• 9.376.759 stemmen

Met onder meer: Jodie Foster, Terrence Howard en Mary Steenburgen

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 27 september 2007

Plot The Brave One

"How many wrongs to make it right?"

Erica Bain (Jodie Foster) heeft een radioprogramma in New York. Ze leidt een gelukkig leven en is stapelgek op haar verloofde. Dit wordt haar allemaal ontnomen wanneer het stel wordt overvallen. Zij raakt zwaargewond en hij overlijdt aan zijn verwondingen. Erica kan deze tragedie niet verwerken en speurt 's nachts de straten af naar de mannen die zij verantwoordelijk houdt. Haar strijd voor rechtvaardigheid trekt de aandacht en de stad siddert door haar anonieme daden. De politie van New York maakt wanhopig jacht op de dader en een rechercheur zit haar op de hielen. Ze zal moeten beslissen of ze doorgaat op het ingeslagen pad en verandert in degene die ze probeert te bestrijden.

avatar van Film Pegasus

Dit is een thriller waar ik op voorhand niet wist waarover het zou gaan. Ik had samen met m'n vriendin en nog enkele mensen afgesproken omdat we de eerste maandag van de maand via Proximus goedkoper kunnen gaan. En ze hadden al een film gekozen zodat we snel tickets konden gaan halen. Voor mij geen probleem... Het is deze The Brave One geworden en dat zat voor mij wel goed met een naam als Jodie Foster op de affiche.

Het begint heel sterk met de overval (die in de korte inhoud beschreven wordt) en in tegenstelling tot andere (wraak)films waar zoiets gelijkaardig gebeurd zit ze met logische problemen die je als overlevend slachtoffer meemaakt zoals het probleem van sociaal contact, pleinvrees en niet durven buiten komen, constant terug herinnerd worden aan het voorval... Dingen die in andere films niet echt aan bod komen.

Je zit ook met een kritisch maatschappelijk fenomeen: De Amerikaanse gedachte van zelf een wapen in huis te halen. Los van het feit of dit goed of slecht is om een moordenaar zelf te doden, is het toch opmerkelijk hoe snel je (en niet alleen in Amerika natuurlijk) aan een wapen kan geraken voor een spotprijs.

De film wordt sterk opgebouwd en geeft de kijker de kans om er echt in te komen. Het is niet overdreven met een slachtpartij hier en een sadistische vergelding daar, maar toont ook het karakter van Jodie Foster's personage en duidelijk de motieven van haar daden en hoe ze daarmee omgaat. Niet perse een klassieker deze film, maar wel een sterke thriller en één van de betere soort. Een echte aanrader voor een gezellig bioscoopbezoek. 4*

Jodie Foster is zo'n goede actrice dat ze zelfs belachelijke onzin als dit nog bijna geloofwaardig weet te maken.

Bijna dan.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

EdVance schreef:
Ik vond het eigenlijk een slechte film. Het 'voorval' gebeurde zo snel in de film dat je weinig identificatie met de slachtoffers had.
Af en toe kwam de film erg ongeloofwaardig over, alsof een persoon met een sociale fobie in achtersteegjes een wapen gaat kopen. Ik moest af en toe gewoon lachen om deze situaties, wat niet de bedoeling was bij deze film.

Captain Pervert schreef:
Iedere keer als er iets gebeurt, is er toevallig geen kip in de buurt. Na een tijdje gaat dit toch wel storen. Het verhaal wordt ook wel èrg makkelijk opgebouwd. Je ziet alles van mijlenver aankomen, en dit zorgt ervoor dat je niet heel erg betrokken raakt bij de hoofdrolspeler.

Tel daar dan nog eens bij dat schieten blijkbaar iets is wat je zomaar leert. Onze vriendin Erica Bain trekt als een koele kikker bliksemsnel haar pistool (voorval in metro en auto) en schiet altijd raak. Vanaf de tweede keer schiet ze al veel zuiverder (zoals de flik opmerkt). Dat slaagt toch nergens op? Eén keer de trekker overhalen volstaat om te kunnen schieten?

Vooral het einde van deze film was toch echt compleet lachwekkend (snap trouwens niet dat daar niet meer commentaar op komt).
Ten eerste gaat Erica daar tekeer als een volleerde paracommando bij het afmaken van de bandieten (sluipen, leggen van valstrikken). Ten tweede slaagt het de uitleg die de flik wil geven aan het eindvoorval gewoon helemaal nergens op. Het minste forensisch onderzoek maakt hier volledig komaf mee.
Om dan van de rechtse moraal nog maar te zwijgen Recht in eigen handen nemen en wapengebruik wordt mooi gepromoot in deze film

avatar van Spetie

Aardige film, die erg aan Death wish doet denken. Jodie Foster zet overtuigend een vrouw neer die het heft in eigen hand neemt nadat haar man is omgekomen bij een brute overval. Het acteerwerk is prima, maar de film is soms erg standaard en de situaties waarin ze terecht komt zijn soms wel heel toevallig. Het einde is ook een beetje ongeloofwaardige, maar desalnitemin een vermakelijke film!

3,0 *

avatar van Theunissen

Vond er bitter weinig aan. Het verhaal boeide me niet en spannend vond ik het ook niet. Het enige wat me een beetje verraste in de film was het einde. Jodie Foster vond ik overigens heel slecht uitzien (figuurlijk) in deze film en qua acteer prestaties heb ik haar ook in betere rollen gezien.

avatar van Zinema

Clichématige wraakfilm die zelfs niet meer door Foster gered kan worden. Misschien aantrekkelijk voor onbekenden met het "genre" maar voor de rest voorspelbaarheid troef. Gemiddeld.

avatar van schram101

schram101

Hmm.. Vond Death Sentence stukken beter.

Waar de film saai aanvoeld en ik vragen heb bij het nut van een aantal aspecten uit de film! Overigens behoudt het einde van de film, de film voor een totale ondergang!

Howard en Foster acteren meer dan redelijk overigens!

Mooi affiche/poster trouwens!

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Redelijk onderhoudende film, die helaas te vaak wat traag is en de logica ontbreekt nogal.

Ze slaat totaal om en vermoord iedereen die maar wat probeerd, daar kon ik met me hoofd niet bij.

Ze uit haar wraak op de verkeerde personen in eerste instantie..

Acteerwerk wel erg sterk, en het einde maakt een hoop goed

avatar van P8rb

P8rb

Best wel een aardige wraakfilm, alleen jammer dat de film zo traag op gang komt. Naarmate de film vorderd wordt het steeds leuker en spannender. 3*

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Goede film, die een heel stuk verder gaat dan "Death Wish" of "Punisher", en voor personages met diepgang zorgt. Erica knalt niet zomaar de lowlifes neer. Ze voelt er zich ook slecht bij, ze is veranderd en leeft met een ondraaglijk gevoel van onrechtvaardigheid. Een sterk moment vond ik wanneer ze bij een radio-uitzending het woord laat aan sprekers over de moorden, waardoor de mensen rechtstreeks tot haar geweten lijken te praten. De indruk die dat op haar nalaat is ongelooflijk tastbaar. Ook de halfromantische band met de intelligente politie-agent Mercer vond ik leuk.

Flagrant vond ik dan misschien het gemak waarmee de enquête vordert... de cops zitten heel de film voortdurend op het goede spoor en nemen telkens de goede beslissingen, hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt.

Brave One loopt niettemin met een Brave Four weg. 4* dus.

avatar van ®Tc

®Tc

Taxi Driver, Death Wish, The Boondock Saints en nu dus The Brave One.

Van elke film heeft het wel iets meegenomen. De openheid voor discussie in de film dat ook aan bod komt door zijpersonages zoals in The Boondock Saints, Het er mee weg komen van Taxi Driver en zelfs dacht ik even spontaan aan Irreversible. In het begin waar Erica door de gang loopt en flashbacks krijgt zo dat schuine shot ervan deed me echt denken aan de dvd-cover van Irreversible, stijlvol shot. Maar over het algemeen is het toch wel een nieuw deel van Death Wish.

Geen Charlie Bronson actie en maar goed ook. Jodie Foster legt veel gevoel en emotie in haar personage maar om de één of andere reden was het toch moeilijk om me echt in te leven in de situatie. Dan wijs ik met de vinger naar de score die ik irritant aanwezig vond en veel te veel dingen om zeep hielp, zo een echt typisch Hollywood soundtrackje. Het einde helpt op die manier ook niet mee, veel te ongeloofwaardig en nogal kort.

Maar de film bevat wel 2 sterke scènes: De aframmeling zelf en hoe ze net na die aframmeling de problemen er enorm van ondervind en steeds terug flashbacks krijgt en achter elke boom een vijand ziet.

***

avatar van Dutchero

Dutchero

Mooie film.

New York komt er niet echt goed vanaf in deze film. De rechercheur moordzaken heeft net zoveel klanten als de bakker om de hoek en iedere keer als mevrouw alleen over straat gaat wordt ze overvallen of bedreigd. Ze zoekt het natuurlijk wel op, ze ontwijkt het in ieder geval niet, maar toch. De beelden vanuit de New Yorkse nacht waren sfeervol en mooi gemaakt.

Prima acteerprestatie van Foster en Howard. De spanning tussen de twee is voelbaar en voelt ook echt en is daardoor geloofwaardig. Het plot is niet helemaal waterdicht, het einde voelde geforceerd aan. Dat was jammer, want het idee is natuurlijk wel interessant.

Al met al een prima film, met een wat minder einde. De 122 minuten die deze film duurt zijn echter zo voorbij, en dat is altijd goed.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Deze regisseur herinner ik me nog van zijn vorige film 'Breakfast on Pluto (2005)', die was ook goed

Yeppa, dit is helemaal mijn genre van film !

Het gevoel om wraak te willen nemen op diegenen die ons onrecht hebben aangedaan is eigen aan ons mensen, da's niet meer dan normaal. De ordediensten en misdaadonderzoekers proberen ons te beschermen en te helpen de daders te vinden, maar wat als zij daarin falen....? Ik denk dat ik hetzelfde zou doen als Erica en het recht in eigen handen zou nemen, ALS ik daar de moed voor zou vinden...

Neil Jordan is duidelijk een ervaren regisseur die het gegeven op een volwassen manier benaderd en er géén actiefestijn van maakt maar eerder een karakterstudie van een getormenteerde vrouw die de liefde van haar leven is kwijtgeraakt tijdens een brutale overval door niets ontziend uitschot.

Denk nu niet dat het een saaie film is geworden hé ! Er komt genoeg spanning en geweld in voor om ja aandacht bij de les te houden

7,5/10.

Een goede Wraakthriller / Drama dat erg vlot wegkijkt en je over het onderwerp doet nadenken

Ik denk dat vooral vrouwen deze goed gaan vinden. Enige minpunt is dat hij wat te lang duurt voor zijn eigen goed, zulke films vindt ik op hun best als ze maximaal 90 minuten duren.

Filmsite : http://thebraveone.warnerbr...

avatar van Mescaline

Mescaline

Een aardig goede thriller met een erg sterk acterende Jodie Foster!

De opbouw is heel aardig gedaan en de rest van de cast zit opzich ook allemaal best wel in orde!

Veel actie en een dramatisch sfeertje, toch vond ik het eerste deel een stuk beter dan het 2de deel van de film, het personage van Jodie Foster begint na een hele aardige opbouw opeens wel erg snel te veranderen, had wat beter uitgewerkt mogen worden!

Ook ergerde ik me soms een de manier van filmen, wie denkt die camera man eigenlijk wel niet dat hij is.. Hitchcock?

Maar op deze paar minpuntjes na een hele aardige thriller met een redelijk einde, had beter gekund maar zeker ook nog een stuk slechter.

Kortom:Vermakelijke Thriller met een Jodie Foster in topvorm en met een redelijk uitgewerkt plot.

3,5 sterren.

avatar van Elineloves

Elineloves

Jodie Foster flikt 't hem weer. Wat kan die vrouw toch goed intense rollen geloofwaardig neerzetten. Als geen ander leefde ik met haar mee. Niet alleen met haar lichamelijke herstel na de mishandeling, maar ook met de psychische klappen die ze heeft gehad. Leuke verrassing dat Naveen Andrews haar verloofde speelde. Ergens vond ik het wel jammer dat we niet wat langer van hem konden genieten, maar op deze manier kwam de film tenminste snel op gang. Terrence Howard is een goede match voor Foster. Geloofwaardige relatie tussen die 2, met vrij sterke dialogen.

avatar van 606

Sterke emotionele actie wraak film die je aandacht er goed bijhoud.

Zeer realistisch en vooral sterk geacteerd door de acteurs.

Mooi in elkaar gezet en spannend.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Een lekkere wreker-film die de vaart er goed in weet te houden.
Ik vind het overigens meer een Drama dan een Thriller maar dat terzijde.

Het begint sterk met een gelukkige Erica, niet beseffend dat niks in het leven vanzelfsprekend is. De stem van de straat, haar geliefde stad New York.(blijft toch altijd een mooie setting voor een film)

Hoe bruut er dan een einde komt aan haar tot dan toe vredige leventje wordt prima in beeld gebracht. Ik merk wel dat na zoveel films de impact van dit soort scenes steeds wat minder met me doet. Je weet helaas dat dit soort zaken schering en inslag zijn over de wereld heen, maar goed.

Ze komt vervolgens weer bij en beseft dat haar leven haar is bestolen. De uitwerking wat betreft de dood van haar vriend had wel wat uitgebreider gemogen. Even geïnformeerd op haar bed en dat was het eigenlijk wel tussen Erica en de familie van haar vriend.

Maar vooruit, de film moest voort en het was payback-time!

Vanaf dit gedeelte vind ik best wat dingen een beetje te toevallig overkomen. Het kopen van het pistool alleen al. Een Chinees die haar wel even helpt. 1000 dollar, ja joh waarom niet, gewoon in je broekzak mee. Dacht ook dat die haar zou leren schieten, niks van gezien. Dat soort kleinigheden kunnen mij storen, omdat het bij mij overkomt alsof de schrijver even niet goed wist hoe hij het verhaal precies die richting uit kon krijgen.

Zo komen de situaties waardoor ze ook daadwerkelijk aan het moorden slaat veel te geforceerd en ongeloofwaardig over.
Wat heeft zij een ongelofelijke pech-maand zeg, door bijna dagelijks iemand tegen te komen die haar wil vermoorden. is het niet in de supermarkt waar ze toevallig alleen winkelt, dan wel in een trein-coupe of in een luguber straatje. Echt, vonden jullie dat dat niet een beetje belachelijk overkomen na 1 a 2 moorden?

Hoe ze uiteindelijk aan het adres van haar belager kwam was ook te toevallig voor woorden. Zo'n grote stad, zoveel zaken, precies het meisje arresteren die de ring heeft gekregen van de belager en een geniale agent Mercer(prima acteerwerk van Terrence Howard) die nog precies wist hoe de ring van Erica er uitzag.

Al schrijvende begin ik me meer en meer te irriteren aan de verhaallijn en dat wil ik eigenlijk helemaal niet. Maar soms is het gewoon goed om er even een nachtje over te slapen en van een afstandje naar een film te kijken ipv nog midden in de emotie.

Mercer komt op het laatst ook nog met een poep-verhaaltje aanzetten waar dan alles koek en ei mee zou zijn.
Nou de opnames in de meldkamer zullen vast nog wel beluisterd worden en dan zal Mercer toch echt gevraagd worden wat hij in godsnaam te zoeken had in juist die buurt. Ik kreeg een anonieme tip? In geen geval kan hij iets over Erica zeggen en ook zal toch niemand geloven dat juist die 3 idioten voor burgerwacht hebben gespeeld, come on.

Loop ik te zeiken? Misschien, maar ik houd niet van plotjes waaruit zou moeten blijken dat alles nu ok is, terwijl dit nog lang niet zo is.

Waren er eigenlijk positieve dingen te melden?
-Ja, zoals ik al zei zat de vaart er de gehele film goed in.
- De moorden waren lekker rouw en gaven ook wel een kick
- Mooie donkere maar toch duidelijke manier van filmen
- Goede meeslepende muziek gedurende de hele film
- Foster die 2 Oscars kreeg voor haar rol deed het ook gewoon
uitstekend(al was ik niet constant overtuigd)
-Terrence Howard was alleen genomineerd, maar had er eigenlijk met een Oscar vandoor mogen gaan van mij. Hele prettige acteur en stelt nooit teleur.
-Die radio-show an sich is wel een beetje in mijn straatje. Zoiets zouden ze ook meer op de Nederlandse radio moeten hebben.

Overall een aardige pay-back-film die nergens echt overtuigt.
2,5 sterren.

avatar van scorsese

Goed gemaakte wraakfilm waarbij de nadruk niet ligt op de vergelding en geweld, maar eerder op de innerlijke strijd van het vrouwelijke hoofdpersonage die zichtbaar worstelt met haar morele dilemma's. En die rol is uitstekend neergezet door Jodie Foster. Verwacht dus geen keiharde actie-thriller.

Verder wordt er goed gebruik gemaakt van de stad New York en heeft de film een aangenaam tempo. Helaas weet de film niet geheel het genre van de wraakfilm te overstijgen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een zeer onderhoudende wraakfilm waarin Jodie Foster een rolletje mag spelen als wraakengel. Het is ook best indrukwekkend om te zien dat het draait om iemand die wel wraak neemt maar eigenlijk het ook niet goedpraat. De gekwelde Jodie Foster speelt harstikke goed en rekend wel af met het scum in NYC. De film heeft ook erg veel verwijzingen naar Death Wish, het verhaal is een beetje hetzelfte en ook die metro-scene lijkt wel uit DW te zijn overgenomen. Ook die tegenstanders waar Foster op jaagd zijn echte smeerlappen.

Verder een erg vermakelijke film. Niet verveeld.

avatar van Camorra

Camorra

what does she look like? she had 2 eyes a mouth and a nose right in the middle of her face.

The Brave One.

The Brave one is een onverwachte film, met onverwacht aardig wat actie had ik niet verwacht. Sommige mensen hebben de vergelijking met Gran Torino gemaakt en die had ik eerder gezien en na het kijken van die film dacht ik dus hmm dit zal ook wel iets rustigs worden. De Hoofdrolspeler speelt best wel gaaf cold blooded schiet ze mensen overhoop, waar ze dan later weer spijt/rouw van krijgt, het verhaal is zeer mooi, niet saai wat gezonde spanning zit erin heerlijk. Enige vet nadeel vond ik het einde, dat viel echt vet tegen, in plaats van dat the cops haar oppakken voor superwoman uit te hangen, komt ze er zo mee weg. natuurlijk snap ik ook wel dat dit het mooie einde is van een film maar het word er niet realistischer van.

mooie, onverwachte, bovenverachte, film mooi gedaan.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal en de spanningsopbouw vielen wel wat tegen maar het acteerwerk van Foster is echt supersterk waardoor het toch wel een goede film blijft.

avatar van Leno

Leno

Foster draagt deze film die verder nogal standaard is en eigenlijk niets in deze film hebben we niet al eerder gezien. Wel is de transformatie naar wraker aardig uitgewekt, niet in de laatste plaats omdat Foster een goede actrice is.

avatar van Movsin

Movsin

Moorddadige thriller en dan is het nog onze brave Jodie Foster die het leeuwenaandeel van het geweld voor haar rekening neemt. Stel je voor. Niet zonder spanning, natuurlijk, maar het toeval speelt een te grote rol of misschien is dat een recept om het avontuurlijk en boeiend te maken. Superflauw, op de rand van het idiotisch, slot.

avatar van thunderball

thunderball

Deze afgelopen nacht ook eens bekeken.

Foster gaat op de Bronson tour in deze Deathwish variant, die pretendeert een stuk realistischer te zijn, met meer drama dan geweld, maar uiteindelijk met een standaard finale komt, die de geloofwaardigheid aardig tart en waarbij de lijn tussen drama en exploitatie film nog slechts zeer dun is.
Het slot -qua handelen van de rechercheur- slaat werkelijk nergens op, om nog maar te zwijgen over de geforceerde hereniging met haar hond.

Een zesje, ofwel drie sterren.

avatar van arno74

arno74

Bovengemiddelde thriller. Jodie Foster speelt uitstekend, en ook de rest van de crew gaat daarin behoorlijk mee. Clichés komen er wel voorbij, maar toch is de film als geheel best aardig. De kracht van deze film ligt meer in het verloop van het verhaal en de vertelwijze dan in actie of spanning. Er zitten geen noemenswaardige uitschieters in, maar als thriller is het ter vermaak geen slechte keus.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Puike thriller met een sublieme Jodie Foster (maar is ze dat niet altijd ?).

Ook Terence Howard is hier zeer goed.

Ik verwachtte veel van deze film en hij heeft me zeker niet teleurgesteld, spannend en veel actie, maar bij momenten ook zeer gewelddadig, maar dat past nu eenmaal in het verhaal.

Zoals steeds heeft Jodie Foster me weer eens weten te overtuigen van haar kunnen, een grootste actrice is ze al jaren en dat zal ze waarschijnlijk nog vele jaren zijn.

Opnieuw bekeken samen met vriendin, ook voor haar was dit een uitstekende film.

Spannend verhaal, goed geacteerd.

Verder heb ik aan mijn eerste commentaar niets toe te voegen.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Prima actiethriller met een excellerende Foster en Howard. Beiden leveren prima werk af zodat hun gevoelens en de daarop volgende daden ook daadwerkelijk realistisch op de kijkers overkomen. Toch wel belangrijk in een film als deze, die het niet echt van de actie moet hebben, maar meer van het perfect vertelde verhaal plus ontwikkelingen in de karakters van beide hoofdrolspelers.

Eindelijk eens een film waarvan je van tevoren niet precies weet hoe die zal eindigen.

Prima thriller, ruim voldoende.

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Goede film, goed verhaal, prima acteer werk, maar ondanks dat mist er toch op sommige momenten iets.
Iets wat niet direct te benoemen is, maar er wel voor zorgde dat je niet constant in de film gezogen wordt, iets wat bij vlagen de spanning uit de film trekt.

De film begint erg zoetsappig, je krijgt het gevoel dat je een romantische comedy hebt opgezet. Gelukkig veranderd dat beeld snel door de brute gebeurtenis, waarna de film direct interessanter wordt.

Ondanks Jodie Foster de hoofdrol heeft, wordt de film echt gedragen door het goede acteerwerk van Terrence Howard.
Foster die eigenlijk altijd goed en geloofwaardig speelt heeft ook iets irtitants over zich. Een bepaald accent, een blik in haar ogen, geen prettig charisma. Ook de rol die ze speelt past op een of andere manier niet bij haar voorkomen.

De film heeft een redelijke spanning opbouw, maar elke keer wanneer je hoopt op een climax is het volgende shot een scène bij het radiostation, de koffieshop of het politiebureau, waarin het "gewone" leven aan de gang is.
Dit zorgt er voor dat je wat afdwaalt en de spanning dus verdwenen is. Tevens verliepen de gebeurtenissen vrij gemakkelijk zonder veel moeite en tegengas.

Ook de Twist dat Mercer in de gaten krijgt dat Erica wel eens achter de moorden zou kunnen zitten, is eigenlijk gebaseerd op bijna niets; Een algemene tekening van iemand met langer haar dan Erica en een lift belletje die hij via een telefoongesprek hoort. In de laatste scènes krijgt Erica de gegevens van de vriendin van de killer, uiteindelijk wel heel simpel en wordt er geen vervolg gegeven op de afloop en dat is jammer.

Ondanks dit en dat er veel meer uit te halen is, was de film het kijken zeker wel waard, zat er nog een aardig einde aan en scoort de film een ruime voldoende. Wel, wat mij betreft, grotendeels dank zij Terrence Howard.

7,5

avatar van teigertje

teigertje

• 2077 stemmen

Ontzettend goede film en zeer aangrijpend.

En ijzersterk gespeeld door Jodie Foster.

En Terrench Howard als de rechercheur speelt zeer goed in deze film.

Bijzonder met de herdershond en aandoenlijk.

Niet de grofheid in vechten van Peppermint, die spectaculairder was.

Maar deze film is iets genuanceerder en wat meer realistischer.

avatar van Brabants

Brabants

The Brave One een film met een verhaal wat mijns inziens wat ver gezocht was. Alles lijkt ook uit onlogica in elkaar te steken. De panische houding van Jodie Foster begint ook al gauw te vervelen. Duidelijk niet mijn ding had er veel meer van verwacht.

avatar van mrkos

mrkos

The Brave One

Aangrijpende thriller/drama over een vrouw die zwaar mishandeld wordt in central park en haar man letterlijk doodgeslagen ziet worden. Hierdoor is ze veranderd en wil ze wraak nemen op de mannen die dit haar hebben aangedaan. Deze film moet het vooral hebben van het verhaal en de wijze hoe het verteld wordt. Sommige stukken waren wat vergezocht, maar over het algemeen keek het lekker weg en had het een goed tempo.

Jodie Foster en Terrence Howard deden het uitstekend en de band die ze ontwikkelden gaandeweg de film voelde geloofwaardig aan, al zullen maar weinig cops zo reageren op wat zij alleen heeft uitgespookt.

3,5 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Ik ben nu bezig met moderne wraakfilms opnieuw te kijken en het was de beurt aan The Brave One. Stond me van destijds bij als vrij sterk, maar valt nu na een nieuwe kijkbeurt tegen. Het wil van alles zijn, maar daardoor is het net niks als drama, misdaad en actiefilm. Het is niet slecht, wel een beetje traag en rommelig. Jodie Foster bevalt wel in de hoofdrol en ze is in een aantal scènes lekker bezig (sterkste moment als de ijskoud in de metro haar ding doet) maar het was niet genoeg om dit meer dan een standaard voldoende te geven.

3* (was 3,5*)