Genre: Komedie / Drama
8,8 (2.466.493)
Releasedatum: 22 september 1994
Bekijk via SkyShowtime
Plot Forrest Gump
"The world will never be the same once you've seen it through the eyes of Forrest Gump."
De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright) tegen.
Forrest Gump
Forrest Junior
School Bus Driver
Nurse at Park Bench
Brooklyn

nieks aan toe te voegen, alleen ik geef hem 4,5 sterren...
Pitbull
5 sterren, als ik aan films denk dan haal ik meteen specifieke momenten eruit en niet het grote geheel en mooie momenten zijn er volop Forrest Gump.
Bijvoorbeeld met Elvis, 'run Forrest, run!', Apple en voor mij toch nog altijd de mooiste quote van alle films als hij op het bankje zit:
'Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get'.
slowhand
ik vind Forrest Gump beste film alle tijden
komt ook door de reis door de tijd die deze film geeft, en heerlijke goude oude muziek
tovenaar
Inderdaad, FG rocks!!
(of niet dan Goodfella, Mik, Jarre & Boule? )
lindastuurman
Forrest Gump hoort idd in de top 100! Hoe je het ok went of keert, het is en blijft een SUPER film!
Jos2
*vind ik*
Ik heb gekeerd en gewend. 0,5 ster.
Misselijkmakende propaganda. Als je doet wat er gezegd wordt komt het wel goed met je.
neo
*vind ik*
is idd een erg goeie film,maar in de top 100?
zal ik em toch nog maar eens moeten kijken.
Mik
De initialen zijn super ja FG
De film ook hoor, maar in iets mindere mate!
Goodfella
(of niet dan Goodfella, Mik, Jarre & Boule? )

(om over CiA nog maar te zwijgen...
tovenaar
Inderdaad, laten we er gewoon van genieten in "stilte"
!
mazdalfa
2,5 ster voor de (technische) moeite.
Sorry, maar de fragmentarische opbouw, simplistische cliché's en Tom Hanks zijn aan mij gewoon niet besteed.
SlingBlade
gaan we tegenwoordig sterren voor de moeite geven
Jos2
Da's behoorlijk veel dan nog.
NERD
Jaaaaaa, leuk weer!!
erg bijzonder. Veel leuker dan ik me herinnerde van iets van 6 jaar geleden.
4,5 sterren
Hitman
Leuke, vermakelijke film. Erg grappig hoe allerlei belangrijke gebeurtenissen in het verhaal zijn gepast. Toch vond ik het niet van zo'n dusdanig hoog niveau, dat het tot mijn toppers behoord...
NERD
Je moet maar zo'n verhaal kunnen verzinnen als schrijver. Had al hoge verwachtingen van de film maar hij was nog leuker/beter dan verwacht
Linda
De kleine Forrest is dat nou Haley Joel Osment?????? hij lijkt er verdacht veel op en zijn stem ook.
EmDee
Niet goed gezien, Linda. (sorry!)
Michael Conner Humphreys speelt de jonge Forrest.
Ramon K
Emdee.....Linda bedoelt de zoon van Forrest, niet de jonge versie van Forrest. Je hebt wel gelijk Linda
dttom
wel goed gezien hoor maar linda bedoeld neem ik aan de zoon van forrest.
LZA
Bullshit verhaal maar wel een supervermakelijk verhaal met een meesterlijke Tom Hanks. heb genoten!
4 makkers

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis donderdag op televisie

Geliefde klassieker 'Forrest Gump' van Robert Zemeckis vanavond op televisie

Netflix is als een doos bonbons: voor je het weet zijn ze op

Onvergetelijke klassieker 'Forrest Gump' is vanavond (7 augustus) te zien op televisie

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
vietnam veteraanhippiechinawashington dcsingle parentmentally disabledgebaseerd op boekserveersterpresident van de verenigde statenoptimismouder-kindrelatiejaren 70autismedrugsverslavingalabamavietnamese oorlogjohn f. kennedyblack panther partyping pongbus stop vriendschapstripperpestenmoon landingronald reagan richard nixonliefdekankerzangerfamilie relatiesdeath of loverdoodziekteleg brace physical abusedying motherill mother death of motherhistorical eventlegeronbekwaamheidshrimpingwounded soldieranti war protestlow iq tragicomedyfalse historyassassination attemptvietnam flashback intellectual disabilityjaren 60tragicomedymoeder zoon relatiemonument valley child sexual abusedying in arms ptsdelvis presley single momloose adaptationdisabled veteranwar rallylyndon b. johnsondick cavettsingle dadping pong diplomacycollege footballslow-wittedbob hopeneil armstronggerald fordrobert f. kennedy