• 9.380.654 stemmen

Komedie / Drama | 142 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Tom Hanks, Robin Wright en Gary Sinise

IMDb beoordeling: 8,8 (2.469.229)

Releasedatum: 22 september 1994

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Forrest Gump

"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.

Forrest Gump

Forrest Junior

School Bus Driver

Nurse at Park Bench

chevy93 schreef:

Ik snap niet wat er zo goed aan deze film is.

Naar mijn idee slaat het verhaal nergens op.

Althans het 1e uur. Toen ben ik in slaap gevallen.

Af en toe een (kleine!) glimlach, maar dat was het toch wel.

Voorlopig een 2,0*, zodra ik hem afkijk wordt het nog wel meer.

Gisteren afgekeken en ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje hard ben geweest.

Ik ben gewend aan een komedie van: Verstand op 0 en de ene 'onderbroekenlolgrap' na de andere, maar dat bleek deze niet. En aangezien ik veel van deze film verwacht had (gemiddelde over de 4,0*), werd het alleen maar slechter. Dat het midden in de nacht was dat ik hem keek, was denk ik de genadeslag en dus viel ik in slaap .

GisterenMIDDAG dus afgekeken en toen bleek dat het echt wel een aardige film is. Dat hij het allemaal zelf verteld aan alle verschillende mensen op dat bankje kon ik zeer waarderen (weer is wat anders). Ik heb nog steeds niet echt hard gelachen, dus daarom is het voor mij geen topper.

Wat ik wel erg goed vond, was de muziek. De muziek sloot voor mij perfect aan bij de film. Zeker bij het stukje waar hij 'gewoon even besluit te gaan rennen'. Weer een pluspuntje erbij

Kortom: Goed script, wat minder komediegehalte, goede muziek, goede verfilming. Eigenlijk is het komediegehalte het enige minpunt, maar aangezien deze film een komedie is, moet ik hem daar toch op afrekenen.

4,0*, omdat het net geen topper is

P.S. Komedie is ook helemaal geen goede categoerie voor deze film, maar is gewoonweg geen andere categorie waar hij beter in past

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Forrest Gump

Drama / Komedie

142 minuten

Zeker wel

Het is ook geen comedie.........

Zie 'jumpstylemovie'. Het is zeker wel een komedie.

En in wat voor categorie zou jij hem dan plaatsen? Actie?

Drama.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Uiteraard, maar hij zit ook vol humor.

clockwork72

Er zit wel deglijk humor in maar het was nou niet echt dat ik van me stoel afviel van het lachen.

clockwork72 schreef:

Dat heb ik toch ook aangegeven?

Dat was voor mij de reden dat het geen topper was. Ik bedoel.. dan moeten ze het een drama-film noemen en geen drama/komedie-film, maar zoals ik OOK heb aangegeven... dit is misschien niet de komedie die ik gewend ben!

Nee, inderdaad.

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Als er bij een film `Drama/komedie` staat vormt het eerstgenoemde genre de hoofdmoot. In dit geval is het dus een drama met een komisch inslag. Mensen die een film gaan kijken die geklasseerd is als `Romantiek/ oorlog`, gaan dus een romantische film kijken. Geen oorlogsfilm. Zo moet de klassering geïnterpreteerd worden.

clockwork72

aaahh.... op zo'n manier.

Weer wat geleerd xD

avatar van Jonas Olsson

Jonas Olsson

De humor uit Forrest Gump is glimlachhumor. Zoals die ene keer op de kamer bij Jenny, dat hij de basjas van de kamergenote "viesmaakt". Na dat moment plaatst Jenny de gevatte opmerking: "That doesn't happen in householdlessons, does it?", doelend op zijn opmerking dat hij alleen bij huishoudlessen naast een meisje zit. Zulke 'humorvoorbeelden' zijn er legio. "We were allways looking for a guy named Charlie" in Vietnam; ook een mooi voorbeeld.

avatar van janisdeman

janisdeman

leuk om tom hanks ook eens te zien in iets heel anders dan the green mile of saving private ryan.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Afgelopen week nog weer eens gezien. Prachtige film met eigenlijk best wel veel historie die op de typisch Forrest gump manier beleefd wordt. Ongecompliceerd, humor, drama en liefde. En de scene [dat Forrest bij het graf van Jenny staat en zijn hart uitstort is hartverscheurend].

En de humor uit de film uit de film waar zo over gediscuseerd wordt zijn wat mij betreft niet alleen de opmerking over 'Charlie' en Jonas volgens mij is 'homeeconmics' de les waar hij het over heeft als hij naast een meisje zit. Zou niet weten wat hij op huishoud les moet. Maar de humor is niet alleen de grapjes en opmerkingen, het is de hele vertel trant van de film. Hoe hij vertelt wat voor soorten regen er valt in Vietnam, hoe hij het Watergateschandaal aan de kaak stelt, hoe hij Elvis een dansje leert. Dat is de humor van de film, de absurditeit van het leven, hoe dingen gebeuren en wat voor invloed het kan hebben.
Mooie rol ook van Gary Sinise en vooral Mykelti Williamson als Bubba.

avatar van Demi-Muis

Demi-Muis

Prachtige film. Ontroerend en heel mooi gemaakt. Tom Hanks vertolkt perfect de rol van Forrest.

avatar van erniesam

erniesam

Zelden zo'n irritante film gezien! Weinig tot geen humor (terwijl het, naar ik heb gehoord, wel humoristisch is bedoeld), veel te sentimenteel en feitelijk totaal onzinnig. Ik vind Tom Hanks in enkele films erg goed (Saving Private Ryan, Road to perdition en zelfs The ladykillers), maar dit is een draak van een film. Heeft totaal geen inhoud, gaat nergens naartoe. Vreselijk!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

erniesam schreef:

Weinig tot geen humor

Geen humor ? Ik vond de film ontzettend leuk. Nou ja ieder zijn eigen humor dan maar , nietwaar ?

Het is geen superhumor nee (zoals bij the Holy Grail), maar meer glimlachhumor

avatar van Nivo

Nivo

dit moet haast wel de beste film zijn die ik ooit heb gezien, laatste keer dat ik hem heb gezien was denk ik zo'n 5 jaar terug en vandaag weer aangezet voor het eerst! blijft een superverhaal met ups and downs.. geweldig!

avatar van Jules15

Jules15

Echt grappig en goed geacteerd! Ook vond ik het hele orgineel!

sommige dingen beetje cliche maar dan op goed manier

Nivo schreef:

En daarom staat hij ook op 4 in je Top 10?:?

avatar van rep_robert

"haast wel" de beste. Dat hoeft niet persé te zeggen dat het de beste is. Ik hecht ook niet veel waarde aan de volgorde in mijn top 10. Ieder zn eigen mening he

avatar van calogero

calogero

Leuk hoor multimilionair zijn en dan het gras gaan maaien.

avatar van Don MN

Don MN

Gazillionaire lifestyle.

chevy93

Tja.. gebeurde het maar in het echt ook.

90% van iedereen die miljonair is, wordt zo'n rijke snob

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Tenzij je natuurlijk zo onbevangen naïef als Forrest bent.

avatar van barns

barns

Keer op keer weer zeer vermakelijk.
Toch ook wel een van mijn favoriete komedies
kende tom hanks voor deze film eigenlijk alleen van oorlog films (vooral saving private ryan) dan, omdat die film destijds best indruk op me had gemaakt. Maar de rol van onbenullige rijkaard kan hij zeerzeker ook op zich nemen

Heerlijk die scene dat forrest zegt:
Then I invested in some kind of fruit company ( zie je dan zo'n shot van het symbooltje van "apple").
Die grappen zijn echt heerlijk gevonden.

avatar van rep_robert

Subtiel, maar geniaal in zijn eenvoud. Inderdaad heerlijk

avatar van brumbrum

brumbrum

Arnhemmer schreef:

forrest gump heeft gewoon zijn eigen genre! een combinatie van komedie, romantiek, drama, actie en oorlog

Life is like a box of chocolates =D