I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
helleke
Kom op, take it easy. Ga liever weer on-topic...
Ge hebt gelijk,bij deze heb ik mijn bericht terug gewist.
TimD
Gisteren is bekend gemaakt dat het vervolg op I Am Legend rond 2009 in de bioscopen gaat verschijnen. In deze film is te zien hoe de vampiers het veilige kamp bereikt hebben... tevens heeft Will Smith ook voor deze film getekend, wat allicht betekent dat Neville niet dood is..
Mary_Shaw
jezus deze film heeft totaaaaal geen tweede deel nodig, het einde was zodanig opgebouwd dat bijna iedereen er tevreden mee was dat dit het einde was punt. Het feit dat neville niet dood is en uit de dood opstaat ofzo is overbodig, als ze zo beginnen kunnen ze evengoed de hond ook weer tot leven wekken.
voor de rest een vermakelijke film
Tha Luz
Goede film alleen wel jammer dat er van die net-niet schrik momenten waren.Wel goed dat ze Will Smith hadden aangetrokken voor de film anders zouden er denk ik veel minder mensen heen gaan
3.5
Killerbert
zeer mooie film, goed verhaal en goed uitgewerkte bloeddorstige vampiers
wel een beetje raar dat er een vervolg komt, want hij gaat dood........
hij is nu inderdaad een 'Legend'
we wachten geduldig op een vervolg.... 'al weet ik niet hoe hij opstaat uit de dood'
aanrader, 4*
Persoonlijke aanvallen verwijderd. Houd de discussie svp zuiver.
shadowmaster100
het eenzaamheid gevoel was erg goed in deze film,maar voor de rest was het een avondje TROEP!
ps; Will Smith was wel goed genoeg
Mary_Shaw
godzijdank dat et maar een grap anders was alles rond de film I am legend verkloot ^^
joostie
Alternatief einde deze is veel beter dan die ze in de film gebruikte.
Mary_Shaw
tja kweet niet kvind da einde wel mooi en zo maar dan is er geen reden meer om de film I am legend te noemen
SpadeRacerNL
Ik vond het een teleurstellende film.
Het verhaal vond ik niet echt orgineel, het leek verdacht veel op 28 weeks later. De zombies in de film zagen er nep en weinig angst aanjagend uit. Pluspuntje was dat Will Smith erin zat, gewoon een goede acteur. Op zich aardig om te kijken als je een avondje echt niks te doen hebt maar een aanrader zeker niet.
Thijvij
Ik vond hem tegenvallen, hij zat wel mooi in elkaar, maar ik heb het idee dat er veel meer uit het verhaal te halen was. En het einde is dan ook weinig bevredigend
Fza
Ik heb geen zin om 40 paginas door te ploegen, kan iemand me vertellen of deze adeptatie het orginele boek recht doet?
Het boek vind ik geweldig, maar ik ben bang dat de film versie die totaal geen rech taan doet en in dat geval lees ik liever het boek die in mn kast staat over een tijdje weer dan dat ik mijn fantasie laat verpesten door de film.
Martijnnn
Dan zou ik de film niet kijken, het word cliche matig in een hollywood sausje gegoten en de ontknoping is compleet vervormd.
SandLover
Als je het boek gelezen hebt zou ik deze film links laten liggen. Deze film mag zich niet eens een slap aftreksel van het boek noemen. Commerciele onzin in een uitermate correct jasje gegoten zodat zelfs de meest conservatieve Amerikaan er geen kwaad woord over kan zeggen. In feite wordt het complete verhaal verdraaid en op een manier gebracht dat zelfs een verstandelijk gehandicapte het allemaal piekfijn kan volgen.
Mocht je er toch heen gaan,....ik had je gewaarschuwd
desteven007
Moet een film dan jou bevredigen?
perfection
Moet een film dan jou bevredigen?
hij bedoelt het niet letterlijk hoor (althans dat hoop ik voor hem)
Martijnnn
Tuurlijk wel, een film moet je tot tevredenheid stemmen, niet zo doordenken meteen
-Casper
Uitstekend acteer werk van Will Smith..
Die hond vind ik echt ge-wel-dig.
Het verhaal was goed.. Er blijven natuurlijk wat min puntjes maar deze film zal absoluut blijven hangen in positieve zin. 4*
GeGo
Eerst neemt Will Smith het op tegen articifiële intelligentie in I robot en nu wordt hij plotseling geconfronteerd met halfmenselijke wezens: over foute typecasting gesproken...
Wat het desolate New York City betreft zit het wat mij betreft wel snor. Vooral als hij met z'n BMW door de straten gaat racen is het lekker eventjes helemaal over-the-top. Enkel vreemd dat Robert Neville er na een aantal jaren nog altijd in slaagt om al die hypermoderne apparaten in zijn woonst van stroom te voorzien :$.
Het einde van de film is trouwens ook wel relatief voorspelbaar en lang niet zo emotioneel als hoogstwaarschijnlijk de bedoeling was.
PeterMcCartney
Opzich best een goede film. Het verhaal zit ook best goed in elkaar. Maar het einde vond ik vrij zoet.
Toch een 4,0
GeGo
Maar het einde vond ik vrij zoet.
Ja inderdaad, zeker voor een film waar de spanning op bepaalde momenten vanaf hoort te druipen...
haha
desteven007
Hij zei bevredigend , en niet tevredenheid,
Een film moet gewoon goed zijn.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy