Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.465.645)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
Jordy
Zeer overschatte film. Hij is zeker wel vermakelijk, en Hanks speelt goed, maar een Oscar voor beste film? Belachelijk. De film is een opeenvolging van redelijk grappige momenten waar echter weinig samenhang in zit. Let ook op één van de eerste rolletjes van Haley Joel Osment als Forrest jr. 3 sterren.
Jordy
Pulp Fiction en Shawshanks Redemption waren ook genomineerd voor beste film.. en dan wint deze, tsk
dttom
dat is idd belachelijk die andere 2 waren dus dertig keer beter maar oscars zijn ook veel te commercieel dus daar zal het aan gelegen hebben ik zou eigenlijk ook niet kunnen kiezen tussen Pulp Of TSR .
Blindfold
Misschien was het gezien de concurrentie niet echt de beste keus, maar ik vind het toch een hele goede film (die helaas nog in mijn collectie ontbreekt).
Ruudos
Goed dat deze gewonnen heeft, een beetje komische film mag ook wel eens een Oscar winnen.
cornelis
Het scenario van PF zal niet best geweest zijn, als je de structuur volgt zie je dat de film volslagen is omgegooid in de postproduktie.
Obiwannes
Ik vind dit echt een gewedige film, 1 van de beste verhalen die een film kan hebben. Ik vond dit gewoon een super boeiende film. Met een geweldige Tom Hanks.
Jos2
Ziet dan niemand dat dit vals Amerikaans sentimentalisme is. Met ook nog eens een moraal waar je over kan twijfelen?
Obiwannes
Wat is er mis met dit soort films, als er goed geacteerd wordt en boeiend verteld. Ik snap niet dat je iets tegen deze ongelooflijke film hebt. Maar ja, iedereen heeft zijn eigen keuze van films.
Dit is gewoon 1 van mijn toppers allertijden, je lacht je gewoon elke keer kapot.
Ik vind het niet boeiend verteld. Vind het zelfs niet goed geacteerd. Heb ook nog eens grote problemen met de Amerikaanse moraal en sentimentaliteit.
lindastuurman
Echt één van de beste films ooit. Als je de film leuk vind, is de DVD zeker een aanrader, er zitten ongelooglijk veel extra's bij. Deze film is nu al een klassieker (in ieder geval wel bij ons in de videotheek)
ik heb hem laatst gehuurd en vond het wel een vermakelijke film. maar of het een oscar waard is weet ik niet
Knoei
Jawel joh. Deze film is zijn oscar dubbel en dwars waard.
Geweldige film!
Normaal gesproken hou ik niet zo van dit soort films maar deze film bracht wel een traan in mijn oog. Prachtig!
Tom Hanks speelt geweldig, brilliant.
Deze film hoort zeker in de top 100!
5 Sterren!
Jerome-B
Wat een geweldige film! Er wordt fantastisch geacteerd en het verhaal steekt gewoon zeer goed in elkaar. Je gaat echt in de film op, veel mooie en ook erg grappige momenten, die goed worden afgewisseld. Deze film moet je in ieder geval gezien hebben. Ik ga hem ook zeker nog op dvd aanschaffen! 5 Sterren voor deze geweldig mooie film.
Afgezien van de openingscene zag ik niks fatsoenlijks in deze film. dat zou misschien een sterretje op kunnen leveren, ware het niet dat deze film ook nog eens een verwerperlijk verhaal vertelt. Alles komt goed in de USA als je gewoon maar doet wat je gezegd wordt. Bah. En wat Hanks hier doet kan jij ook.
sjantal
Echt hele leuke film! Tom Hanks speelt heel goed! Hij duurt alleen wel heel erg lang! ****
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik had er veel van verwacht, maar eerlijk gezegd viel deze film me toch wat tegen. De verhaallijn is origineel bedacht doch erg ongeloofwaardig. Hanks speelt - zoals meestal - een sterke rol, maar echt boeien deed de film me niet. Dat kwam onder meer door de lengte van de film; die had echt wel wat korter gekund. Een 'klassieker' voor velen; voor mij een aangename (ruime) 2 uur cinematografische bezigheidstherapie.
lorelei
het was echt een leuke film! Tom Hanks speelt echt zo leuk!
Het gaat Forrest alleen maar om zijn moeder en zijn vrienden en dat hij geweldige dingen heeft gedaan en een groot bedrijf had boeit hem niet.
Dat is juist het lieve aan die hele film!
FisherKing
Zoals vaker bij Zemeckis wordt er weer veel gejat. Er is goed naar Zelig gekeken.
Van deze film zal toch weinig overblijven. Hoewel veel 5* maar zag hem toch niet in de alternatieve top 100 terug!
EmDee
Dat komt omdat de mensen die hier een 5 voor hebben gegeven, óf heel veel films een 5 hebben gegeven, óf geen top 10 hebben ingevuld.
gimli f
Zoals ik dus...
Hobbes
Ik heb um 5 gegeven omdat ik Hanks heel goed vind spelen en het verhaal me gewoon raakt (klinkt stom maar je begrijpt wat ik bedoel) maar net niet goed genoeg voor m'n top 10...dies al vol
EmDee
Je hebt ook bijna 50 films een 5 gegeven, dan wordt t ook moeilijk.
Hobbes
en ik loop ze regelmatig alle 50 langs om te kijken of het nog klopt (in mijn ogen) en haal er ook regelmatig een uit.
Yak
Same here. Ik ben constant ontevreden over de door mij toegekende punten.
maximus
Now moet ik eerlijk zeggen dat ik geen fan
van mr T hangst ben maar deze is heel goed
door hem geacteerd
en het verhaal schitterend erg goed verteld
"run forrest run" haha 4 sterren

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy