I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
Kr!kke
Ik vond het een redelijke film, hij deed me wel een beetje denken aan resident evil.
Safri
Tegenvallertje helaas.
Voor echt apocalyptische drama/actie/horror moet je toch echt bij 28 Days/Weeks Later zijn. Daar zat zoveel meer passie in. I am Legend laat een bepaalde leegte bij me achter, nog leger dan de straten van NYC.
2.5 *
-13-
het virus tast toch geen fruitbomen aan? appels en peren kunnen er makkelijk nog groeien.
Leno
Wisselvallige film die voor de bioscooppauze erg geslaagd te noemen is. Het idee is aardig en de uitwerking eveneens. Bovendien zitten er enkele erg sterke en spannende scenes in.
Na de pauze gaat de film min of meer een andere kant op en maakt spanning plaats voor drama en misluke diepgang met tot overmaat van ramp voorgekouwd sentiment bijvoorbeeld die hond die in zijn armen sterft.. please!. Het einde past hier dan ook mooi bij, helaas!
Blijkbaar hoort dit erbij om er een grote blockbuster van te maken. Jammer!
Luc_Beijers
deze film viel mij een beetje tegen. Had meer actie verwacht. Die rare wezens hadden voor me niet gehoeven. Maar toch 3 sterren voor deze film.
Criticism
Ik ging met hoge verwachtingen deze film in, misschien dat als ik dat niet had gedaan dat hij me dan was meegevallen maar nu vond ik hem echt tegenvallen.
Het eerste half uur is erg vermakelijk, met de lege straten van New York, en een beetje de introductie van het hele gebeuren Vanaf het moment dat die rare wezens in beeld kwamen ging de film voor mij bergafwaarts, met het hoogtepunt het oversentimentele hollywood einde.
The Last
Die rare wezens hadden voor me niet gehoeven.
Die horen bij het verhaal he.
Martijnnn
Dus jij kijkt liever anderhalf uur naar een maisplukkende Will Smith?
-13-
Dus jij kijkt liever anderhalf uur naar een maisplukkende Will Smith?
hahaha!
blablabla89
Hoe kun je de waarde van de conversatie over Bob Marley gemist hebben? Bob Marley is nadat hij neergeschoten is geworden weer gewoon op gaan treden om liefde en muziek te geven omdat de mensen die kwaad willen doen nooit een dag vrij nemen, dus hij ook niet. Robert Neville neemt ook geen dag vrij; Hij blijft in Ground Zero om een kuur te vinden. Door het ontdekken van de kuur en het offer dat hij heeft moeten maken brengt hij verlichting in de duisternis, een quote uit het dialoog over Bob Marley. Zo wordt de film afgesloten en dat is de waarde van het dialoog. Ik begrijp nog steeds niet hoe je dat kunt missen.
Ow oke, nja het feit dat ik zoiets gemist heb benadrukt maar dat de film niet echt boeiend is.
Materny
Zat te twijfelen tussen 4* of 4.5*.
Ben gewoon zeer onder de indruk van deze film, weinig minpuntjes aan te ontdekken. Natuurlijk heb je weer van die mierenneukers die door een onwaarschijnlijk gebeurtenis meteen de film omlaag trekken maar zoals vele anderen stoor ik me niet daaraan in deze film.
4* voorlopig.
Siorgi
Middelmatig filmpje. Boeiend genoeg voor 3 sterren maar zeker niet meer.
jennemen
*** meer kan ik er niet van maken, maakte mijn verwachting niet waar.
%%%%%%
Ze zijn er al over te denken om er een vervolg op te maken
Heb ik ergens gelezen Met Will Smith weer in de hoofdrol
Ze zijn er al over te denken om er een vervolg op te maken
Heb ik ergens gelezen Met Will Smith weer in de hoofdrol
lijkt me vrij stug dat hij die explosie overleeft heeft

of komt hij terug als geest
newG
een prequel zou dan logischer zijn, het vervolg van de flashbacks in deze film, en dan verder gaan na dit einde... lijkt me een goed plan maar volgens mij is dit gewoon een marketingtruck om nog wat volk naar de bioscoop te lokken...
desteven007
Eén van de betere films met will smith, genoeg actie, gewaagd maar voldaan
Referee_deluxe
De film bfeel maar aanslepen. En dan die rare conversaties met zijn poppen die ook veel te lang duurde. Allee laatste 20min was er echt spanning, vond ik.
goldflyer
Ik vond de film aan de korte kant. Het 'alleen-zijn' en wat dat met een mens doet had van mij nog veel meer mogen worden uitgediept. Ik was plezierig verrast door de bijzondere en aparte thema's die in de film aan bod kwamen. Wel een paar clichés, maar gelukkig niet te veel duidelijk merkbare Hollywood-invloed. Een film die de Amerikaanse grenzen overstijgt en niet direct toegeeft aan de drang naar actie, explosieven en schaars geklede vrouwen.
Naar mijn mening een film om te zien en te kopen.
Sasja
ik vond em juist te lang duren. Ik had de hele tijd het gevoel dat dit uren duurde ipv 2 uur
medansavamhel
2 uur = 'uren'
tal1b
Tegenvallertje helaas.
2.5 *
safri ik heb 28 days later, na i am legend gekeken,
cough* wat 'n saaie bedoeling, leuk geprobeerd, maar das echt nep.
vooral dat legerkampje op t eind bij 28 days later.
niet te spreken over de besmette in 28 days later lol.
i am legend doet het in mijn mening paar niveau's beter
Bambi18
Deze film begon zo goed!!! In ieder geval, de indruk van NY helemaal verlaten, ik kreeg er gewoon een apart gevoel van zo leeg. Ik vond het ook goed dat Neville vreemde trekjes had, als gevolg van het alleen-leven en afgesloten te zijn van de 'beschaving'. De besmette mensen zijn in het begin (voor mij) mysterieus en hier en daar angstaanjagend. Maar later vind ik ze helemaal niet meer eng, omdat ze zo vaak in beeld komen en het mysterieuze er dan een beetje vanaf is. Ook vind ik het vaag dat 'opeens' Anna uit het niets tevoorschijn komt om hem te helpen, omdat ze door God gestuurd zou zijn Hierna vind ik het allemaal maar een beetje zweverig. Het einde was voor mij voorspelbaar.
Ik miste in deze film ook een beetje de precieze oorzaak van het virus. Neville sprak wel over 'het is onze fout' - maar waarom dan? En wat gebeurde er nadat de helicopter met zijn vrouwtje en kindje geraakt werd? Hoe kwam het dat alleen hij overbleef? etc.
Al met al een aardige film, al had ik er iets meer van verwacht
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Ben deze film in de bioscoop gaan kijken. De nieuwe MustSee in Tilburg. Wat een k*tbioscoop (zeer waarschijnlijk de laatste keer dat ik er geweest ben). En waarom zo negatief: belabberde beeldkwaliteit, waarbij je ook nog eens (zelfs op de meest naar achter gelegen 'eenzitters') op het scherm geplakt wordt. Het beeld flikkert, wat nog het meest opvalt bij ondertiteling op een lichte achtergrond.. Kwam zowat high de zaal uit.
Maar dat terzijde. De middag voordat ik gepland had deze film te gaan kijken in de bioscoop werd mij dat door 4 man afgeraden. Zij hadden hem ook gezien en vonden het driemaal niks. Na enige twijfel toch gegaan, gelukkig! Ik vond het echt een gave film. Will Smith kan me elke keer toch wel boeien (I Robot is voor mij ook erg positief uitgepakt). Heb me echt goed vermaakt. Mijn vriendin daarentegen die, regelmatig ineen gedoken, naast me zat vond het driemaal niks. Van mij krijgt hij 4 flinke sterren.
safri ik heb 28 days later, na i am legend gekeken,
cough* wat 'n saaie bedoeling, leuk geprobeerd, maar das echt nep.
vooral dat legerkampje op t eind bij 28 days later.
niet te spreken over de besmette in 28 days later lol.
i am legend doet het in mijn mening paar niveau's beter
28 days = patsboem kill kill kill patsboem boem boem kill kill
kill
deze was veel beter met de dreiging en het verhaal

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy