• 9.384.382 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.470.841)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

avatar van x-Liez-x

x-Liez-x

echt toffe film ,moet je zeker zien

avatar van mikoz

mikoz

Film overigens weer verlaagd.

kan er erg weinig mee, het belachelijke verhaal en het zoetsappige drama / Komedie (nergens gelachen overgens) genre spreken mij totaal niet aan.

En dan nog een standaard liefdjesverhaaltje er tussen plakken urgh meer cliche kan gewoon niet.

Erg leuk allemaal dit Amerikaanse clichefilmpje maar gewoon niet mijn ding. 1*

avatar van Norma

Norma

Schitterende rol van Tom Hanks. Ik vind dat die man alle rollen zeer overtuigend neer zet, maar Forrest spant denk ik wel de kroon. (goed, ik moet Cast Away nog zien)

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ingenieuse effecten , achterliggende boodschap , goede acteerprestaties en het nodige drama afgewisseld met een vleugje humor. Moraliserend is deze film zeker niet. Een goede film dus , maar een echt pakkend meesterwerk is dit niet. Gewoon erg aardig gemaakt.

avatar van Chickchaser

Chickchaser

Geweldige film echt een 5 geen discussie mogelijk

avatar van Lauraaa

Lauraaa

Blijft absoluut mijn favoriet dit! De rollen zijn perfect gecast met nadruk op Tom Hanks! Hij is geweldig als de onnozele simpele Forrest Gump. Het mooie aan de film vind ik dat zo'n simpel persoon zo ontzettend slim lijkt. Stupid is as stupid does. Maw je bent stom als je stom doet. Forrest die door iedereen stom en raar gevonden wordt is eigenlijk niet stom omdat ie geen stomme dingen heeft gedaan. Ik kan geen film bedenken die ik nog mooier en beter vind. De muziek en het hele verhaal hoe het naar voren komt en de casting vind ik gewoon ronduit brilljant.

En ik denk dat er niet nog een film is met nog meer special effects als Forrest Gump !

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

was vergeten hoe goed hij idd was. meteen mn top 10 aangepast. Wat is Tom Hanks goed zeg in deze film, naar mijn mening speelt hij beter zwakzinning dan bijv. tom Cruise in born on the fourth of juli, of Sean Penn in I am Sam. Prachtig verhaal met knipoog naar het verleden.

avatar van didodea

didodea

Ontzettend goeie film, alle argumenten zijn al voor mij genoemd!

Ik heb de dvd gekocht, en als je 'm vaker kijkt kom je achter steeds meer "inside jokes", heel leuk!

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Een hele goede film, maar hij duurt toch iets te lang naar mijn mening.

4,5

avatar van leroy*

leroy*

echt geweldig al 5 keer gezien en wil m nu weer kijke 5*

avatar van prometida

prometida

Yphygenia schreef:

Een hele goede film, maar hij duurt toch iets te lang naar mijn mening.

idd, duurt te lang.

Ik vind het een grappige film.

Ook als je eigenlijk beseft dat hij steeds tegen een ander praat op dat bankje.

Een film om van te smullen. Echt jammer is het moment dat de film afgelopen is.

avatar van suuzle

suuzle

"life is like a box of chocolates, you never know what you gonna get"

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Wat een geweldige film met HANKS in een superrol !

Een film die je kunt blijven kijken !!

avatar van EmVeeGee

EmVeeGee

Ik vind dit een van de meest mooie films

Puur door de onschuld en de goedheid van Forrest, en zijn domheid. Hij wordt zo goed geacteerd door Tom Hanks, dat het heel realistisch overkomt, en daardoor voel je mee met Forrest.

echt een aanrader voor als je je een beetje minder voelt Deze film maakt je gegarandeerd vrolijk!

enig minpuntje is, dat hij een tikkeltje langdradig is, daardoor net geen perfectie, maar 4,5*

avatar van Enigma

Enigma

Ajax&Filmfreak schreef:

Tom Cruise zwakzinnig in born of the fourth july ??

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

hele, hele mooie, ontroerende en grappige film.

heel goed geacteerd en ik kan eigenlijk geen minpunten verzinnen,

Enigma schreef:

Tom Cruise zwakzinnig in born of the fourth july ??

Je hebt gelijk. Tom Cruise was niet zwakzinnig in "Born...". We zullen er maar vanuit gaan dat het een eerlijke vergissing is.

avatar van Wouter

Hij zal wel gehandicapt bedoeld hebben.

Comanchero

Neem ik ook aan ja. Toch wel een verschil, hoor.

avatar van Coop

Coop

[schaam]

Film pas voor de eerste maal gezien en ben er net 30 geworden

[/schaam]

Daarvoor telkens maar een stukje van meegevolgd, maar wat een film zeg, kan me inbeelden dat deze insloeg als een bom toen hij uitkwam.

Had paar keer bijna gehuild, kon me nog net inhouden.

Aanrader, maar niet voor bij uw zatte kameraden te kijken, met familie of je geliefde is dit oke

Comanchero

Vond Gary Sinise in deze film ook echt helemaal geweldig. Ik ben helemaal weg van Gary Sinise!

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Tom Hanks in een van zijn beste rollen naar mijn mening, hoe hij een zwakkzinnige!! neer zet, geweldig!

Gary sinise speelt een voor hem typische rol en dat doet hij goed. Ik denk dat het idd een film voor iedereen is.

Comanchero

Tom Hanks is geweldig en Gary Sinise rules!!!

avatar van sateck

sateck

Deze film is af voordat je het weet. Prachtig om te zien deze film. Wat zo'n man allemaal meemaakt(niet dat het waargebeurt is, maar gewoon leuk). krijgt van mij 5*, omdat het simpelweg een van de leukste film is die ik heb gezien...

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

hele mooie film, duurt wel lang, maar het is goed gedaan,

tom hanks speelt hier echt goed, ik geloofde hem echt..

heel mooi!! *5*

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Midnighttemptres schreef:

hele mooie film, duurt wel lang, maar het is goed gedaan,

tom hanks speelt hier echt goed, ik geloofde hem echt..

heel mooi!! *5*

Het had van mij best nog langer mogen duren .

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

ik zeg ook niet dat het negatief is:P

het was echt boeiend

avatar van knots

knots

beste film ooit gemaakt.

avatar van Horrordude

Horrordude

Zeker een goede film, bevat gewoon álles!