• 9.382.330 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.143.459)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

JTV-kijker schreef:

pff, the godfather vind ik persoonlijk geen goeie films, ieder zijn mening zal ik maar zeggen zekers

Niet als we het over the Godfather triology hebben!

avatar van Aragorn

Aragorn

we zullen het er bij houden dat LOTR-Trilogie de beste is in het nieuwe deccenium en The Godfather voor de 70's(ook al vind ik dat The Godfather het beste in het totaal)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik vind Lord of the Rings helemaal niet zo'n geweldige triologie. Ook in dit nieuwe deccenium niet de beste voor mij.......

• 1960 berichten

Buiten het feit dat het allebei om een triologie gaat, vind ik de vergelijking tussen LOTR en The Godfather snel ophouden, trouwens.

rokkenjager schreef:

Niet als we het over the Godfather triology hebben!

euh, helaas toch wel maar misschien moet ik de godfather nog eens kijken als ik dubbel zo oud ben als nu maar ik heb hem halverwege omgezet omdat ik het een echte vervelende film vond, daarom zei ik ook ieder zijn mening.

Ik hou van fantasy, waar gebeurde verhalen, drama's, horror, humor en actie maar van alle genres kijk ik het minst graag naar misdaad films, nog net misdaadkomedie's maar een echte misdaadfilms zoals de godfather moet ik zeker niet hebben.

Leland Palmer schreef:

Vind dit de beste Triolgy OOIT gemaakt!

Vind je de Cast, de effects, het verhaal & de muziek dan ook niet goed?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

JohnWilliams schreef:

Vind dit de beste Triolgy OOIT gemaakt!

Vind je de Cast, de effects, het verhaal & de muziek dan ook niet goed?

De beelden zijn visueel imponerend, de muziek is ook niet slecht alleen boeit het me niet zo. Ik heb ze wel alledrie op dvd, dus ga er binnenkort maar weer eens tijd voor maken denk ik. Wie weet veranderd mijn mening.

goede film, ziet er visueel mooi uit en is zeker een aanrader. Vooral de extended version is erg goed, met extra scenes. Mouth of Sauron is erg vet

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Ik vind deze trilogie persoonlijk prachtig, ja, perfect! Je moet als kijker wel enigszins open staan voor fantasy denk ik.

JohnWilliams

Dat zijn er ook wel veer hoor moviefanatic, ik hou héél erg van fantasy films en jouw Avatar bevald me daarom ook wel.

avatar van Aragorn

Aragorn

HarmJanStegenga schreef:

je moet er je tijd voor nemen om ze alledrie rustig te bekijken. ik vind het nog altijd één van de meest inspirerende samenwerkingen van de afgelopen jaren. ik zeg niet dat het de beste trilogy is, maar het is toch één van de beste. deze film maakte zoveel indruk op me, en nog steeds zelfs. ik kijk wel verder dan de visuele effecten, akkoord je kan er niet omheen, maar bij mij zijn de acteerprestaties en de geloofwaardigheid die primeren.

• 2017 stemmen

wat ik toch wel jammer vind eigenlijk aan deze film is toch wel dat
Aragorn daar inneens komt met het leger der doden dan gwn door alle orks heenwalst een zo wint, het had zoals in het boek moeten zijn dat er een groot leger van mensen uit Anfalas en Belfalas van Gondor kwam en zo de strijd wonnen maar toch nog steeds 1 van de beste films die ik ooit heb gezien

avatar van Jisraw

Jisraw

Mijn mening over de Godfather en LotR: inderdaad, je kunt het inhoudelijk niet vergelijken, wel vond ik LotR leuker om naar te kijken maar in de Godfather zit gewoon zo veel meer, daar komt het dus op neer . (overigens zeg ik dus niet dat godfather niet leuk is om naar te kijken en ook niet dat er weinig diepgang in LotR zit). Dit zijn trouwens ook de enige 2 trilogiën die ik écht 5 sterren waard vind.

avatar van poenjoo

poenjoo

leuke film maar overschat hier op moviemeter

poenjoo schreef:

leuke film maar overschat hier op moviemeter

dat vind ik dus nu totaal niet, op de grotere moviemeter(int engels) staat hij op ongeveer dezelfde plaats.

Goed verhaal, de meeste saaiere stukken zijn weggelaten, de goede zijn behouden, mooie muziek, goede actie,goede special effects en bovenal prachtige natuur die niet met de pc is gemaakt, er had wel wat meer bloed mogen zijn maar voor de rest staan deze films op welverdiende plaatsen

avatar van Metalfist

Metalfist

JTV-kijker schreef:

Op de grotere moviemeter(int engels) staat hij op ongeveer dezelfde plaats.

Bedoel je IMDB?

JTV-kijker schreef:

Ik vind dit nou niet echt de films waar veel bloed in hoort te zijn. Dat vind ik net zoiets als zeggen dat er te weinig moordlustige pedofielen in Prince of tides zitten.

psycholamp schreef:

Het is een film.

die film ken ik toch niet, of is het een game fzo??

Ik hoop niet dat er ook nog een game van gemaakt is. Zoek 'm maar eens op hier op Moviemeter.

psycholamp schreef:

prince of tides heeft toch helemaal niks met LOTR te maken...

avatar van mikeh

mikeh

JTV-kijker schreef:

prince of tides heeft toch helemaal niks met LOTR te maken...

Nee, hij probeerde zijn bewering kracht bij te zetten door een voorbeeld

avatar van haagje2002

haagje2002

Jammer!!!! Dat dit alweer het laatste deel van de trilogie betreft. ik blijf het een werkelijk briljant verhaal vinden en wonderlijk hoe mensen zoiets zo gedetailleerd uitgewerkt krijgen dat het haast lijkt alsof het in een ander land speelt dan in een fanatsiewereld. Ik werd wederom vastgezogen in het verhaal! 4.5

avatar van TOR

TOR

Persoonlijk vind ik de LOTR-trilogie, wel de beste trilogie ooit. Als je kijkt naar The Godfather zijn alleen de eerste 2 films goed, dan krijg je deel 3, wat normaal DE climax moet zijn in een trilogie, en die is dan gewoon de mindere, en volgens mij zelfs een open eind bevat.

avatar van chris_

chris_

Ik vraag me af wat de reden is dat, zoals maanden geleden hier werd geschreven, zou PJ eventueel 'The Hobbit' gaan verfilmen Fran Walsh ,WETA en Howard Shore niet zullen meewerken?

chris_ schreef:

PJ gaat de hobbit niet verfilmen, hij zou wel willen maar na geldconflicten met new line willen ze niet meer met hem samenwerken. New Line gaat nu waarschijnlijk een goedkope prutsfilm maken over de hobbit zodat ze de rechten voor die film te maken niet kwijtspelen niet kwijtraken.

de acteurs van de LOTR trilogie en Howard Shore willen daardoor ook niet meer samenwerken voor de hobbit te maken omdat ze PJ aan de deur hebben gezet

avatar van rokkenjager

rokkenjager

JTV-kijker schreef:

Lord of the rings zonder Peter Jackson is voor mij als een sigaret zonder aansteker en dat is niet al te best.

avatar van chris_

chris_

JTV-kijker schreef:

Was het ook niet zo dat tijdens de productie van King Kong Jackson en Shore met elkaar in conflict geraakt zijn?

chris_ schreef:

jij hebt Howard JAMES voor, de muziek van de LOTR trilogie is van Howard SHORE.

een klein verschil denk ik

avatar van serpico

serpico

JTV-kijker schreef:

jij hebt Howard JAMES voor, de muziek van de LOTR trilogie is van Howard SHORE.

een klein verschil denk ik

Maar oorspronkelijk zou Howard Shore de muziek van King Kong maken hoor, maar Jackson heeft hem inderdaad na een conflict weggestuurd en James Newton Howard ingehuurd. Wat ik erover heb kunnen vinden zegt dat Jackson de score die Shore aan het componeren was teveel op die van LOTR vond lijken.