• 9.378.153 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Shoot 'em Up

"Just another family man making a living."

Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.

avatar van Iceman69

Iceman69

ik vond het gewoon een makkelijke wegkijk film zonder dat je veel moest nadenken, veel leuke droge en zwarte humor i like it

5 sterren van mij

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Geinig actieverhikeltje met een fabuleuze rol van Giamatti. Giamatti, die hier met afstand de beste acteerprestatie levert, speelt zijn rol als lompe, sadistische en vooral weerzinwekkende nerd met ferve. Owen en Belucci gaan op de automatische piloot, maar passen wel goed bij de personages. Verder een compleet niet serieus te nemen film die je vooral niet moet gaan zien als je er (begrijpelijk) een afkeer van hebt. Veel onrealistischer krijg je ze niet; alles (incl. het belachelijke script) staat puur en alleen in dienst van een grote serie vette kills en een poging het publiek te laten lachen. Werkt eigenlijk best aardig.

Is niet veel meer waard dan een 2.5 of 3 ofzo, maar Giamatti tilt de film naar een hoger niveau en stiekem vind ik dit soort foute films wel amusant. Hersenloze film, vooral van wegblijven als je er niet tegen kan, maar anders heb je er best een leuke avond mee.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Versand op nul en genieten maar.

Verrassend goede film, had er niet veel van verwacht. Een beetje overdreven af en toe, maar een heerlijk actie film die niet verveelt tot het einde toe.

Goede rol van Owen en Bellucci (wat een prachtig dame is ze.)

4.0 sterren van mij.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een spannende actiefilm...

Bekende Clive Owen wel leuk te zien...

Prima 3,5 ster!

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Over de top, maar toch zeer vermakelijk.

Goed voor een avondje surrealistisch knalwerk

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk hersenloze film. Maar Monica Bellucci is toch zo'n knap ding!

avatar van Q Jones

Q Jones

Dat is juist de bedoeling

Sergio Leone schreef:

Redelijk hersenloze film. Maar Monica Bellucci is toch zo'n knap ding!

De film pretendeerd dan gelukkig ook helemaal nergens serieus te zijn. In tegendeel zelfs!

avatar van Picker

Picker

Geeft " over de top " een extra dimensie!

Vermakelijke film, maar je moet wel ff je verstand op nul zetten/drinken

Die wortels ook hahahahha

avatar van Matt Baker

Matt Baker

Er zaten een paar leuke scènes in... en Monica Bellucci.

Voor de rest is dit geen film, waar ik echt voor ga zitten. 3*

avatar van jipt

jipt

Voor liefhebbers van uitermate overdreven actie films en heroic bloodshed films. Erg leuk! Leuke one liners en goede actie. Lekker debiel af en toe, heb genoten, tijd vloog voorbij.

Owen was niet heel goed maar dat wordt gecompenseerd door een uitermate sterke Giamatti. Bellucci is zoals altijd een lekker ding.

avatar van wrist

wrist

Wat een waardeloze, slechte C film

avatar van blurp194

blurp194

Leuke over de top actiefilm. Goeie acties, heerlijk ongeloofwaardig allemaal. Goed geacteerd, vooral door Giamatti.

avatar van puckb96

puckb96

Holy shit. wat een gewelddadige film. Nog erder dan Rambo 4! Maar ook wel geweldig gewoon, Clive Owen is een goede acteur. Net zo leuk als From Paris with Love.

avatar van skidzo

skidzo

voor de actie ander een 2.5

avatar van mock turtle

mock turtle

Niet de meest verfijnde film, maar in zijn soort wel goed. Eerste 20 minuten moet je even door komen. Daarna veel vaart en veel kogels. Zeer toepasselijke titel: wreed en ontzettend over de top.

avatar van Film Pegasus

Zeer lage score hier, eigenaardig. De vergelijking met Transporter en Crank is hier zeker op z'n plaats. Zet Statham in de plaats van Owen en je hebt meteen een nieuw deel van The Transporter. Daar heb je dan ook meteen de zwakte van Shoot 'em up: Clive Owen. En slechte acteur tous court die acteren dik tegen z'n zin doet blijkbaar. Zelfs een actiefilm als dit kan hij bijna verprutsen. Men lacht altijd met een Statham of Bruce Willis alsof het een kunst is om op de juiste moment een oneliner te lanceren. Blijkbaar wel als je het aan Clive Owen overlaat.

Gelukkig is er nog actie en dat op een leuk tempo en stylistisch mooi in orde gebracht. Geen tijd voor melige gedoe, maar anderhalf uur pure adrenaline. Moest Statham deze film gedaan hebben had hij nog beter gescoord waarschijnlijk. Misschien moet Clive Owen eens proberen of hij reclamefilmpjes aankan voor hij met de grote mensen komt spelen. Giamatti zorgt nog voor enig vertier, verder zijn de figuren (inclusief Belucci) stukken decor die dienen om het verhaal te laten lopen. Een film als dit valt of staat met machohumor en oneliners die op de juiste moment worden gelanceerd.

Thorak

Geen tijd voor melig gedoe maar wel aktie?

De aktie is een en al melig gedoe!

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Grappige onzin, goed gespeeld door Clive Owen en Paul Giamatti (echt een topacteur) Die acteurs voegen echt nog wat toe. Toch gaat al dat geschiet me gauw vervelen. Och, dan was er weer Monica Bellucci en dat is een lekker ding, zo erg was het allemaal niet

avatar van Film Pegasus

Thorak schreef:

Geen tijd voor melig gedoe maar wel aktie?

De aktie is een en al melig gedoe!

Je weet wel wat ik bedoel. Even sentimenteel doen over het waarom en de achtergrond van de personages met hun zwakheden en zo. Gewoonlijk komen die gasten met hun strijkers dan op de proppen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Absurde actiefilm boordevol .... actie.

Komedie laat maar achterwege, maar kijkt lekker weg.

avatar van gillie24

gillie24

Deze film is compleet gestoord, maar o zo fantastisch. Echt volledig over de top, maar o zo geweldig. Owen speelt fantastisch, Giamatti is gewoonweg top en Monica Bellucci is nog steeds adembenemend. Wat een heerlijke vrouw! Klassieke schoonheid!

avatar van devidia

devidia

kickass kon hier nog wat van leren. Als je een over the top, niet serieus te nemen filmt wilt maken, blijf je daar beter bij en moet je niet halfverwege de meest serieuze actiefilm proberen te maken.

Clive owen is geweldig met z'n droge humor en wie had gedacht da paul giamatti zulk 'n badass kon zijn? om nog maar te zwijgen van knapste vrouw ter wereld monica belluci als ubermilf!!

absurdisme en gestoordheid op z'n best. This,my friends, is how it's done

avatar van scorsese

Ontzettend dik aangezette en vlotte actiefilm waarin alles om een pasgeboren baby draait. Over de top op alle mogelijke manieren: de personages, de dialogen en one-liners en bovenal de actiescenes (in welke andere film is een wortel een dodelijk wapen). De film ziet er goed uit en de actie is origineel, bruut en stripboekachtig en is voorzien van een stoere soundtrack. Clive Owen is cool, Monica Bellucci sexy en Paul Giamatti leuk als de maniakale bad-guy. Een solide 3.5 sterren voor deze vermakelijke film.

avatar van DragQueen

DragQueen

Vermakelijk filmpje, met goed uitgevoerde actie. Alles verloopt ook in een lekker tempo. Verder goede rollen van Owen en de knappe Belucci. 3 sterren.

avatar van Monkey68

WAARDELOOS

Goed onderbouwde kritiek...

avatar van Monkey68

Monkey68

Ok dan, speciaal voor jou :

Kinderachtige, simpele, zonder inspiratie opgedreunde dialogen (m.u.v. Giamatti). Raar, totaal mislukt ,zogenaamd grappig gedoe met een baby. En tot slot Clive Owen die al zijn tekst op dezelfde, saaie toonhoogte eruit gooit. Met andere woorden: WAARDELOOS

Thorak

Nee de Godfather praat niet op saaie toonhoogte? En District 9 is gelukkig niet flauw en gemaakt grappig?

Shoot 'em up doet zijn naam eer aan, de aktie is prima in orde!

(om maar te zwijgen van de soundtrack!)

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

En de jummie jummie Bellucci!