• 9.382.672 stemmen

American Gangster (2007)

Biografie / Misdaad | 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Genre: Biografie / Misdaad

Speelduur: 157 minuten / 176 minuten (unrated edition)

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Russell Crowe, Denzel Washington en Chiwetel Ejiofor

Releasedatum: 15 november 2007

Plot American Gangster

"There are two sides to the American dream"

Drugskoning Frank Lucas (Washington) profiteert van de aanwezigheid van het Amerikaans leger in Azië tijdens de Vietnamoorlog om goedkoop drugs de VS in te smokkelen. Daarmee bouwt hij in rap tempo een groot imperium op. Echter krijgt politieagent Roberts (Crowe) lucht van zijn handige zaakje, en ook de corrupte agent Trupo heeft interesse in de zaak.

Richie Roberts

Freddie Spearman

Moses Jones

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Saai en vervelend om naar te kijken. I.t.t. bubba01 heb ik me juist bijna alleen maar verveeld en was dan ook blij toen die afgelopen was. Daarna wel heerlijk geslapen! Heb deze afgelopen zaterdag gezien, maar weet er nu al weinig nog maar van. Geen memorabele scenens... geen boeiende muziek of camerawerk. Denzel Washington is Denzel Washington... snel vergeten dit. Bah.

avatar van Reinbo

Ik moet toegeven dat er na een week weinig van is blijven hangen en er eigenlijk niets memorabels in zat, neemt niet weg dat hij wel lekker weg keek.

avatar van White Trash

White Trash

Nee ik vond er niet veel aan aan deze film. Is ook weinig van blijven hangen eigenlijk...enigste wat is blijven hangen is dat ik me weer aan Denzel washington heb zitten ergeren..maar dat heb ik bijna bij elke film van hem. De hele tijd MY MAN schreeuwen maakt niet echt indruk. Geen topper al met al

avatar van chonitaw

chonitaw

Ik vond m echt goed. Mede dankzij Denzel natuurlijk, die man kan gewoon the good en the bad guy spelen, mooi gespeeld! Het eind is alleen jammer, ik zou graag willen zien hoe hij zijn leven na de gevangenis zou leiden. Maar verder echt vet, een 4,5!

avatar van GioFunny

GioFunny

Hoge verwachting, niet helemaal teleurgesteld, inderdaad dankzij denzel. Russel crowe vind ik toch duidelijk de zwakke schakel in deze film.

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Reinbo schreef:

Stop French Connection, Scarface en The Godfather in een blender.

Gooi Serpico, Carlito's Way en Goodfellas er ook nog maar bij op. Ik vond dit ook een film die leuk wegkeek, ik hou ook altijd wel van misdaadfilms maar echt memorabel was het allemaal niet.

avatar van bertmarc

bertmarc

Tja, niet echt nieuw allemaal en zonder Denzel en crowe niet meer dan 2,5(met 3,5)

avatar van Killagame

Killagame

De Film ging, Had veel meer actie scene's verwacht

Dat deze film word vergeleken met Scareface, Scareface vond ik tien keer beter

Maarja was wel een aardige film

avatar van Killerbert

Killerbert

erg mooie film, helaas jammer dat er weinig actie films in zitten

wel een lange film..

goed verhaal en mooi uitgewerkt

avatar van Oosie

Oosie

avatar van DJ Pierre

DJ Pierre

Mooie film die naar mate de film vordert spannender wordt. Acteerwerk is prima, tijdsbeeld wordt erg mooi weergegeven. Wel vind ik Denzel niet zo'n overtuigende boef, ondanks dat ik hem zeker wel waardeer als acteur.

Had ook 2 uur mogen duren, dan was hij 4 sterren geweest voor mij. Met een beter gekozen cast misschien nog iets hoger.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Prima film

Deze film moet je gewoon lekker op je gemak kijken als je de tijd van de wereld hebt.

Denzel en Russel spelen prima in deze film.

Aleen op sommige momenten vind ik de film toch nog wat te langdradig ongeveer op de drie kwart

De soundrack en de omgeeving dragen zeker bij bij de sfeer

Dat is mischien nog zelfs de grote pluspunt aan deze film

Mischien ben ik de eenige maar deze film kijkt makkelijker weg als Scarface

avatar van MrMitch

MrMitch

Oosie schreef:

Geen scarface verhaal?

Maar er zit toch een scarface wending aan deze film.

Ander begin, ander einde, maar toch geeft het me een scarface gevoel.

Heerlijke gangsterfilm.

Genoten..

avatar van Daisyp

Daisyp

hmzz net gezien. niet geweldig had er meer van verwacht.

leuk om 1 keer te kijken zeker geen classic. danzel speelt goed.

het verhaal is alleen langdradig. en niet erg spannend.

toch nog een magere 3.

avatar van Daisyp

Daisyp

accessvirus schreef:

Een van de betere van Denzel zelfs!!

toch helemaal niet mee eens. man on fire. stipt op nummer 1..

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Oosie schreef:

SCARFACE is geen TRUE STORY !!!

Deze film deed mij eerder denken aan the French Connection, Serpico en the Godfather. Behalve het theme drugs zie ik sowieso weinig gelijkenissen. Ten eerste door de serieuze ondertoon in deze film, de manier van filmen (stijl), omgeving en tijdsperiode. Scarface is veel luchtiger en nog meer hollywood. Maar dat bedoel ik niet op een negatieve manier. Beide films voelen gewoon totaal anders aan.

avatar van Renzzie

Renzzie

Een redelijk geslaagde verfilming van een absurd levensverhaal.

Het verhaal zelf zit goed in elkaar en loopt goed, de film weet echter niet lang genoeg te boeien waardoor het een beetje langdradig wordt. Net te weinig actie of echt spannende momenten die je aan de buis gekluisterd houden.

avatar van Jorwol

Jorwol

American Gangster was een goede film, zeker.

Ik vond 'm persoonlijk wel iets te lang, ik heb wel de Unrated versie gezien, maar ik denk niet dat dat zoveel zou uitmaken.

Boeiend verhaal, erg goed acteerwerk van Denzel Washington, zoals altijd. Crowe vond ik aardig.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Persoonlijk vind ik de bioscoopversie ook de beste.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Goede film, heel goed geacteerd. Mooie verhaal. Plus daarbij ook nog spannende scènes en vermaak tot de laatste minuut. Wat wil je nog meer. American Gangster is een van de betere films van 2007. Echt waar.

4,0 sterren. Echt eens kijken.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

goed verhaal, geweldige cast, goede soundtrack + een compliment voor de vrouw die de moeder van Denzel speelt!!

een 4,8 dus een 5

avatar van Gabbere

Gabbere

GioFunny schreef:

Helemaal mee eens. Duidelijke valkuil van mezelf, te snel een hoge verwachting van een film hebben.

avatar van johan76

johan76

Gisteren de extended version gezien, dus net geen 3 uur goede cinema. Goed gangsterverhaal, verveelde geen moment.

avatar van Ninto

Ninto

Goed geacteerd en zeker een goede film. Maar ik vind het toch niet geweldig. Viel me beetje tegen.

avatar van usr14112

usr14112

Zeer goede film. Alles klopt. Geen onzin of flauwekul. Goed verhaal en goed geacteerd.

avatar van VS60*

VS60*

gewoon goed... klaar

avatar van markie1978

markie1978

Draait deze film nog in de bioscoop, want ik wil deze film graag zien het lijkt me een geweldige film. Denzel Washington is samen met Jack Nickelson mijn favourite acteur.

avatar van The Last

The Last

markie1978 schreef:

Draait deze film nog in de bioscoop

Moet je op de site kijken van de dichtsbijzijnde bioscoop.

avatar van Knisper

Knisper

Kijkt inderdaad vrij goed weg en weet aardig zijn sfeer vast te houden. Crowe en Washington krijgen een ruime voldoende, maar in zijn totaliteit werd ik er niet echt enthousiast van.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Ik vond er eerlijk gezegd geen ene bal aan. Ik begon me na een half uur al te vervelen. De acteurs liggen me niet en het verhaal houdt me totaal niet bezig. En dat is ook het enige wat de film te bieden heeft, want verder blijft er niets over. Had de film verder ook nog een moraal of boodschap ofzo..?