The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.142.963)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
delano142
Er kom geen deel 4 helaas:( Sauron oog is verslagen en Mordor is vernietigt De wichts king (tovenaar-koning) is ook verslagen i zeg het al vast er komt geen deel 4
Vandernagel
Aljeblieft niet, zeg!
. Films elke 20/30 jaar recyclen.
Bring it on zou ik zeggen
Leland Palmer
Er kom geen deel 4(
Gelukkig maar. Prachtige cinematografie, maar deze films zijn wat mij betreft verschrikkelijk overrated......
D.K

Er komt wel een verfilming van het boek hobbit dat is al zeker.Dat gaat over voor de oorlog om de ring.
JohnWilliams
Ditl moeten ze gewoon zo laten, als ze er nog meer zouden maken zouden ze het alleen maar verpesten denk ik. Leuke Avatar overigens AV...Ik herken Gandalf meteen.
Mr.Crow
In wat voor'n opzicht?
Natuurlijk ben ik me er van bewust dat het iemand anders mening is, maar ben toch altijd wel nieuwsgierig naar de daar achterliggende rede.
Minotaures
Vind ik ook.
Vandaag eindelijk de extended version gezien, die inderdaad de plotholes dichtte, maar er ook voor zorgde dat het verhaal nóg langzamer op gang kwam en we regelmatig Frodo wel erg lang uit het oog verloren.
Uiteindelijk is het toch wel heel weinig verhaal voor vier uur. Een ellenlange opstart, een ellenlang gevecht, veel gejank en betraande ogen en als de ring eindelijk in het vuur gegooid is, krijgen we een epiloog van DRIE KWARTIER (!) waarvan minstens zeventig procent overbodig is.
Vraag me af of mijn **1/2 niet te hoog is.
Prachtige cinematografie
Vind het vaak toch wel een orgie van slechte smaak, hoor.
serpico
Vraag me af of mijn **1/2 niet te hoog is.
Ikzelf vind de film overigens helemaal fantastisch. De opbouw is magnifiek, het gevecht overdonderend en het 'gejank en betraande ogen'-gehalte viel nog aardig mee hoor, bovendien was het prima te pruimen. En de epiloog was al helemaal geweldig. Als je alles zo ellenlang vond begrijp ik dat je er weinig aan vond
Da's inderdaad vreemd. Althans, voor het begin van de film.
Niet uitgebreid...?!
Drie kwartier. Da's een halve speelfilm. De plot eindigt als de ring vernietigd wordt, alles daarna is wrapping up.
je ziet slechts hoe het afloopt met de belangrijkste hoofdkarakters. Welke stukken vond je dan precies overbodig?
Feitelijk kan ik zo'n beetje alles na het vernietigen van de ring zelf wel invullen. Ik snap dat je emotioneel even afscheid wil nemen van de mensen, maar dat hoeft toch niet zo lang te duren?
Het moment dat Frodo, Sam, Merry en Pippin terugrijden de Shire in ofzo? Het moment dat ze samen wat drinken? Dat kun je overbodig noemen,
Zeker.
Ongeveer vier keer denk je dat de eindtitels eraan zullen komen, maar nee hoor. Met als klap op de vuurpijl het laatste stuk met Sam, wat echt niets, maar dan ook helemaal niets interessants vertelt.
Zeker.
Volslagen oninteressant. Alsof we dat perse moesten zien. De dame in kwestie was niet echt van groot belang in het verhaal geweest, toch?
Dat een film vier uur duurt is niet erg. Te lang is te lang, al duurt een film 80 minuten.
serpico
Volslagen oninteressant. Alsof we dat perse moetsen zien.
Mr.Crow
Het verhaal wordt verteld aan de hand vane en boek, Wouter...
Zou het niet een beetje raar zijn de film zomaar te stoppen zodra de ring vernietigd wordt?
Er zijn genoeg mensen die niet genoeg kunnen krijgen van Lord of the Rings, en juist voor hun is het geweldig dat Peter Jackson zoveel mogelijk uit het boek heeft proberen te filmen.
Het boek gaat eigenlijk nog zo'n 80 pagina's verder nadat de ring is vernietigt (de Shire die blijkt te zijn aangevallen door orks en dergelijk kwaad). Dat hadden ze er van mij ook nog wel in mogen stoppen, en dan het deel met Shelob enzo nog in The Two Towers om het wat te balanceren.
Dat 'emotionele' afscheid was wél nodig.
Na die hele reis in de 3 films vond ik het einde helemaal niet te lang duren, en had ik graag zelfs nog gezien wat er gebeurt met Legolas en Gimli bijvoorbeeld.
Het is duidelijk dat jij de diepgang en geschiedenis achter het hele verhaal niet kent, niet dat dat erg is en dat iemand het je zal verwijten.
Alhoewel ik de punten die je afkraakt een beetje raar vind, en dat je daartegen over niet verteld wat je dan wél goed vond aan de film.
Toch raar bij een film die meer dan vier uur duurt en het slot-deel is in een lange trilogie.
Thomas83
Van mij had de film echt niet hoeven stoppen na het moment dat de ring in Mount Doom wordt gegooid. Het draait in de boeken juist vooral ook om de natuur en vredigheid, en hoe je daarvoor moet opkomen. Ik vind het dan juist wel goed dat de boel eindigt in een vredige The Shire waar de orde is hersteld. De cirkel is dan zeg maar rond.
Verder vind ik goed afscheid nemen van de hoofdkarakters ook wel belangrijk, want daar heb je inderdaad wel een beetje een band mee opgebouwd. Als je tenminste bereid was je een beetje mee te laten slepen in het verhaal en de wereld van Tolkien.
Het verhaal wordt verteld aan de hand vane en boek, Wouter...
Da's geen argument.
de diepgang
Asjeblieft. Laten we wel serieus blijven. Natuurlijk gaat het allemaal ergens over, maar er zijn wel diepzinnigere films gemaakt en die hadden geen driekwartier epiloog nodig.
Aragorn
@wouter: heb je eigenlijk de boeken eens gelezen? kun je misschien beter snappen waarom de film nog 3 kwartier langer duurde. hoe zou jij als regisseur zijn? je moet miljoenen fans tevreden stellen, en zou wel een beetje afbreuk zijn aan de prachtige boeken om het einde veel te vroeg te beindigen.
mikeh
Het is een serie van bijna 12 uur, en dan vinden jullie dat het einde een halve speelfilm duurt...
Mensen dit is tog geen standaard speelfilm?
vind dat een film van bijna 12 uur wel een uitgebreid einde verdiend.
Ik stoorde me in ieder geval niet aan het "lange" einde
@wouter: heb je eigenlijk de boeken eens gelezen? kun je misschien beter snappen waarom de film nog 3 kwartier langer duurde. .
Nogmaals, ik vind dat geen excuus.
Luister het hoorspel van de BBC eens, zou ik zeggen. Ook een langdurig einde, maar bevredigender.
B100
Weer een prachtige film! maar ik geloof dat ik nog wel de extended versions moet zien, mis hier en daar nog wat.
timbo_
Jazeker. Maar het is wel waar de plot ophoudt en waar het afwikkelen begint. Dat hoort natuurlijk. Maar drie kwartier en zes eindes verder vond ik wel wat veel van het goede....
Je hebt helemaal gelijk Wouter. Einde is gewoon erg zwak. Gelukkig is de film verder wel erg goed. De reden dat hij het boek opvolgt is ook onzin want het boek is richting einde totaal niet langdradig en sentimenteel.
Minotaures
Extended maakt het inderdaad leuker.
mikeh
Komt omdat in het boek ook nog de bevrijding van de gouw voorkomt
dit breekt een beetje het langdradige afloop door nog een actie toe te voegen
Tim Esmann
Ik vind dat het een mooie film is mooie vechtscene´s en dan maken ze er zo een eind aan.
Buiten dat feit zijn er ook veel goede scene's zoals dat in minas thirith en de scene in de spookgrot.
Een goed gewaarde film, goede kwaliteit(op het einde na) want zo sluit je geen 3 delen af.
goede graphics en totaal geen geflopte film.
Erg mooi is dat dit een film is gebaseerd op een boek lord of the ring's normaal gesproken maak je er dan een bagger film bij met 10.000 de dingen die niet kloppen wat hier niet het geval is.
erg uniek in dat soort films.
Ook leuk dat er meerdere rassen in zitten zoals de hobbits, elfen, mensen, tovenaars , geesten , lopende bomen in 1 woord geweldig.
JohnWilliams
Extended maakt het inderdaad leuker.
Klopt hellemaal!
Vooral de Extended Edition van Two Towers is leuk.
AGoos
4,5,, een halve ster minder voor het einde...welk van de 38 eindes? dat bedoel ik....
JTV-kijker
- 2017 stemmen
wat vond je dan zo slecht aan het einde, als het eindigde gwn in minas tirith zou ik slechter gevonden hebben dan aan de grijze havens...
LarsNL
Ik vind L O R nix aan , kheb dit deel op dvd , amar ik snap eht niet en wil het ook neit snappen , neit mijn type films !
0.5 *

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits