• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Dustin Hoffman, Tom Cruise en Valeria Golino

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Releasedatum: 16 maart 1989

Plot Rain Man

"A journey through understanding and fellowship."

Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgingshuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.

avatar van joeri15

joeri15

erg sterke film met vooral een goede rol van Dustin Hoffman 3.5* de film moet in het begin wat op gang komen maar naar het einde toe wordt de film steeds leuker

avatar van mamartijn

mamartijn

Ja gisteren ook gezien op de tv...... goede film. Vooral vond ik Dustin Hoffman erg goed spelen. Mooi om te vergelijken met wat ie gedaan heeft in Meet The Fockers.

Wat ons betreft dan ook een 4*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Die vergelijking heb ik tijdens de film ook gemaakt. Meet the Fockers was de eerste film die ik ook zag met Dustin Hoffman (bewust tenminste) en hier speelt hij véél beter. Ik vind het echt knap. Bij mij was hij geen moment té irritant of té erg. Maar hij gewoon goed. Ook Tom Cruise vond ik goed hierin. Alleen het stukje waarin hij Son Of A BITCH! roept vind ik érg lachwekkend en ongeloofwaardig.

Tijdens het gokken zat ik mezelf in te praten dat het zou mislukken, het tegendeel werd waar en dat is weer een pluspuntje voor de film.

Meesterlijk is de film niet, hij spreekt met in elk geval niet zo erg aan, zoals, naar mijn mening, meesterlijke films doen. Maar alleen al vanwege de topprestaties die er geleverd worden is "Rain Man" (aan de titel word niet al te veel aandacht aan besteed) een geweldige film.

4,5 *

avatar van aldert007

aldert007

Gewoon fantastisch hoe Dustin Hoffman hier speelt. 4 *

avatar van extasis

extasis

achteruitliggen in je sofa en genieten, thumbs up!!!!!

avatar van Eussie

Eussie

Ik vind het een hele mooie film!! Bewondering voor Dustin Hofman hoe hij dit personage neerzet......

4.5

Mooie film!

vind tom hier ook geweldig!

hij heeft inderdaad de looks mee, maar kan zeker ook goed acteren!!

avatar van Werwolf

Werwolf

Maar hij kan niet tippen in deze film aan de GEWELDIG SPELENDE Dustin Hoffman!!

Maar Cruise is idd ook redelijk op dreef.

Hele mooie film!

****

Werwolf schreef:

Maar hij kan niet tippen in deze film aan de GEWELDIG SPELENDE Dustin Hoffman!!

****

daar heb je gelijk in maar als tom de rol had van dustin zou hij dan ook beter zijn?

heb vaak het gevoel dat hij een beetje ondergewaardeerd word terwijl het een goeie acteur is.

Ik vond er niet zoveel aan deze film

maar dat komt denk ik omdat ik de film niet begrijp..

ik ga hem nog wel een keer herbekijken

3 sterren (tot nu toe)

avatar van flipsen

flipsen

The Moviefreak schreef:

maar dat komt denk ik omdat ik de film niet begrijp..(tot nu toe)

Huh? Wat begrijp je niet aan dit verhaaltje? Is toch allemaal vrij duidelijk?

avatar van BlueSword

BlueSword

deze film is half gekeken toen ermee gestopt, niet omdat ik hem saai vond maar omdat ik weg moest.

nu ik een beetje fan van tom cruise ben vind ik dat echt jammer, moet hem toch maar weer is zien!

BlueSword schreef:

zou ik zeker aanraden!!

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Uiteindelijk ontroerende film, na een wat weifelende eerste 45 minuten

Weifelend omdat ik het hele zakenleven van Cruise niet echt interessant in beeld vind gebracht, het is nogal karikaturaal. Daarnaast werkt zijn vriendin mij op de zenuwen, en komt hij zelf ook niet echt sympathiek over. Maar buiten dat vind ik de eerste 45 minuten sowieso niet heel interessant. Gelukkig voor de film is het niet zo saai dat je je echt gaat irriteren, de makers hebben dit eerste deel ook denk ik meer bedoeld als echte inleiding

Daarna wordt het namelijk steeds beter, en op sommige punten echt hilarisch; waarbij ik me echt bescheurd heb van het lachen. Hoffman doet het geniaal, en Cruise reageert prima Zoals bijvoorbeeld de scene over de boxershorts van K-Markt, schitterend...

Het wordt ook ontroerend, maar net niet helemaal top op de een of andere manier. Het ontroerde me absoluut, maar er ontbrak net een snufje wat niet echt te omschrijven is

Al met al toch zeker een goede film. 3,5 ster. Applaus voor Hoffman waar ik normaal gesproken niet zo'n fan van ben

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Sluit me voor het grootste gedeelte aan bij de vorige post. Inderdaad om bovengenoemde redenen liep het eerste half uur wat stroef maar daarna ontpopte Rain Man zich als een hele aangename film.

Eigenlijk veel beter dan ik verwacht had. De film is nergens over de top zwaar drama, het behoud een soort luchtigheid die erg goed werkt. Waarschijnlijk hebben de mooie zonnige zomerse beelden daar ook wel flink deel aan en wie wil er nu in godsnaam vliegen als je zo'n mooie autorit kan maken, geef Raymond groot gelijk
De film is vaak ook erg grappig. Dit komt met name door de goede chemie tussen Hoffman en Cruise, en hoewel Hoffman hier de zwaardere rol heeft wordt hij daarin perfect aangevuld door Cruise. Dit is wat mij betreft toch echt wel een kwestie van prima teamwork.
Vond er een paar erg mooie ontroerende momenten in zitten, zoals wanneer Charley ontdekt wie de Rain Man eigenlijk was of wanneer Charley z'n broer leert dansen. Dit hadden erg melodramatische tranentrekkende scenes kunnen opleveren maar gelukkig behoudt de film op cruciale momenten zijn oprechtheid.

Maar echt drama? Weet niet hoor vind dat een wat zware term voor Rain Man (denk dat het daarom ook zo lang geduurt heeft voor ik hem eindelijk gezien heb), vond het meer een prettige feel-good film. De mooie beelden en goede acteerprestaties zorgen verder dat Rain Man zijn 4* wel verdient heeft.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik vond het mooi, dramatisch. dustin hofman doet het goed.

4,5 sterren

avatar van Julie

Julie

wat een klasse film!!!

echt hoor

dustin hoffman is ongelooflijk

avatar van Waku

Waku

Mooie rol van Hoffman die vertedert en ontroert als autistisch broertje.

avatar van dave

dave

prachtige soundtrack en uitstekend acteerwerk van hoffman

van zo'n films krijg je gewoon kippevel

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

jordybeukeboom schreef:

Weifelend omdat ik , en komt hij zelf ook niet echt sympathiek over.

Is dat niet de bedoeling van de film?
Nl. Cruise zit Hoffman alleen maar als een 'object' voor aan het geld te geraken (denk ik, tijdje gelden dat ik de film zag). Maar gaandeweg de film krijgen ze een sterke band, en gaat Cruise beginnen te houden van Hoffman.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Voor de omslag is dat inderdaad wel noodzakelijk. Misschien moet ik zeggen: hij komt vervelend, irriterend over, wat dan weer een gevolg is van zijn onsympathieke gedrag

avatar van film_kaza

film_kaza

weet iemand of hij nog op tv komt?

avatar van just_a_guy

just_a_guy

vast wel

avatar van Remi

Remi

Vandaag blind gekocht en gelijk gekeken.

Ik moet zeggen dat ik zelden zo'n goede acteerprestatie heb gezien. Ik leer over autisme en dat soort dingen, maar het is echt geweldig.

Tom Cruise speelt ook erg goed, terwijl ik 'm normaal niet echt zo geweldig vindt. Maar, hij was erg goed

Het verhaal deed me wat, ik kon me erg makkelijk inleven in Raymond, maar ook in Charlie.

Een geweldige film!

avatar van Werwolf

Werwolf

hinie schreef:

Ligt eraan hoe hij de rol had neergezet. En ik zeg ook niet dat hij niet goed speelt, hij is deze film ook goed bezig. En mijn algemeen oordeel over Cruise is vrij hoog. Maar in deze film is Dustin Hoffman gewoon beter.

avatar van Remi

Remi

Dustin Hoffman is in deze film veel beter

Maar wat ik me afvraag...

Het script was nog niet af toen ze begonnen met filmen. Weet iemand dan of het script later wel is afgemaakt, zoja, hoe eindigd het dan. Want daar ben ik heel erg benieuwd naar

avatar van wesbrina

wesbrina

Dustin Hoffman is geweldig in deze film .

Hij zet zijn personage heel goed neer !

Hij brengt deze film naar het hoge niveau.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Beide acteurs, Cruise en Hofman speelden het goed.

Enkel de piepstem van Cruise deed het hier en daar vreemd overkomen, vond ik. Het verhaal zit tamelijk goed in elkaar. Een pakkende film!!!

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Niet echt mijn film. Ik heb deze 2 keer gezien maar ik ben er niet echt ondersteboven van. Zal ongetwijfeld goed geacteerd zijn maar het mag mijn huisje voorbij.....Ik pas.

**-sterren

avatar van 606

leuke film om een keer gezien te hebben.

beide goed geacteerd.