American Gangster (2007)
Genre: Biografie / Misdaad
Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor
Releasedatum: 15 november 2007
Bekijk via Videoland
Plot American Gangster
"There are two sides to the American dream"
Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.
Richie Roberts
Javier J. Rivera
Freddie Spearman
Moses Jones
Tha-Joker
Kriebels van deze film. Over een paar tientallen jaren wordt het waarschijnlijk gezien als een van de beste gangsterfilms uit dit decennia!
RonMathijs
Mooie screenshots en geweldig geacteerd van Denzel Washington. Daarbij klopt het hele verhaal gewoon, zitten geen onduidelijke scene's in de fim.
Milan07
Wat kan er nog misgaan in deze film met Denzel Washington, Russel Crow en regie van Ridley Scott. Alleen dat je hem nog niet gezien hebt. Wat een geweldige film, vooral de unrated versie.
nuzjan
De beste film ooit! staat nr 1 op mijn lijst .
Graag dan ook je rating geven:)
RagnaToad
Zeer sterke misdaadfilm. Ik kreeg meer dan ik had verwacht.
Ik heb de langere versie bekeken.
Weet iemand precies welke scènes niet in de bioscoopversie zitten?
MarkFish
Als je dit een goeie film vindt zou ik zeker de ongecensureerde versie ook eens gaan kijken. Heb ik net gedaan en ik heb er geen spijt van. Een grootse film!. Weet eerlijk gezegd niet meer precies wat nou de verschillen zijn met de bioscoopversie, maar de 'unrated edition' is iig meesterlijk en geeft je een nog beter beeld van alles.
Het Godfather-achtige einde past wel bij dit groots opgezette verhaal waarin de acteurs deze film naar grote hoogten stuwt. Tuurlijk: Crowe en Washington zijn sterk, maar Brolin en Eijofor zetten hun karakters misschien nog wel met meer overtuiging neer. Die zijn ook wel wat tweedimensionaler dan de karakters van Crowe en Washington, maar toch. Topprestaties! Brolin is echt een meesterlijke schurk.
Godfather-achtig aangezien hij in de kerk zit en ondertussen al zijn mannen worden vermoord/opgepakt. Natuurlijk is dit niet hetzelfde, maar de scenes waarin je al zijn broers opgepakt ziet worden (in hun winkels die dienden als witwasbedrijven) afgezet tegen de rust in die kerk, gaven mij een zelfde soort gevoel op dat moment.
Is trouwens vaak zo, dat die beter zijn dan de bioscoopversie (LOTR-films, Donnie Brasco), maar dat is ook niet zo gek.
Er is meer tijd om de karakters en de verhoudingen te duiden en zeker met een film die gebasseerd is op een waargebeurd verhaal smul ik daarvan. Heel veel goeie maffiafilms zijn trouwens gebasseerd op waargebeurde verhalen (Donnie Brasco, Goodfellas, The Departed, Blow).
Masterbrain
Kan me helemaal vinden in de mening dat het een goede film is, maar zeker geen grootse. Probleem is dat de film maar niet los wil komen. Beide hoofdpersonages vind ik erg vlak blijven gedurende de gehele film. Washington personage is zo controlerend en zakelijk dat hij (op een enkele scene na) behoorlijk kleurloos blijft. En Crowe's rechtschapen cop kan maar niet inspireren. Ook is het jammer dat sommige verhaallijntjes niet verder uitgewerkt worden (denk aan het rolletje van Cuba Gooding Jr.). Wat overblijft is nog altijd een film die de moeite waard is en genoeg biedt om van te genieten. Ik vind zelf het 'seventies' sfeertje erg goed uit de verf komen en natuurlijk blijven Crowe en Washington topacteurs. Blijft alleen zitten met het gevoel dat er meer in had gezeten.
daarom 3.5 sterren wat van een groot deel afhankelijk is van de scene buiten de coffeeshop waar die op straat iemand doodknalt
Pipoo!
Na herziening bij mijn aantal sterren gebleven. Het is een goede film, maar mist af en toe net wat kleur, figuurlijk gesproken.
movieonly
bagger film,
matig verhaal en een denzel washington die zichzelf weer eens helemaal geweldig vindt.
Pasdepeu
erg goede film die je van begin tot eind boeit. het verhaal is zeer helder en goed uitgewerkt met natuurlijk twee van mijn favoriete hedendaagse acteurs.
Mooi uitgewerkte film die ik zeker in m'n top 10 heb staan!
88Fabian
Het einde van deze film was zoooooo afgezaagd.
Mochizuki Rokuro
Een film die aangenaam wordt door zijn uitgesponnen en landerige sfeertje. Vaak ook ondersteund door goede muziek (soms iets té). Grootste minpunt zijn de acteurs. Crowe overtuigt geen moment met zijn maniertjes (wat een wisselvallig acteur is dat, want soms is-ie namelijk weer wél redelijk), maar vooral Cuba Gooding jr. schmiert er een potje op los. Ridley Scott is natuurlijk altijd al meer van het visuele geweest, maar het is jammer dat-ie er dan met zijn acteurs zo'n potje van maakt en inhoudelijk niets nieuws te bieden heeft binnen het genre. De raid scene tegen het einde is trouwens écht goed.
Partyboooi
Voor mij wel top 100 waardig deze film!
Crowe en Scott blijft een goeie combi en Washington speelt als vanouds weer super.
Deze past in het rijtje mafia/gangster-films als Goodfellas, Scarface....
4.5
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Prachtige film. Ik vond de acteerprestaties zeer goed en het verhaal goed uitgewerkt. Het was lekker spannend tot het eind. Mooie film, zeker een aanrader voor liefhebbers van gangsterfilms.
jacobz
Van gansterfilms lust ik wel pap, maar dees viel toch een beetje tegen
The Almighty
Een geweldige gangsterfilm, wat mij betreft de beste van de afgelopen jaren. Het verhaal was geweldig, evenals de acteerprestaties.
flamingoh
Heeft iemand een idee welk liedje er gespeeld wordt op het moment dat Franc Lucas uit de kerk komt en de politie hem staat op te wachten om hem te arresteren?
kuk
Niet vernieuwend, erg Amerikaans en dus glad. Maar zo ijzersterk neergezet, zo sfeervol en fantastisch gefilmd en opgebouwd van begin tot eind, dat dit toch een dikke aanrader is!
paul83
my man!!!!!!!!!!!!!
Vind het zelf een beetje vervelend worden in elke film van Denzel. Net als de 'saffy' van Depp
skipy05
De film kon mij totaal niet boeien. Met moeite uit gezien. Ik vond hem ook veel te langdradig. Naar het einde toe werd hij wel iets interessanter. Denzel Washington en Russell Crowe speelden wel erg goed.
pierrrke
ik zag em een maand geleden en herinner me er maar weinig van,dat wil zegge dat ik em niet zo goed vond sommige goeie stukken die ik mij herinner en goeie acteerprestaties. Hier kwam cuba gooding jr. toch ook ff in voor he?
Denzz
Echt één van ridley's beste
denzel speelt echt een rol die voor hem is weggelegd
prachtige decors, mooie vertolkingen, ...
Pafnes
Ik begreep er niets van
Degene met wie ik keek ook niet!
Waarschijnlijk gewoon ons genre niet!
Veni Vidi Film
Wat een flutfilm. Denzel is gewoon geen gangster.
Wil je gangsters, neem dan De Niro, Pacino, Walken of Pesci.
0,5

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' met Denzel Washington en Russell Crowe verdwijnt 1 januari van Netflix

IJzersterke misdaadfilm 'American Gangster' van Ridley Scott vanavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de vandaag jarige Chiwetel Ejiofor (46)

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Scarface

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
underdogblack peopledrugshandelghettogangsterdrug smugglingmaatschappijambitionrise and fallagentdrug dealingcorruptie bij de politiepolitie-detectivefamilielaw enforcement post-credits scenedishonestycriminal heroes