I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
Dutchplayer
Ik vond het een goede film
heb hem 2 keer gekeken, Ik hou niet zo van
science fiction persoonlijk maar dit vond ik wel een zeer goede
science fiction film.
4 sterren van mij
roytubbergen
Ik vond het begin wel veelbelovend. Het ziet er allemaal prachtig uit. hoe NY er zo verlaten uit ziet. Dat is zeer mooi. Smith speelt er goed. dit beurt de film echt op. Voor de rest een beetje een flauw verhaal en het einde is helemaal een drama. Pats boem en klaar ben je met de film. Hadden ze veel beter moet uitwerken. Dit haalt de film voor mij echt omlaag.
2,5 ster
Dutchero
Tja leuke film; alleen het einde............er is al genoeg over gezegd
Octo
Achteraf zonde van de tijd. Het beeld van een leeg New York met onkruid en herten in was erg mooi en zelfs spectaculair. Het verhaal is slecht, de zombies zijn waardeloos ingecomputerd, het patriotisme en het abjecte eind deden de deur dicht.
vinhunter
zombiebeesten *
verlaten NY *****
Will SMith ****
einde **
film ****
lanlan
Een beetje een "moeah" film. Niet echt iets bijzonders. Vraag mij af of de mensen die deze film geweldig vinden, de film nog geweldig zouden vinden als het een film was geweest met een een B-acteur i.p.v. Smith. Het zou in mijn ogen dan niets anders zijn dan een regular B-movie die je eens kijkt en snel weer vergeet.
Film had, zoals al eerder gezegd is veel weg van 28 days later.
kleez
VOLEDIG MEE EENS!
Maar ik vind dat wel vaker met Will Smith, de film begint zo mooi,
zo goed, NY voledig verlaten.... hij rijd in een super wagen, lekker
chill 'good smooth looking'...
en dan t einde ook!! Dat is echt zo fout, zo kort, zo slecht afgemaakt!
Ook veel, erg veel vragen niet beandwoord!!
Film deed me idd ook aan 28 Weeks denken (recent nog gekeken).
3,5* Omdat de film erg lekker weg kijkt!
TimD
Sorry mensen, maar veel mensen kijken over dit soort berichten heen.
Ik vind wat jij doet een stuk irritanter anders.
squirrel
Verhaal is leuk, had een mooie film van gemaakt kunnen worden.
Deze is echter Will Smith onwaardig.
Veel ongeloofwaardige punten in het verhaal zoals op het einde, je zou verwachten dat hij de granaat door het gat in de glazen wand had gegooid en dekking had gezocht.
Maar goed, met een acteur als Will Smith is het budget natuurlijk al snel op.
1 ster voor de moeite.
saw_lover
Ik heb hem een paar uur geleden gekeken....
Iedereen op deze site weet dat ik véél films tot op de grond afbreek, maar niet deze keer.
De film begon erg spectaculair, en de beelden van een leeg New York waren zeer indrukwekkend. Ik ben het er inderdaad mee eens dat Will Smith deze film voor een groot deel opkrikt, want als hij vervangen was geweest door één of andere, onbekende B-acteur zou ik een heel andere kijk op 'I Am Legend' krijgen. Maar wat wel belangrijk is, je VOELT de spanning gewoon in de lucht hangen in de stad, en zeker als de zon begint onder te gaan. Velen op deze site vergelijken de film met '28 Days/Weeks Later', maar volgens mij is deze film nog stùkken beter ! Will Smiths acteerprestaties waren ongelooflijk goed en de verhaallijn werd zeer mooi uitgewerkt, maar verloor toch iets van z'n sterkte naarmate het einde dichterbij kwam. De 'zombies' waren inderdaad iets minder 'WAUW', maar dat hoefde voor mij niet, want de schrikmomenten waarop ze werden geïntroduceerd maakten ze al eng genoeg. De hond, Sam, is, denk ik, heel erg goed getraind om zo'n film te kunnen maken dus die pluim mogen de producers ook weer opsteken...Er zaten scènes in die mijn hart echt sneller deden kloppen : Vooral dat Sam, de hond, doodgaat vond ik jammer. Het positieve ervan was, dat ze de hond niet lieten verscheuren door de monsters, maar dat ze hem met enige waardigheid lieten overlijden.
Tot het (mindere) einde toe verzwakte de film NOOIT. Het boeide me ZO tot die andere overlevenden plots opdoken om hem te redden uit die benarde situatie, dat was absoluut niet nodig en het haalde ook alle spanning weg uit de film, want net z'n eenzaamheid maakte de sfeer nog beklemmender zodat je er zelf bijna zou van gaan zweten dus ik denk dat het duidelijk is dat ik vind dat het einde beter kon. De film werd er voor mij niet door verpest, maar daardoor moet ik toch een halve ster van m'n waardering schrappen...Wat ik me verder nog afvraag, was hoe die pop nou opeens op een andere plaats terechtkwam ???
Al in al, EEN DIKKE 3.5 !!!
guulbert
Ik denk dat de wezens een soort van intelligentie hadden en een val net zoals smith hadden opgesteld.
N.T.S.
Waarschijnlijk hadden die zombie-achtige wezen dat trucje van hem afgekeken toen hij een van hen ving. Hij (will smith) zei in de film dat ze niet menselijk waren, niet dat ze dom waren. Ze hadden dus gewoon zijn trucje afgekeken en een val voor hem gezet.
chillout
ik vond hem echt wel super goed, bleef spannend van begin tot einde.
Will speelt het ook natuurlijk heel goed zeker aanrader!
timbo_
Ja wat moet je ervan zeggen. Eerste uur vond ik echt briljant. Beste stuk film in lange tijd. De prachtige eenzaamheid de creepy sfeer en de fantastische spanning die de film opbouwt. Dan het zo bekritiseerde stuk na de pauze. Ik vind de wezens ook helemaal niet slecht ofzo. Alleen de laatste tien minuten verpesten heel veel. Heb er al veel over nagedacht wat een regisseur nu bezielt om zo te eindigen. Kreeg die een bepaald aantal minuten en was die er doorheen. Is er een stuk film beschadigt en hadden ze geen tijd meer het opnieuw op te nemen? Ik weet het niet maar het is bijzonder jammer. Ik ga er ook niet heel veel aftrek voor geven. Zou anders een hele dikke 4,5 * zijn geweest nu een kleine 4,5*.
darkcity
De film ziet er mooi uit en is interressant met een aantal zeer goede, spannende momenten
Ook is het acteerwerk behoorlijk maar vond ik het verder toch net weer een tikkeltje te Hollywoodig. CGI monsters, Will Smith, happy ending, het hoge budget etc.
Het groot aantal plotholes in de film halen het allemaal wat mij betreft allemaal ook wel iets omlaag.
Het grootste deel vd film heeft wel een behoorlijk niveau, maar de echte apocalyptische sfeer zoals 28 days later die had, haalt het niet. Dees is dan ook ietsje meer voor het grote publiek. 3.5*
strangerD
Jammer van de special effects: die zombies waren zo onwijs lelijk CGI.
Voor de rest niks vernieuwends. Ik heb veel betere versies gezien. Geef de voorkeur aan 28 days later.
stokvis
er had echt veel meer uitgehaald kunnen worden. Bouwen ze zo'n mooie setting, verprutsen ze het met amateuristische bagger CGI en saaie scenes. 2.5*
Wouter666
ja dacht ik er ook over, vooral de slechte computer shit,
zoals de zombies, herten, honden en leeuwen.
Waku
Het verhaal begint lekker mysterieus.
Een verlaten stad New York met als enig levend persoon de militiar Robert Neville scheurend door de lege straten in een snelle bolide wekt interesse en nieuwsgierigheid op..
En "I am Legend" blijft ook zeker wel boeien.
Vele schrikmomenten en een blijvende waas van mysterie houden de kijker wakker.
Maar er zijn toch wel een aantal kritische noten op te merken op deze thriller/griezel.
Plots opduikende impalas en een leeuw zijn uitermate verrassend maar gaat natuurlijk nergens over in een stad als new york.
Nergens wordt vermeld hoe het virus wat zoveel mensen heeft vernietigd is ontstaan en zoals al eerder opgemerkt in dit forum is het einde wel zeer kort door de bocht en abrupt.
Toch is "I am Legend "het kijken waard.
Want spannend vermaak is het zeker.
veron35
leuk dat meer mensen zien dat 28 days later veel beter is.
Vind je... Deze film bevat veel meer rust, er is beter geacteerd en minder horror.
Jordy
beter opletten
Ik vond de film wel redelijk, een minder grote verkrachting van klassiek bronmateriaal dan bv. bij I, Robot. Ik bleef de hele film hopen dat de film het lef zou hebben om het geniale einde van het boek te volgen. Dat bleek niet het geval, waardoor er helaas niet veel meer dan een aardig Hollywood filmpje overblijft wat door het goede acteerwerk van Smith en een paar mooie shots wel de moeite waard is.
Dieder
Het begin van de film is echt super. Een verlaten New York en een beeld hoe zijn dagelijkse leven eruit ziet. Na de pauze wordt het al snel minder inderdaad met als dieptepunt het einde.
Weet iemand hoe het boek heet waarop de film is gebaseerd>
Hectometerpaal
Je haalt de woorden uit mijn mond.
BlueSword
ik vond deze film wel geweldig, erg spannend met veel schrikmomenten, zat heletijd op het puntje van me stoel.
de sfeer is echt creepy en die monsters vond ik ook wel creepy, kon alleen allemaal wel wat beter, vooral dat einde, dat was echt klote!
SandLover
Weet iemand hoe het boek heet waarop de film is gebaseerd>
I Am Legend. Kan je vast verklappen dat het boek veel beter is dan de film en het einde is ook heel anders. Veel leesplezier.
timbo_
Nu ik dan weet wat einde in boek is verklaart dat een hoop wat het einde van de film betreft. Snap niet dat er zo weinig regisseurs met lef zijn. Als je dan als regisseur zo'n boek mag verfilmen wil je dat toch ook goed doen? En is dat Amerikaanse publiek nu echt zo ontstellend onnozel of denken de mensen in hollywood dat alleen maar. Och ja te triest voor woorden en de schrijver zou zich omdraaien in het graf verwacht ik. Ik dacht dat het niet erger kon als in The Vanishing maar I Am Legend heeft hem van de eerste plaats weten te verdringen en meest misplaatste einde. Zo jammer want wat vond en vind ik het eerste uur fantastisch. Toch ga ik nu dat halfje wat ik hem de voordeel van de twijfel gaf terug en wordt het een 4*. Wat ben ik achteraf blij dat ik de film eerst zag want ik verwacht dat als ik eerst boek had gelezen ik nooit boven een 3 was uitgekomen.
Sergio
Onderhoudend maar echt heel spannend wordt het niet.
Boek ken ik niet, zal eens in de bieb kijken.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy