The Matrix Revolutions (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Releasedatum: 5 november 2003
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot The Matrix Revolutions
"Everything that has a beginning has an end."
Terwijl het een kwestie van uren is voor de machines Zion binnen zullen dringen moeten Trinity en Morpheus op zoek naar Neo, die gevangen zit in een wereld tussen de Matrix en de echte wereld. Wanneer het gevecht tussen de machines en de bewoners van Zion begint probeert Neo definitief af te rekenen met Agent Smith.
Neo
Seraph
Commander Lock
Bane
BoordAppel
Welke clip gaat dan bijvoorbeeld RotK of deze film voorbij met CGI effecten dan? Ik kan er zo geen bedenken. En gollum is wel creatief.
Gollum is een volledig computergeanimeerd figuurtje. Sinds het bestaan van de PS1 zit er in 99% van de games wel zo'n figuurtje, plus in elke full 3D animatie film loopt het er lettelijk vol van. Zeer creatief inderdaad, waar blijven ze het toch halen. Geld en tijd, niks meer.
Anyway, als het op clip aankomst, om dat 2-3 jaar ding even te illustreren : Björk - All Is Full Of Love. Maak die clip nu, en ze zal er net hetzelfde uitzien. Uit de 'making of' blijkt dat delen van de clip maquettes zijn (de robots oa), andere delen pure CGI. Als je de clip ziet is dat er gewoon niet uit te halen. Als je daarentegen naar LOTR, Matrix of The Hulk ligt te kijken (rekening houdend met de context en universum van de films natuurlijk), blijf ik met het gevoel zitten dat het echt nep is.
Om even een film aan te halen, Irréversbile maakt perfect gebruik van CGI, niet enkel voor de brandblusscene, maar ook voor scenes waar je het totaal niet verwacht/ziet (zoals de scene in de taxi, waar de camera grotendeels virtueel was. En over impact gesproken.
BoordAppel
Das niet helemaal waar. Gollum is een perfecte samenwerking tussen CGI en acteurs. Andy Serkis heeft er heel erg aan het karakter bijgedragen (stem en lichaamsbewegingen). De gelaatsuitdrukkingen zijn helemaal met de computer gemaakt. Ik vind het zeer creatief hoe Gollum tot stand is gekomen. Gollum is nergens nep en zelfs als hij samen met de andere acteurs te zien is ziet het er goed uit, zelfs als ze elkaar aan moeten raken.
All is full of love is idd een erg mooie clip en je ziet niet dat er CGI is gebruikt. Maar een karakter als Gollum is wel drieduizend keer moeilijker om te maken dan die robots. Zeker omdat hij interactie met echte acteurs heeft. Ook is het een wezen van vlees en bloed, en huid is veel moeilijker om na te maken dan metaal.
Die film moet ik nog zien dus daar kan ik niets over zeggen. Maar bij de LotR films is er ook goed gebruik gemaakt van CGI waar het nodig was. Gollum, de oliphaunts en die gigantische veldslagen zijn niet zonder CGI te maken (nou ja, bijna niet dan). Er is daar ook gebruik gemaakt van maquettes en dit is ook totaal niet te zien. Mooiste voorbeeld van CGI en andere technieken vind ik nog steeds Jurassic Park, die na zoveel jaar nog staat als een huis.
Ik denk trouwens dat ze in videoclips gewoon technieken gebruiken die ook in films gebruikt worden en andersom. Waar ze het creatiefst zijn is dan weer iets anders. Ligt natuurlijk erg aan de regisseur.
Tja, het verschil is dat jij CGI op basis van complexiteit beantwoord. Soort van 'hoe meer lawaai het maakt, hoe beter'. Mijn standpunt staat daar zo ongeveer recht tegenover. 'Hoe minder het opvalt, het beter'. Ben nooit een voorstander geweest om technische kwaliteiten in rekening te brengen bij kunstvormen. 't Is alleen het eindresultaat dat telt, en CGI blijft voor mij nog steeds in een helpende functie, en zo onopvallend mogelijk.
neo
Tja, da's al helemaal belachelijk natuurlijk. Maar vind het zowiezo al vreemd dat voor deze categoriën films worden opgedragen. Videoclips zijn op dit gebied altijd 2 of 3 jaar vooruit, en een hoop creatiever.
't Is dan eigenlijk ook niet zozeer een kritiek op Matrix Rev specifiek, maar de hele Hollywood/CGI-estethiek.
Mag ik je wijzen op het feit dat de Ves-awards (staat ook wel voor visual effects society) zowel films als cateogorien voor clips,k commercials en series bevatten. Ook leuk een cateogrie voor beste matte painting in 2 verschillende categorieen. Zie ook de volledige nominaties lijst
Het ging dus over de nominatie van Rev in de 'in any medium' categorie.
BoordAppel
Nee hoor. Het gaat er bij mij, net als bij jou, om dat CGI zo min mogelijk opvalt. Daarom vind ik JP zo ontzettend goed, je ziet nooit waar nu een animatronic of CGI is gebruikt.
Bij JP en de LotR reeks is dit dus zo gebruikt, CGI waar nodig en andere technieken als dat beter uitkwam.
Moeten deze berichten trouwens niet naar een forumtopic verplaatst worden?
Even geen idee wat JP is, maar CGI in LOTR onopvallend ? Herinner me dat log ding met knuppel (uit de trailers, films nooit volledig gezien). Da's amper subtiel me dunkt.
BoordAppel
Natuurlijk is het in LotR wel eens te zien dat er CGI is gebruikt, maar dit is alleen gedaan bij dingen die niet anders na te maken zijn. Jackson had zich nu eenmaal aan een boek te houden en kan dus moeilijk de balrog of een ander wezen er uit laten. Anders krijg je een nogal saaie film.
Phoenix
Maar we hadden het dus over de (gedeeltelijke) special effect Gollum die wel naadloos over gaat in zijn omgeving en tegenspelers. Het feit dat een geanimeerd personage tussen echte mensen is gezet zonder bluescreen vind ik wel degelijk creatief (de manier waarop ze het hebben gedaan) en is zeker niet alleen tot stand gebracht met louter geld maar ook met talent en creativiteit.
neo
De dvd is nu te pre-orderen, maar mijn advies is voor de gene die dit willen gaan doen, niet doen! Je betaalt meer en tegen de tijd dat je em thuis gestuurd krijgt, kon je em allang kopen in de winkel. 6 april dus, wat ik heb gehoord in Nederland 3 dagen eerder als het goed is.
neo
Australia will be first to take home the final chapter! Roadshow Entertainment is proud to announce that MATRIX REVOLUTIONS will now be released on April 2nd 2004 to VIDEO and DVD. This new release date (previously April 6) gives Australian home entertainment audiences the opportunity to own this highly anticipated release ahead of the US, and some Asian and European territories.
Toevallig werd ditzelfde ook al bij Reloaded gezegd en toen was ie hier nog eerder uit. Even afwachten dus
neo
Jawel maart komt ie te huur en dat is niet het enigste: Revo is genomineerd voor 3 Saturn awards in de categorieen: Best science fiction film,Best costume en Best special effects!! link
En overigens heeft the Animatrix recentelijk ook nog eens een Annie gewonnen. Maak me gek
....Revo is genomineerd voor 3 Saturn awards in de categorieen:....
Ja lach maar meneertje, wacht eerst maar eens tot ze 5 mei worden uitgereikt
De commerciële Oscars lijkt me, als een films als Matrix:Rev in die categorieën genomineerd is
neo
Cinescape heeft er mee te maken en wie die cinescape uitgave van Reloaded heeft of weleens heeft ingekeken zou dat toch moeten weten dat het onvermijdelijk was
sn@ke
- 2077 berichten
Zoals neo als zei www.thematrix.com is een erg boeiende site. Dat archief is erg goed gedaan.
neo
Met de nadruk op erg. Jij en ik moeten eens een pilsje pakken
(edit je bent pas 15, dus laat dat laatste maar zitten)
Yekezzez
Zonder op onderzoek te gaan: Waar staat dat symbool dan voor en hoe leg je die link? Kan het niet gewoon niks zijn voor een keertje?
neo
Zie wat er onderaan het kaartje staat, dat beantwoord je vraag. En nee het kan niet gewoon niks zijn. ''I won't accept that''
Het plaatje is overigens uitgelekt en zal waarschijnlijk op de dvd van Revo voorbij komen.
Yekezzez
Hmm, ik dacht dat het iets Frans was. (Een of ander monument of symbool)

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Reloaded
2003

The Animatrix
2003

The Matrix
1999

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

Nieuwe setbeelden 'The Matrix 4' beloven spektakelstuk

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machineflyingfilosofiefortune tellervechtsportenkung fuunderground worldkiller robottemplemetrodroomsunheldstrijdsunlightcomputer viruskeytoekomstprecognition super computermachine townying yang sterven en doodvirtuele realiteitdystopiecomputergelooftruthreddenmissioncyberpunkvrouwelijke regisseuraction heroyin yang gnosticismtrans directorgrand