Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Keanu Reeves, Dennis Hopper en Sandra Bullock
Releasedatum: 11 augustus 1994
Bekijk via Disney+
Plot Speed
"Get ready for rush hour."
De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.
- IMDb (7,3 / 419414)
Norwood
Helen
Sam
M.ike
in het begin is de film best spannend maar later worden de scene na scene in de bus toch wel vermoeiend vind ik en op het een komt er dan weer een beetje spanning ..
xenne
zéér vermakelijk filmpje, dat boeit van begin tot eind. verhaal is vrij origineel, leuke cast : Reeves & Bullock zijn niet eens irritant, Hopper steelt de show. er zit ook veel humor in. echt een film in de catogorie : simpel en goed! mijn enige kritiek, misschien is de film wel net iets te simpel. want toch wel erg veel ongeloofwaardige actie, toch stoorde me dat niet echt veel (alleen tegen het einde aan werd het mij bijna te veel). met het verstand op nul is dit een topper, je moet wel de switch vinden ... 3½
IcU
Geweldige actiefilm, die van het beeld af knalt en geen moment rust bezit. Ik heb hem nu eindelijk eens gezien, en heb er zeker geen spijt van. Soms vond ik de acteer prestaties wat aan de zwakke kant, maar dat maakte de actie zeker weer goed. 4½*
murtcelP
Super spannende actiefilm. Deze film van Jan de Bont is best een klein meesterwerkje te noemen ****1/2
AmazingPP
Ten eerste moet ik jullie vertellen dat ik Keanu Reeves een hele slappe acteur vind. Ten tweede ben ik geen fan van actiefilms. Ten derde: 4,5 * voor deze film! Wat een topfilm vond ik dit! Erg origineel verhaal, spannend in beeld gebracht en zelfs Keanu komt goed uit de verf. Maar wat ik me afvraag: wat heeft De Bont bezield om zo'n slecht vervolg af te leveren??
Dennis Evahi
Een eerlijke actiefilm, echt alles zit erin...goed acteerwerk en Keanu en Sandra vormen een geweldig leuk paar. Hulde voor Dutchman De Bont voor het in beeld brengen van zo'n spectaculair verhaal.
****-sterren
jayytjee
een zeer vermakelijke actiefilm die je de gehele tijd van de film is spanning laat. ik geef er gewoon 4 sterren voor
g_unitboy
goede actie met keanu reeves krijgt van mij 4 sterren
Quentin
Herziening viel flink tegen, het ziet er allemaal prima uit maar het script is een gatenkaas en de cast is maar matig. Ik verlaag met een heel punt van 3,5* naar 2,5*
seanpuffy
jij bent goed zot dat het script een gatenkaas is en de cast maar matig is. de cast is juist goed. een van de betere cast in 1994
johanneman
Goede film die blijft boeien al zie je hem voor de 5e keer , er mag van mij wel een bios komen die eens dit soort oudere films draait , want ook deze komt beter tot zijn recht in de zaal.
papaEd
Die zijn er hoor nooit van Sneak previews gehoord ?
misS_mii
Gaafe actiefilm, iedereen hoog stemmen!
(als deze film nog 0,30 stijgt komt 'ie in de top 250!)
Spartaan
Ik keek deze film heel lang geleden, en toen was het een juweeltje van een topper. Een excellerende Keanu Reeves, een stoere slechterik, sterk verhaal en razendsnelle tempo.
Doordat die bus maar bleef rijden waren vele momenten te snijden van de spanning. Ik geef deze film nu een 3,5. Maar zal m proberen nogmaals te bekijken, ben dan benieuwd of er nog wat van overblijft.
Barrie vd Laan
Ik had deze film nog nooit gezien. Ik vind het een fantastische film. Het muziekje is heerlijk meeslepend en het is een goed in elkaar gezet verhaal. Goed geacteerd door Reeves. Hopper was ook meesterlijk in de rol van badbuy. 5 sterren voor een van de beste actiefilms ooit
mrmedieum
Dit is nou een echte Actie/Thriller!
Niet voor niets 2 oscars gewonnen!
P8rb
lekkere actiefilm die spannend is en ook wat humor heeft, al een stuk of 4 keer gezien.
3,5
Barrie vd Laan
Ik heb hem voor 7 euro op dvd gekocht. Het is een geweldige film.
QuidQuoPro
Heeft een derde keer kijken gekost om hem helemaal af te zien.
Had op een gegeven moment zoiets van' nu geloof ik het wel'.
Voorbij dat punt leverde de film inderdaad niets nieuws meer op.
Boring
Schuco
Heerlijke film!, prima combinatie tussen actie en humor. Echt lekker een film om even de tijd mee door te komen.
Moviestar1979
Dit zijn nu de speelfilms die nooit zullen vervelen.
Lekker onderuit met eten en drinken naar " Speed " kijken.
De grote doorbraak voor zowel Jan de Bont, Keanu Reeves en Sandra Bullock.
Denk je dat het simpel is om een bus boven de 50 mijl te houden ???....NO WAY !!!
Geweldige muziek en een meesterlijke rol voor Dennis Hopper.
Ook Jeff Daniels heeft bewezen dat hij geschikt is voor serieuzere rollen.
Jan de Bont z'n wens was om GEEN sequel te maken.
Helaas werd hij gek gemaakt door producenten die over een deel 2 bleven doorzeuren.
De Bont kreeg een droom waarin hij een schip door een stad zag varen.
Hij ging aan de slag met het maken van een script.
Keanu Reeves bekeek het script, en bedankte zich vriendelijk voor wederom de hoofdrol.
En terecht, want de Bont z'n droom werd een nachtmerrie voor elke filmliefhebber.
Echter voor deze " Speed " 4 onvergetelijke *
KIJKEN !!!
nightbreed
Zeer glad gemaakt Hollywood spectakel met een (destijds) vrij origineel gegeven.
Regie is top, het script zo glad als een aal en de acteerprestaties redelijk.
Lekker onderuit op de bank, frisdrank links, chips rechts, verstand op nul.
Cijfer: 3,5
superbassie
Wilde nog voor 4* gaan, maar er zitten achteraf teveel onwaarschijnlijkheden in de film.
Verder leuke actie, goede cast enz.
*Nientjah*
Amusante actiefilm die het laatste kwartier toch misschien wel een beetje te veel van het goede wordt. Voor de rest vond ik het toch wel heel leuk om naar te kijken. Keunu Reeves acteerwerk kwam soms een beetje gespeeld over maar ik had maar 1 of 2 momenten dat dat me opviel.
4 sterren.
reejman
Goede Film! Best goed gespeeld door Keanu Reeves en Sandra Bullock. Goed begin van de film met die lift. Ook was het erg spannend in de bus toen ze bijvoorbeeld over die weg heen moesten springen en dat alle mensen op die andere bus werden gezet. Op het laatst werd het allemaal wel een beetje slecht en misschien ook wel langdradig met de scene op die trein, maar oké dat past wel een beetje in de stijl van de film. Al met al een goede film maar niet echt een topper. 3,5 sterren
Filmfreaker
Erg leuke film actiethriller. Spannend, goed wat actie erin. Goed acteerwerk met af en toe leuke grappen. Ik vind dit echt een goede actietopper in mijn ogen.
Carl
Een en al genieten. Tot op het laatst toe spannen en leuk. De kidnapping van Bullock nog op het laatst als een soort extraatje....je moet er maar op komen!!!
gewoon een 5.
Weirdo Wizzy
Echt een gave actiefilm dit. Naar het einde toe wel erg heldhaftig allemaal.

Speed 2: Cruise Control

Die Hard
Actie / Thriller, 1988

Lost in Translation
Drama, 2003
bomluchthavenbuss.w.a.t.bomberbus ridehighwaylos angeles, californiëexplosiepolitie agentgevangencriminal investigationbomb plantingterrorist attacklapddrivingransom demandelevatorextortionistpassengers life or deathterror seriouscity bus