• 9.378.285 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Alpha Female

Military Driver - Jay

avatar van Achmed

Achmed

Vele zeggen dat dit een teleurstelling is, maar ik vind deze veel wel goed. De verwoeste New York was heel mooi gemaakt, het feit dat er dieren woonden en er van die gras plukjes tussendoor op de wegen. Daarnaast vondt ik die scene waarin Will Smith met een Dodge Viper GTS door de lege straten scheurt het leukst om te zien

Op somige momenten dacht ik dat het wel kicken zou zijn om zoiets mee te maken maar op andere zoals wanneer hij met de poppen ging praten in de winkel vond ik wel zielig voor hem.

Ik heb de verschillende eindes gezien en wat kan ik zeggen ik heb een klein hartje, de Good Ending vond ik het best waarin hij het overleeft en naar de kolonie gaat

avatar van XQlusive

XQlusive

Vond dit een leuke/goede film. De leegte en stilte van de stad wordt goed naar voren gebracht. Moest achteraf wel lezen dat het om vampiers ging, dacht zelf eerder aan zombies. Maar goed, klein detail.

Vond de film spannend, met enkele leuke schrik momenten. Vond de film ontroerend (bv. de scene waarin de hond afgemaakt werd, ondanks dat het best voorspelbaar was.)

Het einde vond ik echter slap... Jammer. Had veel meer in gezeten en had de film voor mij een topper gemaakt. Nu "slechts" 3,5 ster.

Moet me hier wel bij aansluiten:

Dwaalman schreef:
...De herdershond was in deze film mijn favoriete personage.

Knap hoe ze het voor elkaar krijgen om zo'n beest zo te laten "acteren".

avatar van Dwaalman

Dwaalman

XQlusive schreef:

Moet me hier wel bij aansluiten:

Knap hoe ze het voor elkaar krijgen om zo'n beest zo te laten "acteren".

Ja, er zullen op de set heel wat hondenkoekjes doorheen zijn gegaan!

zeer matig ik had veel meer hiervan verwacht...misschien is hangcock beter maar dit vond ik maarniks

EnforceddangerTV schreef:

misschien is hangcock beter

Die schijnt nogal slap te zijn.

avatar van Phoenix

Phoenix

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Sterk decor en goede slogan . Als je de film huurt denk je ''de laatste man op aarde: hij zal proberen overleven of zoiets'' maar het verhaal is eigenlijk een beetj anders met zijn hond en de virus; Dit vond ik dan wat minder zoals al de andere virus-films

avatar van Marintje

Marintje

Achmed schreef:

Zijn er verschillende eindes?

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Het zal wel geen grootse film zijn, ik vond het wel best een vermakelijke film; De trucage was wel héél goed, je gelooft wat je ziet en dat vind ik wel belangrijk.

Beklemmend en heel onderhoudende film. Mij toch 3.5 waard.

avatar van DeRaij

DeRaij

Allereerst wil ik stellen dat ik het een enorm knap staaltje acteerwerk vind wat Will Smith hier neerzet. Het is erg knap om bijna een gehele film lang in je eentje een film te moeten dragen.

hij toont dan ook absoluut goed aan hoe het is om in je eentje in een stad te leven en zo eenzaam te zijn.

Ik heb I am Legend nu een aantal maal gezien en me nog geen minuut verveeld. Een aanrader dus!

avatar van Quaest

Quaest

Marintje schreef:

Zijn er verschillende eindes?

Ja ik had 1 laatst op youtube gezien. En vond ietsje beter.

Alternative Ending maar toch nog niet goed genoeg.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Deze is beter, hier gaat hij tenminste niet dood.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Zalige film.....triestig einde

avatar van -happy

hoi,

Ik ben 13 jaar en hou van actie films, is dit dan een goede aanrader? ik hoop dat iemand antwoord... alvast bedankt.

avatar van Quaest

Quaest

Hmm zeker voor je leeftijd!

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Je zou hem kunnen gaan kijken, Wild Wild West vond je leuk dus moet dit ook wel een geslaagde film voor je zijn. Maar als je echt actie wil moet je Shoot em Up of Crank gaan kijken, dit is wat meer thriller achtig. Hancock, de nieuwe van Will Smith zit meer actie in dan deze.

avatar van lucas-s1

lucas-s1

hele goede film, alleen een beetje kort en hij komt wel een beetje sloom op gang

avatar van Devoo

Devoo

Goede film, spannend, soms grappig. Jammer van de slechte effecten, en het slechte einde. Toch een 4*

avatar van helleke

helleke

Prachtige beelden van een verlaten en verwilderd New York.

De film zelf kon me minder bekoren alhoewel hij zeker niet slecht was.

Wederom goeie vertolking van Smith.

3 sterren.

avatar van -happy

Quaest schreef:

Hmm zeker voor je leeftijd!

Martijnnn schreef:

dankjewel voor het antwoorden ga hem wel zien denk ik. Hancock ga ik zeker zien in de Bios!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Hancock is echt eengoeie film, die raad ik je aan Happy.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Een goeie film moet je niet verwachten maar als je actie wil zit je aan het goede adres , bij deze wat minder

avatar van aunuscus

aunuscus

laten we het bij i am legend houden.het was wel een goede film .

het uiterst gehavende new york was goed gedaan.i am legend heeft verschillende genres science-fiction actie dramma .het einde was ook wel goed .robert nevil(will smith) tegen een hoop darkseekers. geweldig!

avatar van chrzz

chrzz

Ik had deze film gekocht op DVD omdat ik er heel hoge verwachtingen van heb. En ik moet zeggen dat ie aan al die verwachtingen voldoet.

Ik ben niet een grote fan van Will Smith, maar deze film draagt hij erg goed. Ik zal niet te lang doorgaan over de fantastiche effects, redelijk originele verhaallijn en goed acteerwerk.

Deze film is een aanrader, ook voor niet Smith-fans.

4 sterren, neigend naar 4,5

avatar van JacoBaco

JacoBaco

chrzz schreef:

Deze film is een aanrader, ook voor niet Smith-fans.

4 sterren, neigend naar 4,5

Ik ben niet echt een liefhebber van Will Smith, mede door typische Will Smith momenten in vrijwel iedere film waarin hij speelt. Alsof hij zelf dat soort stukjes toevoegd aan het script.

Ik kan enigzins begrijpen dat je het op een gegeven zat bent om telkens maar tegen je hond te praten, dus zijn etalagepoppen een goed alternatief. Prima, maar Will Smith weet het weer zo te brengen dat je weer echt naar Will Smith zit te kijken en niet naar het personage wat hij speelt. (Robert Neville) Maar hadden die momenten er niet in gezeten dan had dit nog steeds een vervelende film geweest, dat wel.

En nu zit ik ook nog is te lezen dat Will Smith de machtigste acteur is van het moment omdat al zijn films het eerste weekend het meeste geld opleveren.

avatar van g_unitboy

g_unitboy

mooie film met beter einde als het alternatief einde want dat trekt op niet veel

avatar van bobolinski

bobolinski

Leuke film met een paar goede schrikmomenten, beetje raar einde maar de rest is wel oke.

avatar van JoleneWatchesYou

JoleneWatchesYou

Goede film & zeer ontroerend wat betreft de hond =(.. Ongelooflk goede acteerprestatie van Will !

4,5'tje ! X

avatar van Denizinho

Denizinho

Prachtige film

ik vond het einde echt slecht anders een 5

avatar van dijkieR

dijkieR

wat is deze mij mee gevallen zeg.

hij was gewoon goed eigenlijk.

vandaar 4 sterren.

new york zag er gewoon strak uit,zo begroeidl en leeg dat t was.