zelfs publiek. Elke keer wordt alles zo overdreven geparodieërd en de enkele, valt op één hand te tellen, goede grappen worden te lang uitgerokken alsof de scenaristen bedachten dat ze echt gevoel voor humor hadden. Maar ja, na de examens van de voorbije 2 weken moest ik nu ook geen zware film zien. "Epic Movie" ging dan nog misschien wel eens meevallen.

Nee dus, ik heb dus alweer 7 euro verspild aan 90 minuten pure brol. Vertel me nou eens wat er zo grappig is aan iemand die uit een riool drinkt, een man die kust met een bever, een hyperkinetische man pater met een raar kapsel, een flauwe Willy Wonka imitatie, een imitatie van Jack Sparrow die op niets trok, een vrouw die tegen een bever trapt, een volwassen man die wordt ineengeslagen door een klein dikkertje, ipv The Evil Witch de Evil Witch te zeggen, een deurkastje waartegen iemand stoot, een stel Piraten die aan breakdance doen, weer een vrouw die tegen een bever trapt, P. Diddy die een dansende halfgeit nadoet, iemand die de beelden van Scarface (heiligschennis!), gebruikt om in zijn pispot te plaatsen, een vrouw die in de lucht vliegt, een vrouw die wordt neergeslagen door een zwaaiende tak, een vrouw die alles nazegt wat de andere zegt, Harry Potter die wordt voorgesteld als een excentriek oud mannetje, Albus Perkamentus die per ongeluk wordt neergestoken, .....

Ik snapte echt niet wat grappig is aan altijd dat vallen en neergeslagen worden? Ik ben zeker ook wel in voor wat ranzige humor, Borat was bijvoorbeeld zo'n heerlijke ranzige komedie, maar deze humor gaat gewoon zelfs een zieke geest te boven. Geen enkele maar dan ook geen enkele keer kwam de gedachte in me op van zelfs nog maar te glimlachen. Stilaan begon ik te twijfelen of dat genre "komedie" nou echt bij deze film pastte. "Hedendaagse folterpraktijken" zou beter zijn geweest.

0.5* Lager kan nu éénmaal niet.

avatar van otherfool

otherfool

Bloedeloze spoof zorgde anderhalf voor een doodstille bioscoopzaal, wat een gepruts! Het ziet er allemaal nog wel aardig uit (kostuums, sets) maar de grappen zijn werkelijk om te huilen; te makkelijk, doorzichtig en vaker niet dan wel leuk. Leukste momenten zijn nog als Borat opduikt, maar da's bij minuut 84...

1*.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik heb de film halverwege stopgezet, ik kon het niet meer aan. Waar de Scary Movie-reeks nog grappig is in al zijn flauwiteiten, verzuipt Epic Movie gewoon in zijn meligheid. Dit is een amateurfilm met een te hoog budget. Een filmpje zoals ik vroeger toen ik nog klein was zou hebben gemaakt, zelf denkend dat het grappig is, maar uiteindelijk vind iedereen het stom. Wat moeten de makers van deze afschuwelijke film wel niet gedacht hebben? Dat het grappig was? Nou, vergeet het maar!

Een 0.5. En nee, ik denk niet dat ik de film af zou moeten kijken om het te mogen becijferen. Ik ben van mening dat wat er ook voorkomt in de tweede helft, de rampzalige eerste helft van de film kan niet meer goedgemaakt worden.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Rocco1984 schreef:

is deze film slechter dan de zeemeerman?

Ja dat is het zeker. Alhoewel deze film wel iets minder pretenties heeft dan De Zeemeerman, heeft De Zeemeerman nog wat kneuterigs en is Epic Movie gewoonweg ranzige ongrappige troep.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Kom, laten we een film maken onder het motto van; "flauw, flauwer, flauwst" moeten de makers van Epic Movie gedacht hebben

Een parodie van een origineel (Narnia) wat me al nauwelijks kon boeien belooft al weinig goeds natuurlijk. Maar zelfs tijdens een weekendje met wat vrienden in een huisje ergens in het bos (U kent het vast, beetje pokeren, beetje paintballen, avondje flink op stap en zo nu en dan eens tussen de bedrijven door een flesje bier opentrekken ) In zo'n weekend waar meligheid troef is kon deze film zelfs niet overtuigen, slechts Jack Swallow leidde tot een zwak glimlachje hier en daar. Verder hebben we ons uitstekend vermaakt met het op het juiste moment op pauze zetten van de DVD tijdens de valpartijen van de dames in rokje. Kijken of het hier een string of slip betrof. Ja, zo'n weekend was het dus...

Afijn 1 mager sterretje voor de film die, geheel terecht, als episch slecht de geschiedenis in zal gaan.

avatar van The Oceanic Six

Natuurlijk is dit een erg goedkope Scary Movie ripoff, zij hebben het patent op de paradiefilms. Maar ik heb af en toe wel een glimlach gekregen bij deze film. Captain Jack Swallow vond ik sterk bedacht en leuk uitgevoerd. Verder is de film inderdaad niets bijzonders en best matig uitgewerkt.

avatar van OlafK

OlafK

Ik vond deze film beter dan pak 'm beet "Not Another Teen Movie". natuurlijk, dit is nog steeds geen goede film en veel grappen zijn niet grappig maar er zitten ook veel grappen bij die wel leuk zijn. Het einde bijvoorbeeld: Borat zegt 'you did it, you made happy ending', waarna vervolgens de vier hoofdrolspelers alsnog omver gemaaid worden, gevolgd door een keiharde 'NOT' van Borat.

Als je de originele Borat hebt gezien, kun je hier goed om lachen. Ik denk dat dat sowieso een belangrijke voorwaarde is; je meot de serieuze equivalenten kennen, wil je deze parodie grappig vinden.

Al met al: geen goede film; maar naar mijn mening niet zo dramatisch als door sommigen hier beweerd wordt. Daarbij hoort de film nou ook weer niet in de flop 100 vind ik.

avatar van Theunissen

Ik heb geprobeerd om 2 keer deze film te bekijken maar het is gewoon niet te doen. De film is gewoon bagger slecht en hetzelfde geldt eigenlijk voor de cast.

Ik moet wel zeggen dat een aantal zeer goed op de originele acteurs leken daarom geef ik hem nog een 1. Misschien nog eens bekijken als ik compleet van de wereld ben misschien is hij dan leuk.

avatar van ®Tc

®Tc

*zucht* bij een komedie is het normaal de bedoeling dat je lacht en je amuseert. Bij deze film had ik niks anders dan frustratie. Er zat totaal geen verhaal in de film en de humor is flauw en irritant. de makers zullen gedacht hebben: Als we om de 5 seconde iemand laten slagen zal het publiek het wel grappig vinden NOT 0,5 voor Borat op het einde en omdat je niet lager kan.

avatar van DVD-T

DVD-T

Wat een rot film vond ik dit, ik hou normaal gesproken niet van dit soort films, maar af en toe zit er nog wel een leuke tussen.Dat was deze dus niet, ik heb dan ook bijna op geen enkel moment echt kunnen lachen,eigenlijk alleen maar om de Borat spoof,die vond ik wel erg leuk.Verder heb ik me alleen maar mateloos ge-ergerd.Misschien komt het ook wel omdat ik deze puberale plas en poep humor volgroeid ben.

avatar van Zinema

Draak van een film die een parodie op verschillende blockbusters moet voorstellen. Deze komedie is echter eerder om te huilen dan om te lachen. Slecht.

avatar van Spetie

Gewoon een hele slechte film, waarin maar bar weinig te lachen valt. Het aantal grappen is aan de lage kant en veelal niet geslaagd. Ook de hoofdrolspelers vallen tegen. Alleen Kal Penn (Kumar) maakt een aardige indruk, maar van hem had ik ook niets minder verwacht. Verder zet Darrell Hammond nog een aardige "captain Jack Swallows" neer en is de cameo van David Carradine ook nog de moeite van het vermelden waard. Desondanks was het allemaal een erg lange zit, terwijl de film toch maar 77 minuten duurt, een erg slecht teken dus.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ongelooflijk dat sommige mensen nog een grap kunnen ontdekken in deze film.

Gewoon vreselijk slecht geacteerd, een verhaal van 0, geen humor:kortom, zonde van je tijd..

Tip: Kijk deze film niet!!!!

avatar van janbandit

janbandit

de film vond ik behoorlijk slecht ik kon er niet om lachen.

maar toch waren er wel stukken die nog steeds on mijn hoofd zitten.

als je niks te doen hebt kijk dan naar deze film.

avatar van dave

dave

Mijn tweede parodiërende film is beter dan zijn opvolger 'Disaster Movie', maar uiteraard omdat het gewoon niet slechter kán.

Ook hier wordt veel te veel tijd besteed aan grappen die de strijd om de lach al op voorhand verloren hebben. Ze zijn vaak vreselijk flauw, boertig en voorspelbaar. Dit soort humor kan nog wel te pruimen zijn, maar hier werkt het alleszins niet. Luide scheten, de klassieke trap in de genitaliën, een vastgevroren tong aan een paal, you name it. Allemaal fratsen die inmiddels wel een looprek kunnen gebruiken.

Er zitten veel dieptepunten in als het op de parodieën aankomt. De Samuel L. Jackson lookalike, Tony Fauntana ( ), enzovoort. Er zijn ook een paar typetjes die er gewoon niet uitzien. Zo is Willy Wonka bijvoorbeeld op een afschuwelijke manier afgeschilderd, alsof er een zak bloem in zijn gezicht is gesmeten. Om van Davy Jones maar niet te spreken..

De dialogen zijn vreemd en bevatten vaak totaal irrelevante feiten, de acteurs zijn bij wijlen erg irritant en de muziek is veel te mainstream. Enfin, niets nieuws onder de zon dus.

Af en toe is Epic Movie in staat een glimlach af te dwingen, maar uiteindelijk niet capabel om waar te maken wat zijn naam suggereert. En daar kan zelfs 'MILF' Stifler's Mom niets aan veranderen.

Snel vergeten.

0,50 (0,75)

avatar van Justinw

Justinw

Flauw, en nog een flauw,

Het is allemaal gebaseerd op een simpel concept. Zoveel mogelijk films op de hak te nemen in 1 film. Zo komen er wel honderden films langs als Dumb & Dumber, Narnia, Harry Potter, Davinci Code en nog vele anderen.

Sommige grappen zijn nog wel leuk maar 95% zijn gewoon of inkoppertjes of plas en poep grappen.

Weinig bijzonders aan, en kan iedereen missen als kiespijn. Acteerwerk is belabberd ook al nemen ze zichzelf al niet serieus.

avatar van Elineloves

Elineloves

Jeej! Een nieuwe film van Jason Friedberg en Aaron Seltzer, de schrijvers van alle Scary Movie-films!

De een noemt het uitgemolken, de ander noemt het marketingtrucs en ik noem het een succes! Epic Movie is een heerlijke film als je gewoon een leuke, ontspannen en vooral niet al te serieuze avond wil hebben. Ze weten toch altijd leuke parodieën op de recentere Hollywoodfilms te maken. En nee, ze zijn niet allemaal even grappig.. maar om het nou zó uit te kotsen verdient deze film ook niet. Het enige mindere vond ik dat The Chronicles of Narnia er zo vaak in voor kwam, ik heb een hekel aan die film. Gelukkig maakte Jack Sparrow alles weer goed. Net als de imitaties van Harry Potter, Hermelien en Ron zijn vrij grappig.

Hoewel het voor mij één van de minst leuke parodiefilms is, vind ik het wel nog een 2.5* waard. Al is het maar vanwege het feit dat sommige imitaties erg goede lookalikes zijn.

avatar van ibendb

ibendb

Heb hier toch wel af en toe mee moeten lachen. normaal hou ik niet van zulke films, maar deze en de scary movies vind ik wel meevallen. verhaal is niet top, acteerwerk is flut maar de grappen vond ik af en toe geslaagd.

daarom een 2,5*

avatar van ino_mart

ino_mart

Ik vond niets grappigs aan deze film, integendeel. Heb hem uiteindelijk toch maar uitgekeken omdat ik niets anders te doen had.

avatar van filmamator

filmamator

Flauwe film die op een gegeven moment ook begint te irriteren. Heel af en toe nog wel even kunnen lachen. Maar daar blijft het dan ook bij.

Zeer slecht.

avatar van Camorra

Camorra

normaal gesproken hou ik wel van een beetje flauwe films dus toen ik hoorde over deze

dacht ik wel hmm die zal ik dan ook best leuk gaan vinden..

Maar nee deze was iets TE flauw

het idee er achter is wel leuk, maar dit sloeg gewoon nergens op.

even een troll Youtube zin erbij halen:

Jason Friedberg en Aaron Seltzer mag ik 86 min van mijn leven terug?

jammer eerste film die van mij 1,5* krijgt.

Scary Movie kijk ik best graag en vind ik nog best wel grappig. Ik was dus wel benieuwd naar deze film, maar wat is die slecht zeg! Grappen die nergens op slaan, belachelijke verhaallijn. Ik kan hier echt niks van maken, een halve ster voor de moeite

avatar van dualcia

dualcia

Redelijk leuk voor het genre. Er zaten wel een aantal leuke parodieën in om voor een onderhoudende film met sommige leuke stukken te zorgen, zoals de parodieën op Cribs, Harry Potter en vooral Jack Swallows!

Over het algemeen niet heel grappig, maar ik heb me ook niet echt veel gestoord aan deze film.

avatar van Serpicos

Serpicos

Waardeloze film!

..zelfs in zijn genre (waarbij ik Superhero Movie uit 2008 nog steeds het beste vind), want het was lang wachten op een geslaagd moment waarbij ik zou kunnen (glim)lachen. Dat moment kwam voorbij ergens halverwege deze 'film'.

Voor de rest is dit een aanéénschakeling van op z'n minst gezegd flauwe parodies en grappen waar ik me serieus mee ergerde.

avatar van kissyfur

kissyfur

Grapdichtheid hoog. Kwartier de kans gegeven. Nul keer moeten schateren, lachen, glimlachen of een mondhoeken laten trekken.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Ze hadden we echt hun best gedaan een tenenkrommende film te maken.

Er zitten een paar lachmomentjes in. De dronken Jack Sparrow is leuk. De ineens Chinees zijnde leeuw is leuk. (Zn naam vergeten). En zo zijn er wel paar dingetjes meer. Maar verder is het een flinke verschrikking die het niet haalt bij Scary movie.

Wat is er nou zo moeilijk aan een film te maken die beroemdheden op de hak neemt... Blijkbaar best erg.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zwak.

Heb Disaster Movie gezien dus ik wist ongeveer waar dit heen ging. Ik wou hem toch zien en kijken of ik hem misschien toch nog wel leuk vond. Maar weer heb ik me vaak zitten storen aan de slechte grappen. Waarom hij hoger scoort zijn de vermindering van een aantal vreselijk irritante personages.

Heel af en toe heb ik ook moeten glimlachen omdat het zo enorm flauw is. Maar voor een groot deel is het niet grappig en flauw. Tja, ik denk dat je hier gewoon van moet houden.

avatar van Woland

Woland

Ach ja. Ik heb eerder al Disaster Movie gekeken, en wist dat ook dit met gemak in de Flop 100 terecht was gekomen, dus mijn verwachtingen waren best laag. En ik heb deze keer eerst een avondje speciaalbiertjes weggezet voordat ik deze opzette. Om het positief te bekijken, ik durf wel te zeggen dat deze net iets minder slecht is dan Disaster Movie. Maar het blijft een flauw, onsamenhangend rijtje van parodieën die van de hak op de tak springt en eigenlijk nooit echt grappig wordt. Maar hier wordt in ieder geval iets meer de films geparodieerd in plaats van een random celebrity langs te laten komen. Alsnog, grappig is het dus nog steeds niet bepaald.