Genre: Thriller / Actie
Met onder meer: Jodie Foster, Terrence Howard en Mary Steenburgen
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 27 september 2007
Plot The Brave One
"How many wrongs to make it right?"
Erica Bain (Jodie Foster) heeft een radioprogramma in New York. Ze leidt een gelukkig leven en is stapelgek op haar verloofde. Dit wordt haar allemaal ontnomen wanneer het stel wordt overvallen. Zij raakt zwaargewond en hij overlijdt aan zijn verwondingen. Erica kan deze tragedie niet verwerken en speurt 's nachts de straten af naar de mannen die zij verantwoordelijk houdt. Haar strijd voor rechtvaardigheid trekt de aandacht en de stad siddert door haar anonieme daden. De politie van New York maakt wanhopig jacht op de dader en een rechercheur zit haar op de hielen. Ze zal moeten beslissen of ze doorgaat op het ingeslagen pad en verandert in degene die ze probeert te bestrijden.
Erica Bain
Cash
Reed
Nicole
Waku
"The Brave One".is een prima te verteren actiedrama maar lijkt soms wel heel erg te worden opgehemeld.
Erica Bain komt wel erg toevallig steeds weer terecht in benauwde situaties en ontmoet het grootste uitschot telkens weer op haar pad.
Het toeval wil ook nog eens zo zijn dat haar confrontaties zich afspelen in een omgeving die practisch verlaten is.
En een lege metro in New York op welk tijdstip dan ook mag een wonder heten.
Dankzij solide acteerwerk en de overtuiging van Jodie Foster blijft de film zeker overeind staan en is het goed te behappen maar om "The Brave One" een topper te noemen gaat mij net te ver.
AmazingPP
Foster lijkt altijd een goede keuze te maken, als het op rollen uitkiezen komt. Ook deze rol zet ze weer fantastisch neer. Helaas is het script wat rommelig en dat maakt de film niet echt fantastisch. Blijft echter wel een film om lekker weg te kijken op een zondagmiddag op de bank of op een zaterdagavond met popcorn en een biertje of wijntje. Erg vermakelijk, maar zeker geen topper: 3,5*
scumfrog
Foster vindt iets te veel toeval op haar pad en zeker niet vernieuwend. Dat zijn de enige 2 minunten die ik heb ervaren bij deze film, maar verder zeer onderhoudend en spannend. De rol van getergd persoon is op het lijf van Foster geschreven.
tjp1994
typisch Foster verhaal. Niet extreem interessant maar ben wel blijven kijken.
EdVance
Ik vond het eigenlijk een slechte film. Het 'voorval' gebeurde zo snel in de film dat je weinig identificatie met de slachtoffers had. Af en toe kwam de film erg ongeloofwaardig over, alsof een persoon met een sociale fobie in achtersteegjes een wapen gaat kopen. Ik moest af en toe gewoon lachen om deze situaties, wat niet de bedoeling was bij deze film.
Door het oppervlakkige verhaal deed deze films me niets en door de eerdere verwachtingen viel het dus uiteindelijk erg tegen.
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Absoluut mee eens, vond het ook een afknapper.
MrEd
En een lege metro in New York op welk tijdstip dan ook mag een wonder heten.
Sluit mij hier helemaal bij aan
Toontje35
Vond het een prima film met een prima Jodie Foster. Zoals hier boven beschreven is het verhaal wat ongeloofwaardig en toevallig. Maar goed. Mooie sfeer en goed gefilmd.
RodneyS
Ontroerende en spannende film. Je leeft erg mee met de hoofdpersonen. Zeker een aanrader!
Captain Pervert
Veel aan deze film is erg goed (acteerwerk, spanning) maar aan de andere kant is hij volkomen onlogisch. Iedere keer als er iets gebeurt, is er toevallig geen kip in de buurt. Na een tijdje gaat dit toch wel storen. Het verhaal wordt ook wel èrg makkelijk opgebouwd. Je ziet alles van mijlenver aankomen, en dit zorgt ervoor dat je niet heel erg betrokken raakt bij de hoofdrolspeler.
Verder is het wel jammer dat Naveen Andrews (de ubercoole Sayid uit de serie Lost) er maar zo kort in zit. Maar in ruil voor zijn korte rolletje mocht hij wel aan Foster's tittie likken. Niet noodzakelijkerwijs een carrièreimpuls, maar toch leuk voor op je CV.
Ik neig naar 3 sterren maar hij was gewoon erg vermakelijk, dus vooruit, 3.5.
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Tel daar dan nog eens bij dat schieten blijkbaar iets is wat je zomaar leert. Onze vriendin Erica Bain trekt als een koele kikker bliksemsnel haar pistool (voorval in metro en auto) en schiet altijd raak. Vanaf de tweede keer schiet ze al veel zuiverder (zoals de flik opmerkt). Dat slaagt toch nergens op? Eén keer de trekker overhalen volstaat om te kunnen schieten?
Vooral het einde van deze film was toch echt compleet lachwekkend (snap trouwens niet dat daar niet meer commentaar op komt).
Ten eerste gaat Erica daar tekeer als een volleerde paracommando bij het afmaken van de bandieten (sluipen, leggen van valstrikken). Ten tweede slaagt het de uitleg die de flik wil geven aan het eindvoorval gewoon helemaal nergens op. Het minste forensisch onderzoek maakt hier volledig komaf mee.
Om dan van de rechtse moraal nog maar te zwijgen Recht in eigen handen nemen en wapengebruik wordt mooi gepromoot in deze film
williamH
Een lekkere snelle film, je hoeft er niet veel bij na te denken, het verhaal rolt zich van zelf uit, Jodie Foster speelt haar rol met overtuigng , soms een beetje te ,..., maar het kijkt lekker weg en het einde , tja ,....een ietwat ongeloofwaardig einde dat wel, maar voor een film voor dit genre is het wel leuk gevonden, en een korrel zout is natuurlijk ook wel op zijn plaats
brucecampbell
Foster kan in mijn ogen weinig verkeerd doen, maar deze film had iets meer mogen bieden.
Carlos Olivera
Tja.... een goede film als je het verhaal niet te serieus neemt en je niet stoort aan de geforceerd overkomende Foster. Een film met een té overdreven en makkelijk verhaal. Het vergelijkbare "Death Sentence" was gewoon veel beter en als je een "Wraak-film" wil zien raad ik je dan ook die film aan.
flyer
Niet slecht maar soms erg langdradig. Het verhaal duurt in mijn ogen te lang jammer had er meer van verwacht
animalkrullie
Vond dit eindelijk weer een goede Foster film.
Flightplan vond ik een beetje tegenvallen, deze film was weer oke.
Ik vond deze persoonlijk wel wat emotioneler dan het vergelijkbare Death Sentence.
Tuurlijk kwam alles toevallig op haar pad en tuurlijk was er geen kip in de buurt, maar ik moet zeggen dat ik het wel een hele sterke film vond.
johan166
Tegenvallertje, had gewoon 90 min moeten zijn, door de 2 uur word de film erg langdradig en saai. Wel een leuk verhaal maar alles is te toevallig, het einde vond ik niet zo geweldig. Agentje laat zich neerschieten omdat hij haar mag? Jodies gedrag na de moord van haar vriend vond ik ook raar. had wel wat meer wraak gevoelens mogen inzitten..
al met al
movieminder
Veel te traag, film brengt je nergens naartoe. Foster is naar mijn mening te veel aan het forceren, jammer had er meer van verwacht.
tevelenco
Redelijk tot goede film.
Met een aardig verhaal en redelijke akteerprestaties.
Maar ECHT bijzonder werd de film nergens.
Toch heeft me dat niet ECHT gestoord en kijkt de film lekker weg.
En blijf je toch steeds benieuwd hoe hij gaat aflopen.
Nee geen topper deze film maar toch zeer zeker vermakelijk.
De_Vries
Aardig deze film, maar de hele tijd had ik het gevoel dat Foster eigenlijk te goed is voor een rol als deze, misschien dat ik te lang blijf hangen in "the Silence of the Lambs" maar ze heeft gewoon een rol nodig met véél meer diepgang dan dit, en als die diepgang wegblijft, dan heeft dat een negatief effect op de hele film.
Hankieh
Tijd in de film had wat langer mogen duren zodat het toeval wat minder werd. Ook was er nog iets wat die detective zei maar hij helemaal niet kon weten wat toch wel raar over komt dan.
Voor de rest hele mooie film:)
lordhumangus
Vond hem tegenvallen en een belachelijke einde die niet echt geloofwaardig is. Ga "death sentence" bekijken met Kevin Bacon hopen dat die beter is.
john kruger
Prima film, redelijk verhaal, goede acteerprestaties, met name van jodie foster! 4*
Jefferson019
Prima Filmpje. Jodie foster heeft goed werk geleverd.. De film wist me tot het einde te boeien, Vond het alleen een beetje ongeloofwaardig dat ze elke keer in die negatieve spiraal van criminaliteit kwam. Moet wel een F#cked up buurd zijn geweest waar ze woonde.Verder was de spanning in de film goed, vooral het begin van de film vond ik wel evve schikken.
Aanrader!!!
MiranLovertje
Wel een aardige film met een redelijk verassend einde. Het begin is overigens erg saai. Duurt lang voordat het op gang komt.
wimaroca
Ik vind het ook een tegenvaller,het verhaal en Jodie Foster speelt eigenlijk ook heel matig,Terrence Howard vind ik wel een heel goede acteur,die zou Denzel Washington nog wel eens kunnen overtreffen!
sommige actiefilms kijk je misschien wel een paar keer,maar deze in ieder geval niet
2.5
Aardige film, die erg aan Death wish doet denken. Jodie Foster zet overtuigend een vrouw neer die het heft in eigen hand neemt nadat haar man is omgekomen bij een brute overval. Het acteerwerk is prima, maar de film is soms erg standaard en de situaties waarin ze terecht komt zijn soms wel heel toevallig. Het einde is ook een beetje ongeloofwaardige, maar desalnitemin een vermakelijke film!
3,0 *

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Running Scared
Actie / Thriller, 2006
new york cityverlies van geliefdemetropolisbraveryurban lifeburgerwachtwraakrape and revengeradio show hostcentral park, new york city