I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
Martijnnn
Hij zei bevredigend , en niet tevredenheid,
Een film moet gewoon goed zijn.
...
Dat klopt, ik kan lezen, bevredigend betekent dan ook voldoening geven. Dus dan ben je tevreden over de film. Zo moet het toch?
biyorn
goeie film alleen heel jammer van het beroerde einde maar op de dvd moet blijkbaar een alternatief einde zitten,we zullen zien....
Melvin Udall
De straten van New York zien er prachtig verlaten uit en je hebt echt het gevoel dat je een bijzondere en spannende film gaat zien. Bovendien zit Will Smith er vanaf het begin gelijk prima in.
Echter zodra de suggestie wegvalt en de vampierpeople (die er qua beweging en looks wel erg cheap uit zien) hun intrede doen valt de spanning volledig weg en glijdt de film af naar doorsnee niveau.
Zonde!
girl-89
echt een goeie film!
zooo mooi gemaakt, ik dacht dat het wel een beetje saai zou zijn om alleen will smith in actie te zien maar dat bleek reuze mee te vallen.
knap staaltje acteerwerk! die hond was ook echt super!
moest wel een traantje wegpinken toen die er niet meer was.
Van het einde had ik meer verwacht.. maar dat maakte voor mij niet echt uit heb genoten van de film!
*5,0
rpjvdh
Moest bij de laatste zinnen van de film toch wel even fronzen...At the age of 52... Sorry hoor, maar zo oud ziet hij er niet uit
Verder een vermakelijke film, een 7 waard... Hou wel van dat post-apocalyptische gedoe
'Lucas'
will smith acteert goed, en dit is weer eens een film waar ik weer eens goed schrok, iets wat ik lang niet meer gedaan heb van een film.
verder zagen die gemuteerde knakkers er wat te computergemaakt uit naar mijn idee.
The Last
Begin langzaam het idee te krijgen dat er misschien meer geld in de flashbacks is gestopt dan de film himself.
vwtune
1 van de slechtste films met Will Smith erin. Niet dat hij niet goed acteert maar de film zelf is gewoon niet echt boeiend.
Uier
- 2006 berichten
het verlaten new-york was mooi neergezet, net als london bij 28 weeks later.(slechte film *kuch*)4*
28 Weeks Later is veel beter dan dit gepimpte hollywood-sprookje.
desteven007
heb de film niet eens afgekeken, zo slecht.
Ja als je hem niet afkijkt dan is dat redelijk normaal, als ik death proof, niet afkijk is hij ook slecht!
Getting Louder
Hij is wel leuk. Voor een keertje is hij best de moeite waard.
smeetsm
ja inderdaad die was ook slecht.....
Ewing Oil
Leuke film, ik heb me best vermaakt maar ik vond het hier en daar en beetje een clone van 28 Days Later, maar hij is beter dan ik had verwacht.
cedric v
Ik vind de film zelf heel mooi gemaakt en goed geacteerd.
Veel spannende momenten en de relatie tussen die hond en Will Smith is ook leuk.
maar dan dat einde! was toch veel veel veeel meer mee te doen
Ruben1994
Ik verwachte er toch meer van, maar het verhaal was niet slecht.
En gewoon weer het geweldige will smith acteertalent.
Ook leuk dat ze redelijke komische momenten erin geplaatst hebben, zoals met die etalage poppen
OlafS
Ach zo slecht was hij nog geeneens, hij was iig beter Cloverfield
2,5 *
timal
Goeie film om naar te kijken leuk verhaal alleen jammer van de zombies die waren echt nep 4.5
skompie
Mijn verwachtingen waren ook redelijk hoog maar dat kwam met name door alle media aandacht waardoor dit voor je gevoel een geweldige en totaal vernieuwende film moet zijn.
Uiteindelijk moet ik zeggen dat ie me dus toch wel wat tegen viel. Het is niet dat ik na de tijd dacht: waaauh wat een film! Het was eerder: ok, dit was hem dus
Het verhaal was voor mij trouwens wel orgineel maar de uitwerking had toch beter gekund. Je komt er bijv. al in als hij al 3 jaar alleen is...Zonder verder een heel spoiler verhaal te typen waren er zo nog wel een aantal dingen die vrij simpel en cliche zijn uitgewerkt.
Het is niet zo dat ik dit nu een hele slechte film vind want ik heb me verder prima vermaakt en ook niet de neiging gehad om de dvd speler uit te zetten
Maar het is ook niet een meesterwerk.
Rafke Pafke
Ik vond het een vermakelijke film. Mooie settings en bijbehorende sfeer, toch wel een sterke Will Smith, bij momenten erg spannend.
Mits wat aanpassingen aan het scenario was de film misschien nog wat beter geweest. Maar verder klaag ik niet, ik heb me erg goed geamuseerd met naar deze film te kijken.
JacoBaco
Snap het niet.
De scene waarin Will gewond is en hij op het punt staat aangevallen te worden door een stel schuimbekkende honden vond ik niet aannemelijk want....
die honden zijn wel nog zo slim om te wachten totdat de zon niet meer schijnt, maar wel zo stom om niet gewoon door dat flinterdunne zonnestraaltje te rennen waar ze hooguit een piepklein brandblaartje van krijgen
Om op die manier spanning te creëeren vind ik onzin.
gozo
Begint mooi en overweldigend. Acteerprestatie Smith teleurstellend. Verhaal wordt niet goed uitgelegd (wat is er precies gebeurd, waarom hij wel immuun). Einde te zoetsappig. Fotografie verlaten stad mooi, maar monsters komen wel erg nep (digitaal) over.
Scène met veranderende hond wel mooi gedaan.
deTuinman
Snap het niet.
Om op die manier spanning te creëeren vind ik onzin.
that's hollywood
swankel
Op de dubbeldvd staat als het goed een tweede versie van de film met een ander einde, Dus voor de mensen die dit te zoetsappig vonden...
deTuinman
dat alternatieve einde, stelt niet superveel voor, ik bedoel, het einde wordt er niet anders van
red bull
inderdaad, nogal jammer van het einde.. een beetje zwak, als het einde sterker was geweest was de film ook echt een stuk beter geweest.. verder wel orgineel...
Mary_Shaw
ik heb gisteren nog eens gekeken, ik had enorm veel medelijden met hoe hij daar stond op het einde, machteloos ondanks alle macht in zijn handen. hoe verscheurend als hi ze wil helpen maar ze niet willen luisteren. zeer aangrijpend maar daarna zwakt het einde af spijtig.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy