• 9.377.519 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

avatar van Justice4All

Justice4All

Justice4All schreef:

Binnen 11 dagen meer dan 770 stemmen, deze film moet zeker goed zijn.

Smaken verschillen, neem luciferhoutjes mee naar de bios als je naar die film gaat kijken, kan je je ogen misschien mee open houden.

avatar van Theunissen

K@i schreef:

BESTE Zombie/Vampier of whatever film OOIT

KLAAR

Theunissen schreef:

Dan was dit zeker je eerste Zombie film OOIT !

Ik heb er wel meer gezien, maar ben het met hem eens.

INCTRL schreef:

Of neem een kalmerings middel zodat je hem niet te eng vind... (Nu ben ik ook aan het overdrijven)

avatar van Anatolia

Anatolia

Meisje: God heeft tot me gesproken.
Will: God bestaat niet!

Anatolia: "Huh?!"

Eindshot: conservatief dorpje met prachtige, witte kerk als safe-haven.

Anatolia: "Maar natuurlijk."

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Wat een dramatische prutsfilm. Het plot met zombies is al tientallen keren in allerlei vormen gebruikt. Alles duurt erg lang en is niet de moeite waard om te zien. Heb het uitgezeten met de hoop dat het nog iets ging worden.Helaas bleek dat niet het geval.

Snap dat ook niet dat Smith zich heeft laten verleiden om deze film te doen.

1/2 ster voor de moeite.

avatar van K@i

K@i

Theunissen schreef:

zeer zeker niet

avatar van K@i

K@i

MovieHolic schreef:

ff een aanvulling... volgens mij duurde de film nooit geen 100 minuten... maar stukken korter.

90 max

avatar van betyar

betyar

Ik vond de film een aftreksel van the Stand

avatar van Tony Montoya

Tony Montoya

Helaas niet "legendarisch" goed en verwachtingspatroon te hoog. Special effects -waaronder de lege straten- bizar en geweldig gedaan. Enige schrikmomenten, dun verhaal, neigde af en toe naar drama.. Einde zeer snel en had van mij anders gemogen, maar dan had de film denk ik anders geheten..

avatar van palingroker

palingroker

Eerste helft van de film was SUPER! 2e helft viel me een beetje tegen, zeker het plot..

Anatolia schreef:
Meisje: God heeft tot me gesproken.
Will: God bestaat niet!

Anatolia: "Huh?!"

Eindshot: conservatief dorpje met prachtige, witte kerk als safe-haven.

Anatolia: "Maar natuurlijk."

avatar van Moviefan4

Moviefan4

Ik vond het een goeie film. Will smith heeft mooi geacteerd.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

K@i schreef:

90 max

Volgens mij dat zelfs niet... hij was echt kort

Bij ons in de bios kregen we de eerste pauze al na 35 minuten :/

veron35

Wij kregen geen pauze en hebben toch zeker wel 110 min in de zaal gezeten.

avatar van roy7477

roy7477

Deze film heeft niet voldaan aan de verwachtingen die ik ervan had. Jammer! Aan het acteerwerk van Will Smith valt niets af te dingen, da's gewoon goed. Ondanks dat, niet genoten.

avatar van kellz

kellz

Wat een tegenvaller was dit man

Wat zo hoopvol en zelfs orgineel begon, werd voor de rest van de film afgewerkt alsof ze de hele tijd alleen maar besteed hebben aan het bedenken van dat begin en vergeten waren dat ze een hele film moesten maken. Dit had een topper kunnen worden, maar naar mijn mening is het na dat ene goede 'beginidee' maar afgemaakt alsof ze verder niks in huis hadden. Jammer, al moet ik eerlijk zeggen dat Will Smith goed acteert en de mutanten er ook best wel cool uitzagen. Maar: *2

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ten eerste wil ik zeggen dat de wezens die hier in voorkomen geen mutanten of zombies zijn, maar ze moeten vampieren voorstellen. Daar gaat het tenminste om bij het boek.

Ten tweede had er gewoonweg veel meer in deze film gezeten. Ondanks dat Smith goed acteert kon de film veel donkerder en spannender. Je hebt nooit het idee dat de film nu echt op gang komt. Jammer.

avatar van yuriv

yuriv

Na het lezen van wat reacties en het laten bezinken van de film even evalueren en herzien.

1) Het plot van deze film barst van de gaten

2) Het einde is echt kansloos

3) De film kiest geen richting (het is geen zombie film, geen actie film, geen thriller...allemaal net niet)

4) De lengte is veel te kort voor dit type film

5) Smith doet z'n best maar kan het allemaal niet redden

6) Special effects zijn wisselend, stad is mooi maar monsters zijn te nep

Al met al een mislukte film die het vooral moet hebben van Smith en de marktpositionering.

PS. de beste zombie film....hahaha

avatar van De_javue

De_javue

zeker een mooie film maar eindigd niet zoals ik wou...

jammer

avatar van Stefman

Stefman

Ik had veel verwacht van de film en dan weet je dat het erg tegen kan vallen.

Aan de ene zijde prachtige beelden van een verlaten stad waar niks meer werkt maar goed will smith trekt de ijskast open en neemt een douche lijkt me erg vreemd.

Maar goed blijft toch nog een lekkere wegkijk film over maar zeker geen die lang blijft zitten moet al moeite doen om dit bericht te plaatsen

avatar van moviegirl

moviegirl

Een mooie film. Het mocht van mij wel iets langer duren

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

K heb m in de bios gezien, daar is ie zeker wel spannend met dat geluid enzo. Ik kan me voorstellen dat ie thuis een stuk minder is. 4 sterren, alleen al voor het prachtige wereldbeeld van een leeg New York

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Ik vond deze film echt tegenvallen heel onlogisch verhaal en erg afgerafeld en best korte film , verhaal hadden ze anders best iets van kunnen maken maar nu was het allemaal zo onlogisch en vooral het tweede stuk.

vond het verhaal ook niet uitgewerkt , nee vond het een flauwe film het enigste wat goed was waren de special effects van die beesten daarom maar een 1,5 meer vond ik het niet

avatar van hanskarin

hanskarin

Prachtfilm met een mooie hoofdrol van will smith. Mooie beelden en heb me prima vermaakt !

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

Justice4All schreef:

Binnen 11 dagen meer dan 770 stemmen, deze film moet zeker goed zijn.

een beetje een vreemde uitspraak.. zo zou Wilders bijv. ook een goede policus moeten zijn..

mijn mening:

eerste deel van de film was super, tweede viel tegen

in het eerste deel werd je helemaal meegesleept met het idee van alleen op de wereld zijn, en hopen dat zijn laatste gezelschap niet overlijdt (Sam the dog)

in het tweede deel vond ik de monsters jammer, en het eind was ook slap: erg jammer

als hij een mindere moster gehalte had gekend en een beter eind had ik hem zeker 5 sterren gegeven, nu krijgt hij er 3.5 van mij.

Tsolodimos schreef:

En dat vind ik een beetje een rare uitspraak...

veron35 schreef:

En dat vind ik een beetje een rare uitspraak...

Welke politcus zet meer op de politieke agenda dan Wilders dan? Usio conclusio: Wilders is een goede politicus, objectief gezien.

INCTRL

Wat een langdradige saaie boutfilm is dit zeg, met een flinterdun verhaallijntje.

* 2,5