• 9.379.407 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Alpha Female

Military Driver - Jay

avatar van boeser

boeser

Deze film is genieten: continu spanning erin (heb alleen wel het alternatieve einde gezien).....

avatar van Film Pegasus

Ik heb na de film nu het originele boek gelezen. Dat m'n soms wat afwijkt van het boek kan ik me goed voorstellen. Het boek speelt zich af in de jaren '50 wat in een filmversie wat ouderwets kan overkomen. In grote lijnen is het boek wel goed gevolgd:

Robert Neville die met vele gevoelens zit als afscheid van z'n geliefden, de vampieren (zoals het in het boek wordt beschreven) die hij elke dag opnieuw opspoort om uit te roeien en daar steeds weer manieren voor zoekt, de eenzaamheid en vooral het evolueren naar een houding van enkel te leven in 'vandaag' met afscheid van vroeger en 'we zien wel' in de toekomst.

In het boek draait het boek uit op een totaal ander plot met een nieuw ras vampieren die uiteindelijk de wereld overneemt en waarin hij tot besef komt dat vampieren geen uitzondering zijn, maar dat hij de uitzondering geworden is in een nieuwe wereld. Maar ik kan me goed voorstellen dat in een typische Amerikaanse film men eerder neigt naar een happy end met hoop op de toekomst. Knap dat men toch ook hier Neville laat doodgaan. Als een held die zich opoffert voor de mensheid. Ontroerend

Desondanks bevat de film een grotere verhaallijn dan de doorsnee vampierenfilm. Vooral het element van Neville die worstelt met z'n eenzaamheid en probeert om daarvan het beste te maken is een sterk gegeven. Een film die zeker niet verveelt en de moeite is om te kijken.

avatar van Vangelis87

Vangelis87

Leuke en spannende film. Alleen het einde vind ik wel wat makkelijk... 2,5*

Vangelis87 schreef:

Alleen het einde vind ik wel wat makkelijk...

Heb je de originele einde al gezien?

avatar van Gabbere

Gabbere

Ik vind het 'The What We Should Have Seen' einde ook wel leuk, maar kies toch voor, wat nu het origineel is.

Verder vond ik het een goede film. Ik had niet gelezen waar de film over ging, dus ik was aangenaam verrast door de wending in de film

avatar van dj bazzy

dj bazzy

zeer mooie film, ook de hoofdpersoon mag het wel eens flink tegen zitten vind ik

avatar van TheOne

TheOne

Om alleen te acteren en goed over te komen is al een hele prestatie en Will Smith laat zien dat hij dat zeker kan. Het verhaal wordt goed gebracht en verveelt zeker niet.

Het einde mocht van mij wel anders. Gezien de aard en de nieuwsgierigheid die het verhaal opwekt, mocht het einde wel van mij een verrassing bevatten.

avatar van Phoenix

Phoenix

Nogal teleurstellende film om mijn 1000e stem aan te geven maar het is niet anders. Will Smith doet het nog wel aardig, het lege New York is indrukwekkend en de hond een genot om naar te kijken maar daar is het meeste wel mee gezegd. De film mist een spanningsboog, eindigt daardoor veel te abrupt (en totaal niet indrukwekkend) en de Darkseekers zijn ontzettend lelijk ontworpen. Ook de muziek overtuigt nergens maar is gelukkig maar spaarzaam aanwezig.

En het hele, uitermate interessante, idee van het boek (niet vampieren als legendes maar mensen als legendes) komt ook totaal niet aan bod. In plaats daarvan moeten we het doen met twee ongefundeerde deus ex machina's. In de theatrical cut een woord van God, en in het alternatieve einde een vlindertattoo. Zonde.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dat is toch geen deus ex machina? Er wordt immers al eerder in de film naar verwezen.

avatar van dennis1979

dennis1979

TheOne schreef:

Nou, dat ben ik wel met je eens. Het had mij leuk geleken als er een sequel met Smith mogelijk had geweest. Maar die kans is nu verkeken. Misschien een Prequel, maar dat zit er niet in denk ik.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Vindt het een aardige film en Will Smith doet het best goed.

Paar dingen waar ik me aan ergerde.

1. Jammer eigenlijk dat computereffecten minder duur zijn dan make up. Die mutanten zien er gewoon echt niet uit. Dat verpest voor mij bijna de complete film.

2. De scene waarin Will gewond is en hij op het punt staat aangevallen te worden door een stel schuimbekkende honden vond ik erg ongeloofwaardig.

Dat de mutanten er erg goedkoop uitzien neem ik maar even voor lief. Heb me over het algemeen redelijk vermaakt met deze film.

avatar van Jordi

Jordi

Kreeg het gevoel dat het een budgetfilm was en dat er even snel geld verdiend moest worden. Net alsof het verhaal en de film zelf niet goed uitgewerkt waren. Jammer want het was weer eens wat anders en had in mijn ogen beter gekund. Heb me in ieder geval vermaakt.

avatar van Phoenix

Phoenix

BoordAppel schreef:

Over welke heb je het?

Nee, ik vond het allebei behoorlijk uit de lucht komen vallen om er toch maar een einde aan te breien.

JacoBaco schreef:

Andersom juist. Lawrence vond de make-up versies niet goed genoeg, besloot voor CGI te gaan en stuwde daarmee gelijk het budget de hoogte in.

avatar van PEN15

PEN15

Ik begrijp dat deze film is gebasseerd op een verhaal, maar dan begrijp ik nog niet dat je een hele film alleen maar moet kijken naar een persoon en zijn hondje. En zoals iemand het hierboven al schreef waren die mutanten bedroevend. Ik had het idee of ik naar 20.000 smeagols zat te kijken. Aan de ene kant zo'n tegenstrijdig beeld, de effecten van de ingestorte bruggen waren vrij goed, maar de kwaliteit en overtuigingskracht van de mutanten en de explosies echt bedroevend. Bovendien vond ik het verhaal te waterig, net als een jus tablet dat je verdeelt over een liter water.. het had in een kwartiertje gekund en zo in een aflevering van 10 minuten bij the twilight zone..

want..er zijn momenten dat will smith zijn hoofd 20 seconden stil staat, of een screenshot of dat will smith/robert neville 10 minuten in het donker gaat zoeken naar zijn hondje of 10 minuten achter herten aan zit, WTF hallo ik heb nog meer te doen!

ps. zo belachelijk, dat mutanten 20x leniger, kwieker, atletischer, flexibeler, sterker.. kunnen worden dan gezonde mensen. Dan wil ik ook wel geinfecteerd worden!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

JacoBaco schreef:

Phoenix schreef:

Ok precies andersom dus. Dacht dat het tegenwoordig minder duur was om het met de computer te doen. Nou ja in ieder geval, soms zijn digitale animaties noodzakelijk maar bij deze film vond ik het absoluut niet nodig.

avatar van Erwinner

Erwinner

Niet slecht en ook niet enorm goed.

avatar van KLah

KLah

Ik vond het echt een wantvertoning deze film. De flashbacks kwamen op de verkeerde momenten. Niet echt duidelijk wat de bedoeling was en het einde was echt een domper. Wat een slechte film zeg... En hij staat nog zo hoog gewaardeerd??

avatar van Corneillsjuh

Corneillsjuh

Heel spannende film .

avatar van Denizinho

Denizinho

Super goede film goed acteer werk

aleen einde was lelijk maar voorderest egt top

avatar van candymancandyman

candymancandyman

Was wel tof, had er iets meer van verwacht, iets gevarieerder qua make up en fx had wel gemogen. Goede rol van smith samen met zijn trouwe viervoeter. Wel mooie buitenbeelden en leuke aktie. Een film met een boodschap die op het einde aan het licht wordt gebracht. De strip van deze film ziet er beter uit.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

De effecten van deze film zijn geweldig, het jammere eraan is dat de film naar mijn mening te snel wordt afgeraffeld. Gezien ook het boek en de eerdere films die hiervan gemaakt zijn (The omega man). Natuurlijk moet een regisseur van een film uitkijken dat de film niet te langdradig zal worden om de kans op vervelen tegen te gaan, echter, dit gaat me iets te kort door de bocht. Voor de rest wel een goede film en Will Smith een groot acteur.

avatar van film master

film master

Wat een tijdverspilling zeg, mijn ogen zijn helemaal verkracht.

let op je woorden jij en zo erg is het niet.

avatar van film master

film master

een teleurstellende film maar met een goede sfeer en will smith acteert net als altijd goed, niet zo goed voor een oscar maar als sean penn van johnny depp wint kan iedereen een oscar krijgen.

film master schreef:

let op je woorden jij en zo erg is het niet.

je hebt zeker naar de verkeerde film zitten kijken

film master schreef:

deze film heeft miljoenen verdiend, dankzij de niet kritische kijker.

People: jullie mogen best wel kritischer zijn hoor, film kijken is meer dan elkaar opgeilen met prachtige effecten (overigens stelden de effecten wel teleur in deze film)

Wat een tijdverspilling zeg, mijn ogen zijn helemaal verkracht.

Dit slaat echt helemaal nergens op! Wat een onzin!

Met zo'n reactie staat het huilen me nader dan het lachen.

avatar van SandLover

SandLover

Zelfs maanden nadat ik de film heb gezien verbaas ik me nog hoe ze zo'n goed boek hebben kunnen verkrachten. Het is bijna zielig hoe de makers iedere diepgang uit het verhaal hebben geschrapt. Hollywood heeft duidelijk geen hoge pet op van hun publiek. En de mensen die deze film verdedigen zouden eens achter hun oren moeten krabben.

kArIzMa_Movie schreef:

Dit slaat echt helemaal nergens op! Wat een onzin!

Met zo'n reactie staat het huilen me nader dan het lachen.

En weer wordt eerlijkheid niet gewaardeerd.

Sorry dames en heren: HET IS EEN 'PRACHTIGE' FILM.

perfection schreef:

En weer wordt eerlijkheid niet gewaardeerd.

Eerlijkheid? Haha, zeggen dat mensen nooit meer een film moeten gaan kijken, als ze deze film goed vinden, is inderdaad heel eerlijk! Knap dat je met zo'n zin aankomt,

na dat je een aantal mensen 'onderuit' wilde halen.

SandLover schreef:

Dat komt uit de lucht vallen!

Strikt technisch genomen ben ik deze film niet aan het verdedigen. Iedereen mag vinden wat 'ie wil, mij een zorg! Ik reageerde alleen op de nergens opslaande bericht van onze vriend perfection.