• 9.379.413 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.237)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Albus Dumbledore schreef:
prachtige film. Gandalf is nu echt gewoon cool. En die Gollum is echt vet! Helaas is het einde wat langdradig maar wel heel zielig dat Frodo uiteindelijk de Hobbits verlaat. Ik kreeg echt een brok in mijn keel. Maar ondanks het langdradige einde maken de veldslagen natuurlijk weer veel goed. Een prachtige film!

4.5 sterren

jah, dat was wel zo maar ik ben blij dat ze het gevecht in de Gouw hebben weggelaten wat wel in het boek voorkomt, dat zou een echte anti-climax zijn

JTV-kijker schreef:

Ja want dan heb je net 2 veldslagen achter de rug en dan denk je dat het afgelopen is, maar dan komt er nog 1.

Dat is dan een beetje afgezaagd en uitgemolken.

avatar van Savatage

Savatage

Zalige film. Vooral de strijd in Gondor. Ook de eerste minuut nadat de ring vernietigd is vond ik heerlijk (die toren die instort, het leger dat vernietigd wordt, de uitdrukkingen op de hoofdspelers hun gezichten, ...)

Savatage schreef:

jah, eerst toen die toren inzakte en ontplofte(wat naar mijn mening machtig was gemaakt) was iedereen heel blij en toen mount doum uitbarst was iedereen ineens geschokt

JTV-kijker schreef:

als ik het me goed herinner heb je dan ook even een stilte, en zie je het allemaal een beetje in Slomotion

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

mooi einde

ook weer geweldig gefilmd , en geluid is perfekt

5****

avatar van Hankster

Hankster

ik ben hem dan aan het inhalen, ik ben al bijna 8 jaar een LOTR feak

whoah..super man...

Wat doet het er in hemels nou toe of iemand DE grootste LotR freak is. Ik ken niemand in mijn omgeving die zoveel van Tolkien heeft verslonden als ik, maar het gaat er hier toch gewoon om dat we de films leuk vinden en eventueel de boeken hebben gelezen? Lekker belangrijk om dan allemaal even te melden wie er het meeste van Middle-Earth af weet..

Jackson is in mijn ogen de enige die The Hobbit in de stijl en lijn van LotR kan verfilmen, maar dat wil niet zeggen dat PJ de énige is die een mooie verfilming van The Hobbit kan maken, misschien zelfs niet de beste. Maar nu hij ook de Rings heeft gedaan zou ik wel het zo gaaf vinden als ik The Hobbit en de trilogie in een lijn kan bekijken (dus verhaal, stijl, sfeer, eventueel cast), en dat zal niet gaan als er een andere regisseur dan PJ aan het roer komt te staan. Zal Shore zeker weten terug komen wanneer er iemand anders de leiding heeft? (hoewel ze wel behoorlijke ruzie hebben gehad tijdens King Kong), WETA zal niet meewerken (dus waarschijnlijk wordt er een andere set gekozen voor Hobbitton e.d.), zullen McKellen en Serkins dan wel zeker weten terugkomen? (ik gok van wel, maar zeker McKellen heeft al aangegeven erg teleurgesteld te zijn al mocht dat gebeuren), en PJ's vrouw zal niet aan het script meewerken, waardoor het lastig wordt om het verhaal in de zelfde sfeer te vertellen, en misschien net zo belangrijk; het zal dan denk ik meer een regelrechte verfilming worden van het boek i.p.v. dat het verhaal rond de hele queste wordt verteld. Met andere woorden; het wordt meer een kinderlijk verhaal in plaats van dat de gebeurtenissen buiten het boek om óók verteld zullen worden. Dit laatste wilde PJ zowiezo doen, vandaar dat de film hoogst waarschijnlijk in twee delen gesplitst zou gaan worden..

Maar nogmaals, dat wil niet zeggen dat er geen enkele andere regisseur is die van The Hobbit een fijne film kan maken, maar het zal dan meer een stand-alone worden vrees ik (weet ik eigenlijk wel zeker) dan dat het mooi bij de trilogie gaat passen.

Minotaures

Leukste film van de trilogie, naar mijn mening verluid. Hoe lukt het om alle drie de films mij zo te fascineren dat ik direct ben gaan googlen, videos ging maken en informatie over las. Zelfs nog wat dingen ben gaan verzamelen, waaronder LOTR kaarten, poppen en de films uiteraard. ( Niet de stripfilm )

5* Perfectste film van PJ

avatar van OliverDogg

OliverDogg

haha ik heb op youtube eens een filmpje gezien dat PJ plannen had om Aragorn tegen Sauron te laten vechten, aleen heb ik geen link

verder wel een top film

avatar van AGE-411

AGE-411

Wat een onnoemelijk saaie film.

Veel slechter dan het boek...

Als ik een echte Jackson wil zien ga ik Braindead of King Kong bekijken.

OliverDogg schreef:

verder wel een top film

Dat klopt, staat ook op de extra's van Return of the King. Gelukkig zag hij op een gegeven moment het licht en veranderde hij Sauron in een Trol... Ieder zijn dipjes zal ik maar zeggen

avatar van acpronk

acpronk

Wat een geweldige film was dit, zeker de beste uit de trilogie. Deze film heeft alles: goede actie, mooie beelden, sterke acteerprestaties, en ga zo maar door. Ik heb deze film al tig keer gezien maar, de tranen schieten toch weer altijd in mijn ogen. Nadat ik deze heb gezien

serpico schreef:

hoe kan aragorn tegen sauron vechten???
sauron was toch een oog en had dus toch geen lichaam meer
dat kon hij toch alleen terugkrijgen door de ring te bemachtigen...

JTV-kijker schreef:

hoe kan aragorn tegen sauron vechten???
sauron was toch een oog en had dus toch geen lichaam meer
dat kon hij toch alleen terugkrijgen door de ring te bemachtigen...
Volgens mij was het ook meer Jackson's idee een soort psygologisch gevecht voor Aragorn te maken, alsof het meer verbeelding dat werkelijkheid is. En hij wilde dat zijn bad guy nu eindelijk eens recht tegenover de grote held stond. Beetje een raar idee wel, ik ben blij dat dat er niet in is gekomen.

mikeh

zou het heel knap vinden als PJ een gevecht tussen aragorn en Sauron verfilm zou hebben.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

mikeh schreef:

In zijn oog prikken ?

Nee, er een ui bij houden.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Meesterlijke afsluiting van deze beroemde trilogie.

Het komt nu allemaal tot het eind, en we zien de meest fantastische en grootste gevechten ooit vertoond in de filmgeschiedenis.

Alle acteurs doen het weer fantastisch en we zien nog zoveel meer dingen, dat je wel een bericht van 10 pagina's kunt maken (en daar zullen we maar niet aan beginnen).

5*****

mikeh

(en daar zullen we maar niet aan beginnen).

doe maar niet nee

avatar van DragQueen

DragQueen

Een meesterlijke afsluiter. in deze film worden kosten noch moeite gespaard om er een groots geheel van te maken. de grootschalige gevechten zijn nu op een hoogtepunt, en visueel wordt er alles uit de kast gehaald. de cast doet het uiteraard weer meesterlijk. de film is van begin tot eind topvermaak. voor het einde wordt rustig de tijd genomen, en alle vragen worden beantwoord. iets wat ik zeer op prijs stel. al met al een groot spektakelstuk. maar zo kan ik nog wel even doorgaan.. 5 dikke sterren.

Aragorn

ik vond vooral de miniaturen en sets van grote kwaliteit. wie de Extended Edition aangeschaft heeft, kan daarop zien hoeveel massa's werk die mensen hebben verzet. Klasse!

Aragorn schreef:

Inderdaad, die miniaturen en sets waren ERG goed.

Zo indrukwekkend hoe zulke films kunnen gemaakt worden.

En maar goed ook!

Aragorn

ik let eigenlijk al niet meer op de CGI. en trouwens , zoveel Visuele effecten worden er ook niet gebruikt, ze probeerden het zoveel mogelijk authentiek te doen, zonder behulp van de computer

Aragorn schreef:

Haha, da's dus echt niet waar. Ieder shot in de film bevat zo'n beetje visuele effecten. Er wordt inderdaad ook veel gebruik gemaakt van miniaturen, maar om die in de film te krijgen moet er eerst voor een blue-screen geacteerd worden om het later in te passen! Echt, ongeveer de helft van wat je ziet komt uit de computer.

serpico schreef:

Inderdaad, LOTR gebruikt HEEL vaak de pc.

Minotaures schreef:

Inderdaad, LOTR gebruikt HEEL vaak de pc.

logisch, voor al die speciale wezens te maken moet je wel de PC erbij halen, de balrog is een groot voorbeeld maar er zijn films die veel meer de PC gebruiken, bij LOTR filme ze ook nog vaak in de natuur, ze hebben ongeveer 18 maanden in Niew-Zeeland gefilmd, daar zullen ze toch nie voor niks gefilmd hebben zekers

Inderdaad ~!

Aragorn

ik zee ook niet dat ze het niet gebruiken, maar hun visie was dat ze zo weinig mogelijk visuele effecten proberen te gebruiken, dus als ze het achterwege konden laten, dan deden ze het ook , dat bedoelde ik wezens zoals Balrog en Mumakil en dergelijke moesten wel met pc gedaan worden.

avatar van OliverDogg

OliverDogg

mikeh schreef:

In zijn oog prikken ?

nee, aragorn zou tegen Sauron vechten zoals die er bij de slag bij mount doom bij stond, in het begin van de eerste film. hehehe, sauron kon toen 10 mannekes tegelijk wegslaan en in dat filmpje staat aragorn simpelweg zijn aanvallen af te weren

mikeh

dat kon sauron aleen worden als hij de ring had,

hij had namelijk een heel groot deel van zijn kwaad en macht in de ring gestopt.

dus het zou niet kloppen

OliverDogg schreef:

Nee hoor, dit zou bij de slag voor The Black Gate zijn geweest, dezelfde beelden als waarin hij nu met een trol vecht.