Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Shoot 'em Up
"Just another family man making a living."
Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.
Smith
Donna Quintano
Hertz
Hammerson
Lone Man
Senator Rutledge
Baby's Mother
juliasanne
slechte film, waardeloze film, en ga zo maar door, toch ook zijn er mensen (mennekes) of (lelijke mannen) die alleen maar kijken naar monica bellucci????? neem (zal wel niet lukken) een leuke vriendin, uiteeindelijk past op elk potje en dekseltje. succes
Thorak
Dus als je naar Monica Bellucci kijkt ben je een lelijke man zonder vrouw?
Vreemde conclusie, die net als de rest van je verhaal nergens op slaat en niet erg begrijpelijk is neergeschreven...
Ps. Wist je dat als je <shift> indrukt en een letter, dat je dan een hoofdletter krijgt?
Zou je eens moeten proberen!
Succes!
Koike88
Geweldige over de top actiefilm.
Niks meer niks minder. Spectaculaire actie, onmogelijke stunts, gestoord verhaal wat uitmondt in een actiefilm die zijn weerga bijna niet kent. Platte film, die precies bezorgt waar hij voor is gemaakt.
Buurman Zijlstra
Geweldig deze hele film. Hoe komen ze erop. Een absoluut meesterwerk. Clive owen speelt heerlijk chagrijnig. Je moet hier natuurlijk geen vragen bij stellen van hoe kan dit en dat zo makkelijk. Nee in mijn ogen is dit een meesterlijk filmpje met gruwelijke details er in.
sinterklaas
Of jaloerze vrouwen die zich achtergesteld voelen als ze een lekker wijf op tv zien.
Sergio Leone

Mezno
Geweld(ige) film gewoon. 't Is gewoon een vermakelijke film, je kijkt gewoon naar uit of het een happy ending zal krijgen. De actie scenes zijn inderdaad onwerkelijk maar wel leuk en spannend om naar te kijken. Daarom mijn hoogste waardering. Clive Owen is trouwens een hele goede acteur en Monica Belluci is een lust voor het oog.

neysen1985
geNIAAL!
geweldig actiefilmpje en zo horen er wel meer te zijn!
Bloederig, hilarisch en lekker over-de-top!
clive owen is ook overigens een stijgende acteur!
K. V.
'k vond hem ook leuk. Erg verrassend om een actieheld wortelen te zien eten
De film bevat ook de nodige humor (dat Fuk u bord
) en de film verveeld geen minuut. Natuurlijk over the top, maar wel geslaagd. De cast was trouwens ook goed op dreef.
Een aanrader.
Thorak
Saai? De manier waarop het gebracht wordt is verre van saai!
Ik hoop op een 2e deel en weer met een soundtrack die weer net zo lekker knalt als in deze film!
panax
eigenlijk denk ik dat clive owen niet blij was met dit resultaat
wat een bagger,overdreven en wat een jatwerk en slechte special effects
thunderball
Denk dat Owen zeer blij is met het resultaat, omdat de acteurs dondersgoed wisten wat voor soort film het was waar ze in zaten. Hij en Giamatti hebben er duidelijk lol in en nemen het niet al te serieus en dat zouden sommigen hier ook niet moeten doen.
ILDIB
Tis een krappe 3,5. Tis dat de settings wel goed zijn en de stunts leuk bedacht, maar pfoei, goed is anders. Tis gewoon net teveel over the top. Met een knipoog kan (boondock saints), maar dit gaat er helaas te ver overheen. Beetje een Crank achtige dus..Giamatti is de showsteler..
Thorak
Ik denk dat als er al een film is waar Owen spijt van heeft (of zou moeten hebben) is het King Arthur! Een beetje serieus proberen te doen met een fake houten- en platic zwaardjes. Dit is gewoon pure fun, zowel om te zien als waarschijnlijk ook om te maken.
EDIT: Whaha, ik zie nu pas dat Panax die in zijn top 10 heeft staan

Angelo2
Vlotte leuke actiefilm die prima weg keek. Bakkie popcorn er bij en voor je het weet zie je de aftiteling rollen. Niet al te serieus en lekker gewelddadig met een knipoog. Clive Owen doet zijn best en Monica Bellucci is nog steeds een mooie vrouw. Een 7
chevy93
Degelijke actiefilm dat vooral in het begin veel punten scoort door de luchtige sfeer. Af en toe wel erg gespeeld (duh!
), maar ik ben niet zo'n fan van het stereotype, ongeacht of het er dik op ligt of niet. Maar Clive Owen doet het prima als good annex bad guy. Met hilarische, maar tegelijkertijd ook knullige gevechten. In het begin waren ze vet, maar tegen het einde werd het slordiger en leek het een haastklus. Te veel gelul om het verhaal heen en te weinig prachtig samenspel tussen Owen en Giamatti. Ondanks de korte speelduur alsnog een half uur verloren aan slappe scènes die veel te geësceneerd overkwamen.
Zeker aardige dingen gezien (en ook gehoord, zeer sterke soundtrack), maar over z'n geheel toch niet meer dan een luchtig tussendoorfilmpje.
Insignificance
Violence is one of the most fun things to watch, aldus Hertz. En Davis maakt er hier een spetterende en energieke Ballet of Bullets van. De kogels vliegen je meteen om de oren en de wortel, de staart en de navelstreng vormen slechts het begin van een film die bol staat van dat soort leuke ideetjes. De alom fenomenale Paul Giamatti moet dan nog beginnen met dichten, waarna er helemaal geen houden meer aan is. Van het voorlezen van een dienstregeling zou hij nog een zinderende ervaring maken.
Clive Owen doet het zeker niet onaardig als de nijdigste man op de wereld. I'm a British nanny, and I'm dangerous is dan weer een van de vele geinige quotes die voorbij komen. Een verhaaltje van niks, nee, maar Shoot 'Em Up is cool, sexy (...) en zeer vitaal, zit vol met inventieve, gewelddadige en ook mooie scènes (het rode gangetje) en heeft ook nog een grappige baby aan boord. Hoor 'm lachen na Fuck you, you fuckin' fuckers. Zelfs de nabrander in het cafeetje is pure fun. Al met al een heerlijke joyride.
Hollywood007
leuke, vlotte actiefilm. Goed geacteerd en goed gefilmd. Hier en daar maken de personages domme beslissingen maar dat mag de pret niet bederven.
vbkay
Schieten op zich is totaal niet boeiend. Helaas heeft deze film kwa stijl, humor, plot en score niets te bieden om het naar een hoger niveau te brengen.
hoogie35
Jeetje wat een slechte film, na half uur uitgezet. Loopt na 15 min. nog met een baby rond te zeulen, Alsof je met een baby in een hand door een raam springt. bah
Tall man
Deze film is dus alles behalve serieus. Het is gewoon een lekkere over-the-top actie, dus niet te serieus nemen.
Ajacied16
Aardige, snelle actiefilm. Gewoon leuke vuurgevechten die prima wegkijken. Aangezien de film niet te lang duurt, wordt het niet al te veel van hetzelfde. Degelijke 2.5*
Angelo2
sylviamary
kort geleden op tv gezien, meesterlijke, heerlijk over de top actiefilm. geweldig geacteerd
gauke
"De platte humor is vooral akelig onbehouwen", las ik. Het maakt de film, die wat weg heeft van een videogame, inderdaad wat ordinair. Positief is dat het gebeuren, in sneltreinvaart, met de voet op het gaspedaal, verteld wordt. Er is nauwelijks tijd voor een adempauze; de bewogen camera is daarbij teveel van het goede. Er is nauwelijks sprake van een verhaal en de actie is dusdanig chaotisch dat deze ook vermoeiend werkt. In de kern denk ik dat de regisseur vergeten heeft dat videogames leuker zijn om zelf te spelen dan om naar te kijken
PEN15
Met de nieuwste Die Hard draaiende in de bioscopen had ik ineens enorme zin om deze Shoot 'em all weer eens te zien.
Het blijft een geweldige parodie op alle one-man armies met oneindige kogels en the~god mode films van de afgelopen dertig jaar, zoals Die Hard III, Hard Target en True Lies. Wederom prima vermaakt met een paar opzwepende soundtracks zowel tijdens als na de film. Kickstart my heart van MC doet het altijd goed.
Q Jones
Een beetje teveel van pief poef paf en deze is is niet af.
Daar staat hij juist om bekend. En hoezo niet af

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime