• 9.373.998 stemmen

American Gangster (2007)

Biografie / Misdaad | 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Genre: Biografie / Misdaad

Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor

Releasedatum: 15 november 2007

Plot American Gangster

"There are two sides to the American dream"

Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.

Richie Roberts

Freddie Spearman

Moses Jones

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is een fantastische film.

Prachtige vertolkingen van zowel Russell Crowe als Denzel Washington, maar ook de andere leden van de cast zijn voortreffelijk in dit meesterwerk van Ridley Scott.

Het waar gebeurde verhaal is hier goed verteld in een puik scenario en verveelt je geen seconde, al duurt de film bijna 3 uur (heb de unrated edition bekeken).

Ook de soundtrack is een lust voor het oor.

Dit is tot nu toe de beste film die ik dit jaar heb gezien, top !!!

avatar van tottenham89

tottenham89

Heb zelf ook naar de unrated edition gekeken en ondanks de vele berichten tot nu toe dat de film saai en langdradig was ben ik het daar toch niet mee eens.Ik geef wel toe dat hij wat korter gemaakt kon worden.En af en toe konden scenes ook overbodig zijn,maar verder was het acteerwerk heel mooi,was het camerawerk ook goed.Ik vond wel dat er wat dieper op in gegaan kon worden op de achtergrond van Frank Lucas' leven,maar omdat deze film ook nog eens gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal,geef ik het een 4,0. Big Up!

avatar van ordeith

ordeith

Goeie gangster film. Denzel is weer lekker op drift.

avatar van red bull

red bull

toch viel hij me wel tegen, ik had er meer actie in verwacht. sommige stukjes vond ik zelfs echt saai...

avatar van yordimontana

yordimontana

Echt een film voor saaie oude mensen die van Non-actie houdden dit is een goed verhaal daarom ook het veel te hoge cijfer maar verder echt een but film

avatar van monaldo

monaldo

Ik snap niet dat mensen zeuren over de actie in deze film. Staat duidelijk dat het een misdaad/drama is en bij drama weet je als kijken dat het meer om het verhaal gaat. In deze film staat het verhaal centraal en is ook erg sterk.

Enige minpunt is dat die wel iets te lang duurt naar mijn mening.

avatar van The Last

The Last

Echt een film voor saaie oude mensen die van Non-actie houdden

Nee hoor. Jij houdt gewoon meer van actiefilms, dus dat wil niet meteen zeggen dat deze film alleen voor saaie oude mensen is.

avatar van Albertonio

Albertonio

Masterlijk

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Topfilm!

Ook in dit genre laat Ridley Scott wat mij betreft zien dat hij van vele markten thuis is! Een schitterend misdaadepos!

Nou heeft Scott eigenlijk nooit te klagen over zijn bij elkaar gezochte cast, maar hier is ie voor mijn gevoel wel zéér sterk. Uiteraard is zijn vaste man Russell Crowe weer van de partij, maar als je daarnaast dé acteur van dit moment, Denzel Washington, er ook nog eens bij hebt mag je haast verwachten dat er, wat het acteren betreft, niets mis kan gaan. En dit is ook zeker het geval! Ook Josh Brolin is in deze film een positieve aanvulling op de cast. Hij speelt zijn rol erg sterk!
Enig puntje van kritiek is misschien Cuba Gooding Jr. Hij speelt zijn rol niet slecht, maar wel echt op z'n Cuba's. Dus ik keek niet echt naar zijn personage 'Nicky Barnes', maar meer naar Cuba zelf. Ook zag ik niet echt een toegevoegde waarde in zijn personage, maar echt irriteren deed het gelukkig niet.

Het verhaal wordt goed opgebouwd - met een opener waar je gelijk van bij de les bent, als je dat nog niet was - , waar er niet al te lang blijft stil gestaan bij de opkomst van Frank Lucas, maar vrijwel direct ziet hoe hij de zaakjes in Harlem naar zijn hand zet.

De jaren 60 en 70 worden mooi uitgebeeld, zoals wel vaker de laatste tijd bij films die in die tijd afspelen. Mooi vond ik het shot in het begin van de film, van de treinbaan richting de winkelstraat waar Lucas met zijn toenmalige baas loopt en zijn baas ook zal overlijden Op het einde van de film als ze inmiddels in de jaren 80 zitten en Lucas uiteindelijk weer vrij komt en Richie hem ophaalt draait de camera precies hetzelfde shot van de treinbaan naar de winkelstraat alleen dan een jaar of 20 later en waar je ziet dat er haast niets veranderd is. Alleen de straatnaam en het straatbeeld (met de jongelingen als beginnende gangstertjes) zijn wat veranderd. Vond ik een mooi detail en mooi gedaan!

Wat mij betreft weer een toppertje van Ridley Scott!

avatar van Stino28

Stino28

Vrij flauwe film zonder goed uitgewerkte dialogen. Zeer emotieloos ook, nergens een lach of een traan.

Had hier veel meer van verwacht, zeker met zo'n cast.

avatar van desteven007

desteven007

The Last schreef:

Op het feit na dat het allebei 'gangster' films zijn, verschillen beide films op vele vlakken.

Ja maar in beide films gaat het wel over drugs

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

yordimontana schreef:

Ik ben 20, mijn favoriete film is Pulp Fiction, en ik geef American Gangster een dikke 8. Dus ga nou niet zo doen.

Misschien weinig actie, maar hoe beter de mafia baas, hoe minder actie hij meemaakt.

Denzel is de shit, geknipt voor dit soort rollen, gewoon stoer doen en net doen alsof je geen emoties hebt

Iemand in de SPITS (krant) dat interviewtje gelezen met Frank Lucas? Man die gast is écht zo: vroegen ze hem of hij nu niet bang was voor wraakacties, zei hij letterlijk: 'My name is Frank Lucas, and I'm scared of nobody!!!' Wat een beuker

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Stino28 schreef:

Had hier veel meer van verwacht, zeker met zo'n cast.

Frank Lucas IS emotieloos lijkt mij, dat vind ik juist zo geweldig. Bijvoorbeeld bij die ruzie met zijn ma. Ook boeit het hem gewoon totaal geen flikker dat via zijn dope al die halvegare tienermoeder junks met een overdosis op bed liggen naast hun babies.

My man!

avatar van picesof69

picesof69

Op zich hou ik helemaal niet van mafia-films,dus het feit dat ik hem uitgekeken heb zegt al heel wat.

Ik vind het eigelijk ook meer een mooi verfilmde biografie, dan een gangsterfilm.

Vond het eigelijk gewoon een aangename film, niks meer, niks minder.

avatar van Wezze

Wezze

Vind mafia films het beste genre dat er is, maar vond dit niet het meesterwerk dat ik verwachtte.. Desondanks nog steeds een goede film..

avatar van gijs (-.-)

gijs (-.-)

Echt een film voor saaie oude mensen die van Non-actie houdden

ik ben pas 14 en ik kijk graag naar zo'n films, ik twijfel wel nog steeds tussen 4 en 4.5

avatar van SjAMpi

SjAMpi

Gewelidige film, Denzel bewijst zich weer in deze film. gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na deze film wil je meer weten hoe het ware verhaal!!

4,5 van mij! Had misschien wel een 5 verdiend!

avatar van Bernice

Bernice

Viel me erg tegen, het feit dat ik me het verhaal amper kan herinneren zegt al genoeg denk ik! Krijg van mij 2 sterren.

Wezze schreef:

Wat is dan volgens jou het perfecte Gangsterfilm dan als ik vragen mag??
deze film draait om Verkoop !!

Ik vind het een schande dat ieder keer als er een gangsterfilm uitkomt, mensen Martin Scorcese of DePalma erbij halen.

1. Het is volkoooooooomen een belediging om deze film te gaan vergelijken met Scarface.

2. Deze film heeft meer inhoud dan wat dan ook., niks rise and fall
we worden geboren en vervolgens begraven..Punt

3. Het feit dat Scarface hiermee word vergeleken door de Metro is beledigend !!, waarom? Scarface vind ik een hersenloos vloekfilm met de domste en mafste codes ooit !! je loopt binnen verkoopt het..klaar. niets unieks aan

American Gangster heeft wel Inhoud, zakelijk en verkoop.
ik als commercieel medewerker herken dit gewoon, hij heeft het beste product en verkoopt het voor de laagste prijs..100 procent puur heroine, en geloof me, er staat ieder dag een rij voor je deur..door zijn succes eten vele mensen een stuk van de taart..jep

You've got to pay your taxes !! een ordelijke man is die Denzel Washington, niet overdreven ik-ben-stoer gangster mentallity, gewoon eerlijkheid..dat is iets waar Tango van kan leren,
en dan de Russel karakter die geen ene cent in zijn zak steekt terwijl..Josh Brolin het wel doet, in mijn ogen de coolste afpersing-zonder-geweld-logische scene ooooooit en wat doet hij dat toch gaaf!! ..echt een man naar mijn hart, hij gebruikt zijn autoriteit gewoon! American Gangster is in mijn ogen samen met Goodfellas en Casino de beste gangsterfilm !!

avatar van kusjesuzan

kusjesuzan

opzich goede film.

Maar in het begin erg langdradig en saai.

Ik heb hem in de bioscoop gezien, en na de pauze werd de film pas goed.

avatar van Betamax

Betamax

Helemaal goed.

Tijdsbeeld is heel goed gedaan, verhaal boeide van het begin tot het einde.

Top acteurs.

Denzel Washington en Russell Crowe spelen de sterren van de hemel.

TrueWord

Ik vond de Oscar nominatie voor Ruby Dee toch wel overdreven hoor als vrouwlijke bijrol..ik vond eerder dat Josh Brolin genomineerd moest worden voor mannelijke bijrol maja mijn mening maar

kArIzMa_Movie

De film is niet slecht, maar wel overschat. Het (waargebeurde) verhaal was op zich wel boeiend, maar soms ook weer niet. Zeker geen dichtsoort van de The Godfather-trilogie (en andere classics). Wat ik daarmee wil zeggen is dat de film weinig toevoegt aan het genre. 'n 3,5*.

dus?

kArIzMa_Movie

Is het een film die weinig aan het genre voegt.

TrueWord

Waarom? American Gangster is juist een film die boven de meeste staat

Waarom?
Heb je de film gezien? Zo ja, begrijp ik niet, waarom je deze vraag stelt.
American Gangster is juist een film die boven de meeste staat
Hier op de site, ja. Niet in mijn ogen.

Zoals ik al eerder zei, vind ik deze film, vrij overschat.

Waarom ??

avatar van TerryA

TerryA

overschat omdat het misschien in het verleden veel beter is gedaan? - deze film is goed maar niet geweldig - Dat waren de 2 films (en verhaal lijnen) dat deze film hebben beinvloed:

jaren 70 oscar winnende film "The French Connection" van regisseur William Freidkin - vanuit de true story van drugs import naar de VS tijdens de jaren 60 & 70

en jaren 70 cop thriller "Serpico" van Sydney Lumet - vanuit de andere true story over de undercover cop in NYC (Al Pacino in Serpico, Russel Crowe in deze film) dat was onkoopbaar, etc

American Gangster was een goede film - die andere 2 films dat ik noem waren allerbij geweldige toppers!

TrueWord

Oke je hebt gelijk wat The French Connection betreft en Serpico ook wel maar ik wil 1 ding kwijt..

American Gangster is makkelijk te onderscheiden in het zogenaamde gangster-genre (bijv. Scarface) veel meer inhoud enzovoort. hebben jullie weleens aan gedacht hoe je bijvoorbeeld de topman ken zijn in het drugscircuit, ik als commercieel binnendienst medewerker herken het hele systeem en ordelijkheid en routine van Frank Lucas gewoon..dat hij 100 procent puur heeft en dat hij de nodige tussenpersonen niet overslaat (neem bijv die ene Lucchesse mafiabaas) maja dat is dan wel weer mijn mening. en dit gaat helemaal niet over hoe het in het land word gebracht toch, dit gaat om het zakendoen vind ik dan. Scarface is zoo overschat vergeleken hierbij. er word niets uitgelegd etc hier wel over de zuiverheid enzovoort maja..

Ik begrijp ook niet waarom mensen het verleden erbij halen, dit is kortom geen italiaans ding, ik hou van cultuur en e ris nog nooit een gangsterfilm gemaakt over een afro amerikaans organised crime syndicate gemaakt dus vandaar dat deze film veel heeft toe te voegen.

En jah ik schuif het weer eens weg hoor Scarface kun je niet een drugsfilm noemen vind hierbij vergeleken misschien wel de ondergang van Tony Montana maar alsnog, en The Godfather en Goodfellas hadden niets te maken met de leverancier of beste product voor de klanten te regelen. maja hopelijk begrijp je dit bericht