I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Alpha Female
Military Driver - Jay
Djkrikke
Opzich wel een goede film,
Acteurwerk van Will Smith is erg goed.
Verder de effects zijn gewoon weg uitstekend.
Als er een wedstrijd is van films die het meer en deel van de effects die erg "geloofwaardig" zijn, moet hebben, dan is het deze.
Ik vond het in het begin een langdradige saaie film, maar aan het einde begon het wel interressant te worden.
rating: tussen de 3.5 en 4 meer geneigd naar de 3,5 toe.
Martijnnn
Omdat dat een stel mensen zijn waarvan waarschijnlijk Deep Blue Sea of The Mummy Returns de lievelings films zijn.
deep blue sea 56% positief
mummy returns 47% positief
jammer
veron35
Omdat ze een verstandelijke beperking hebben dan.
tinelover
Ik vond hem heel wijs.
Triestige momenten zaten er ook tussen!
4****
't plot doet me denken aan 28 days later...
Die hebben dan ook behoorlijk naar het boek gekeken waar dit op gebaseerd is.
Denveen
Ik weet niet of het aan de zaal lag, maar hier werd zelfs op de meest emotionele moment in de film hard gelachen door vrijwel het hele publiek. Was dat in andere zalen ook zo?
Klopt, erg storend als er mensen zijn die het gewoon niet kunnen vatten en denken dat het grappig bedoeld is :S
Denveen
Opzich wel een goede film,
Acteurwerk van Will Smith is erg goed.
Verder de effects zijn gewoon weg uitstekend.
rating: tussen de 3.5 en 4 meer geneigd naar de 3,5 toe.
Meen je dat? Ik vond het begin juist het sterkst..
joepdoedel
Wat mij betreft een flinke tegenvaller. Het verhaal is al eerder verteld/ Zombies, een afgesloten stad, een overlevende. Dus eigenlijk een thema wat overgenomen is...niets nieuws. Het verhaal uiterst dun. Will Smith doet het zeker niet slecht, maar kan de film alleen niet dragen.
Special effect ...niets mis mee. Een uiterst oppervlakkige film. Waarschijnlijk weer een kostbare film, die wat mij betreft weer eens bewijst dat ook veel geld en een aardige acteur geen garantie voor een goede film is. En ik heb me hier ingehouden
) want smaken verschillen
thebomans
Op zich een film die wel vermaakt maar als je hem gezien hebt en je gaat hem later besprekken dan kloppen er een hoop dingen niet dus helaas voor Mr smith ik zet hier voor 11/2 ster
Paranoid
Voor het eerst van mijn leven vond ik een film te kort... Van mij kon hij wat langer...
wiehoe
Een leuke film, al hoewel ik vooraf een heel ander beeld bij had. De manier dat het verhaal getoond werd (dramatische toon) beviel me wel. Ze hadden er ook een horror van gemaakt kunnen hebben.
Mythikal
Jammer, het had een puike film kunnen worden...
Verhaal:
De opbouw van het verhaal in het begin is té langdradig. Einde was ik wel een beetje verbaasd over, als je in je achterhoofd houd hoe de meeste films van W. Smith afloopt, dus dat beviel me wel.
Acteur(s):
Will Smith is een bijzonder goed acteur, niks mis met de acteerkwaliteiten wat hij in dit film heeft getoond. Maar de personage die hij speelde, die klopt niet helemaal of ze hebben hem expres dom gemaakt. Tweede film van W. Smith die niet bij mij in de smaak valt (eerste: Bad Boys 2).
Special Effects:
Prachtig om te zien. Ook al kwamen ze af en toe voorbij en waren het korte momenten.
Aantal sterren:
3... en dan ben ik nog mild
K@i
denk dat velen het vinden tegenvallen
omdat horror niet de boventoon speelt hierin
voor mij is dat JUIST de reden dat ik hem zo goed vind
KYUSS
matig verhaal (inderdaad veel gepikt van 28 days) en de special effects zijn helemaal niet goed!!!!! kijk maar eens goed naar die leeuwen en naar die herten !! andere special effects zijn ook niet echt overtuigend !! de special effects van men in black zijn echt stukken beter ! 2 sterren voor de moeite!!
Pastichio Rocker
denk dat velen het vinden tegenvallen
omdat horror niet de boventoon speelt hierin
voor mij is dat JUIST de reden dat ik hem zo goed vind
Beter lezen.
Norma Jean
Eigenlijk houd ik helemaal niet van dit soort films, maar Will Smith heeft me overgehaald om toch te kijken.
Ik moet zeggen: het viel niet tegen voor een sf-film.
Will speelt een mooie rol. Er zaten een paar mooie schrik scènes in. De manier waarop de flashbacks werden gebracht vond ik wel goed gekozen.
saw_lover
'k Ga deze film morgen kijken ! Ik verwacht er veel van en zal mijn goede en/of slechte punten dan wel eens opsommen.
guulbert
Meestal hou ik niet van zo een hollywood producties, maar door overmacht heb ik deze dan toch gezien
Film vond ik goed beginnen. Je voelt echt de eenzaamheid van onze held. Niemand om hem heen, niemand om tegen te praten, de stilte van een lege stad...beste stuk van de film dus.
De flashbacks vond ik eerder tegenvallen. Ze mochten eerder wat uitgebreider zijn. Lang geleden dat ik ooit nog zo in spanning heb gezeten vooral bij de scène waar zijn hond achter een hert in een soort van ondergronds gebouw loopt. Ik had geen idee hoe de wezens eruit zagen, wat het allemaal maar spannender maakte.
Het einde was dan terug flut!! Had liever gezien dat de wezens binnenkwamen net toen men de redemie vonden om het te genezen, dus geen happy end
Toch een 3.5* door prachtige decors en het zeer goede begin.
K@i

Toch een 3.5* door prachtige decors en het zeer goede begin.O ja, toch even de scène vermelden toen Smith in het bad lag met zijn hond met de geluiden op de achtergrond!!
for heaven sake
gelukkig dus niet
dat zou betekenen dat er dan gat is voor een tweede deel
guulbert
Als je het zo bekijkt dan heb je volkomen gelijk! Maar toch zat ik te hopen op een bad ending!
An']['oN
Jezus, wat een goeie film
Wel jammer dat hij zo heldhaftig dood moest gaan da haalt toch weer een halfje van zijn 4,5 af.
****
vantagev82
Heel goede film. Het einde is wat te snel en te hard ingezet. Had beter gekunt door de spanning van het eerste stuk terug te halen. Heb tot aan de pauze op het puntje van mijn stoel gezeten. Eenmaal met de vrouw erbij werd het me allemaal wat te makkelijk. Toch is het een erg goede film, waar meer in had gezeten.
Tars
Dit was zó een goede film.
Will Smith zet een zeer goed personage neer. Om als acteur bijna een hele film alleen te spelen, is een zeer moeilijke opgave. Desondanks verveelt deze film geen seconde.
Prachtige decors en zeer goed geacteerd.
Het enige dat me een beetje tegenzat was het einde, en de flash-backs.
van mij krijgt hij krijgt 4*
puttiron
Die film I Am Legend van Will Smith is gebaseerd op een andere film: "The Omega Man" waarin Charlton Heston de hoofdrol speelt. Ik schat een film van ca. 30 jaar geleden. Ik zat zojuist te lezen waar het verhaal over gaat en dacht meteen "dat klinkt heel bekend". En inderdaad.
Maar met de techniek anno 2007 zal deze remake er waarschijnlijk een stuk beter uitzien. Maar origineel? Dat niet.
Sjaako
Gewoon een heel goede film. Mooi geacteerd, mooie decors. Gewoon gaan zien!
Sjaako
Gewoon een heel goede film. Mooi geacteerd, mooie decors. Gewoon gaan zien!
Martijnnn
Jammer, deze film is gebaseerd op het boek I am a Legend, waar The Omega Man ook op gebaseerd is. Heel wijselijk allemaal van je maar net niet juist.
07Jeroen
Het begin leek veelbeelovend maar de film komt nooit in de stroomversnelling vanwaar je continu denkt dat hij zal komen. En dan plots is het gedaan. Niet slecht en aangenaam om te volgen, maar ik had er toch meer van verwacht.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy