Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Shoot 'em Up
"Just another family man making a living."
Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.
Smith
Donna Quintano
Hertz
Hammerson
Lone Man
Senator Rutledge
Baby's Mother
Martijnnn
Sommige mensen vinden zichzelf zo ongelovelijk cool, oud en wijs dat zij de opmerkelijke eigenschap beschikken een film in een leeftijds catogorie te stoppen. Zouden die personen zich dan zo graag een keerjte beter willen voelen dan iemand anders?
bioscoopstoelen
mijn god wat was deze film bagger.. Gezien in de sneak preview en ik had het idee dat de makers een soort van pulp fiction wilden maken (totaal ander verhaal dan wel) met allemaal grappige intelligente teksten en blah blah.. maar het was zo flauw. Ik heb geen een keer gelachen en geloofwaardig issie al helemaal niet. Wel jammer want clive owen vind ik zelf echt heel goed (closer, children of men) maar het is gewoon de schuld van de film. Echt heel slecht.
0.5
Pieter Montana
Oh, komaan jongens; tuurlijk is deze film ongeloofwaardig en het verhaal is natuurlijk aan de magere kant maar was dit niet veel leuker dan een actiefilm die zich wel serieus neemt ? Kijk eens naar die titel ! Die oh zo flauwe (=leuke) one-liners ! Een film waarin wortels de hoofdrol spelen ga je toch niet serieus nemen? "Shoot 'em Up" is, dankzij zijn pretentieloze houding, een geweldige film !
Mr_White
- 2067 berichten
Heerlijk over-the-top deze film, waarbij veel mensen lijken te missen dat dit gewoon een parodie is op actiefilms. De held die zonder enige betrokkenheid in de problemen komt, roekeloos door een gebouw kan rennen en iedereen met één schot omlegt (behalve uiteraard zijn 'tegenstander', geweldige rol van Giamatti) terwijl de 50 slechteriken nog niet eens een kogel in zijn buurt krijgen.
Snap dus niet dat mensen deze film bekritiseren omdat hij niet geloofwaardig is, als dat al duidelijk is vanaf het punt dat de hoofdpersoon een wortel door iemand zijn hoofd ramt, amper twee minuten nadat de film begonnen is.
marcel1976
We zien wel. Een wortel etende onelner freak klinkt beter dan het misschien is.
de beste blijft bugs bunny
Mr_White
- 2067 berichten
de beste blijft bugs bunny
Bugs Bunny cartoons zijn dan ook een rijkelijke invloed op deze film geweest (en de wortel-etende Clive Owen natuurlijk als grootste ode).
fabbyke
Ik had er eerlijk gezegd wel wat meer van verwacht. Het is een parodie op actiefilms maar toch irriteerde ik me toch nog aan sommige momenten. De actie is natuurlijk wel vet gedaan en er zitten ook wel soms goede humor in. De film heeft wel een appart sfeertje en dat doet wel goed, het deed mij denken aan een Engelse film. Clive Owen die dan de hele tijd wortels zat te eten vond ik ook wel iets hebben
, Ook de acteer prestaties waren goed. Al bij al is het een gewone goede actie film die een paar goede momenten heeft.
Turkeyloverz
Weet je zeker dat het niet door je obsessie voor Clive komt?
Ravenstein
Juist terug van de cinema. Ben deze met 2 collega's gaan zien meteen na 't werk en we hebben ons uitstekend vermaakt.
Wat een coole film!! Liefhebbers van actiefilms moeten dit gezien hebben. En begin niet te zeveren over geloofwaardigheid en soortgelijke dingen, want dat is niet van toepassing op deze film.
Pure fun, daar draait het hier om en dat krijgen we ook.
Ook nog een pluim voor de uitstekende muziek. We krijgen nummers van oa Nirvana (Breed), Motorhead (Ace of Spades), AC/DC met If You want Blood (You've got it) (kan het nog iets toepasselijker?) en Motley Crue (Kickstart My Heart). En Oliver (The Bullet-proof baby) blijkt de muziek van Strapping Young Lad (leuk om één van m'n favoriete groepen in een film tegen te komen!) rustgevend te vinden (het nummer dat we van deze band te horen krijgen is - ook weer toepasselijk - Zen)!!
Deze film had geen andere titel kunnen hebben!
Martijnnn
Vergeet Wolfmother niet! (bij het fuck u bord gedeelte).
De muziek werkt inderdaad heerlijk bij deze film.
Voor de rest is de film ook geweldig, niet te serieus nemen allemaal en verwacht actie en niets anders. Wees gewaarschuwd en kom nu niet meer aan zetten met commetaar dat het verhaal niet goed is of dat alles niet goed uitgediept is want dat wist je van te voren!
Esteban
Heerlijk, nonsens en actie, non-stop. Vanzelfsprekend moet je dit niet gaan bekijken als een pure James Bond. (of dergelijke, eigenlijk slechte vergelijking) Maar wil dat persé zeggen dat we hierbij alles door de vingers moeten zien? Bijlange niet, je beoordeelt een film naar wat het zijn wil. Zelfs voor een pretentieloos actiepulpje dat zichzelf (en anderen) te kakken zet, schommelt dit soms teveel tussen pure ingenieuze hilariteit en ronduit kinderlijke en pijnlijk ongrappige pogingen. Niettegenstaande, allemaal zeer vermakelijk.
Pieter Montana
Weet je zeker dat het niet door je obsessie voor Clive komt?
Dat zal natuurlijk ook hebben meegespeeld.
williamcindy
vond het een vermakelijke film met veel fanta
veel schieten ,schieten en nog eens schieten
IcU
Whaaa ja, wat een heerlijke actie film. De actie zit gewoon super in elkaar. Het is creatief, hard en medogeloos. Super! Clive Owen is gewoon cool, en Bellucci lekker, hoewel ze niet kan acteren. Precies zoals de spelers in zo'n actie film moeten zijn; cool en lekker. Zeker een aanrader, zeker de moeite waard!
Thorak
Geweldige film! Zo mogen er van mij nog wel een paar gemaakt worden.
Ja, het is allemaal zwaar over de top maar dat maakt het er niet minder leuk om. De film pretendeerd dan ook helemaal nergens serieus te zijn. Deze film moet je gewoon zien als een cartoon en niet anders, vandaar ook de grote overduidelijke verwijzing naar Bugs Bunny.
De soundtrack van deze film is helemaal geweldig, met Motorhead, AC/DC en helaas pas bij de aftiteling Motley Crue als mijn persoonlijke favorieten.
ken1976
Ik hou van aktie en daar ontbreekt het hier niet aan in deze film. Goeie special effects en droge humor!
Het verhaal is gewoon lekker simpel , niet veel bij nadenken gewoon kijken.
Het is een aktiefilm met een knipoog! Tegen het einde wordt er wel heel veel fantasie gebruikt maar goed, daar moet je van houden! (Anders moet je de film gewoon voorbij laten schieten hahaha)
4 sterren, soundtrack is goed, clive owen was werelds! (wist niet dat je met wortels zoveel dingen kon doen hahaha)
En voor de rest, is het schieten , schieten , schieten en schieten!
Best geinig filmpje. verhaaltje slaat nergens op maar het is allemaal enorm over the top uitgewerkt en heeft genoeg grappige vondsten om af en toe met een flinke smile op je gezicht te zitten.
Daarnaast is hij ook precies lang genoeg.
Minder zijn wel de soundtrack met '80s/'90s rockhits die best leuk zijn maar niet zo stoer als hier volgens mij de bedoeling is, en Bellucci die er hier werkelijk helemaal niks van bakt. Ze ziet er zelfs niet echt mooi meer uit wat toch een prestatie is.
jassefras
geweldig toffe film
mooie one-liners
lekker actie als je daar zin in hebt
johnrambo
Gruwelijk dik over de top, maar dat is leuk als het zo bedoeld is.
En dat is hier bedoelt, en men is daar zeer goed in geslaagd.
Deze film is niet met een korrel zout te nemen, maar met een hele zak.
De film barst van de actie en achtervolgingen, en gaat werkelijk nergens over.
Toch heb ik wel van deze film genoten, ondanks dat het niet mijn genre is.
Vooral bij het jonge kijkers zal deze film wel in de smaak gaan vallen.
Clive Owen doet het goed, maar is eigenlijk iets te veel acteur voor deze simpele rol.
Als je van crank( Jason Statham)en war( Jet Li, Jason Statham) houd, is dit zeker een aanrader.
Dit is echt 1 gigantische actie spektakelfilm met heel, heel veel geweld en doden.
De film was naast zwaar geweldig gewoon heel erg cool. Cliwe Owen speelde heel goed een keiharde, nonchalante gozer met een geweldig schiet vermogen.
Grappig was dat ie verslaafd was aan wortels eten en dat je dat continue terug zag in de film
Enkele toffe momenten:
Op een gegeven moment loopt Mr Smith een pakhuis binnen waar de mensen zitten die hem achtervolgden. Men krijgt hem door en ze komen achter hem aan. Wat ze niet doorhadden was dat Mr Smith enkele wapens als shotguns en mitrailleurs had opgehangen en ze met touwen tot een bepaald punt bracht waar hij ze af kon laten gaan. Dat werd dus echt een bloedbad, heel cool!
Heel erg stoer was dat ie in het vliegtuig was waar de senator in vloog die bezig was met een wapenwet. Hij bleek de spil in het verhaal en dat kreeg Mr Smith door. Hij gijzelde hem in het vliegtuig, nam hem mee naar beneden in het vliegtuig, schoot hem door de kop en maakte hem vast aan het luik waardoor niemand naar beneden kon. Hij ging er met parachute uit en knalde in de lucht enkele achtervolgers af. Zeer cool!
Nog een voorbeeld was dat de bad guys hem op een gegeven moment te pakken hadden waarna ze dreigden zijn vingers te breken als ie niet zei waar de baby was. Hij zei niets en men brak heel wat vingers. Toch wist ie cool te ontsnappen en ook nog die lui om te leggen, zonder dat ie met zijn vingers nog een pistool kon gebruiken. Daar had een wortel voor haha. Erg gaaf verzonnen.
En de slotscene was ook enorm cool. Maar die verraad ik niet, die moet je zien!
De film was dus heel erg over the top en absurt, maar wel in een zin dat het heel goed te pruimen was.
Ik geef de film dan ook een 5* en dat doe ik niet snel.
Een van de beste films die je kan krijgen in het actie genre.
faun
Erg mooie scenes, had het niet verwacht.
Dit is gewoon een coole film die je geen seconde mag missen.
lordhumangus
Flitsende film. Alle aspecten van wortels telen, eten en gebruiken komen ruimschoots aanbod. Wortels zijn niet altijd goed voor de gezondheid.
Altijdklagen
Heb de film gekeken zonder enige voorkennis en na nog geen 2 minuten zaten we te "WTF!!!" en.... de film doet me aan Crank denken en gaat mee en dan zelfs nog een versnelling (alsof dat nog kon) omhoog!
geweldig! 4*
3din
Wat een belachelijke over de top actie film, zo belachelijk dat ik op bepaalde momenten in een deuk lag, maw heb er eigenlijk wel van genoten.
doeshnormal
geweldige film
normaal hou ik nooit van overdreven/onrealistische films
maar bij deze film was het duidelijk de bedoeling dat je alles met een korreltje zout moet nemen en dat het puur om de actie en humor gaat
en das zeer goed gelukt naar mijn idee
maar ik kan me best inleven in de mensen die het helemaal niks vinden
dit is gewoon een film die je of helemaal te gek vindt of helemaal nix
een hele dikke 8 (kep r 4,5 sterren van gemaakt)

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus