• 9.371.183 stemmen

Geregisseerd door: Jan de Bont

Met onder meer: Keanu Reeves, Dennis Hopper en Sandra Bullock

Releasedatum: 11 augustus 1994

Plot Speed

"Get ready for rush hour."

De agenten Jack Traven en Harry Temple redden een groep mensen uit een gesaboteerde lift, zodat het brein achter de sabotage, Howard Payne, zijn losgeld wel kan vergeten. Payne besluit een nieuwe uitdaging voor Traven op te zetten: hij plaatst een bom op een stadsbus. Als de bus beneden de 50 mijl per uur zal gaan rijden, zal de bom exploderen. Aan Traven om samen met de passagier Annie Porter de andere passagiers in veiligheid te brengen.

avatar van Jordy

Jordy

Perfect uitgevoerde actiefilm. De film is spannend, origineel en erg boeiend. Eén van de weinige films waarin Reeves uitstekend te pruimen is (al geef ik toe dat dit onderhand de achtste keer is dat ik dit zeg), en Bullock was natuurlijk ook erg leuk om naar te kijken. 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

erg koel maar bullock zag er niet uit vond ik

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ook een van mijn favoriete films! meerdere malen bekeken en hij blijft goed, spannend en zeer origineel! 4 Sterren voor deze snelle film

avatar van Wouter

Een film voor mensen met wel heel weinig herseninhoud. Verstand op nul is prima, maar dat de makers ervan uitgaan dat het verstand nul _is_, is hen kwalijk te nemen.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

De spannendste actiefilm die ik ooit gezien heb, het verhaal is minder maar hij is heel erg spannend !

avatar van IamBernie

IamBernie

Gewoon een chille actiefilm

NERD

Echt VOLKOMEN onzinnig!! (vooral het verhaal)

avatar van morpheus

morpheus

Deze film behoort tot de actietoppers van de jaren 90, sterk verhaal, perfect geacteerd (vooral dennis hopper en sandra bullock voor wie dit har verdiende doorbraak betekende) en 2 uur lang werkelijk puntje van je stoel actie.

Hoort in het rijtje der besten

****

avatar van Jos2

Jos2

Vind het allemaal behoorlijk stompzinnig en van weinig fantasie getuigen.

avatar van Ramon K

Ramon K

Fijne actieknaller met een heerlijk tempo. Bijna zeg ik want Bullock en Reeves acteren zoals gewoonlijk als harken en dat haalt de film omlaag. Gelukkig dat Hopper een hele koele schurkenrol weggeeft. 3,5 sterren

NERD

Man, of ik ben een gedeelte van het plot vergeten of het klopt gewoon echt van geen kant......

Waarom kunnen die mensen niet uit de bus????

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik ga niet spoileren

avatar van dttom

dttom

anders lees je het tekstje naast de poster ff

Tja, je bent een nerd, of je bent het niet...

danku allen

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik vond dit een spannende actiefilm met een goed plot. Origineel en goede hoofdrollen!

avatar van gimli f

gimli f

Hopper is de beste man van deze film, zeker weten. Verder wel een goede film... Alleen heb ik een hekel aan die Bullock...

avatar van ichi

ichi

Enige film met Bullock erin die ik trek.

avatar van gimli f

gimli f

Bullock is ook niet echt mijn favo(g)riet

avatar van BS

BS

alhoewel geen van de hoofdspelers echt een favoriet van mij waren (nu nog niet) was ik erg verbaast over deze film.Hij zit goed in elkaar,is spannend,lekker veel actie,orgineel en hij loopt lekker. 4 sterren

avatar van tess

tess

Leuke film, maar er zitten nogal wat foutjes in, helaas. Maar Bullock en Reeves zijn natuurlijk altijd goed...

avatar van tess

tess

gimli f schreef:

Bullock is ook niet echt mijn favo(g)riet

Niet? Ik vind er erg goed!!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik vind Bullock ook best goed. Zij is tenminste niet zo'n over het paard getilde actrice.

avatar van as

as

narva77 schreef:

Ik vind Bullock ook best goed. Zij is tenminste niet zo'n over een actrice getild paard.

avatar van EmDee

EmDee

Jammer Narf dat je m hebt ge-edit.

Ik dacht echt dat t leuke humor was.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

What the fuck, ik heb em niet ge-edit. As zit gewoon te stangen

avatar van EmDee

EmDee

Wel Godv...., wel erg veel artistieke vrijheid.

avatar van Droopy

Droopy

Goed dat ze in america niet zo veel verkeersdrempels en stoplichten hebben

Prima rollen van Sandra en Keanu en een spannend verhaal,

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Gewoon een uiterst vermakelijke film met veel ongeloofwaardige actie en redelijk wat spanning. Keanu Reeves speelde zeer overtuigend net als Sandra Bullock.3,5*

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

erg goed! veel beter dan deel 2!!