Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Shoot 'em Up
"Just another family man making a living."
Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.
Smith
Donna Quintano
Hertz
Hammerson
Lone Man
Senator Rutledge
Baby's Mother
akira
Ik hou ervan om bij tijd en wijle een film te kijken waar ik mijn verstand op nul kan zitten. Helaas zat hier nauwelijks een verhaal of dialoog in. Al die geweldig acteer talent in zo'n idiote film ... zonde!
Thorak
Zonde? Nee zeer zeker niet denk ik. Zonder dat acteertalent zou deze film niet zijn wat het nu is. Met een paar onbekende of minder getalenteerde acteurs had dit niet meer geweest dan een (waarschijnlijk slechte) B-film denk ik.
BjornH
zeer vermakelijke actierollercoaster met een vermakelijke Paul Giamatti een een redelijke Clive Owen. Niet zoveel dialoog,erg veel oneliners en een absurd verhaal...maarja erg vermakelijk zoals ik al zei
Thompgear
Ik heb me echt zitten ergeren aan deze film. Over the top inderdaad, kan best leuk zijn, maar die humor is zooo slecht. Het begint al als er een moord wordt gepleegd met een wortel. Moet dat grappig zijn ofzo? Maar als Clive Owen tijdens die actie scenes dan ook nog met een baby rondloopt gaat het natuurlijk helemaal nerges meer over. Toen ik dit stukje van moviemeter las en de reacties bij de film heb ik hem eens een keer opgezet. Wat een tijdverspilling. Ik snap dan ook niet dat deze film nog zo redelijk is beoordeeld..
Zeker GEEN aanrader..
Falcon103
......Moet dat grappig zijn ofzo?
het is gewoon GRUWELIJK
Zeker GEEN aanrader..
Mijn god, wat een man zonder humor...
Als je de samenvatting bovenaan leest lijkt het geheel helemaal niet interessant, maar ik heb het toch maar eens geprobeerd, gewoon omdat ik Clive Owen zo'n held vind.
En ja, dit is dan wat je krijgt, met stip de vetste film die ik in jaren heb gezien, met oprecht de grappigste one-liners allertijden. "Fuck me Sideways", "Tit for Ted" en nog vele andere rollen uit de mond van de - in deze film - al even briljante Paul Giamatti.
Natuurlijk gaat het nergens over. Verhaal? nee, Plot? nee, Realisme? nee. En normaal stoort me dat ontzettend. Ik heb ik weet niet hoeveel films gezien waarbij reacties stonden als "met bier en wiet is deze vet grappig." Waarna ik vervolgens concludeerde dat het een kutfilm was (Epic Movie, Harold and Kumar, Dude where's my car, American Pie noem ze maar op). Dit is van een heel andere orde, die is niet de nonsens onderbroekenlol die we gewend zijn. Dit is de vetste comedy in jaren.
Van dezelfde orde is dan ook "Crank" met Jason Statham, dat op moviemeter een gemiddelde heeft van bijna een halve ster(!) hoger dan Shoot 'em Up. Schandalig. Crank was leuk, maar niets bijzonders. Shoot 'em Up kicks ass, en is sowieso beter gemaakt. Veel beter in beeld gebrachte actiescenes, veel betere hoofdrolspeler, en het belangrijkste: een badguy die ook een rol van betekenis speelt.
Iedereen die van humor, actie of films in het algemeen houdt raad ik aan om deze "Shoot 'em Up" te kijken. De volle lading: 5 sterren. Laatste keer dat ik die uitdeelde (buiten Inglourious Basterds) is geloof ik meer dan een jaar geleden.
Weertenaar
Niet altijd even overtuigend, maar zeer zeker erg vermakelijk: 2.00 (2.00)
Deze film gaat met gemak de vergelijking aan met een heftige rit in een rollercoaster. Misschien zelfs wel dé film bij uitstek waarbij deze vergelijking meer dan ooit is gerechtvaardigt. Want Shoot 'em Up kent geen seconde rust en gaat in vrijwel alle scenes ver over de top. Het verhaal doet er al lang niet meer toe, het zijn de vele shoot-outs waar deze prent het van moet hebben. En het moet gezegd, dat is toch wel zeer geslaagd te noemen. De film kent een groot aantal heerlijke actiescenes die er in de meeste gevallen cinematografisch verzorgt uit zien en misschien nog wel belangrijker: men neemt de prent absoluut niet serieus, hetgeen in het voordeel van Shoot 'em Up spreekt. Helaas gaat Davis toch eenmaal over het randje, de dramatische airscene is een grote smet op dit luchtige actiespektakel.
Rosicky
Als ik je bericht zo lees zou je toch zeggen dat je een stuk positiever bent dan een 2.0 stem doet vermoeden, maarja.
Weertenaar
Tussen vermakelijk en de filmtechnische waarde zit nog een wereld van verschil, vandaar.
Near_Dark
Om de vele twijfelaars warm te maken voor deze film ga ik kort het begin schetsen, als je dat al leuk vindt moet je hem zeker zien !
Openingscène: Smith zit 's nachts in alle rust op een bankje van een sappige wortel te genieten als plots een hoogzwangere vrouw hem in paniek voorbij rent. Luttele seconden later knalt een sportcar met gierende banden tegen een geparkeerde wagen, vlak bij Smith's bankje.
Een man - duidelijk pissed-off - stapt uit, grijpt zijn revolver en loopt de hoogzwangere vrouw achterna, al roepende dat hij deze "bitch" gaat vermoorden. Elke normale mens zou het nu in zijn broek doen van schrik en de flikken bellen, maar niet Smith !
Hij slaakt een welgemeende vloek, staat op, trekt een knoert van een revolver uit zijn broek en rent dat stuk krapuul achterna.
Zij is intussen gevlucht naar een verlaten pakhuis en wordt onder schot gehouden door de slechterik van dienst, Smith moeit er zich mee, ramt zijn sappige wortel in de mond van deze klootzak en slaat die vervolgens dwars door diens hoofd
, eind goed al goed zou je denken, maar niets is minder waar.
Plots komen uit alle hoeken en kieren gangsters tevoorschijn die massaal het vuur openen op Smith, deze neemt hen op spectaculaire wijze te grazen, tussen het afknallen van de gangsters door helpt hij de vrouw bevallen van een mooie baby, de navelstreng wordt met een welgemikt geweerschot doorgesneden.
Met de pasgeboren baby in zijn armen en de vrouw op sleeptouw weet hij warempel te ontsnappen aan deze bende uitschot, zonder ook maar één schrammetje op te lopen !
Ziehier de eerste 5 minuten van deze, totaal van de pot gerukte, actieprent.
Moet ik nog vertellen dat dit een geweldige, retecoole actiefilm is..?
I guess not !
Het flinterdunne verhaaltje doet helemaal niet ter zake, wat telt zijn de bangelijke actiescènes en hilarische momenten waarbij Smith de pasgeboren baby doorheen de ganse film meezeult en beschermt tegen zijn belagers, en die baby heeft daar duidelijk veel plezier in
Waarom is hij zo belangrijk voor hen....?
Om dat te weten te komen moet je deze film maar eens bekijken.
7,5/10.
Een bangelijke actiefilm die vooral door de mannen onder ons zal gesmaakt worden.
Filmsite : http://www.newline.com/prop...
lebowski
Mmm, gisteren deze film gezien, wilde hier al een vernietigend commentaar en een halve ster plaatsen, maar veel commentaren hier geven mij de indruk dat ik met een verkeerde instelling heb gekeken. Binnenkort nog maar eens bekijken dus in de melig-modus.
Thorak
Ik kan ook nog steeds niet begrijpen dat niemand het over de soundtrack heeft
Die is toch gewoon helemaal geweldig?! Oscar-waardig naar mijn idee
De "sex scéne" is ook helemaal geweldig, het orgasme van Donna terwijl Smith een paar man neer schiet
Kr!kke
No brain actiefilm, waarin er gemiddeld 2 man per minuut neergeschoten wordt...:p Zo mogen ze er nog veel maken!
Ace Hanlon
Dit is wel zo'n lekker overdreven film. Dit lijkt meer op een "Shoot-em-up" (inderdaad!) computerspelletje, met cheat IN GODMODE.
Gewoon verstand op nul en knallen maar. Heerlijk!
Triple G
Geweldige film. Een droge Owen, een lekkere Belucci, harde en steengoede humor en natuurlijk actie in 't kwadraat. Zwaar over de top maar bijna nergens irritant. Pas nog herzien en nog steeds ijzersterk.
the.real.deal
Echt een film waarin eigenlijk vrijwel alles onmogelijk is, je moet ook echt niet bij alles nadenken of dat wel kan of niet. Het is op z'n vette manier gemaakt,dat ik niks anders kan zeggen dan dat het gewoon een hele goeie actie film is.
Triple G
Jij begrijpt 't volkomen.
simonvinkie
Matige film die gigantisch over de top is. Natuurlijke weet ik dat je bij dit soort films niet echt op het verhaal moet letten en meer naar de actie maar het kon me allemaal toch weinig boeien. De cast is aardig met een uitblinkende Paul Giamatti. Misschien moet ik hem binnenkort noch maar een keer bekijken maar voor nu een 2.5
dinhus
Vermakelijke actiescènes en een redelijk plot. Tsja, dat vind ik hè.
Geloofwaardig is er ook niet, maar wat maakt 't uit? Welke film is tegenwoordig nou wel 100% realistisch? Als de film er grafisch maar goed uit ziet en niet nep is, vind ik 't allemaal best.
Als je daarover gaat nadenken, is't misschien allemaal mogelijk, hè.. Vergezocht, maargoed..
Wortel in de diepvriezer en gooien maar, wedden dat je iemand veel pijn kan bezorgen, haha! Trouwens een van de meest epic-death scènes die ik ooit gezien heb!
Daarom was deze film ook gewoon erg geslaagd. Alles was volledig: boeiend verhaal, geniale actiescènes en goed acteerwerk!
4*!
Guinness
Een van de beste, zo niet de beste, aktie komedie die ik gezien heb! Al enkele malen gezien maar hij blijft goed!
Kan wel uitleggen waarom maar dat is hier al vaak genoeg gedaan.
Soundtrack is ook erg sterk.
domkey
Gewoonweg een aktie-orgasme!
Wel een one night stand .
Bottleneck
Volop actie en mooi in beeld gebracht, prima.
Humor ben ik alleen amper tegengekomen, een paar keer wat flauwe grapjes van Giamatti. In ieder geval niet van de fletse Owen met z'n afgekauwde wortel, zie persoonlijk tien keer liever Statham in Crank2. Bellucci is wel lachwekkend, althans haar acteerwerk in deze, maar dat stoort nog niet eens zo heel veel.
Soundtrack is gepast maar had wel wat afwisselender gemogen. Al met al toch een licht tegenvallertje dus, ondanks de vele actie.
Triple G
Het lijkt of een ieder niets anders weet te melden dan de 'afgekauwde wortel'. Statham is inderdaad humoristischer, maar is niet dezelfde humor. Het gaat hier meer om strakke scenes waarin Owen zit. Maar goed, je zult van 't soort humor moeten houden....
Thorak
Normaliter zie ik ook liever Jason Statham dan Clive Owen, maar The Transporter 3 en Crank 2 vond ik toch echt bedroevend slecht! Deze film vond ik dan wel weer van het zelfde formaat als Crank 1.
Bottleneck
Ja dat zal een kwestie van smaak zijn. De wortel is inderdaad ook maar een klein aspect, alleen het wordt wel vaak naar voren gebracht als een lollig iets dus kan me voorstellen dat veel mensen erover beginnen.
Transporter3 vind ik overigens ook hopeloos Thorak.
Rosicky
Gisteren voor de tweede keer gezien, en ook dan is ie nog belachelijk grappig. Deze keer zeker vijf minuten gelachen om dat stukje waarin die dikke vent van Hammerson koffie zit te slurpen en vervolgens heel overdreven aaaaahhh zegt. Blijft een volslagen belachelijk verhaal, maar wel 86 minuten entertainment van het allerhoogste niveau. kapotlachen.
Thorak
Ik vond de 86 minuten ook veel te kort. Het was vorbij voor je het door had. Het verhaal had wel iets meer mogen voorstellen, maar als kapstok voor veel over the top actie was het helemaal geweldig! Vooe mij deed ook de soundtrack een helehoop, zonder deze muziek had ik het denk ik niet gevonden wat ik er nu van vindt...
Het enige mindere stukje vond ik de schietpartij al vallend uit het vliegtuig. Ook al past het bij de stijl van de film, vond ik dit toch tè belachelijk.
Nakkie13
Ik vind deze film nog steeds tering vet.
Verstand op nul en mensen dood schieten!
Vanaf het begin van de film weet je al dat je deze film niet serieus moet nemen, terwijl de film dan wel weer serieus blijft.
Fantastisch

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix