Genre: Roadmovie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Rain Man
"A journey through understanding and fellowship."
Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgingshuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.
- Trailer (YouTube)
Iris
Sally Dibbs
Small Town Doctor
joeri15
erg sterke film met vooral een goede rol van Dustin Hoffman 3.5* de film moet in het begin wat op gang komen maar naar het einde toe wordt de film steeds leuker
mamartijn
Ja gisteren ook gezien op de tv...... goede film. Vooral vond ik Dustin Hoffman erg goed spelen. Mooi om te vergelijken met wat ie gedaan heeft in Meet The Fockers.
Wat ons betreft dan ook een 4*
Angrod_Pallanén
Die vergelijking heb ik tijdens de film ook gemaakt. Meet the Fockers was de eerste film die ik ook zag met Dustin Hoffman (bewust tenminste) en hier speelt hij véél beter. Ik vind het echt knap. Bij mij was hij geen moment té irritant of té erg. Maar hij gewoon goed. Ook Tom Cruise vond ik goed hierin. Alleen het stukje waarin hij Son Of A BITCH! roept vind ik érg lachwekkend en ongeloofwaardig.
Tijdens het gokken zat ik mezelf in te praten dat het zou mislukken, het tegendeel werd waar en dat is weer een pluspuntje voor de film.
Meesterlijk is de film niet, hij spreekt met in elk geval niet zo erg aan, zoals, naar mijn mening, meesterlijke films doen. Maar alleen al vanwege de topprestaties die er geleverd worden is "Rain Man" (aan de titel word niet al te veel aandacht aan besteed) een geweldige film.
4,5 *
Eussie
Ik vind het een hele mooie film!! Bewondering voor Dustin Hofman hoe hij dit personage neerzet......
4.5
Mooie film!
vind tom hier ook geweldig!
hij heeft inderdaad de looks mee, maar kan zeker ook goed acteren!!
Werwolf
Maar hij kan niet tippen in deze film aan de GEWELDIG SPELENDE Dustin Hoffman!!
Maar Cruise is idd ook redelijk op dreef.
Hele mooie film!
****
hinie
Maar hij kan niet tippen in deze film aan de GEWELDIG SPELENDE Dustin Hoffman!!
****
daar heb je gelijk in maar als tom de rol had van dustin zou hij dan ook beter zijn?
heb vaak het gevoel dat hij een beetje ondergewaardeerd word terwijl het een goeie acteur is.
The Moviefreak
Ik vond er niet zoveel aan deze film
maar dat komt denk ik omdat ik de film niet begrijp..
ik ga hem nog wel een keer herbekijken
3 sterren (tot nu toe)
flipsen
maar dat komt denk ik omdat ik de film niet begrijp..(tot nu toe)
BlueSword
deze film is half gekeken toen ermee gestopt, niet omdat ik hem saai vond maar omdat ik weg moest.
nu ik een beetje fan van tom cruise ben vind ik dat echt jammer, moet hem toch maar weer is zien!
zou ik zeker aanraden!!
jordybeukeboom
Uiteindelijk ontroerende film, na een wat weifelende eerste 45 minuten
Weifelend omdat ik het hele zakenleven van Cruise niet echt interessant in beeld vind gebracht, het is nogal karikaturaal. Daarnaast werkt zijn vriendin mij op de zenuwen, en komt hij zelf ook niet echt sympathiek over. Maar buiten dat vind ik de eerste 45 minuten sowieso niet heel interessant. Gelukkig voor de film is het niet zo saai dat je je echt gaat irriteren, de makers hebben dit eerste deel ook denk ik meer bedoeld als echte inleiding
Daarna wordt het namelijk steeds beter, en op sommige punten echt hilarisch; waarbij ik me echt bescheurd heb van het lachen. Hoffman doet het geniaal, en Cruise reageert prima
Zoals bijvoorbeeld de scene over de boxershorts van K-Markt, schitterend...
Het wordt ook ontroerend, maar net niet helemaal top op de een of andere manier. Het ontroerde me absoluut, maar er ontbrak net een snufje wat niet echt te omschrijven is
Al met al toch zeker een goede film. 3,5 ster. Applaus voor Hoffman waar ik normaal gesproken niet zo'n fan van ben
Madecineman (moderator films)
Sluit me voor het grootste gedeelte aan bij de vorige post. Inderdaad om bovengenoemde redenen liep het eerste half uur wat stroef maar daarna ontpopte Rain Man zich als een hele aangename film.
Eigenlijk veel beter dan ik verwacht had. De film is nergens over de top zwaar drama, het behoud een soort luchtigheid die erg goed werkt. Waarschijnlijk hebben de mooie zonnige zomerse beelden daar ook wel flink deel aan en wie wil er nu in godsnaam vliegen als je zo'n mooie autorit kan maken, geef Raymond groot gelijk
De film is vaak ook erg grappig. Dit komt met name door de goede chemie tussen Hoffman en Cruise, en hoewel Hoffman hier de zwaardere rol heeft wordt hij daarin perfect aangevuld door Cruise. Dit is wat mij betreft toch echt wel een kwestie van prima teamwork.
Vond er een paar erg mooie ontroerende momenten in zitten, zoals wanneer Charley ontdekt wie de Rain Man eigenlijk was of wanneer Charley z'n broer leert dansen. Dit hadden erg melodramatische tranentrekkende scenes kunnen opleveren maar gelukkig behoudt de film op cruciale momenten zijn oprechtheid.
Maar echt drama? Weet niet hoor vind dat een wat zware term voor Rain Man (denk dat het daarom ook zo lang geduurt heeft voor ik hem eindelijk gezien heb), vond het meer een prettige feel-good film. De mooie beelden en goede acteerprestaties zorgen verder dat Rain Man zijn 4* wel verdient heeft.
film_kaza
ik vond het mooi, dramatisch. dustin hofman doet het goed.
4,5 sterren
Waku
Mooie rol van Hoffman die vertedert en ontroert als autistisch broertje.
dave
prachtige soundtrack en uitstekend acteerwerk van hoffman
van zo'n films krijg je gewoon kippevel
Kaffeefiltjer
Weifelend omdat ik , en komt hij zelf ook niet echt sympathiek over.
Is dat niet de bedoeling van de film?
Nl. Cruise zit Hoffman alleen maar als een 'object' voor aan het geld te geraken (denk ik, tijdje gelden dat ik de film zag). Maar gaandeweg de film krijgen ze een sterke band, en gaat Cruise beginnen te houden van Hoffman.
jordybeukeboom
Voor de omslag is dat inderdaad wel noodzakelijk. Misschien moet ik zeggen: hij komt vervelend, irriterend over, wat dan weer een gevolg is van zijn onsympathieke gedrag
Remi
Vandaag blind gekocht en gelijk gekeken.
Ik moet zeggen dat ik zelden zo'n goede acteerprestatie heb gezien. Ik leer over autisme en dat soort dingen, maar het is echt geweldig.
Tom Cruise speelt ook erg goed, terwijl ik 'm normaal niet echt zo geweldig vindt. Maar, hij was erg goed
Het verhaal deed me wat, ik kon me erg makkelijk inleven in Raymond, maar ook in Charlie.
Een geweldige film!
Werwolf
Ligt eraan hoe hij de rol had neergezet. En ik zeg ook niet dat hij niet goed speelt, hij is deze film ook goed bezig. En mijn algemeen oordeel over Cruise is vrij hoog. Maar in deze film is Dustin Hoffman gewoon beter.
Remi
Dustin Hoffman is in deze film veel beter
Maar wat ik me afvraag...
Het script was nog niet af toen ze begonnen met filmen. Weet iemand dan of het script later wel is afgemaakt, zoja, hoe eindigd het dan. Want daar ben ik heel erg benieuwd naar
wesbrina
Dustin Hoffman is geweldig in deze film .
Hij zet zijn personage heel goed neer !
Hij brengt deze film naar het hoge niveau.
Silvio Dante
Beide acteurs, Cruise en Hofman speelden het goed.
Enkel de piepstem van Cruise deed het hier en daar vreemd overkomen, vond ik. Het verhaal zit tamelijk goed in elkaar. Een pakkende film!!!
Dennis Evahi
Niet echt mijn film. Ik heb deze 2 keer gezien maar ik ben er niet echt ondersteboven van. Zal ongetwijfeld goed geacteerd zijn maar het mag mijn huisje voorbij.....Ik pas.
**-sterren
leuke film om een keer gezien te hebben.
beide goed geacteerd.

Geprezen dramafilm 'Rain Man' van Barry Levinson verschijnt binnenkort weer op Netflix

Prime Video schopt er weer een heleboel titels uit: Staan deze hoogvliegers op jouw lijstje?

Online casino spellen die ook in films voorkomen

Dramafilm 'Rain Man' van Barry Levinson wordt vanavond uitgezonden op NPO 2

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991
individualverlies van geliefdementally disabledautismeyuppiecar dealeregocentrism rondritblackjackcincinnatireizenconvertiblelas vegaspsychiateronbekwaamheidroadmoviementally handicapped manduringcreditsstingerasperger's syndromesuppressed memorysavant lovingforgotten memory sentimentalmelodramatic