• 9.378.082 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Military Driver - Jay

avatar van Minotaures

Minotaures

J-fan schreef:
Verder snapte ik één ding niet: What's up met de vlinder?

Een hele slechte aanwijzing dat mensenbloed de antigif is.

avatar van Vermeer

Vermeer

J-fan schreef:
Goede film, totdat het bleek dat hij toch niet de enige op aarde was.

Sluit ik me helemaal bij aan.
Maar wat een geweldig acteerwerk van Smith Een soort Cast Away-rol, maar dan in de stad.

avatar van puckb96

puckb96

will Smith speelt de ster aan de hemel (alle andere sterren zijn eigenlijk alleen maar te zien in flashbacks) en ook een goede dierenrol van Sam. Past helemaal in het rijtje van Resident Evil en Rec.

avatar van tieske!

tieske!

Heb deze film al zo vaak zien,

en ik blijf hem kijken

ik vind deze film echt geweldig!

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen week opgenomen en gisteren bekeken.

Behoorlijke tegenvaller deze film.

Had er veel meer van verwacht.

Idee is nochthans erg goed, maar uiteindelijke resultaat vrij zwak.

Eerste gedeelte met hond en prachtige beelden van verlaten N.Y. was nog het beste, maar ook daarbij lag saaiheid al snel op de loer.

Tweede gedeelte is stukken spannender en spectaculairder, maar voor een onvervalste blockbuster veelste veel doorsnee en gewoon niet goed genoeg.

Einde is een sof van jewelste.

Waar heb je nou anderhalf tot twee uur naar zitten kijken?

Smith is op zich goed, maar wordt wat mij betreft van het scherm gespeeld door de hond!

In het origineel had je Heston, dat is toch even net iets anders dan de Fresh Prince.

Uiteindelijk is deze film gewoon niet goed genoeg en dat geldt zeker ook voor script en special effects.

Absoluut geen aanrader.

Een vier, ofwel 2 sterren.

avatar van Davidus

Davidus

Vond het op zich wel een goeie film. Niet meer niet minder. Smith speelt goed. Beelden van NY waren mooi, wilde dieren die vrij rond lopen, verlaten straten. Maar ik miste de echte verlatenheid, de eenzaamheid, het desolate. The Omega Man had dat meer vind ik, gaf wat meer de uitzichtloosheid weer en op het eind de symboliek van het Heston die zich opoffert en het bloed dat het leven kan brengen. Die film maakte grote indruk op mij.

Bij I am legend kwam het eind wat plomp over en daardoor miste je de symboliek wat het verhaal nu juist de diepgang had moeten geven.

Maar verder prima film en heb me goed vermaakt.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Aardige film, maar het duurt allemaal wel erg lang voordat het een beetje op gang begint te komen. Ook het feit dat het een hele tijd duurt voordat Will Smith niet meer de enige is die op het scherm te zien is speelt hier in mee denk ik.

Voor de rest wel een redelijk vermakelijk geheel met een aardig verhaaltje, meer dan dat werd het voor mij niet echt. 3 sterren.

avatar van Tristan Scelso

Tristan Scelso

4,5! Vooral leuk dat de film op 2 manieren kan eindigen...

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

vertel...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Namelijk met het bioscoopeinde en het alternatieve einde.

avatar van AC1

AC1

Ik ken alleen het einde waar onze eenzame held een granaat laat ontploffen wanneer de zombies op hem springen. Wat is het andere einde?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Het andere einde is dat Will Smith het geneesmiddel vindt, maar de proefpersoon teruggeeft aan de zombies, waarna ze met z'n allen gezellig vertrekken. Een ontzettend zwak einde, als je het mij vraagt. Hij is trouwens op YouTube te zien, gewoon even zoeken op 'I Am Legend alternate ending' of iets dergelijks.

avatar van AC1

AC1

Man, dat klinkt zo slecht dat Ik het zelfs niet ga opzoeken op YouTube.

avatar van Johnny-31

Johnny-31

Leuke film, beetje traag.

Eigenlijk een remake van "The Omega Man" met Charels Heston uit 1971

avatar van Peter Ho

Peter Ho

Op sommige momenten deed deze film me denken aan Cast Away.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ja, hij moet ook zien te overleven alleen heeft hij geen volleybal maar Sam.

avatar van naert

naert

aaaa alweer een goeie film met will 1woord proficat

avatar van naert

naert

en wat raar er zijn twee verschillende eindes ???????

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ja dat mag ook wel, met dit huidige einde.

avatar van M y r t h e

M y r t h e

Vind het echt een geweldige film! Had het einde anders verwacht maar deze was echt super!

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

vette film zeker een van de beste van smith..

van zulke films lust ik er zeker meer

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

De betere blockbuster. Het volledige eerste uur is erg sterk met spectaculair entertainment. Het tot de natuur teruggekeerde New York is prachtig in beeld gebracht en ook de Brooklyn Bridge die vernietigd wordt wekt indruk. Triestige scène met de hond Het einde viel me wat tegen. Ook de alternate ending is geen goede keuze. Vaak klaagt men dat een film korter kan, dis is een film die een iets langere aanloop naar het einde verdiende.

avatar van Pau

Pau

Het verhaal klinkt niet zo goed. Het is me dan ook niet erg gelukt aan andere over te brengen dat het echt een goede film is. New York ziet er prachtig uit in deze film. Het is goed gespeeld. Het einde is wel een beetje jammer. Maar dat ruineert niet heel de film wat mij betreft.

avatar van N23

N23

Pracht film, zoals we gewend zijn van Smith, de tribute naar Bob Marley, in een bepaalde scene is toepasselijk en toch nog meesterlijk.

Kijken deze hap.

avatar van urby

urby

zeer matige film...begin lijkt veel belovend met erg mooie beelden van een verlaten NYC maar vind hem daarna erg saai worden...wat is er bijvoorbeeld met andere landen en steden van de wereld aan de hand? en had veel meer diepgang verwacht...zeer matige film!

avatar van Denzz

Denzz

urby schreef:

Ik vond de film alles behalve saai. De film boeide me van het begin tot het einde. De film had wel een traag tempo, maar een film die saai is en een film met een traag tempo zijn twee aparte dingen.
Wat er met de andere steden en landen was gebeurd, was toch overduidelijk: Het virus had zich zodanig verspreid dat het de andere landen en steden ook had aangetast. Er leefden echter nog andere mensen op de wereld die het virus niet konden overkrijgen, maar Neville was zich hier niet van bewust.

avatar van jordidj1

jordidj1

veel te schrikmomenten voor mij, niet afgekeken :$

avatar van Mynami

Mynami

Leuke film maar een slecht einde. Leuk om een keer te kijken maar niet al te vaak. Er zijn geen schrikmomenten en deze film zouden kinderen ook niet echt eng vinden.een 3

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Het begin van de film vind ik echt te gek. Dat hij dan door die verlaten straten rijdt. Ik heb wel een aantal keren op het puntje van mijn stoel gezeten van de spanning. Een lekkere weg kijker is deze film wel.

*** en een half

avatar van Corcicus

Corcicus

Redelijk slechte film met figuren à la Voldemort en een vreselijk einde.