Genre: Thriller / Actie
Met onder meer: Jodie Foster, Terrence Howard en Mary Steenburgen
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 27 september 2007
Plot The Brave One
"How many wrongs to make it right?"
Erica Bain (Jodie Foster) heeft een radioprogramma in New York. Ze leidt een gelukkig leven en is stapelgek op haar verloofde. Dit wordt haar allemaal ontnomen wanneer het stel wordt overvallen. Zij raakt zwaargewond en hij overlijdt aan zijn verwondingen. Erica kan deze tragedie niet verwerken en speurt 's nachts de straten af naar de mannen die zij verantwoordelijk houdt. Haar strijd voor rechtvaardigheid trekt de aandacht en de stad siddert door haar anonieme daden. De politie van New York maakt wanhopig jacht op de dader en een rechercheur zit haar op de hielen. Ze zal moeten beslissen of ze doorgaat op het ingeslagen pad en verandert in degene die ze probeert te bestrijden.
Erica Bain
Cash
Reed
Nicole
alcapachino
leuek film met een pluim voor Terrence Howard Foster was redelijk overtuigend en inderdaad toeval is een woord waar je de film ook mee kan omschrijven maarja verder niet al te dramatisch , had i kwel verwacht vond het reuze meevallen
bartje30
Goede film waarin Terrence Howard een super goede rol neerzet. Jodie Foster daarentegen vind ik in deze film minder acteren.
De muziek is erg goed gekozen en dan vooral in de drama scenes (Sarah Mc Lachlan).
Het einde van de film vind ik dan weer iets minder geloofwaardig.
Al met al een goede film.
Jess
Jippie!
Het stiefzusje van Falling Down.
Een prima Jodie, een prima verhaal!
Danny2379
kwa verhaal beter dan death sentence..
Death sentence betere actie dan brave one.
Een topper..vond deze wel geloofwaardiger dan death sentence.
bubba01
Goede film met veel spanning. Goede acteurs. Een zeel vermakelijke film.
crimson
Mooie film hoewel 'ie na het schokkende begin enigszins inkakt - gelukkig wordt dit al snel in rap tempo goedgemaakt. Ik kreeg er zo'n 'dat lijkt mij ook wel eens lekker' gevoel bij
grid8400
Absoluut goeie film. Er zaten behoorlijk intense scenes in de film. dikke 4* van mij.
Xstream
Goed opgebouwde film met niet echt een bijzonder verhaal, maar wel heel goed en gedetailleerd neergezet. Mankeert weinig aan eigenlijk, alleen wat spanning miste ik wel bij vlagen.
Check m'n volledige review:
kefman
actie wat minder, beetje zwijmelfilm.... acteerprestatie matig. Had er meer van verwacht
Pur
Een film die boven het gemiddelde uitsteekt.
Jodie Foster die worstelt met de moord op haar verloofde met alle angsten van dien. In 1e instantie ook een toevallige moord (je zou het zelfs zelf verdediging kunnen noemen) maar daarna gaat het haar gemakkelijker af en voelt het denk ik ook wel goed ondanks dat ze wel twijfelt over of het het juiste is..
Terrence Howard die een 'good cop' speelt die toch een beetje gebukt gaat onder de man die de dans steeds ontspringt.
Wel een minpunt.... Het lijkt wel alsof het hele verhaal nadat ze uit het ziekenhuis komt binnen een paar dagen afspeelt. Ik miste hier toch een een wat duidelijkere tijdslijn.
De toeval van de daders (of slachtoffers het is maar net hoe je er nar kijkt) die ze dan tegen komt zou dan ook wat minder zijn. Je kunt ongetwijfeld in een enorme stad zoals New York is en 's nachts leeft (en dan ook nog in specifieke buurten) dit soort mensen tegen komen. Maar niet elke nacht.
En over het einde waarin hij zichzelf opoffert. Ik kan me daar wel in vinden eigenlijk. Hij is toch een van de betere agenten.
Zij doet wat hij diep in z'n hart ook wel eens een paar keer over nagedacht heeft. En met alles wat ze al heeft meegemaakt en "het uitschot der aarde" wat ze daarnaast heeft vermoord..... Ja ik kan me dan wel voorstellen dat je dan niet wilt dat ze gestraft wordt en vind dat dus an sich niet super onrealistisch...
Overigens ook goede muziek keuze.
Mieltjuh
Goede film.
Mooi opgebouwd vanaf het begin. Sterk spelende Jodie Foster.
Muziek is goed gekozen. kortom sterke film!
B100!
Eindelijk weer eens een film die boeit van begin tot eind.
Het verhaal gaat niet zozeer over wraak nemen (zoals in de synopsis wordt beweerd), maar meer over hoe een leven ingrijpend kan veranderen na een traumatische gebeurtenis.
Vond er bitter weinig aan. Het verhaal boeide me niet en spannend vond ik het ook niet. Het enige wat me een beetje verraste in de film was het einde. Jodie Foster vond ik overigens heel slecht uitzien (figuurlijk) in deze film en qua acteer prestaties heb ik haar ook in betere rollen gezien.
krabat
De acteerprestaties van Foster stijgen ver boven het niveau van het verhaal uit. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik mijn aandacht niet bij de film kon houden.
Anders dan de beschrijving doet vermoeden speurt Erica Bain niét de straten af, maar komt ze de "bad guys" op iedere willekeurige plek tegen. Hoewel ik zelf nog nooit in NY ben geweest lijkt dit mij erg onwaarschijnlijk. Al met al te veel onwaarschijnlijkheden en te weinig diepgang voor een actrice als Foster.
aphexfreak
Niet echt realistisch te noemen deze film en dan ook nog een overacterende Jodie Foster waardoor ik bijna niet kon meeleven met haar personage.
Die 2 dingen doen deze film bijna de das om voor mij, het latere verloop van de film maakt het dan weer enigzins goed gelukkig.
Ligt in de lijn van veel wraakfilms en is daarom ook allerminst origineel te noemen en voegt weinig toe aan het genre.
Bovendien vond ik de muziek niet echt super en worden sommige dingen totaal niet uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld de reden dat Erica spontaan in een killer verandert dit tijdsbestek is denk ik veel te kort en word totaal niet uitgediept.
RalphDeG
Superfilm... vooral de scene's dat jodie foster.. ja hoe zeg je dat... Ik vondtt dat de actie van het beeldscherm afspetterde... Ik moet nog steeds bijkomen... Geert vond hem niet zo is Af en toe was het echt een superfilm van 3,5*** dik
donsebas
matig filmpje en dat kom vooral om Jodie Foster te over dreven loopt te acteren en het verhaal had te weinig diepgang om jezelf te plaatsen in haar situaties en al die toevallig heden, nee had veel meer ingezeten als het anders en geloofwaardig was uitgewerkt.
Sutherland
Erg mooie film! Ik vond de acteerprestaties van beide hoofdrolspelers erg goed, kwam bij mij erg geloofwaardig over.
dulcinea
Ik verwachtte er niks van en was héél aangenaam verrast, de film nam m'n aandacht meteen vast en heeft die niet meer losgelaten tot het einde. Sterke acteerprestatie van Jodie Foster, voor mij toont de film vooral aan dat onder bepaalde omstandigheden iedereen in staat is om te moorden.
Baklap
Helemaal mee eens en wat nog meer is dat ik het gaaf vond dat de film zich niet heeft laten verleiden tot een pure wraak film.. dat is ook zo saai.. nee gewoon random en impulsief. Knappe film... geen beste aller tijden maar zeker een hele nette 4.
Dappere poging om een Death Wish-achtig plot enige psychologische diepgang mee te geven. Foster is zoals altijd erg goed en haar vriendschap met Howard is interessant uitgewerkt, maar deze sterke aspecten van de film (plus het fraaie camerawerk) kunnen niet helemaal verhullen dat het script nogal voorspelbaar is uitgewerkt en dat de moraal dubieus blijft. Vooral de climax voelt geforceerd en onecht aan.
mikey
Meer vigilante exploitation maar nu in de persoon van een intellectuele vrouw. Volgt goed het stramien van Death Wish, eigenlijk perfect. Zelfs de bureaucratie waartegen je als slachtoffer aanloopt wordt zijdelings meegnomen. Het camerawerk is trouwens benauwend in het gebruik van lelijke close ups van de actrice. Daarnaast zijn de daders weer heerlijk stereotiep.
Ralkir
ik vond het een goed verhaal, maar het einde was een tikkeltje voorspelbaar, maar desondanks een goede film.
Meestyal verveel ik me wat tijdens de dialogen omdat ze vaak de spanning wegnemen, maar hier was dat niet, wat zeker en vast te danken is aan de acteerprestaties: onafhankelijk van hoe Jodie Foster speelde in andere films, hier is het zeker en vast geslaagd.
ik heb er van genoten, hopelijk u ook.
V
Coole headshots verliezen tegen lachwekkend verhaal en een matige Foster. 1,5*
grandpa
Coole headshots verliezen tegen lachwekkend verhaal en een matige Foster. 1,5*
mijn woorden...in 1 woord prut. echt heel erg uitgekouwd script. voor de jonkies die het niet weten...Charles Bronson deed dit al vele jaren geleden vele malen beter, tot tevredenheid van vele hield die er eindelijk eens mee op
Nick Hardeman
Inderdaad, moderne versie van death wish.
Wel goed te kijken, maar niet origineel..
Terrence Howard zoals gewoonlijk erg goed.
Peppy666
Mooie film. Had liever een ander einde gezien maar verder heb ik me goed vermaakt.
Goed acteerwerk ook van (in mijn ogen) matige acteurs.
Tarkus
Puike thriller met een sublieme Jodie Foster (maar is ze dat niet altijd ?).
Ook Terence Howard is hier zeer goed.
Ik verwachtte veel van deze film en hij heeft me zeker niet teleurgesteld, spannend en veel actie, maar bij momenten ook zeer gewelddadig, maar dat past nu eenmaal in het verhaal.
Zoals steeds heeft Jodie Foster me weer eens weten te overtuigen van haar kunnen, een grootste actrice is ze al jaren en dat zal ze waarschijnlijk nog vele jaren zijn.
Bloody Mary
Had veel meer verwacht van deze film... Hij wordt soms vergeleken met Man On Fire, maar daar kan hij lang niet aan tippen!! Het leek me ook allemaal wat onwaarschijnlijk dat ze telkens weer toevallig in zo'n situatie terecht kwam... 2.5*

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Running Scared
Actie / Thriller, 2006
new york cityverlies van geliefdemetropolisbraveryurban lifeburgerwachtwraakrape and revengeradio show hostcentral park, new york city