• 9.377.055 stemmen

Met onder meer: Clive Owen, Monica Bellucci en Paul Giamatti

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Shoot 'em Up

"Just another family man making a living."

Mr. Smith (Clive Owen) ziet op straat hoe een hoogzwangere vrouw wordt belaagd door schietende mannen. Hij helpt bij de bevalling en belandt in het vuurgevecht, waarbij de moeder wordt gedood. De daders, die banden lijken te hebben met enkele politici, bleken het op de baby voorzien te hebben. Aan Mr. Smith de taak om deze vervolgens te beschermen, met behulp van een prostituee die hij van vroeger kent en in staat is om de baby borstvoeding te geven.

Ontopic maar weer.

avatar van pinkyp

pinkyp

Echt over de top film. Veel actie en weinig dialoog.

Maar wel vermakelijk door de vele actiescenes en tussendoor de flauwe humor.

avatar van The Goss

The Goss

Zeer leuke film vanwege zijn over the top actie. Ik heb genoten!!!

avatar van Obbie

Obbie

Prima film. Eentje die zichzelf niet serieus neemt. Acteurs hadden zichtbaar plezier in hun rollen. Actie droop ervan af. Toverde een glimlach op mijn gezicht naar afloop.

Maarr.... je moet er van houden he!

avatar van Gromule

Gromule

Écht over the TOP! Erger dan een James Bond, (waar ik een zwak voor heb) maar wel leuk gedaan.

Adrenal

Blijkbaar is m'n nickname dan toch niet zo irrelevant !!

Echt een adrenalinebom, dit. Zo over the top, grappig en inventief heb ik een actiefilm nog nooit gezien. Het sfeertje is prima, veel beter dan in John Woo-actieklassiekers (waar ik niks aan vind) en op visueel vlak is de film ook prima. Bij de parachute-scène zag je wel de budgettaire beperkingen maar dat kan me eigenlijk niets schelen.

Heeft iemand trouwens nog enkele tips voor gelijkaardige films? Dit soort film wil ik beslist wel eens wat vaker zien en MovieMeter is nu niet echt geschikt om goede actiefilms te vinden. Kijk maar naar het gemiddelde van deze film en vooral naar de actie-toplijst.

avatar van Respekked

Respekked

Running scared, Transporter I en II, Crank

Adrenal

Bedankt. Ik geloof dat Transporter I pas nog op TV was maar ik heb hem gemist.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Idioot slechte film eigenlijk! Maar op een of andere manier zo slecht en clichée dat het wel weer grappig wordt. Puur gericht op gamende pubertjes of mensen die even de hersens op 0 willen zetten

avatar van morrie

morrie

Rip van John Woo.

En dan bedoel ik een slechte rip/.

avatar van aerts007

aerts007

orbit schreef:

Zo'n beetje als Dead Silence....

Rip van John Woo.

En dan bedoel ik een slechte rip/.

Ik vind het anders een heel verschil. De Woo's die ik gezien heb hebben veel minder coolness en een enorm gebrek aan zelfrelativering en humor. Er wordt ook nogal veel in gezaagd. Ook ziet Shoot 'em Up er veel mooier uit, met die blauwtinten.

En orbit, ik denk dat Shoot 'em Up dat ook expres doet. Ook als het niet zou zijn, het blijft een grappige film.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Haha, wat een ongelofijke onzin allemaal! Maar wel erg lekker. Wat je ook over Monica kunt zeggen, zeker in de laatste scene .

avatar van SpikeR

SpikeR

grappig , tot in het humor gezien overdreven actie van begin tot eind

zeker heel erg vermakelijk

avatar van guylopez93

guylopez93

echt een 'over the top' film

te ongeloofwaardig en en dikke onzin maar toch nog wel leuk en vermakelijk om naar te kijken

avatar van crack1

crack1

Amusementswaarde +5!

Dus bij deze 5*.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Over de top, maar wel vermakkelijk. Crank was wel beter.

avatar van Stephanovic

Stephanovic

guylopez93 schreef:

echt een 'over the top' film

Het draait hier dan ook niet om geloofwaardigheid, maar om de grote stoot adrenaline die je krijgt van de non-stop actie, vind het een meesterlijke film, die je eventjes duidelijk maakt waarvoor wortels al niet goed kunnen zijn!

avatar van Timecop

Timecop

Natuurlijk behoorlijk over the top, met de luchtscene als toppunt, maar wel leuk om naar te kijken. Dit is ACTIE! En wat is ze mooi he?, Monica Bellucci. Paul Giamatti was erg goed in z'n rol, super irritant. Wil eigenlijk een 3+ geven.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Een film die eigenlijk nergens op slaat maar toch weet te boeien door de over the top actiescenes

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Deze pistolenporno bewandelt het dunne lijntje tussen 'cool' en 'gewoon achterlijk,' en met mn beoordeling hou ik t dus ook maar in het midden. De John Woo-geinspireerde actiescenes zijn leuk, de oneliners en andere woordgrappen totaal niet. Giamatti's bad guy is verrassend amusant, Bellucci's gehele aanwezigheid als altijd niet. 3* dus.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

De openingszin waarin hij tegelijk de vrouw helpt bevallen en een paar bad guys afschiet is zo afzichtelijk en over the top dat het niet leuk meer is. Het moet allemaal te leuk, vlot, stoer en gelikt en het mislukt wat mij betreft op alle fronten want de film is eigenlijk een grote ergenis.

Belucci voegt niets toe. Owen kan zo'n film niet dragen met zijn norse karakter en eigenlijk is alleen bad guy Giamatti wel aardig.

Dikke flop deze film.

avatar van Thrillerr

Thrillerr

Ik heb me echt geërgerd aan de acteurs, maar ook aan de film zelf. De ongeloofwaardigheid van de film is alles behalve grappig. Laat dat maar over aan de Japanners.

avatar van janoz46

janoz46

avatar van Tarkus

Tarkus

Net omdat in deze film alles onrealistisch en zwaar over de top is, vind ik het een uitstekende prent.

Een actie-thriller die ook in de categorie komedie zeker thuis hoort.

Lang duurt de film niet, maar het is van begin tot eind spanning en actie, die zoals gezegd wel heel zwaar wordt overdreven, het luchtgevecht (niet met vliegtuigen..., hoe dan?, dat moet je maar zelf uitzoeken !!) is een van de zaken die wel echt onmogelijk zijn, maar des te leuker om zien.

Clive Owen en Paul Giamatti zijn prachtig in hun rollen om nog maar te zwijgen van de altijd weer bloedmooie Monica Bellucci.

Maar ook de uitdrukkingen op het gezicht van de baby zijn bij wijlen hilarisch, de scène in het bad bijvoorbeeld....

Rest me nog te vertellen dat er een pracht van een soundtrack op deze film is gezet.

Kort maar krachtig, dat is de film samengevat !!

avatar van renetemmink

renetemmink

Wel heel onrealistisch waardoor hij mij niet kon boeien.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Dit was gewoon gaaf. Lekker verstand op 0 en lachen.

avatar van danny61

danny61

Ik vond het eigenlijk maar niks.

Jongens ,jongens hoe is het mogelijk één man vermoord een heel leger gansters.

Als ge dat allemaal kunt van wortelen eten ga ik morgen ook ermee beginnen.

Maar dus aan spanning geen gebrek alles bleef maar komen zowel de gangsters (ik begrijp nog niet waar ze die allemaal opgetrommeld hebben) maar ook de belachlijke scenes (denk maar in het wapenfabriek of pakhuis) toch niet normaal allemaal.

Ze hadden beter dat personage + rambo+ chuke Norris naar Irak gestuurd dan was het daar allang opgelost,zonder dat er militeren sneuvelden.

Ik heb er uiteindelijk toch met plezier naar gekeken en af en toe ook enorm moeten lachen.

Voor de avondvullendheid geef ik 1,5 op 5

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

bellucci is nog steeds een droomvrouw.

Redelijke actiefilm verder!

avatar van Nikoleski

Nikoleski

Ik heb erg moeten lachen bij deze film, de meest onrealistische actiescenes stapelen zich op wat de film in iedergeval vermakelijk maakt om naar te kijken.

Verder geen hoogstaand verhaal of diep uitgewerkte personages. Gewoon verstand op nul en kijken maar. Gelukkig is deze film ook gemaakt om op die manier bekeken te worden en neemt het zichzelf ook niet al te serieus.