• 9.377.028 stemmen

Geregisseerd door: Mike Binder

Met onder meer: Adam Sandler, Don Cheadle en Liv Tyler

Plot Reign over Me

"Let in the unexpected."

Een man (Sandler) die zijn familie verloor bij de aanslagen van 11 september komt bij toeval zijn oude vriend en kamergenoot uit zijn collegetijd tegen. Het hervinden van deze vriendschap blijkt één van de dingen te worden die hem over zijn verdriet heen helpen.

Charlie Fineman

Ginger Timpleman

Bryan Sugarman

avatar van MDOE

MDOE

Ik zie meerdere reactie op het feit dat Adam Sandler zijn rol als drama acteur goed volbracht! sluit ik me bij aan

verder vond ik dat er iets te veel stemmingswisselingen in zaten..

maar ik heb het beoordeeld met een 3.0

Adam Sandler speelde prima. Aardig verhaal, wat jammer dat het weer moet gaan over 9/11. maar dat terzijde.

Ietwat zwak einde ook.

3 *

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Meeslepende dramatiek. Geweldige acteerprestaties van zowel Sandler als Cheadle. Erg leuk uitgewerkt verhaal ook.

avatar van bartje30

bartje30

Aangrijpend drama met heel goed spel van Sandler en Cheadle.

avatar van Spil

Spil

[email protected].=- schreef:

Ietwat zwak einde ook.

3 *

Zwak einde? Vond het een heerlijk einde! Geniale film overigens.. Adam Sandler in een serieuze rol zoals ik hem nog nooit heb gezien... De 9/11 link was nagenoeg niet aanwezig dus als je je daaraan hebt gestoord vind ik dat wel heel ver gezocht...

avatar van too-sweet

too-sweet

prima film,weer eens wat anders.

goed acteerwerk,mooi verhaal.

JohnStacks

Wanneer komt het uit in Nederland??

Zelfs op IMDB staat er geen release date info over Nederland

Captain Pervert schreef:

Ik vond de film aardig. Meer niet. Don Cheadle is geweldig, Sandler lijkt het typetje van Dustin Hoffman uit Rain Man na te doen (countin' the cards, countin' the cards...), compleet met dom stemmetje. Ik vond hem niet overtuigen. En dat haalt gelijk de hele film onderuit, want die leunt toch aardig op hem. Gelukkig krijgt Don Cheadle meer screentime dan Adam Sandler, wat de film goed doet. Er zit ook wel wat leuke humor in hier en daar.

Deze recensie verwoordt precies mijn gedachte over de film; ook ik moest onbewust veel denken aan Dustin Hoffman: het lijkt wat meer richting autisme te gaan dan iemand die een groot verdriet te verwerken heeft. Al met al echter toch een mooie flm om naar te kijken met een sterk rolletje van ouwe rot Donald Sutherland. Same here dus: 3 sterren

avatar van Fna

Fna

Een goeie, mooi, droevige film. Met een uistekende Adam Sandler en Don Cheadle, hoewel het soms wel leek alsof Sandler in de lach moest schieten om zich zel vooral laatste scene en vond ik hem soms een beetje irritant, maarja dat is gewoon zijn rol en die heeft ie uitstekend geacteerd. Ook vond ik Cheadle erg goed, heb nooit echt vele films met hem gezien maar hij kwam overtuigend goed over. Voor de rest mooi verhaal en zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van adistrict

adistrict

Zeer mooie film, krijgt bij mij een speciaal plekje in m'n hart,

meeslepend en niet te geromantiseerd, vond het juist goed weergegeven hoe iemand met een PTSS kan reageren,

Goeie rol van Sandler wat ik ook had verwacht, ook de rest erg goed gespeelt, ook een mooie rol van Saffron Burrows die de tandarts wou versieren.

Een traan met af en toe een lach, erg sterk einde,mooie titelsong van Pearl Jam.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

indrukwekkende film, en zo zie je maar dat Adam Sandler ook goeie rollen kan spelen. dat hoorde ik hier en daar, en ben daarom ook gaan kijken, want wat Jim Carrey in "number 23" en "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" deed moeten anderen toch ook kunnen? alleen het goedkope "hollywood comedy" muziekje op de achtergrond was erg misplaatst bij deze film en dat gebeurde zeker in het begin. alle acteurs deden het goed in mijn ogen, en het verhaal was mooi. goed gedaan! een dikke 4.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Zeker indrukwekkend. Geen absolute top (wat ik gezien de score verwacht had) maar een uitstekend drama en geweldig acteerwerk. Ik vond vooral de scene mooi bij de psycholoog. Sandler wil niet met Liv Tyler praten en loopt dan naar buiten. Daar komt Sandler erachter dat Cheadle zijn 'side-kick' is en gaat dan los over zijn gezin...

Prachtig acteerwerk waar vooral Sandler opvalt. Zeker omdat hij nu eens geen grap maakt over dat zijn hoofd eruit ziet als een ei. Ik heb twee uur meegeleefd met het wel en wee van de hoofdrolspelers.

En de titelsong van Pearl Jam is zeker fan-tas-tisch.

JohnStacks schreef:

Wanneer komt het uit in Nederland??

Zelfs op IMDB staat er geen release date info over Nederland

Ahum...

avatar van Mug

Mug

Dan is er dus nog niets bekend......... (ahum)

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Goede film maar voor mij ook niet meer dan dat. Heb er gemengde gevoelens aan overgehouden. Adam Sandler zette wel een goede rol neer (ook al moest ik er effe inkomen) maar ook ik vond dat het net leek of hij aan autisme leedt i.pv. een posnatale deprssie.

Don Cheadle vond ik toch sterker in zijn rol. Heb me geen moment verveeld bij deze film maar hij kon me ook niet echt raken.

Daarom 3,5*

avatar van han de barman

han de barman

Erg goed geacteerd van Adam Sandler!

Goede film, goed verhaal.

Dat 9/11 er in voorkomt is maar een miniminimaal detail en daar gaat het dus ook compleet niet over!

Dit is een aanrader.

avatar van Jordy

Jordy

NotJustAnOpinion schreef:

i.pv. een posnatale deprssie.

Ik geloof ook niet dat het gedrag van Sandler een postnatale depressie moest voorstellen

Ik vond het allemaal niet slecht, maar lang niet zo sterk als ik hoopte. Tikkeltje te geforceerd/gemaakt, matige rollen van Pinkett en Tyler, en ook Sandler was bv. in Punch Drunk Love heel veel beter.

Mug schreef:

Dan is er dus nog niets bekend......... (ahum)

avatar van christophel

christophel

Hele goede film...zeer goed gespeeld, ik geef ****4.5

avatar van Dr.Strangelove

Dr.Strangelove

De film doet mij denken aan "The fisher king". In het begin had ik het idee dat we medelijde Moeten hebben met de VS echter de aadacht tegen het superieure Amerika komt zeker naar voren waardoor het zeker een goede film is. Ik vraag me alleen wel af of in dit geval en in vele andere het zo gemakkelijk is om de jiuste personen te vinden om uberhaupt je leven weer op het spoor te krijgen, wat betreft vind ik het echt een all american movie!

avatar van theresia

theresia

Een zeer mooie, dramatische, ontroerende verhaal. Het is mooi om te zien dat er toch een vertrouwen wordt opgebouwd tussen de 2.. Het geeft je ook een andere kijk op hoe mensen kunnen wezen en daarbij te denken wat de achterliggende reden kan zijn waarom het gedrag bij sommige mensen ineens voort komt. super film

avatar van Rascal

Rascal

De subtiele humor tussendoor maakt deze film toch luchtig om naar te kijken. Een perfecte combi van lach èn traan dicht bijelkaar. Mooie rollen. Mooie mensen. Ik kon me in iedereen wel verplaatsen. De mensheid is mooi.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Rascal schreef:

De mensheid is mooi.

En toen las je de krant. .

avatar van lordhumangus

lordhumangus

goede film adam sandler was wel te pruimen in zijn rol, iedergeval beter dan in zijn superflauwe comedies. 4,5 sterren.

Don Cheadle is een ondergewaarderde acteur naar mijn mening maar bewijst met deze film toch een grote draagvlakte te hebben en zet een goede acteerprestatie neer. Ik zou hem wel eens in meerdere films willen zien.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

lordhumangus schreef:

Don Cheadle is een ondergewaarderde acteur naar mijn mening

Ondergewaardeerd?

Hij is genomineerd voor een oscar voor zijn rol in Hotel Rwanda.

Net de film gezien. Ook voor mij gemengde gevoelens. Sandler zet zn rol niet echt overtuigend neer, gelukkig steelt Don Cheadle de show. 3*/3.5*

avatar van raza1

raza1

Eerste uur was veel te langdradig, had in zo'n 20 minuten ook gekund. Dat maakt de film een stuk minder, maar verder was het leuk om een keer naar Sandler te kijken in een ander soort rol.2*

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

salvatore schreef:

Ondergewaardeerd?

Hij is genomineerd voor een oscar voor zijn rol in Hotel Rwanda.

Dat zegt niets. Hij had hem moeten winnen verdorie! Don Cheadle is een fantastisch acteur die zich al meerdere malen bewezen heeft met sterke rollen en nóg wordt hij bijna alleen maar in bijrollen gecast. Je ziet, geef hem één keer een hoofdrol (Hotel Rwanda) en hij wordt gelijk genomineerd. Daarom ben ik het ermee eens: zolang hij niet meer hoofdrollen krijgt is Don Cheadle nog altijd een ondergewaardeerde acteur. Gelukkig zitten er binnenkort biopics van Toussaint Louverture (Haïtiaanse slavenopstandeling) en Miles Davis aan te komen met Don in de hoofdrol.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film die me ondanks het mooie en aandoenlijke verhaal niet helemaal wist te overtuigen.

Daarvoor vond ik de film wat te onsamenhangend en rommelig.

En bij vlagen zelfs wat saai.

Wel vond ik het ZEER gedurt om Adam Sandler in zo een zware rol te zetten en hij deed dat naar mijn mening prima.

En ook Don Cheadle akteerde erg goed.

Dus ondanks de punten van kritiek heb ik me toch best vermaakt met deze film

avatar van Riddick

Riddick

Goede film!.. Sinds de trailer had ik me al enorm verheugt op deze film. En gelukkig komt hij al mijn verwachtingen (en meer) na.

Adam Sandler speelt zijn rol geweldig goed en overtuigend. Daarbij maak Don Cheadle zijn acteer prestaties alles compleet. Voor het eerst dat ik Sandler zoiets zie neerzetten. (Cheadle al gewend met ond. Crash)

Het verhaal vond ik knap in elkaar zitten en zeer meeslepend tot het einde. Er zit genoeg humor in en de drama is fantastisch uitgewerkt.

Al met al een goede film!!!..

4,5