I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
puckb96
Destijds heb ik deze met m'n vader in de bios gezien. Ik vond dit een spannende film. Will Smith is een leuke acteur en die hond, Sam, was schattig. Was wel verrast dat deze voor 12 jaar en ouder was, want hij was toch best wel creepy op sommige momenten en ik kan begrijpen dat de mutanten eng kunnen zijn voor kleine kinderen. Na de release ook gekocht op een steelbook. Heb spijt dat ik hem niet op blu-ray heb gepakt. De regie is in handen van Francis Lawrence, de regisseur van de vermakende Constantine. Hiermee maakt hij weer zo'n zelfde achtige film. Wel jammer dat de film zo kort is in werkelijkheid: hier staat 100 minuten maar de film is maar iets van 81 minuten lang ofzo. Maar wat ik het meest apart vind is dat New York gewoon helemaal verlaten is. Normaal is het er zo druk als ik weet niet wat, maar in de film is het gewoon helemaal verlaten. Dat is dus goed gedaan. Ik geef deze film een 4!
Dennissssss
Spannende film dit. Echt een die je gezien moet hebben! Jammer dat die herten en leeuwen echt nep eruit zien, verder ziet het er goed uit allemaal. Paar flinke schrik momenten erin en die darkseekers zien er echt eng uit.
De speelduur van de bioscoop versie is idd maar 88 minuten. De unrated versie duurt 91 minuten.
Ik zal wel ff een corrigeer verzoek indienen.
tommeke
Alleen al het feit dat de regisseur meerdere eindes gemaakt heeft, wil al duidelijk zeggen dat hij zelf niet goed wist wat er mee te doen.
Vanwaar blijft zijn elektriciteit komen trouwens?
"light up the darkness"
kheb eens goed gelachen met dat einde
hoe pseudo-moralistisch kan je een film maken...
gr.jske
Goeie film die me af en toe deed denken aan 28days later. Hoewel die niet net zo goed is als die. En tja: het feit dat will shit (
) er in zit is al helemaal geweldig, de hond was cool en die alice braga is ook een heerlijke actrice.
Ook zit er een constante spanning gedurende deze film. En tja: de regie: francias laurence, regisseur van Constantine (die ik eerlijk gezegd ook te pruimen vond) vond ik op zich wel oké. Ik hou me nie zoveel bezig met de regisseur.
clockwork72
Goeie film, leuk verhaal, vond het super zielig toen die hond overleed aangezien dat z'n beste vriend was. Qua vibe vond ik het gewoon een hele wreede film. Goed mee vermaakt.
RuudC
Het eerste uur is prachtig. Ik vind het uitermate fascinerend hoe Will Smith met zijn hond door het verlaten New York cruist. De plaatjes zijn prachtig. Dat het idee van pure vrijheid misleidend is, is eveneens erg interessant. Het is een schitterende inleiding in de situatie. De film verveelt nergens, ondanks dat enkele scenes belachelijk simpel zijn (de videotheek, om maar een voorbeeld te noemen). De flashbacks worden uitermate nuttig ingezet. Redelijk precies op de momenten waarin de kijker zich afvraagt hoe die situatie ontstaan is. Heel interessant!
Maar het laatste half uur is een flinke deceptie. Vanaf het moment dat Samantha een darkseeker wordt, kakt de boel behoorlijk in. Dat komt grotendeels doordat de darkseekers zelf ontzettend klote zijn. Ik ben dol op zombies. Zelfs als ze rennen, komen ze ‘normaal’ over. Darkseekers daarentegen verliezen mijn waardering wanneer ze lantaarnpalen omver trekken. Zware terreinwagens op hun kant beuken, huizen openklauwen en plexiglas vernielen. Klassiek voorbeeld van een regisseur die de wetten binnen de eigen film overtreedt. Dit zijn toch compleet gede-evolueerde wezens? Jammer, want de eerste echte confrontatie is enorm spannend. De slotseconden mogen er wel wezen, maar eerlijk gezegd ben ik dan al afgehaakt. Het alternatieve einde is helemaal om te janken. Met een degelijk laatste half uur had ik zeker 4 tot 4,5 sterren overwogen.
Camorra
at 8:58 he gave his life to defend it
Will Smith is een leuke acteur, en dit is een aparte film, ik vond hem goed, maar vooral heel mooi
alles zag er zo echt uit, het was ongelofelijk dat is al een plus punt. Het verhaal is mooi maar ik kan er toch niet lekker op weg fantaseren, vooral toen die vrouw met dat kind kwam raakte mijn aandacht voor de film verslapt. De zombie soorten vond ik geweldig en hebben er volgens mij nog nooit zo gaaf uitgezien, echt mooi gemaakt.
Deze film krijgt van mij 3* omdat ik vind dat het verhaal nog niet lekker zit, het is wel mooi maar er mist iets, wat? ik zou het niet weten maar het voelt niet geweldig
verder is dit toch wel een aanrader vanwege de mooie shots, en het eerste stuk.
Nigelwestland
Leuke film. Maar er zaten soms echt van die saaie momenten in en dat vond ik niet echt leuk. Maar goed geacteerd en was wel leuk om te kijjken. En de zombies waren echt nep vond ik.
TheShadowking
Saai!
Will Smith vind ik echt een over het paard getilde, onovertuigende B acteur die in kinderfilms moet spelen.
Vraag me niet hoeveel deze blockbuster gekost moet hebben, maar neem aan dat het een torenhoog bedrag is. En dan komen ze aan met zon uitgemolken verhaal waar deze films niets aan toevoegd.
Zombies (gaaaap), virus (zzzz)
Nee deze films is gewoon popiejopie gedoe en geldklopperij.
herder
Een van de stomste filmtitels ooit wat mij betreft.
movie-edje
Het verhaaltje is leuk bedacht,
Hoe zou het zijn als je denkt dat je alleen bent!
De film kwam voor mijn gevoel als een computer-spel over!
Ze hadden wel iets meer in kunnen diepen van de rol van Will Smith!
Waarom is hij niet ge-infecteerd.
En de zombies kwamen voor mijn gevoel erg gamerig over.
Ik vond de Herdershond het beste en geloofwaardiger overkomen dan de rest!
Ocima
Dat deze film deze score krijgt snap ik echt niet! Hij begint sterk maar zwakt zo snel af... Het einde is zo verschrikkelijk slecht! Alsof de maker de dag voor de release de film hebben afgemaakt.
Julie
Op klein scherm valt deze film zo vreselijk tegen.
Ik weet nog dat ik in de cinema ontzettend onder de indruk was van deze film. Ik was een paar keer goed verschoten en ik herinner mij dat ik het echt heel spannend vond.
Dat effect verdwijnt echter volledig zodra je overgaat naar een tv-scherm. Ik haal m'n stem dus naar beneden. Een luttele 3*. En dat vooral voor de lieve hond
Dennissssss
Op klein scherm valt deze film zo vreselijk tegen.
Dan wordt het misschien is tijd om een fatsoenlijke breedbeeld tv te kopen denk ik!
gizmo_o
What the hell are you doing out here, Fred? Fred, if you're real, you better tell me right now!
Een van de vele gesprekken die Neville voerde met verschillende paspoppen (wellicht om niet gek te worden van eenzaamheid), tekenend voor de bizarre situatie waarin hij zich bevindt. Hij is hierin belandt doordat het door mensen gemodificeerde mazelen virus werd ingezet in de strijd tegen kanker, helaas bleek het een erg bizarre bijwerking te hebben: het maakte van 99,9% van de mensen kwaadaardige mutanten die kenmerken hebben van vampieren. Wat doe je als je immuun blijkt te zijn en je deze vreemde vrijheid hebt? Blijf je knokken voor een tegengif of gooi je op een gegeven moment het bijltje erbij neer?
Smith zet een erg sterke rol neer en draagt op een zeer positieve manier bij aan de film. Ik vind hem geloofwaardig en prettig om te volgen in zijn uitstapjes door het overigens erg mooi weergegeven postapocalyptische landschap. De spanning wordt mooi gedoseerd opgebouwd tot en met het moment van het eerste contact met deze vampierachtige wezens in dat verlaten donkere pakhuis, waar hij in is gegaan om Sam te vinden. Hierna levert I Am Legend aan kwaliteit in helaas. Ik vind het ook jammer dat ze de 'Dark Seekers' zo matig eruit hebben laten zien, CGI viel tegen. De flashbacks werden wel op de goede momenten ingezet, zo bleef je als kijker goed op de hoogte van het hoe/wat.
Eerste deel 4,5*, tweede deel 2,5*, gemiddeld dus 3,5*!
Martijn NT
Er zijn al veel films van deze gerne gemaakt dus het is moeilijk om iets moois neer te zetten. Ik vind dat ze met vlag en wimpel zijn geslaagd! Zeer sterk geacteerd, mooie beelden en
vooral de leeg ogende wereldstad vindt ik geweldig verfilmd. Een behandeling of medicijn wat verkeerd uitpakt is natuurlijk een bekend verhaal, maar het verhaal wat ze daarbij/daarnaast neerzetten maakt het verschil.
Daan258
Erg goeie film.
Ik had deze film nog nooit gezien ook al was die een paar keer op tv geweest ik had hem nooit helemaal gevolgd omdat het mij niet zo leuk leek.
Gister toch maar is wezen kijken en ik moet zeggen dat ik aardig verrast ben.
De film was zeker goed spannend met een erg goeie sfeer en ook wel een paar goeie schrikmomenten, de vampiers zagen er ook erg goed uit, en de omgeving was ook erg mooi gemaakt
Het acteren van Will Smith vond ik ook erg sterk, ik denk dat ik dit één van de beste films van hem vind.
tommycool
prima film, heb er erg van genoten. soms een beetje aan de saaie kant.
Sergio Leone
Uitstekend.
De idee van the last man standing in een grootstad als New York werkt uitstekend. Het is boeiend om te zien hoe de hoofdpersoon met dat gegeven omgaat. Het doodse komt goed over en ook de dreiging van het donkere komt uitstekend uit de verf.
Ondanks het simpele uitgangspunt weet I Am Legend tot op het einde te boeien. Des te spijtiger het is dat het daar dan net foutloopt.
Will Smith zal nooit mijn acteerheld worden - daarvoor heeft hij het talent niet -, maar staat hier wel redelijk goed te spelen. Hij maakt dankbaar gebruik van een dankbare rol.
De zombies zien er redelijk uit. Desondanks is de CGI niet altijd geslaagd.
De sfeer zit wel snor. Een aantal schrikmomenten helpen daaraan mee, net als de locatie(s) - duidelijk een pluspunt aan deze film.
Voor herziening vatbaar.
zgfproduction
Een erg goede film in mijn opzicht. Het verhaal loopt vlot, en er zit genoeg actie en spanning in. Toch is het soms aan de saaie kant, en is het einde behoorlijk zwak. Alsong geef ik een hele dikke voldoende.
megaman
Hoger dan een 3 geef ik de film niet. De emotionele momenten zijn erg sterk en Will Smith is erg goed in deze film. Maar wat mij weerhoudt om I Am Legend een legendarische score te geven zijn de inmiddels erg gedateerde CGI effecten. Vooral op momenten waarbij het alfa mannetje z'n mond ver openspreidt met een behorende oerschreeuw, deed me meer denken aan die ondode wachters in de Mummy films. Wat dat betreft hadden ze beter met makup moeten werken zoals bij 28 Days Later en Dawn of the Dead. Ik heb niks tegen CGI maar als 't niet goed wordt uitgewerkt verpest het voor mij de hele film. Toch wel jammer dat zo'n dure (en nog vrij recente) film met grandiose sights (het half begroeide New York) van die zwakke CGI creaturen bevat. Voor de rest blijft I Am Legend zeker wel een memorabele film voor mij maar in dit genre ken ik betere films die met een minder budget toch de nodige kwaliteit bieden op 't gebied van visuele effecten.
Gruffalo
Oneens met je commentaar op de slechte effecten. Ik vind dat als een film echt goed is, de speciale effecten niet perfect hoeven te zijn. Veel slechte films leunen op de effecten die dan misschien wel mooi er uit zien, maar niet zo belangrijk zijn als bijvoorbeeld het verhaal en het acteerwerk.
disneystore
Appocalyptische films vind ik altijd wel zwaar om te kijken, zo ook deze. Als je een ''ontspannend'' (iedereen heeft natuurlijk een andere definitie voor ontspannend) avondje met je vriendin wilt moet je deze niet kijken. Ondanks dat de film voor jongeren is gemaakt is deze toch best eng, met aardig veel schrikmomenten. De effects stoorden me ook totaal niet zoals hieronder vernoemd is. Het acteerwerk van Will Smith is overtuigend. Heftig om een ''verlaten'' New York City te zien, knap ook hoe ze dat allemaal kunnen namaken (?) dus dit lijkt me wel een film met een behoorlijk budget. De film heeft een 2e kijkbeurt beter doorstaan! Heftige film met overtuigend acteerwerk.
haguewarrior
Dit is eigenlijktypisch een film waar me in eerste instantie geen reet aanleek. Uiteindelijk toch een keer bekeken en prima geamuseerd. Nergens echt heel verrassend, de mutanten/zombies ook niet echt orgineel. Tegen einde vond ik film ook afzakken. Maar alles bij elkaar toch wel beklemmende sfeer. Zet je wel aan het denken hoe zou zijn als je alleen overlevende zou zijn in grote stad.
Smith word door velen nog gezien als the prince of bel air, maar heeft in de loop der jaren toch hele aardige rollen neergezet waaronder in deze film.
Dreiecke
Bring light into the darkness
Een erg mooi uitgevoerde film: veel actie, zombies en helhonden (of zo iets
Dit betreft een ‘legende’ over een held, het (bijna) religieuze heldenverhaal wat een volk vaak nodig heeft om te kunnen voortbestaan, om zin aan het bestaan te geven.
Wat dat betreft is het een universeel gegeven. inclusief het sterven van de held voor het volk, de ultieme heldendaad.
Qua uitvoering zijn er voor mij echter toch wel grenzen. Dit ligt in het feit dat films steeds meer op games gaan lijken. De honden zijn heel mooi, maar toch te nep om mij echt in de film te laten zinken. De techniek schrijdt vooruit, soms echter ten koste van de sfeer.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy