Reign over Me (2007)
Geregisseerd door: Mike Binder
Met onder meer: Adam Sandler, Don Cheadle en Liv Tyler
Plot Reign over Me
"Let in the unexpected."
Een man (Sandler) die zijn familie verloor bij de aanslagen van 11 september komt bij toeval zijn oude vriend en kamergenoot uit zijn collegetijd tegen. Het hervinden van deze vriendschap blijkt één van de dingen te worden die hem over zijn verdriet heen helpen.
Charlie Fineman
Ginger Timpleman
Bryan Sugarman
Stelter
Elminius
Ontroerende film die een diepe indruk op mij heeft achtergelaten. Het zet je aan te proberen jezelf in Sandler's schoenen te verplaatsen, maar wat (bij mij) helemaal niet lukt. Ik zou niet weten wat ik zou voelen of denken in zijn plaats.
Acteerprestaties zijn nagenoeg perfect en ik was zeer verrast over Sandler, waarvoor ik een heel nieuw soort respect heb gekregen.
Zeer geslaagde prent.
systemofadown.be
Nog maar eens bekeken en er mag toch nog zeker dat verdiende *0,5 erbij! 5* dus!!!
Fingquality
Geslaagde film. Het duo Cheadle/Sandler werkt verrassend goed en met name deze tweede laat wederom zien dat hij meer kan dan in komedies spelen.
De film begint vooral erg lekker en verrassend, maar naarmate Liv Tyler een steeds grotere rol gaat spelen wordt het wel iets minder. Dit mondt uit in absoluut dieptepunt waar Donna 'gekoppeld' wordt aan Charlie (Sandler). Desalniettemin een mooie film.
nepdance
Nou ja zeg heb deze zo aan me voorbij laten glippen en nu toch maar eens bekeken maar wat een topper!!
Meer hoef ik er niet over te zeggen met al die reacties die hier al geplaatst zijn dacht ik zo;)
Hij doet m een beetje denken aan The Soloist die ik laatst gezien heb maar deze is tóch beter
Groznyy
Een best aangename film. Ondanks zijn lijvige speelduur (toch 2 uur) blijft de film je steeds aangrijpen: dan weer met een lach, de andere keer met een lichte traan. De acteerprestaties van de 2 hoofdacteurs, Don Cheadle en Adam Sandler zijn beter dan gemiddeld te noemen en verheffen de film toch naar een hoger niveau dan gemiddeld.
Minpunt is wel het vrij open einde (wat voor sommigen dan misschien wel weer een pluspunt zal zijn) en de nogal geforceerde toenadering tussen Donna en Sandler die het hele verhaal wat minder waarheidsgetrouw deed worden.
el padrino
adam sandler laat in deze film idd zijn andere acteer talenten zien.
en de combinatie met don cheadle erbij..super film. 4.5
Quinne
Ik hou normaal niet van drama's.. maar dit is toch wel een topper van formaat met een verbluffend acteerwerk. Adam Sandler bewijst hiermee dat hij ook andere genre's aankan! Een aanrader!
film88888
Prachtig werk !
Sandler heeft me al een hele tijd terug met paar van zijn andere film verbaast, en me laten inzien dat Sandler toch best goed acteerd, en Cheadle is zoals altijd zeer goed, en Reign Over Me moest me laten denken aan het soort drama als Pursuit Of Happyness, nu bedoel ik niet het zelfde genre drama, maar gewoon even gezellig om naar te kijken, en even meeslepend.
Een zeer vlotte dikke 2uur kijkplezier dat zeker goed bij de film past.
Jammer dat er niet veel films als deze zijn.
4,0 sterren.
Cinemaniak
Blij dat er meer mensen deze film zo goed vinden. Iets wat je niet zo snel verwacht bij een drama met Adam Sandler
Film Fan
Wat een goeie film was dit zeg. Adam Sandler heeft echt laten zien dat hij een goede acteur is. De personages waren goed uitgewerkt in het script en prima vertolkt door Don Cheadle en Sandler. Intelligent gemaakt en laat zien dat 9-11 buiten alle politiek en media om ook een persoonlijk drama in zich heeft. Het duurde even voor ik in de gaten had dat hij en zijn ouders en zijn gezin bij deze aanslag kwijt geraakt is. ook van de humor in deze film heb ik dik moeten lachen. Leuk om te zien dat de muziek van "the Boss" centraal staat in deze film. Vijf sterren zijn dik verdient.
Leuke film, maar om nou te zeggen dat hij zo verpletterende indruk heeft achter gelaten. Niet echt.
Laat ik voorop stellen dat ik het gewoon een goede film vindt, de vertolkingen zijn prima en het wist me ook redelijk goed mee te slepen allemaal. Het is ook leuk om te zien dat de vriendschap tussen Cheadle en Sandler steeds verbetert in de film. Iets wat me persoonlijk wel goed raakte.
Ik vond het enigzins jammer dat de film eigenlijk te goed van zichzelf was, ik kwam maar weinig tegenslagen tegen en alles liep eigenlijk te voorspoedig richting het einde. Ach waar zeur ik ook over, het is gewoon een meer dan prima film om je mee te "vermaken".
Dit soort verhalen hoor ik wel vaker, vindt Sandler een prima acteur. Heb me dan ook goed vermaakt met films als 50 First Dates, Punch-Drunk Love en zelfs Funny People was acceptabel
Q Jones
Zeer goede film, met een uitstekende Sandler. Ik wist niet dat de beste man zo goed kon acteren.
De film laat goed zien hoe lelijk sommige mensen tegen elkaar zijn alleen om geld. Wat ik ook een mooi gegeven vond is dat je ziet dat mensen op rare dingen stuiten om iets te verwerken.
De film staat in mijn top tien omdat hij een hele grote impact op mij had, plus de acteurs waren super, en de muziek ook.
Dit is echt een van de mooiste films ooit die je zeker moet zien
TrickySmalls
Krachtige film die zeker lang bijblijft.
Zowel goed spel van Cheadle als van Sandler, die in deze film een zeer goede band opbouwen.
Mooi is om te zien hoe sandler uiteindelijk over zijn verleden gaat vertellen.
Justinw
Fijne film,
Verwachte hier toch wel veel van, mede door het gemiddelde en Don Cheadle die mij altijd wel weet te bekoren.
Don Cheadle bewijst hier maar weer eens dat hij een geweldig acteur is. Uitstraling, acteerwerk alles bij hem is goed. Adam Sandler is iets minder, kwam vaak wat te geforceerd over. Ook zijn karakterontwikkeling loopt niet helemaal lekker. Maar hij bewijst wel dat hij meer kan spelen dan een komisch figuur. Moet PTA's Punch Drunk Love nog kijken. Maar Sandler wist me niet echt te raken. Veel scènes proberen dit ook maar slagen nooit echt.
De rest van de cast is ook wel oké. Liv Tyler doet het redelijk, leuk bijrolletje van Donald Sutherland. En Saffron Burrows doet weinig anders dan mooi zijn.
Het plot zelf loopt allemaal wel lekker, en kijk ook lekker weg. Het half open einde doet het dan ook goed. De link naar 9-11 is goed en erg intressant en belicht de andere kant van dit drama, de kant die op de achtergrond speelt.
Toch is het allemaal net wat te standaard om er bovenuit te springen. Ondanks verwoude pogingen overtuigt de film nergens. Desalniettemin blijft dit lekker wegkijken.
* * *
Fijne film,
Ik was ontroerd door Sandler toen hij bij de psygiater ging vertellen wat er nou echt was gebeurt ik kon het ook niet laten om een traantje weg te pikken. Ik vond hem geweldig spelen. Af en toe idd wat nors maar uiteindelijk zet hij een prachtig karakter met veel diepgang neer naar mijn mening
Actionfreak
Let in the unexpected.
Sinds ik Reign Over Me zo'n maandje geleden voor het eerst gezien had hier op MovieMeter was ik gelijk erg benieuwd, dus naar Videoland gegaan en daar stond hij, dus gister gauw in mijn dvd speler gegooid en wat was dit enorm genieten!
Don Cheadle valt bij mij altijd goed in de smaak, maar het echte werk komt hier natuurlijk van Adam Sandler, hij weet zijn emotie in deze film te stoppen en echt over te brengen op de kijker.
Don Cheadle en Adam Sandler zijn ook een verassend prima acteerduo in deze setting, en alles wat je van Adam Sandler verwacht dat hij niet kan in het acteerwereldje blijkt hij wel te kunnen.
Het verhaal berust op een vrij recent emotievolle ervaring. Die mensen nog steeds als de dag van gister herinneren. Hoe dat onderwerp met de acteer prestaties word neergezet zou zo uit een documentaire over 9/11 kunnen komen. Verder verwachte ik na zo'n 45 minuten nu moet er toch wel wat komen?.. Toen kwam er na zo'n 60 minuten eindelijk wat snelheid in met de sessies bij de psycholoog. toen zat ik er weer helemaal in.
Het eind is fijn omdat ik vooral had verwacht, dit word zo'n zoetsappig eind dat Sandler met die vrouw (die Don Cheadle nogal aantrekkelijk vond) samen gaat wonen enz, maar je krijgt een soort open eind voorgeschotelt. Waarbij ik van de ene kant denk ik wil een deel 2, maar dat past absoluut niet bij deze film, zo is het goed.
Ik geef hem de volle 5* en op plekje 1 in mijn Top10 en die avatar omdat ik het gewoon een mooie poster vind.
mer1973
prachtig ontroerende film van begin tot het einde.
En een zeer volwassen spelende Adam Sandler.
Had nooit gedacht dat hij z'on rol kon spelen.
makwild
Prachtfilm, ook ik ben onder de indruk van Adam Sandler in een andere rol. Mooi verhaal zonder echt af te zijn. Uiteindelijk zul je het zelf moeten rooien in het leven; het werd hier weer fraai uitgewerkt.
fluppebxl
Fantastische film. Die scene met Sandler in de rechtzaal, wat een magistraal staaltje emotie zeg...
Paulrdam
Heel mooie film! De film wist mij vanaf het begin te boeien en ik zou zo snel geen andere film weten die zo veel emotie zo goed weet vast te leggen.
Het verbaast me dat deze film niet meer bekendheid geniet. Echt een topper.
Chr.s
Mooie film die helaas af en toe weg slipt in het goedkope sentiment. Was sterker geweest als ze het wat "kleiner" gehouden hadden.
Erg zin gekregen om Ritual nog eens te herzien na deze film.
witboek
Wat een verrassing! Echt , een héél goede en zeer ontroerende film. Had echt niet gedacht dat Adam Sandler zo kon acteren.
Ik heb gewoon een krop in mijn keel.
Q Jones
Erg zin gekregen om Ritual nog eens te herzien na deze film.
De film is juist heel klein uitgebracht, volgens mij heeft hij hier de bios niet eens gehaald
Laila001
Wat een megagoeie film is dit! Zo mooi gemaakt met zeer veel respect naar alle partijen toe!
Echt een topper! Heb van elke minuut genoten!
mc_majesty
een heel goede film, Adam Sandler heeft mij totaal verrast met zijn rol
BBarbie
Film komt naar mijn mening wat moeizaam op gang. Maar geduld wordt beloond, want het tweede deel is een voltreffer. Vooral de scenes in de wachtkamer bij de psychiater en de verzoening met de schoonouders kwamen zeer echt en emotioneel over. Ik ben normaal gesproken geen Adam Sandler-fan, maar in deze film laat hij zich van zijn beste zijde zien. Ook de rest van de cast is in vorm. Wat Don Cheadle betreft vind ik dat geen verrassing, want die is vrijwel altijd goed.
_Casper_
De film begint een klein beetje moeizaam (de 1e 20 minuten) maar als je daar doorheen bent word je echt beloond. Het is echt een prachtige film, heel mooi gemaakt. Met zowel grappige, als dramatise momenten. er waren ook momenten tussen waar ik me in herkende. En het acteerwerk is ook erg goed.
Echt een top film! 4*
cordiacovens
een zeer goede film,
weet niet precies hoe ik dit moet verwoorden maar ik denk dat dit ook de bedoeling van de film is..vind het echt een geweldige film. adam sandler en don cheadle doen het subliem samen en de rest van de cast is ook dik in orde..zowel het humoristische als het dramatische aspect word zeer goed gebracht. heb me bij deze film enorm vermaakt..en ik kan ook begrijpen dat dit een ontroerend verhaal is. leefde erg mee met de karakters in de film. echt een prachtige film.
weberanja
Deze film grijpt je bij je strot en laat je niet meer los, tot de laatste letter toe gekeken en genoten in 1 woord prachtig!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'