I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
cambal
Een erg matige met slechte computer animatie graphics film met de o zo commerciele Will Smith , die wel eens in betere films heeft gespeeld . Ik geef deze film dus nog geen rating .
JacoBaco
Will Smith heeft in iedere film minimaal 1 scene waarin overduidelijk word, hey dit is Will Smith. Voor sommige fans geweldig natuurlijk. Ik hou er meer van dat je de acteur niet ziet als bijvoorbeeld Arnold Swarzenegger, maar echt als The Terminator. In deel 2 werd dat trouwens al minder. In deel 3 is het gewoon Arnold, klaar. Niet omdat hij zo bekend is hoor, maar alleen al als hij in deel 3 zegt I'm back!! met die kutkop erbij. Echt een overkill. Kijk het kan ook goed gaan. Sylvester Stallone is in Rocky Baboa echt weer Rocky en niet Stallone die Rocky probeerd na te doen.
Will heeft in Enemy of the State niet echt Will Smith momenten.
Maar in deze film zitten ze ook weer. Met die poppen bijvoorbeeld.
Independence Day spant zelfs voor mij de kroon.
En ja, niet echt mijn film dit en dat heeft in principe nog weinig met Will Smith te maken.
kimberlyVD
aardige film, al had ik er eerlijk gezegd toch iets meer van verwacht...
heb er een beetje een dubbel gevoel bij, lang de ene kant vond ik de film erg spannend maar langs de andere kant, hoe langer de film duurde, hoe minder spannend hij werd... omdat er uiteindelijk toch niet veel gebeurde... Het einde vond ik ook niet zo geslaagd... Hopelijk is het alternatieve einde op de dvd beter. Maar al bij al vond ik het toch nog een leuke film. Soms heel ontroerend ook... Will Smith zet hier zeer sterke acteerprestaties neer! Twijfel een beetje tussen 3,5 en 4 sterren... laten we het voordeel van de twijfel nemen.. een 4****
Dr.Phillips
Ik vind dit een zeer sterke film goede realistisch te noemen overtuigend verhaal, mooi opgenomen, goed acteerwerk, goede special effects. Een goed verzorgd filmpje. Alleen 1 minpuntje en dat is het onbevredigende einde.
nachtvlinder
het is meer een (dure) slechte geacteerde horrorfilm (en dan ook nog het geloof erbij, pff) ik wou eigenlijk wegzappen na een tijdje. 13 in een dozijn zonder inhoud. als je weet wat er aan de hand is blijft er niks over. vol onrealistische karakters, onwaarschijnlijkheden en onlogica. muziek en camerawerk dragen de film, welke zelf erg zwak is, beetje leeghoofderig hoe goed men het ook probeert te ontkennen. kijk eens hoe psychologisch ik speel.
martinovitch
deze film blijft saai en overbodig
Hedde wel is !
black&white
Hedde wel is !
en nu in Nederlands
johnablade
ahum, weet niet of de makers van deze film het boek wel hebben gelezen of alleen de achterflap, maar er is zo'n beetje niks van het orginele verhaal in stand gebleven....
NIET LEZEN ALS JE VAN PLAN BENT OM HET BOEK TE LEZEN!
even als voorbeeld: de hoofdpersoon in het boek is een blanke man met blauwe ogen en blond haar... hij heeft géén hond... er komen geen andere levende mensen in voor, hij is écht de enigste levende persoon... de autocrash komt niet voor... de vampiers zetten geen vallen... hij vindt geen anti-virus op het einde... hij gaat niet dood door een ontploffing en ook niet door de vampiers... zo kan ik nog wel even doorgaan!
NIET LEZEN ALS JE VAN PLAN BENT OM HET BOEK TE LEZEN!
jammer dat ze het verhaal zo hebben aangepast, wat overblijft is een matige film met een slap einde!
De hond speelt wel degelijk een grote rol in het boek; echter wel in een iets andere context. Maar vond de meesta aanpassingen niet heel verkeerd en ik vond het boek geweldig. Sec is dat boek echter nauwelijks te verfilmen. Een hoofdpersoon die eigenlijk niet zo heel veel uitvoert is niet zo spannend namelijk. Wel in het boek, maar niet voor een film. Begrijp de meeste keuze's dan ook wel...
film_kaza
het is meer een (dure) slechte geacteerde horrorfilm.
Will Smith slecht geacteerd?
nachtvlinder
ja, Will Smith een goede acteur? dacht het niet ! het is een act wat ie doet ipv acteren.
Hayabusa
Act?? Sure...
Jessica.
Op zich een leuke film, vond het einde niet leuk, vond hem ook soms wel eng en ook grappig. Een leuke tijd gehad met mijn vrienden in R'dam en de bios ^^ Niet echt speciaal ofzo, maar ik vond Will Smith wel goed acteren ^^
i.Ron S.
Wat is het verschil tussen een act doen en acteren?
Ik vond Will Smith (al vind ik hem de laatste tijd helemaal niet sympathiek overkomen, zo uit de hoogte doen) eigenlijk juist een goed ding aan deze film, hij is wel overtuigend, dat hij soms domme dingen doet zal wel aan het script liggen.
Joän
Ging de film onvoorbereid kijken en vond het een redelijke film.
Niet zeer goed, maar ook niet zeer slecht.
Over will smith als keuze voor deze rol in de film vond ik minder.
Misschien omdat ik hem eigenlijk liever in de Fresh Prince zie?
EspenSGX
Uitstekende film, heb dan wel het boek niet gelezen en ook niet de oudere films gezien, maar deze film is gewoon zeer goed. Will Smith acteert weer zeer goed en het einde vond ik helemaal niet zo slecht als iedereen roept. Moet alleen nog het alternatieve einde nog eens bekijken.
nachtvlinder
wat ik bedoel is: acteren is als iemand een bedelaar moet spelen je ook gewoon een echte bedelaar ziet, niet een acteur; een act is als je een acteur een bedelaar ziet spelen, hij/zij is het niet wat ie speelt. En daarom is Will Smith voor mij echt geen goede acteur. Ik zie alleen Will Smith die een typetje speelt, maar het echt niet is. Er zijn heel veel betere. bijv. Dustin Hoffman, als is natuurlijk niet elke rol even sterk van hem, maar velen zijn erg goed..
wei
Begint nog best hoopvol. Uitgestorven stad zorgt voor een leuke sfeer. Maar vanf het moment dat de vampiers (erg lelijke CGI) in grote getalen getoond wordt, gaat de film de mist in. Weg sfeer en weg spanning. En helemaal wanneer blijkt dat Will Smith niet de enige levende blijkt te zijn. Accent had van mij meer op het desolate gelegd mogen worden in plaats van eenvoudige aktie. Het blijft nogal een holle film zo.
i.Ron S.
Ik snap het, Will Smith blijft Will Smith.
Dustin Hoffman wordt echt Raymond Babbitt(bij Rainman) of Thomas Levy(bij Marathon Man), daardoor is het verschil tussen de verschillende personages die hij speelt inderdaad veel groter.
Will Smith is eigenlijk altijd dat Fresh Prince-karakter in al zijn films.
Ik zou hem ook nooit tussen acteurs als Samuel L Jackson, Morgan Freeman en Denzel Washington plaatsen. Eerder in de stijl van Jamie Foxx, misschien zelfs iets minder.
Maar ik vind hem hier nog wel positief omdat hij vrij geloofwaardig overkomt als iemand(een type fresh-prince weliswaar) die in een dergelijke situatie zit.
_Vrouwke_
HEb me eigenl geen moment verveelt!
Ook al was hij constant alleen...
Vond hem bij momenten redelijk spannend!
En 't einde, tjah... Goed geëindigd ent och weer niet omdat hij zijn leven heeft gegeven! Mr ja... Kan ni alles hbb
JohnWilliams
Dat is waar.
Ik zelf vond het wel een aparte film overigens...
Bas I.
Anderhalf uur ergernissen.
Ik vond het allemaal wel erg toevallig. De hoofdpersoon was dus tegelijkertijd kolonel in het leger, onderzoeker van het virus en ook nog eens immuun. Tel daar het subplot bij met die hond (de dood van de hond was zijn schuld! Waarom viel hij in 's hemelsnaam die pop aan? Was dat een mislukte poging van de filmmaker om hem te laten doordraaien? In mijn ogen niet echt gelukt dus.) en zeer slechte CGI en wat je krijgt is deze grootse mislukking. Wat ik ook niet snap: die wezens hebben moeten wel een aardig grote intelligentie hebben om een val te zetten? Hier wordt verder alleen niet op in gegaan en ik zat me af te vragen wie nou die val had gezet! Ook ergerde ik me aan het feit dat er zoveel CGI in deze film zit. De wezens bijvoorbeeld hadden dat niet hoeven zijn! Kijk maar naar The Descent: vergelijkbare wezens qua uiterlijk maar dan zonder CGI. Het einde vond ik ook raar: waarom offert hij zichzelf op? Voor mijn gevoel was dit helemaal niet nodig en kwam het totaal uit de lucht vallen dat hij zich opofferde. Waren ze trouwer gebleven aan het boek dan zou het een stuk beter hebben uitgepakt.
Stefan0
Nadat ik deze film in de bios had gezien, wou ik hem nog eens zien dus heb ik hem mij gehuurd. Helaas, dit had ik beter niet kunnen doen.. Want deze film is een hele slechte film! In de bios kwam die wat beter over voor mij, door de geluiden ect.
Dus het is vooral een afrader voor iedereen die hem van plan is om te gaan bekijken. Ik vind Will Smith nog steeds een goede acteur maar de film valt me tegen. Een 1,5
sinterklaas
Maar het verhaal van deze film verschilt niet veel van 28 days later...
K@i
Maar het verhaal van deze film verschilt niet veel van 28 days later...
Alleen is deze Beter
Martijnnn
Alleen is deze Beter
Foei foei foei foei ga je mond spoelen met zeep en heel gauw.
nachtvlinder
Ik vind het leuk dat je me begrijpt, zo te zien vinden we beiden ongeveer hetzelfde maar wegen we het anders. nice
Dwaalman
Dit vond ik een enorme tegenvaller. Het lukt Will Smith nog best aardig om de film te dragen, maar de geïnfecteerden waren meer een soort opgefokte voetbalsupporters dan daadwerkelijk angstaanjagende monsters. En dan het einde... Het boek waarop de film is gebaseerd kent een vrij geniale plotwending, die men hier uit het raam heeft gegooid om wat zoetsappigs te kunnen zeggen over het geloof en zelfopoffering. Nee, geef mij dan maar 28 Days (of Weeks) Later. De herdershond was in deze film mijn favoriete personage.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy