Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Keanu Reeves, Dennis Hopper en Sandra Bullock
Releasedatum: 11 augustus 1994
Bekijk via Disney+
Plot Speed
"Get ready for rush hour."
De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.
- IMDb (7,3 / 419159)
Norwood
Helen
Sam
Quido
Goeie film, spannend. Deel 2 was een flop! Deze krijgt van mij 3*.
- 2064 stemmen
Goede vlotte film met een duidelijk en begrijpbaar verhaal. Ik heb hem zeker meer dan 20 keer gezien. De aktie is perfect en de akteurs zijn goed vertolkt. 4 sterren.
moviefreak#1
Bullock is gewoon Bullock en dat is in deze film misschien niet de beste keuze geweest.
Verbal
Bullock is inderdaad een ramp, laat haar een padvinderskamp opzetten in de Rockies en stoppen met acteren. De film was ook een ramp dus 1.0 maar omdat het van een hollander in Amerika is geef ik het een 3.5 punten.
Geldt dat soort chauvinisme ook voor gewoon Nederlandse films of moeten Nederlanders daarvoor eerst in het buitenland een slechte film maken?
Wouter, waarom geef je 'm nu opeens een 4,5 ?
Die lolbroek op mijn computer...
- 2064 stemmen
De beste aktiefilm die er bestaat met zeer mooie muziek. Heb deze film al zovaak gekeken dat ik hem zowat uit mijn hoofd ken. 4.5 sterren.
ALMILA
helemaal mee eens<!!!!!!!!!
speedy23
U-96, helemaal akkoord, fantastische muziek en ferme spanning, om van Hopper nog maar te zwijgen!!! 4.5*
- 2064 stemmen
Toch vind ik het zeer merkwaardig dat zo'n topfilm als dit geen plaats heeft in de Top100. Speed is de beste aktiefilm die ik ooit gezien heb.
Malfidus
Schitterende actiefilm en spannend, in maanden geen actiefilm meer gezien die dit niveau haalde, 4,5 sterren
SSeagal
vond hem erg goed, maar die scene dat ze over dat gat jumpen met die bus verpest een hoop, deze scene is zo gruwelijk onwaarschijnlijk, maar goed, afgezien daarvan verdient hij toch een 3 1/2
SSeagal
Kut film
Dat is een goed onderbouwde mening, klasse!!
Kut film
En de argumenten??
Edit: Toch wel redelijk dat hij dan 2 sterren geeft in plaats van een halve ster.
PartyMarty
Wat is die Sandra Bullock irritant zeg. Sowieso een matige film. Het enige wat wel ok was is het shoot the hostage verhaal.
roda
goede en originele aktiefilm, en met een leuke rol van Bullock.
alleen het is erg jammer dat één van de meest slechte en irritanste acteurs Keanu Reeves er in speelt. die gast mag echt nergens meer aan de bak komen.
ik had liever Jeff Daniels in de rol van Traven gezien, een veel betere acteur dan Reeves.
Speed krijgt van mij 3.5*
Ravnoss
Heeeeel vermakelijke actie film, goed verhaal, sterk geacteerd en vooral in de bus von ik het lekker claustrofobisch.
4 Sterren
davidov
Jan de Bont heeft weer eens lekker laten zien dat hij wel met originele verhalen naar voren kan komen, het is dan ook prachtig hoe een nederlandse regisseur een grote hollywood hit maakt met een verhaaltje over alleen een bus. de spanning zit er goed in en gaat ook non stop door....van het begin tot het einde zit je aan je stoel vast met mooie actie, top muziek, prima acteurs (nouja....ze spelen niet slecht) en de benodigde droge grapjes af en toe. 4*
- 2064 stemmen
Van mij mag deze film wel de beste aktiefilm worden genoemd. Deze film is voor mij zo sterk dat het geen enkel moment verveelt, en dit is de film die ik in mijn hele leven het meest heb bekeken. Elke keer als hij op tv komt is het weer raak. Echt een meesterwerk!
eJay
Dit is inderdaad een film die geen moment verveelt, hoe vaak je hem ook ziet!
EmDee
Hoezo is deze film trouwens origineel?
Het verhaal waarbij een vervoermiddel ontploft bij een te lage snelheid is al ontzettend oud.

Speed 2: Cruise Control

Die Hard
Actie / Thriller, 1988

Lost in Translation
Drama, 2003
bomluchthavenbuss.w.a.t.bomberbus ridehighwaylos angeles, californiëexplosiepolitie agentgevangencriminal investigationbomb plantingterrorist attacklapddrivingransom demandelevatorextortionistpassengers life or deathterror seriouscity bus