• 9.374.935 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.466.131)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

avatar van Tommeh

Tommeh

1 van mijn absolute favorieten! Tom Hanks speelt echt top!

avatar van Quentin

Quentin

Overschat, Hanks speelt slecht en bijzonder boeiend is het ook niet, soundtrack is wel een pluspunt.

avatar van SilverGun

SilverGun

Dit prulwerkje is niet veel meer dan een opeenstapeling van doelloze scènes en dialogen die nergens iets aan bijdragen. De tenenkrommende, geforceerde "memorabele" uitspraken irriteren ook mateloos. Forrest zal misschien niet snugger zijn, dat betekent echter niet dat de film dan ook niets meer dan domheid hoeft te laten zien. Ongeveer elke scène is wel inwisselbaar. Moet eerlijk bekennen dat ik uit ergenis niet meer dan de helft van de film heb bekeken, maar ik betwijfel of dat veel uitmaakt.

1,5 sterren

avatar van Flipman

Flipman

Euhm... je hebt me een beetje verkeerd begrepen, zoals anderen misschien ook wel, niet onterecht !

Ja, ik heb een hekel aan sentimentele Amerikaanse films. Soms stoort het me niet, maarmeestal wordt het er zó dik bovenop gelegd dat ik er niet naar kan kijken, groot voorbeeld is "The Legend Of Bagger Vance," dat was ook écht een BÁGGER-film!!!

Deze film heeft dat echter niet, dat alles er zo dik bovenop ligt. Hij is emotioneel, zeker! Maar wat ik bedoelde met het feit dat het zo beschamend is dat ik hem ooit een vier gaf, is het feit dat ie gewoon een vijf hoort te hebben, en die gaf ik hem gisteren ook! Misschien zet ik hem in mijn top-10, weet ik nog niet.

Overigens, veel mensen roemen de film "Trainspotting" (terecht!!) om diens geweldige soundtrack. Dat soort dingen hoor/lees ik níet zo vaak over die van déze film, wat me wel verbaast, eigenlijk! Misschien omdat de soundtrack bestaat uit klassiekers die we allemaal wel kennen, wat bij "Trainspotting" grotendeels niet het geval is, maar toch, ik hoop dat de music supervisor wel wat prijzen in de wacht heeft mogen slepen ! Ik vind de muziek, zowel die van Alan Silvestri als die van alle artiesten uit de jaren zestig/zeventig echt geweldig!

Maar Waidman, nogmaals, om alle misverstanden de wereld uit te helpen: deze film is FANTÁSTISCH, echt waar !! Ik heb gisteren, toen ik hem voor de tweede maal voledig zag (eerste keer is alweer wat jaren terug) zitten huilen, serieus! Heerlijk was dat!

En bovendien, de neutraliteit die de film uitsraalt over alle gebeurtenissen die in en rond de film plaatsvinden, inderdaad! Meestal zit er een subtiele hint achter (vind ik!) dat de makers de Amerikanen met hun neus op de feiten willendrukken, maar in theorie is er inderdaad geen mening, en is de houding van zowel de makers als van Forrest zelf, neutraal.

Dat vind ik wel knap: kritisch zijn zonder er echt op gepakt te kunnen worden !

avatar van otherfool

otherfool

Heerlijk genietbaar feelgood meesterwerkje van Zemeckis, met Tom Hanks in topvorm en ook een geweldige Sinise. Prachtige vondsten in een film die veel emoties met verve bespeeld. Het flashback gedeelte van de film vond ik het beste, het laatste stuk voelde een beetje aan als een nieuwe film.

4*.

avatar van Montorsi

Montorsi

Schitterende film vol van humor en goede muziek terwijl de film eerder een drama is. Meerdere malen moeten lachen om de briljante rol van Hanks..

avatar van serpico

serpico

Zonet herzien, maar het was alsof ik hem pas voor het eerst zag. Hij stond op 4,5*, maar is onmiddellijk verhoogd naar 5*.

Als guppie had ik de hele emotionele impact van Forrest Gump gemist, en dat is zonde. Want die zit in bijna ieder frame van de film, lijkt het. Zo sprookjesachtig als het gefilmd is, het doet allemaal aan als een wonderwel echt gebeurd verhaal. Onwijs mooi is het om te zien hoe Forrest tegen de dingen aankijkt, hoe hij reageert op doodnormale aspecten van het leven. Vooral schitterend om te zien dat ook hij verliefd wordt en wil trouwen. Hij is ook maar een mens.

Het verhaal steekt perfect in elkaar en wordt zeer vlot verteld, komisch, dramatisch, vertederend, verbazingwekkend; in Forrest Gump wordt het allemaal tot een fantastisch geheel gesmeden. De montage is het vermelden dan ook waard. Soms onverwachts komisch, dan weer een ontmoeting met de President. Dan weer een ontmoeting met Jenny. Uiterst grappig was de ontmoeting met John Lennon . Zo zaten er nog meer stukjes in, die ik niet allemaal snapte (ze zochten in Vietnam de hele dag naar CHARLIE), maar die Forrest ook niet scheen te snappen. En dat maakte het zo vertederend.

Maar het mooiste is het dromerige dat de film uitstraalt. En ook laat horen, want de muziek is uitstekend, met als vroeg hoogtepunt eigenlijk de begincredits. De optimistische sfeer die in de kleine dingetjes zat, zoals dat Forrest Bubba's deel van het geld aan zijn familie gaf. Het einde kan zeker triest genoemd worden, maar toch verlaat je de film met een glimlach en natte ooghoekjes. Dat geld eigenlijk vanaf het moment dat Forrest's zoon in beeld komt. Dat is zo ontroerend.
En dan is daar dat veertje, dat net zoals ons 'door het leven fladdert like in the wind. Prachtig. De film wekte hiermee een gevoel op, vergelijkbaar met dat van de 1e Back to the Future, van het zelfde team van Zemeckis/Silvestri. Ben benieuwd naar Romancing the Stone.

Het is dat ik geen ruimte meer heb in mijn top 10. Allicht komt hij daar nog eens in. En 5* dus.

Schattig filmpje.

Veel leuke ideetjes met een fris gevoel voor humor. Scenes zoals de "gele smiley afkomst " zijn eigenlijk goud waard en vind je niet meteen terug in andere films.

Het is aangenaam om volgen, soms ligt het er alleen net iets te dik op, vooral de drama scenes dan. Muziek is soms te zeemzoet om echt meegesleept te worden, hoewel het verhaal met Jenny wel voor wat welgekomen onzachtheid zorgt.

Misschien net iets te lang, maar genoeg aandoenlijke scenes en leuke, rustige quirckyness. Deed me een beetje aan films ala Taste of Tea denken, al brengen die het idee nog wel wat verder.

Verdienstelijke 3.5*

avatar van Shinobi

Shinobi

In tegenstelling tot de meesten van jullie vind ik niet al te veel van deze film. Man wat is deze film toch saai zeg en al die dingen dat hij bijvoorbeeld de ontdekker van de Smiley is, Elvis heeft ontmoet enz. Kan me gewoon niks schelen, Hanks doet het op zich wel aardig, maar meer dan dat ook niet. Het hele sfeertje komt bij gewoon niet over en dan is het wel snel klaar.

Ik geef 'm 2, 0 sterren.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

zag een stuk op school waar we hem bij geschiedenis keken.

moet zegen dat ik er niet echt op zat te wachten , maar toen we bezig waren was ik toch wel verbaasd. Het is een prachtig verhaal.

we hebben maar helft of zo gekeken , en ik geef hem nu 4***.

Kan natuurlijk veranderen als we hem nog verder kijken.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Om deze film de 'beste film aller tijden' te noemen, vind ik niet echt kunnen.

Oké, het is een goeie film, het verhaal is mooi, maar hij hoort zeer zeker niet bij de beste thuis. De film is te overschat, vind ik. Forrest Gump is een vrij vermakelijke film die je gerust een keer kan bekijken. Ik kom niet verder dan een 4*.

avatar van Theunissen

"Life is like a box of chocolate", geweldig toch deze uitdrukking. Prima film met een uitstekende spelende Tom Hanks. Heb vaak moeten lachen, vooral de scene in Vietnam waar zijn kameraad (Bubba) alle soorten shrimp variaties opnoemt. Het enige minpuntje is misschien dat de film iets te lang duurde.

avatar van Zinema

Vermakelijke film met mierzoete vlagen en een hoop sentiment. Hanks is behoorlijk op dreef in de titelrol maar een echt meesterwerk is het niet. Goed.

avatar van sabsabsab

sabsabsab

deze film zit zeker wel bij de top 10 beste films zoals scarface,se7en,green mile en al die andere bekende films

avatar van Movsin

Movsin

Vanuit de figuur van deze doodbrave, naïve, goedgelovige en gedisciplineerde Forrest Gump worden ons US-toestanden, materialistische menselijke gedragingen, kleinzierigheid , enz..geschetst.

Ook het geloof om het ten alle tijde goed te doen en een onvoorwaardelijke liefde domineren deze film.

Tenminste, zo zie ik het, en al is de film op het einde misschien al te sentimenteel, hij boeit en ontroert.

Geen meesterwerk, maar beslist sterk genietbaar.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Tom Hanks toont in deze film nogmaals dat hij één van de beste acteurs is ter wereld. Feel-good moments wisselen droevige en emotionele gebeurtenissen af en zorgen voor mooie overgangen in Gumps leven. Echt prachtig gedaan hoedat hij, de man met een laag IQ waarvan iedereen (behalve zijn moeder en een beetje Jenny) dat hij nooit iets zou bereiken en toch ontmoet hij 3 presidenten en John Lennon, is pro in American football en pingpong en is rijk dankzij een garnalenbedrijf. Ik vond het ook echt geweldig dat Forrest, Elvis ontmoette en dat dansje deed en dat de king dat daarna op TV nadeed, zeg maar. Het meest emotionele vond ik toch wel toen Forrest bij het graf van Jenny stond. Tja wat valt er nog meer over te zeggen, prachtige beelden, fantastische muziek van zowel tracks van de film als the blues and the rock 'n roll van the golden sixties. Ik kan gewoonweg geen nadelen bedenken voor deze film. Alles was prachtig van het begin tot het einde dus geef ik deze film een dikke welverdiende 5 en een plaatsje in mijn top 10 waar hij thuishoort.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Forrest Gump, een film die ik nog moest zien eigenlijk, er werd namelijk veel goeds over gesproken...

De film was in 1 woord: Fantastich.

En waarom dan fantastich want er zaten toch wel verscheidende drama's in...De Cast was erg goed en dan bedoel ik natuurlijk Tom Hanks die zo goed speelt. Forrest is niet helemaal 100 % natuurlijk, en Hanks weet dat zo goed neer te zetten, en dan die dingen en die quotes in de film. Ze zijn allemaal geweldig. Dan heb je ook nog de prachtige muziek met vooral dat piano theme van Alan Silvestri. Verder vind ik het verhaal meer dan prachtig en zaten er verscheidende zielige dingen in...de dood van zijn moeder en natuurlijk de dood van Jenny wat een erg zielig moment in de film was. 1 van de beste scenes was dan ook dat hij bij dat graf stond en zei: I miss you Jenny. Ja zulke scenes maken indruk op mij...

5* en een verdiende plaats in de top 250 (nummer 20), een geweldige film!

avatar van Alfred Mok

Alfred Mok

Recensie: Forrest Gump.

My name is Forrest, Forrest Gump.

Er zitten zeker wat geweldige memorabele quotes in deze film van Robert Zemeckis. Ik ga mijn recensie zeker niet te lang maken...

Deze film heeft echt al mijn favoriete scenes: Oorlog, Romantiek en een vleugje humor. Verder zit er een goed verhaal in (ook wel een emotioneel verhaal). Het einde is ook sterk en de hoofdrol van Tom Hanks is geweldig. Forrest word gespeeld door Hanks die hiervoor ook een Oscar heeft gekregen en dat is naar mijn beleving verdient. Andere goeie bijrollen werden vertolkt door Robin Wright Penn en Gary Sinise. Vooral Penn speelt geweldig en heeft een goeie emotionele rol. Ik heb het al eerder gezegd...maar 1994 blijft echt het mooiste filmjaar en ik kan nog steeds niet begrijpen dat van al die fantastische films Tom Hanks een oscar won. Maar dat bedoel ik in een goeie manier, zo speelde Hanks beter dan Tim Robbins in The Shawshank Redemption. Ja, deze film heeft Hanks op de kaart gezet in de filmwereld en dat is maar goed ook want hij maakt nog steeds films na films en ze zijn allemaal geweldig om te bekijken.

5* voor deze film vanwege: Het Verhaal, de Cast en nog veel meer. Naar mijn mening een film vol met fantasitche quotes die je tot op de dag van vandaag nog bezig houden.

Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get.

avatar van gandalf4

gandalf4

sorry maar ik kan echt geen enkele keer een grapig moment in deze film ontdekken, ik snap ook daarom niet dat deze film zo hoog staat. ik vind de humor in deze film ook echt ontzettend laag. daarom geef ik deze film een dike 1

avatar van powerman

powerman

Tom Hanks levert een verbazingwekkende acteerprestatie als Forrest in deze veelgeprezen film van Robert Zemeckis. Drie turbulente decennia lang overkomt Forrest een stroom van gebeurtenissen, die hem meevoeren van football-held tot Vietnam-veteraan en garnalen-magnaat, van de hoogste onderscheiding van het Witte Huis tot in de armen van zijn grote liefde. Knap verhaal met veel inhoud, wat leidt tot een mooi resultaat. Zeer goede vertolkingen en een schitterende soundtrack. Deze moet je eens gezien hebben.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Een prachtige, meeslepende film die me bleef boeien tot het eind. Knap stukje acteerwerk van Tom Hanks, en de soundtrack is ook geniaal.

avatar van Maykel_vM

Maykel_vM

Tom Hanks, geweldige acteur. Dat maakt hij opnieuw dik waar. De film was om te janken en te huilen... dat is al een mooie prestatie. Verder is het plot erg goed. Één van mijn beste films die ik ooit heb gezien.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Een traantje laten en bulderlachen, het kan allebei bij Forrest Gump. Afwisseling is het codewoord van deze film: dit is geen komedie noch een drama noch een romantische plakfilm noch een oorlogsfilm noch wat dan ook, dit is het allemaal. Forrest Gump heeft echt alles: fenomenale acteerprestaties, goeie humor, een schep emoties, wat romantiek, een streepje oorlog met wat actie in, schitterende muziek (Elvis! Fleetwood Mac! Simon & Garfunkel! Jimi Hendrix! Scott McKenzie! The Byrds! Lynrd Skynrd! ...) Dit is echt een fe-no-me-na-le film. De beste die ik ooit gezien heb.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Een van mijn favoriete films met ook een van mijn favoriete acteurs. Het is een heel klein beetje fout wellicht om Forrest Gump en Tom Hanks goed te vinden, maar dan is het maar zo. Tom Hanks IS gewoonweg Forrest Gump en tuurlijk is het dik aangezet en sentimenteel, maar het komt er prima mee weg. Deze film heeft zoveel meer te bieden: referenties naar lang vervlogen tijden, actiescenes leuke grapjes en ook het nodige serieuze drama. Mannen horen niet te huilen bij films (vind ik), maar wanneer Tom Hanks bij het graf van Jenny staat en daar een toespraakje houdt, moet ik mezelf toch ietwat beheersen .

avatar van hoiman19

hoiman19

Na een tip van mijn ouders vanavond toch maar Gump gekeken op sbs .. Goed, waar moet ik beginnen?

Een film moet mij raken, ik moet mee kunnen leven met de hoofdpersoon en een bepaalde diepgang ervaren. Deze film voldoet aan werkelijk al mijn criteria wat een goede film zou móeten zijn. Het is een mengelmoes van genre's die stuk voor stuk goed uitgewerkt worden, het totaalplaatje is gewoon perfect. Het mooiste vind ik de band die tussen Forrest en Jenny wordt opgebouwd, je leeft met beide mee. Je ervaart de emotionele wederontmoeting heel intens en het 'sterfbed' en de dood van Jenny deed mijn traanklieren wat uit zetten.

Perfectie bestaat ... weldegelijk. Absoluut 5 sterren.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

erniesam schreef:

Weinig tot geen humor

Geen humor ? Ik vond de film ontzettend leuk. Nou ja ieder zijn eigen humor dan maar , nietwaar ?

avatar van Justinw

Justinw

Wat een geweldige film, het is best lang geleden dat ik weer zon goede film zag. Het verhaal is echt super en al zijn vrienden zijn uniek. Iedereen acteerde sterk. En deze wandelt zo mijn top 10 binnen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

In het begin moest ik er even aan wennen, vond hanks maar irritant en zag de humor er niet van in. Maar na ongeveer 45minuten begon je toch wel een soort klik te krijgen met forrest.

Het avontuur dat hij meemaakt is apart, grappig, mooi en soms ontroerend. Vooral het einde geeft je een brok in je keel.

Hanks speelt geweldig, valt niks op aan te merken verder.

De humor beviel me eerst niet maar grappen zoals die met de smiley of de bumperstickers, prachtig

avatar van huVILEub

huVILEub

Mooie film. Erg grappig verhaal. Er zaten echt goede grappen in. Mooi camerawerk, goed acteerwerk. Een beetje sentimenteel allemaal, maar dat vind ik meestal niet erg. Erg mooie film.

avatar van 606

Wat heb ik genoten van deze hele goede film.

Erg afwisselend je ziet nooit hetzelfde,

Sterk geacteerd door Tom en niet te vergeten Gary.

Mooi gemaakt en zeker ook schitterende landschap plaatjes,

4,5 ster