• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Shoot 'em Up

"Just another family man making a living."

Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.

avatar van aerts007

aerts007

renetemmink schreef:

Wel heel onrealistisch waardoor hij mij niet kon boeien.

1408 is inderdaad reali....!

avatar van seth gecko

seth gecko

dit is het soort film die er zo hard met de knipoog over gaat dat je niet anders kan dan grijnzen. een coole getypecaste Clive Owen als good guy en Giamatti die zich geweldig staat uit te leven als bastard...heerlijk gewoon.

gooi die twee samen in een film die barst van de onnozelheid, creatieve shootouts, spitse oneliners en een kinky Belluci en je krijgt een film die de puber in je constant doet rechtspringen. De vele verwijzingen naar cartoongeweld (dit is gewoon bugs bunny vs Elmer Fudd ) Sam Peckinpah, John Woo en ga zo maar effe door zijn gewoon de slagroom op de heerlijk zelfrelativerende actietaart.

ik vrees een beetje dat veel kijkers als danny61 gewoon de bedoeling van de prent niet snappen.

avatar van Barcel

Barcel

Actiescenes geniaal, maar de verhaallijn is waardeloos.

2,5 zou de beste oplossing zijn, maar omdat Shoot 'em Up ook nog best grappig is, geef ik hem een 3,0.

avatar van helleke

helleke

Sorry maar deze film is te belachelijk voor woorden.

Ontzettend zwak geacteerd.

Ze hebben meer gebruik gemaakt van een pop, dan van een echte baby.

En welk ne superman moet hij wel niet zijn, om bij elk schot raak te schieten en dit vanuit alle mogelijke posities?

Ik wou de film al na een halfuur afzetten, maar dan had ik geen recht en ook geen juiste visie om een quotering te geven, dus heb ik hem volledig uitgezien.

Meer dan 1,5 (0,5 geef ik aan geen enkele film) kan ik dan ook niet geven.

avatar van stoffel75

stoffel75

Zeer genietbare en compleet over-the-top actiefilm. Heb me kostelijk geamuseerd met deze film in sneltreinvaart. De plot is te belachelijk voor woorden, de vuurgevechten onrealistisch tot op het bot. Heerlijk gewoon. Deze film neemt zichzelf niet au sérieux en wil gewoon entertainen. Bellucci als gewoonlijk bijzonder sexy, Owen supercool en Giamatti een meesterlijke 'bad guy'. Gewoon kijken en na vijf minuten weet je al of dit je ding is of niet.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

helleke schreef:

Sorry maar deze film is te belachelijk voor woorden.

Ontzettend zwak geacteerd.

Ze hebben meer gebruik gemaakt van een pop, dan van een echte baby.

Meer dan 1,5 (0,5 geef ik aan geen enkele film) kan ik dan ook niet geven.

Kijk, om dit soort beoordelingen die een film als deze totaal niet tegemoetkomen te voorkomen, moet je bij bepaalde films, en deze is er een van, je verstand gewoon echt totaal op nul zetten. Deze film is niet gemaakt voor de mooie verhaallijn, dus beoordeel het daar dan ook niet op. Gewoon verstand op nul en lekker even een grote stoot actie.

Ze hebben meer gebruik gemaakt van een pop, dan van een echte baby.

No shit, wat denk je wat de kinderbescherming anders wel niet zou zeggen

avatar van maerk

maerk

Verstand op nul en je zult je prima vermaken met deze nonsens.

Er zit een soort van verhaal in Shoot 'em up. Maar vanaf het begin, waar Clive Owen al schietend de baby in handen krijgt, weet je eigenlijk al dat het hier niet om draait. Die verhaallijn slaat eigenlijk ook nergens op en er wordt gelukkig niet al teveel op in gegaan. Waar het wel om draait is de actie. En actie is er, de scènes zonder vuurgevechten zijn op een hand te tellen. De shoot-outs zijn erg vet maar ze worden wel wat minder in beeld gebracht. Te flitsend camerawerk en te snelle montage maken deze scènes helaas een stuk minder leuk. Het had iets rustiger gemogen en dan had het écht vet geweest. De actie is wel lekker over the top en dat beviel me uitstekend. Soms ietwat te ongeloofwaardig, zoals de scène bij de wapenfabriek met die vallen, maar dat stoorde niet zo heel erg. En gelukkig is er ook een vleug humor aanwezig die de film nog een beetje extra flair geeft. De humor zit hem meestal niet in de domme oneliners van Owen, maar in de briljante uitspraken van Giamatti. "Can't talk right now hunny, I'm right in the middle of something", de manier waarop hij het zegt is al helemaal top. Daarnaast zijn er nog een paar leuke scènes (seks-shoot-out) en hebben wortels ook een speciale waarde in Shoot 'em up. De metal muziek is een groot minpunt aan de film. Er is niks mis met metal, maar deze metal is niet mooi en past niet bij de film.

Clive Owen zet een stoer personage neer. Een super chagrijnige Mr. Smith die alles wat hem niet bevalt neerschiet. Jammer dat Clive Owen echt alleen maar chagrijnig kan kijken en alles zegt met dezelfde intonatie, dit gaat toch wel vervelen na een tijdje. Bellucci...is niet de moeite waard, alleen om haar uiterlijk misschien. Maar de film bevat wel een meesterlijke Paul Giamatti. Heerlijk personage met briljante tekst, zoals ik al zei. Fantastische bad guy en geweldig vertolkt. "I'm a tough guy with a pussy in my hand" en dan die lach erachter aan.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

onwaarschijnlijk overdreven en lompe film

vind deze film onacceptabel en over de inhoud valt te twisten

compleet onzinnig en allesbehalve vermakelijk

enige pluspunt: die rooie bmw erin

0,5

avatar van Tonypulp

Tonypulp

CAPIpsv schreef:

vind deze film onacceptabel

avatar van payne_

payne_

Leuke film! Natuurlijk niet realistisch, maar wel leuk bedacht!!

Goede actie scenessssss

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Als je de film voor het verhaal wilt kijken kan ik je hem gerust afraden. Maar als je een goed opgezet verhaal wil zien had je in de eerste plaatst nooit bij deze film moeten beginnen met zoeken. 'Shoot 'Em Up' zit bomvol actie, coole vuurgevechten en ongeloofwaardige stunts en doet precies wat je van de film mag verwachten; lekker vermaken. Het aantal lijken kan je na enkele minuten al niet meer tellen, evenmin als de vindingrijke manieren waarop Owen zich een weg baant door hordes mannen met geweren die hem en de baby (een wonderkind mag ik wel zeggen) iets willen aandoen. Slap verhaal, simpel opgezet, maar toch goed vermaak.

Prima avondfilmpje.

2.5

avatar van hader

hader

Aan alle reacties die de film niet realistisch enz. vinden; Als er staat "Actie/Komedie" gaat er dan geen belletje rinkelen? Ik heb me kostelijk vermaakt. Zo totaal over de top dat het inderdaad lachen wordt.

avatar van gondwana

gondwana

moeilijk deze niet met crank te vergelijken, en crank vond ik toch stukken beter (waarsch jason statham > clive owen, en ook leukere visuele vondsten in crank).

toch 3/5, leuk entertainment, kort & fun.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Heerlijk over de top. Mooi gefilmde actie, geweldige muziek en een vrij goed acterende Clive Owen. Verder was het verhaal te belachelijk voor woorden en waren de shoot-outs zeer ongeloofwaardig. Toch kon ik deze film wel waarderen met zijn brute actie en een vleugje humor.

avatar van tijn79

tijn79

Want een ontzettende onzin film zeg.

maar in dit geval:

HEERLIJK!!!!!

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Een goede film is het natuurlijk niet, en de combinatie actie/komedie zegt al genoeg.

Heb daarom deze film ook niet gekeken om er een serieuze avond van te maken.

Het verhaal was natuurlijk niet echt veel zeggend, maar de film op zich is leuk opgezet.

Clive Owen speelt lekker gewelddadig, en dat maakt het ook allemaal wel geinig.

Gewoon een lekkere wegkijk film.

Paalhaas

Eén van de allerslechtste films die ik ooit gezien heb. Schrijnend loos plotje dat eigenlijk pas op 80% van de film onthuld wordt (waardoor je het eerste uur eigenlijk geen flauw idee hebt wat de drijfveren zijn van de hoofdrolspelers), dialogen om van te huilen (om over de one-liners nog maar te zwijgen), Giamatti als bad guy , jammerlijk mislukte pogingen tot humor, enkele van de meest overbodige scènes uit de filmgeschiedenis, etc.

En dan te bedenken dat Michael Davis verder alleen films heeft gemaakt met een nóg lager gemiddelde.

Paalhaas schreef:

geen flauw idee hebt wat de drijfveren zijn van de hoofdrolspelers

Martijnnn

Tssss het is toch duidelijk dat hij die gast ramt omdat hij een hekel heeft aan mensen die geen richting geven EN mensen die asbakken legen op straat. Pffff

avatar van Aapje81

Aapje81

Erg leuke film die zichzelf niet al te serieus neemt maar wel zeer kundig is gemaakt. Het acteerwerk is meer dan behoorlijk en het tempo zit er goed in. De actiescenes zijn mooi uitgewerkt en de dialogen en absurde situaties zijn heel creatief gevonden. Alleen het verhaaltje is wat minder maar ik heb toch af en toe dubbel gelegen van het lachen om de scenes met de baby die zijn nu en dan werkelijk hilarisch. Deze film gaat in een sneltreinvaart voorbij en voordat je het weet is hij alweer afgelopen en komt de zeer leuke aftiteling in beeld. Een aanrader in zijn genre.

avatar van Ramsteen

Ramsteen

Heerlijk film gewoon!

Vijf sterren meer dan verdient! Als ik er tien zou kunnen geven had ik dat gedaan. Zelfs mijn vriendin vind deze flim leuk

Onderhond schreef:

Ziet er lekker sarcastisch uit allemaal. Verklaar je nader.

Ik kan me niet voorstellen dat mensen bij een film als deze echt zitten te wachten op "drijfveren van het hoofdpersonage". Wat boeit dat

Martijnnn

En wederom een duidelijk punt, jij zou toch ook een baby redden!

Onderhond schreef:

Ik had het toch wel handig gevonden om te weten waarom bijvoorbeeld de bad guy zo graag dat kind dood wil. Waar het in deze film op neer komt is dat je de personages nog al eens in het wilde weg dingen ziet doen zonder een flauw idee te hebben waarom. Ik vind dat zorgen voor een behoorlijk idiote filmervaring.

Dat maakt de actiescenes en de humor er inderdaad véél beter op. Straks is het ook nog erg dat je "niet kon meevoelen met de personages".

avatar van Adrenal

Adrenal

Ik ben het wel met Paalhaas eens dat je meer van een actiefilm mag verwachten dan alleen actie maar dit is een van de weinige 'no-brainer' actiefilms die ik erg vermakelijk, stoer en grappig vond. Als je de dat niet vindt... Tja, dan vind ik 0,5* wel gerechtvaardigd. Objectief gezien stelt het allemaal niet veel voor, maar wat heb ik toch genoten...

Onderhond schreef:

Tja, zoals je zelf al aangeeft moet deze film het inderdaad niet hebben van een goed verhaal, en voor sommigen werkt dat misschien, maar als de actiescènes en vooral de humor zo belachelijk zijn als hier, dan hoop ik stiekem altijd dat er nog iets meer wordt gedaan om het predikaat 'film' te rechtvaardigen.

Om daarmee het predikaat "optimaal entertainment" teniet te doen? Gelukkig zijn er nog zulke regisseurs die weten wat aan te vangen met een type film als deze.