• 9.379.368 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.025)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Nick Kang

Nieuwe spelling Engels misschien?

Kimsalabim schreef:

Deze wordt heel cool, dat weet ik!

(gut feeling) En ja, als we teleurgesteld zouden worden hebben we nog altijd Orlando Bloom om naar te kijken (Oh jee, nou gaat ie vast dood)

neeeeeeeej die gaat niet dood!!!!

Nick Kang

Over spoilertags gesproken, bestaan die nog?

Phoenix

Hoezo? Is toch geen spoiler... Gewoon een nachtmerrie van een Bloom-fan .

avatar van Redlop

Redlop

Goodfella schreef:

Die vuile grijns van Smeagol, die schreeuw van Eomer... dát soort dingen doen het 'm hoor!

Zelf vind ik de aanwezigheid van die Smeagol een irritante factor. Helaas zal hij ook weer in deel III zijn opwachting maken.

Dat de film al grotendeels bestaat uit computeranimatie....ok..want het is meestal decor. Net als Jar Jar Binks in Star Wars is dit een hinderlijk misbruik van de animatietechniek. Voor sommigen stelen zij de show maar voor mij zijn beiden hinderlijk irritant en vooral te vaak op de voorgrond aanwezig.

Die 4 uur is toch niet serieus hoop ik he?

Redlop schreef:

Hinderlijk misbruik? Wat een onzin! Zonder computers was deze film onmogelijk te maken. Ik zie niet in hoe Gollum anders gemaakt had kunnen worden.

Phoenix

Precies, en het is niet alleen computers wat Smeagol tot Smeagol heeft gemaakt, Andy Serkis heeft een (zo mogelijk nog groter) aandeel gehad in de rol.

avatar van Redlop

Redlop

O jee...nou krijg ik de hele LOTR sekte achter me aan. Maar goed...ik snap wel dat zonder CGI deze films niet gemaakt konden worden. Voor het grootste deel vind ik ook dat in LOTR CGI prima toegepast is.

CGI vind ik alleen ideaal als je totaal geen idee hebt als je ernaar kijkt. Zoals in Cast Away bv.

Zo'n Smeagol had ook een gewoon personage mogen zijn wat mij betreft. Jammer dat in zo'n grote productie met schitterende decors zo'n irritant aan de CGI-tijdsgeest gebonden mannetje zoveel aandacht opeist.

Phoenix

Ik denk toch echt dat Smeagol niet goed zonder CGI gemaakt had kunnen worden, waar vind je zo'n uitgemergeld iemand?

avatar van Phooze

Phooze

Ja, precies, en op welke punten was smeagol ongeloofwaardig? Op vrij weinig punten wat mij betreft. Ik vond de enten minder geloofwaardig gecreeerd.

Ps. waar kan ik mij inschrijven voor die sekte

BoordAppel

Gollum/Smeagol wordt in het boek beschreven en aan de hand van die beschrijving is er geen levend wezen op deze aardkloot die m had kunnen spelen. Of ze hadden ergens een uitgemergeld 3e wereld kindje moeten casten.

avatar van Phooze

Phooze

BoordAppel schreef:

Of ze hadden ergens een uitgemergeld 3e wereld kindje moeten casten.

Je bedoelt, starvin marvin?

Phooze schreef:

Je bedoelt, starvin marvin?

Marklar!

avatar van Tommeh

Tommeh

Ik vind dat ze smeagol precies zoals in het boek neerzetten, erg knap dus.

Jordy

Ik vind 'm vooral veel sympathieker, meelijwekkender overkomen dan in het boek, hele grote spoiler voor deze film:

Kan me voorstellen dat ik nu, itt toen ik het boek las, heel erg triest wordt van wat er op het einde gebeurt met 'm. Ach toch niet zo'n grote spoiler dus

Phoenix schreef:

Hoezo? Is toch geen spoiler... Gewoon een nachtmerrie van een Bloom-fan .

jij hebt het door!

avatar van pjotr

pjotr

Hier vind je nog wat stills uit de laatste trailer.

Wel leuk als je Shelob en de Oliphaunt wat duidelijker wilt bekijken.

Jordy

...maar wanneer gaan we nou een echte poster plaatsen?

avatar van Sjan

Sjan

BRRRRRRRRR, ik heb ook maar eindelijk eens de trailer bekeken...kippenvel, dit wordt wederom genieten.

avatar van GerwinF

GerwinF

Jordy schreef:

...maar wanneer gaan we nou een echte poster plaatsen?

Is deze gephotoshopte niet goed genoeg dan?

avatar van empirekees

empirekees

Kijk eens hier, wel eventjes naar beneden scrollen http://www.ragtimewest.com/

Nick Kang

Net op TMF even langs gezapt. Zag ik een soort van preview en gedeeltelijk 'making of' van "the return of the king". Was erg interessant om te zien. Onder andere Peter Jackson kwam aan het woord.

*marjo*

ja heb ik ook gezien!! ik hou van de laatste weken /maanden voordat een film uitkomt! komen altijd leuke nieuwe dingen uit!!! heerlijk!

avatar van JayLunar

JayLunar

Ik juist niet. Sterker nog, ik vind dat soort gehype misschien wel het meest irritante aspect van het filmliefhebber-zijn.

avatar van ThaNick

ThaNick

Ik heb deze film al gezien, illigale versie natuurlijk

Goed einde van de triologie.. !!!

Ik mag hier helaas geen spoilers gaan vertellen, maar DAMN! wat een goed einde..

Jordy

stem verwijderd, je hebt 'm namelijk nog niet gezien

Jordy

en weer een stem verwijderd...

avatar van EmDee

EmDee

Wellicht de stemoptie bij deze film zo lang uitschakelen? Zo blijf je nl bezig.

avatar van Wouter

Och, zo vallen een aantal mesnen door de man. Weet je meteen hoe je evt. andere stemmen moet zien.

avatar van landrover

landrover

Nick Kang schreef:

Staat ook allemaal op DVD van The Two Towers...