Rain Man (1988)
Genre: Roadmovie
Geregisseerd door: Barry Levinson
Met onder meer: Dustin Hoffman, Tom Cruise en Valeria Golino
IMDb beoordeling: 8,0 (554.062)
Gesproken taal: Italiaans en Engels
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
- Morgen om 11:35 uur op Film 1 Premiere
Plot Rain Man
"A journey through understanding and fellowship."
Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgingshuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.
- Trailer (YouTube)
Iris
Sally Dibbs
Small Town Doctor
JoeCabot
Een realistische portret van een persoon met autisme zou ik Rain Man niet noemen, maar het blijft wel een memorabele 80s roadmovie. Cruise en Hoffman hebben een geweldige chemie, de panorama's spreken tot de verbeelding en van de soundtrack van Hans Zimmer word je helemaal zen.
Mysterie-schrijver
Goede film. Mooie emotionele momenten en goed acteerwerk. Met name Dustin Hoffman zet zijn rol erg indrukwekkend neer. Deze film krijgt van mij 5 sterren!
Ebenezer Scrooge
- 1997 berichten
Schijnt dat Cruise voor deze film ook alle stunts zelf deed.
mjk87 (moderator films)
Niet helemaal geweldig. typisch zo'n product van meer dan 20 jaar geleden. Alles voelt enorm gemaakt aan en de film wist me daardoor nooit echt te trekken. Vooral Hoffman stoort met zijn maniertjes en overtuigt niet. Dan is Cruise een stuk beter, al is zijn personage ook vrij karikaturaal. Het tempo is wel prima verder, de sfeer zo nu en dan goed en enkele kleine momenten zijn wel mooi maar als geheel biedt dit ding te weinig. 2,5*
rainmist
Daarnaast is het natuurlijk vreemd dat je ineens zo'n band met iemand krijgt terwijl het in eerste instantie alleen maar om het geld ging en zoals zo vaak in films is het daarna allemaal anders. Zodoende is de persoonlijkheid van Tom in een keer 80 graden gedraaid ja ja.
Er is namelijk een moment waarbij een oude foto, door Hoffman bewaard, met Cruise als baby en de bijbehorende band tussen de twee broertjes en de ouders voor Cruise wordt verduidelijkt, en in die scène zie je een knop omdraaien.
Cruise kijkt Hoffman vervolgens na wanneer die wegloopt en hier ontstaat de eerste echte chemie.
rainmist
Vooral Hoffman stoort met zijn maniertjes en overtuigt niet.
Laat staan met het type autisme van Hoffman i.c.m. de activiteiten van Cruise, dan lijkt me het resultaat een logisch gevolg en kan door de kijker gewoon worden geaccepteerd als wereldse realiteit. Naar mijn inziens zou zo'n reëele dynamiek niet per se invloed moeten hebben op de beoordeling.
De wereld kan natuurlijk héél irritant zijn xD. Dank aan de verzorgers die hier empatisch mee om kunnen gaan en het er daardoor aan de oppervlakte allemaal wat rustiger aan toe gaat.
mjk87 (moderator films)
Het is niet per se dat het de maniertjes zijn die me storen, als ze maar echt zijn of voelen. Bij Hoffman had ik dat gevoel niet en dat heb ik wel vaker bij hem. Meer acteurs hebben dat. Meryl Streep is er ook zo'n één, ik kan haar niet uitstaan. Of Eddie Redmayne. Van hem krijg ik spontaan uitslag. Bij Adam Sandler kan ik het dan wel weer goed hebben.
mikey
30 plus jaar geleden gezien, in mijn herinnering een irritante film over een autist die constant zinnen herhaalt en zijn broer die permanent op hol slaat. Die overigens net zo onhandelbaar is. Kudo’s voor het topje van Golino toen in de lift. dat was ik gek genoeg vergeten.
Roadmovie onzin uit het hyperkapitalisme van de late jaren 80.
Werkelijk een afgrijselijk gedateerde soundtrack met panfluiten en trommels.
Ebenezer Scrooge
- 1997 berichten
Die tandenstoker-scène is werkelijk de allergrootste onzin. Is echt onmogelijk dat iemand aan een bergje tandenstokers kan zien hoeveel tandenstokers het zijn, ook autisten niet... het zijn geen tovenaars of zo.
'246 totaal.'
'250.'
'Bijna goed..'
'Er zitten nog 4 in het doosje, meneer!' Hahaha...
Hollywood op z'n best.
cinemanukerke
Teleurstelling. Fors sentimenteel (je mag er gif opnemen dat de maple sirop op het einde zeker eerder op de tafel zal staan dan de pannenkoeken), geforceerde en uiterst oppervlakkige film. Een vriendschap en respect tussen een yuppie en een autist. Dit moet wel uit de koker van een Hollywood marketing executive komen om dit dan te presenteren als feel good. Als comedy is de film af en toe nog te pruimen, Cruise laat zich kennen als volwaardige acteur en de road trip doet inderdaad dromen van een rit op de route 66 in een cabrio met Marianne Faithfull en The ballad of Lucy Jordan op de IPOD. Maar wie weet wat het personage van Valeria Golino in de film komt doen, mag het mij altijd komen zeggen
Online casino spellen die ook in films voorkomen
Dramafilm 'Rain Man' van Barry Levinson wordt vanavond uitgezonden op NPO 2
De drie beste films met een hoofdrol voor de jarige Tom Cruise (59)
The Green Mile
Drama / Fantasy, 1999