• 9.372.182 stemmen

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Keanu Reeves, Dennis Hopper en Sandra Bullock

Releasedatum: 11 augustus 1994

Plot Speed

"Get ready for rush hour."

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.

avatar van Quido

Quido

Goeie film, spannend. Deel 2 was een flop! Deze krijgt van mij 3*.

• 2064 stemmen

Goede vlotte film met een duidelijk en begrijpbaar verhaal. Ik heb hem zeker meer dan 20 keer gezien. De aktie is perfect en de akteurs zijn goed vertolkt. 4 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

acteurs die goed vertolkt zijn

Bullock is een ramp....

avatar van Hobbes

Hobbes

Wouter schreef:

Bullock is een ramp....

en reeves niet?

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Bullock is gewoon Bullock en dat is in deze film misschien niet de beste keuze geweest.

avatar van Verbal

Verbal

Bullock is inderdaad een ramp, laat haar een padvinderskamp opzetten in de Rockies en stoppen met acteren. De film was ook een ramp dus 1.0 maar omdat het van een hollander in Amerika is geef ik het een 3.5 punten.

Verbal schreef:

Geldt dat soort chauvinisme ook voor gewoon Nederlandse films of moeten Nederlanders daarvoor eerst in het buitenland een slechte film maken?

avatar van Jordy

Jordy

Wouter, waarom geef je 'm nu opeens een 4,5 ?

Jordy schreef:

Wouter, waarom geef je 'm nu opeens een 4,5 ?

Die lolbroek op mijn computer...

• 2064 stemmen

De beste aktiefilm die er bestaat met zeer mooie muziek. Heb deze film al zovaak gekeken dat ik hem zowat uit mijn hoofd ken. 4.5 sterren.

avatar van ALMILA

ALMILA

helemaal mee eens<!!!!!!!!!

U-96 schreef:

U-96, helemaal akkoord, fantastische muziek en ferme spanning, om van Hopper nog maar te zwijgen!!! 4.5*

speedy23 schreef:

Toch vind ik het zeer merkwaardig dat zo'n topfilm als dit geen plaats heeft in de Top100. Speed is de beste aktiefilm die ik ooit gezien heb.

avatar van Malfidus

Malfidus

Schitterende actiefilm en spannend, in maanden geen actiefilm meer gezien die dit niveau haalde, 4,5 sterren

avatar van SSeagal

SSeagal

vond hem erg goed, maar die scene dat ze over dat gat jumpen met die bus verpest een hoop, deze scene is zo gruwelijk onwaarschijnlijk, maar goed, afgezien daarvan verdient hij toch een 3 1/2

avatar van SSeagal

SSeagal

Kut film

Dat is een goed onderbouwde mening, klasse!!

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Kut film

Dat is een ander genre...

En de argumenten??

Edit: Toch wel redelijk dat hij dan 2 sterren geeft in plaats van een halve ster.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Wat is die Sandra Bullock irritant zeg. Sowieso een matige film. Het enige wat wel ok was is het shoot the hostage verhaal.

avatar van roda

roda

goede en originele aktiefilm, en met een leuke rol van Bullock.

alleen het is erg jammer dat één van de meest slechte en irritanste acteurs Keanu Reeves er in speelt. die gast mag echt nergens meer aan de bak komen.

ik had liever Jeff Daniels in de rol van Traven gezien, een veel betere acteur dan Reeves.

Speed krijgt van mij 3.5*

avatar van Ravnoss

Ravnoss

Heeeeel vermakelijke actie film, goed verhaal, sterk geacteerd en vooral in de bus von ik het lekker claustrofobisch.

4 Sterren

avatar van davidov

davidov

Jan de Bont heeft weer eens lekker laten zien dat hij wel met originele verhalen naar voren kan komen, het is dan ook prachtig hoe een nederlandse regisseur een grote hollywood hit maakt met een verhaaltje over alleen een bus. de spanning zit er goed in en gaat ook non stop door....van het begin tot het einde zit je aan je stoel vast met mooie actie, top muziek, prima acteurs (nouja....ze spelen niet slecht) en de benodigde droge grapjes af en toe. 4*

speedy23

Ik had het niet beter kunnen zeggen...

• 2064 stemmen

Van mij mag deze film wel de beste aktiefilm worden genoemd. Deze film is voor mij zo sterk dat het geen enkel moment verveelt, en dit is de film die ik in mijn hele leven het meest heb bekeken. Elke keer als hij op tv komt is het weer raak. Echt een meesterwerk!

avatar van roda

roda

de Die Hard trilogie is op alle fronten 1000x beter.

avatar van eJay

eJay

U-96 schreef:

Dit is inderdaad een film die geen moment verveelt, hoe vaak je hem ook ziet!

avatar van EmDee

EmDee

Hoezo is deze film trouwens origineel?

Het verhaal waarbij een vervoermiddel ontploft bij een te lage snelheid is al ontzettend oud.