Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Jim Carrey, Virginia Madsen en Danny Huston
Releasedatum: 17 mei 2007
Plot The Number 23
"First it takes hold of your mind...then it takes hold of your life."
Walter Sparrow krijgt voor zijn verjaardag een boek, getiteld 'The Number 23'. Wat eerst een onschuldig cadeau lijkt, verandert al snel in een regelrechte nachtmerrie. Hoe meer Walter leest, hoe meer gelijkenissen hij ontdekt met zijn eigen leven. Hij wordt als het ware achtervolgd door het cijfer 23.
Walter Sparrow / Fingerling
Hotel Clerk
Sergeant Burns
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11925 berichten
Not Another Teen Movie is een fantastische film die mijlenver boven films als Meet the Spartans e.d. staat omdat de film EN een parodie is EN een schitterend eerbetoon. Vandaar.
Nomak
Zoals ik al eerder aangaf, iedereen heeft zijn eigen mening. Respecteer dan ook ieders mening.
Ik zou al die domme tienerfilms in de zee gooien. Maar jij vind dat leuke films, en dan is dat voor mij ok. Maar dan moet jij er ook begrip voor hebben dat sommige mensen een paranoia film zoals The Number 23 goed vinden.
Fryce
Wel een ok film, maar had er eigelijk meer van verwacht. Heb die film al heel vaak zien staan, maar nam hem nooit mee. Nu wel dus. Vind de sfeer wel lekker, Carrey doet het ook wel goed, maar het totaal is iets wat ik al wel vaker gezien heb. En het verhaal werd op een gegeven moment wat voorspelbaar.
stoffel75
Heb hem wel uitgekeken maar was toch teleurgesteld. Vond het uitgangspunt wel ok, maar de uitwerking belachelijk. Al bij al een stomme ontknoping. Carrey doet zijn best, maar kan hier ook niets meer mee. Mijn verwachtingen waren misschien te hoog.
%%%%%%
Bijna helemaal mee eens aleen de score niet
En vind die Razzie awart niet terecht maar goed
Iron Maiden
in slaap gevallen.
film wist me niet te boeien vanwege de vage ontknoping en het slechte verhaal. het begin is leuk, maar het word steeds kutter.
niet aan te raden voor tussendoortje, dit is een lange rit waarbij je moet opletten.
Saldek
Vond het idee wel aardig, reëel ook, hoe wat bijgeloof tot werkelijkheid verworden kan en zo deel uit kan gaan maken van de realiteit. Wat dat betreft een heel aardig verhaal. Maar waar ik bovenal voor warm liep was het personage Jim Carrey spelende een ernstige(re) rol. Dat moest ik dan ook zien.
En ik was verrast. Overtuigen deed hij me niet, maar wel was ik wel onder de indruk van zijn rol. En dat geldt overigens voor de gehele film, beetje onder de indruk maar het overtuigde me niet. En dat vond ik jammer. Het uitgangspunt van het verhaal zou volgens mij namelijk veel treffender kunnen.
Wel leuk om Jim eens in een andere rol gezien te hebben. Misschien dat hij er tóch meer heeft, maar dit was nu eenmaal mijn eerste. 2,5*
Amercianpie
In feite eindigt alles op 23 (het zij een ander getal) , het is maar wat je met de getallen doet (+, -, x, /,) dit is ook een theorie van de beroemd wiskundige René Descartes.
Maar even over de film
ik vond hem SLECHT
Steve-a
Zeeeer goede film. Is me nog lang na gebleven.
Nivo
vond de film echt geniaal, zeker een aanrader. klopt natuurlijk wel dat je alles op elk getal kan teruglijden. maar het is al jaren bekend dat 23 altijd dit naar boven heeft gebracht dat mensen dit bleven doen. zo ook de verklaring hiervoor in de film zelf
vond het heel mooi hoe die in elkaar stak...
GE-NI-AAL
J. Courbois
Dank voor je commentaar Americainpie, maar kun je wel je beweegredenen geven waarom je het een slechte film vondt...? Ik bedoel, iedere film kan ik als niks beschouwen, maar wat is mijn gedachte over een film, waardoor vindt ik hem juist zo slecht of goed... vertel...!
NERD
Sterkste punt aan de film is verreweg de sfeer die neergezet wordt, goede tweede is Jim Carrey. Zwakste punt zou het verhaal zijn, wat zo in een rijtje past van veel paranoide films maar op toch op zich niet slecht is.
3,5 sterren.
Erg zwakke film. Carrey is ongeloofwaardig en de sfeer weet nooit te beklijven. Bovendien weet de film nooit te verrassen en origineel is het ook al nergens. Doe mij maar Pi als je dan toch een film over nummerobsessie wilt maken, want die is op elk vlak stukken beter.
Krappe 1,5 en ik weet eigenlijk niet eens waarvoor....
Gil -Galad
Helaas opnieuw gekeken, en zwaar teleurgesteld. De laatste keer dat ik deze film zag keek ik LOST nog niet echt serieus, maar nu voelt het grotendeels als een heel zwak aftreksel. Echt heel slecht... En zelfs de optellingen zijn slecht en inconsequent. Einde zag je de tweede keer natuurlijk aankomen, maar geeft helemaal geen voldoening meer. van 2.0 naar 1.0, Jim Carrrey is en blijft het enige dat deze film nog vrij dragelijk maakt.
medansavamhel
Een amuserende film met een fijn plot. Ik heb er erg van genoten.
aburex
Fantasierijke thriller over obsessies voor getallen. Carrey vind ik echter misplaatst in deze rol. Geef mij hem maar als komiek.
Toch nog een redelijke goede film alhoewel het plot al op 20 min. van het einde van de film gekend is.
Toch 4*
Jim Carrey speelt in deze film eens een andere rol dan we van hem gewend zijn, namelijk een serieuze en doet dat niet onaardig. Hoewel de sfeer in de film duister is, is de film niet echt eng en helaas ook niet echt spannend. Soms is het lastig te zien om iets nou echt of fictie is hoewel dat op zich wel mooi gedaan is. Helaas zie je de plotwending reeds ver van tevoren aankomen, waardoor het niet of nauwelijks indruk maakt. Carrey is niet slecht en laat een degelijke indruk achter, maar verder wordt het nergens bijzonder. Onderhoudend, maar verder verre van indrukwekkend.
chevy93
Al met al geen slechte film, beetje vergezocht (als je gaat zoeken naar getallen, dan vind je zo ook wel), maar wel leuk bedacht.
Af en toe een beetje té toevallig (verjaardag, trouwdag, tijd etc.), maar ja, anders zou de film ook niet kloppen.
Ook vind ik het einde niet voorspelbaar.
Wel denk ik... dat je misschien in slaap gaat vallen als je hem laat op de avond kijkt.
Ik vond hem erg interessant en knap hoe ze overal weer een 23 vandaan halen (zijn niet allemaal 'toevalligheden' zoals eerder genoemd)
Acteerwerk was goed (3,5*)
Verhaallijn was goed, je bent tot het einde geboeid (althans ik dan) --> 3,5*
Plot was een beetje simpel, maar ook wel weer verrassend --> 2,5*
Al met al toch 3*
Mindreavert
Erg goede film. Interessant dat iemand (Jim Carrey) die over het algemeen de grappenmaker is, het ook erg goed doet in de wat 'serieuzere' films.
Mindreavert
wat een slechte film is dit zeg
Kom op, hoe kan je deze film nou 1 ster geven. Zo'n waardering geef je bijvoorbeeld aan keihard geflopte films, niet aan deze.
dragonlady1982
nou ik vond hem echt de moeite niet waard
gewoon waardeloze film
tja blijkbaar heb ik een andere smaak.
en ben ook niet de enigste die deze film zo weinig sterren geeft
maar hij is voor mij niet meer waaqrd dan 1 *
meer heb ik er niet over te zeggen.
nou ik vond hem echt de moeite niet waard
gewoon waardeloze film
tja blijkbaar heb ik een andere smaak.
en ben ook niet de enigste die deze film zo weinig sterren geeft
maar hij is voor mij niet meer waaqrd dan 1 *
meer heb ik er niet over te zeggen.
Het is enige i.p.v. enigste..maar goed.
Waarom vind je de film dan gewoon waardeloos.?
Het is niet je smaak. Dat kan. Maar wat is er dan zo waardeloos aan de film.?
Smaling
idd, zo is Eternal Sunshine of the Spotless Mind ook een geweldige goede film van hem in een andere rol, dan dat hij normaal speelt.
Smaling
goh we zitten hier niet op school
nee deze film is niet mijn smaak
het is gewoon een rare warrige film en ook helemaal niet spannend
dus daarom voor mij maar 1 ster zoals ik al eerder gezegd heb
voor mij is het niet meer waard,tja smaken verschillen ....
hahaha nee, maar zelf mijn zoontje van 11 weet dat het woord enigste niet bestaat.
Warrig omdat.? Het einde anders is dan dat je verwacht had.?
Het is wat Mindreavert zegt....een 1 geef je als een film totaal geflopt is. Dat is deze film totaal niet. Ook al is het misschien je smaak niet.
dragonlady1982
nou ja dan ben ik ook maar een klein kind
wat jij wilt hahhahahaha
de film was niets aan en heeft niets met het einde te maken
ik vond de hele film geen bagger aan .
ik ga hier niet meer op reageren
iedereen heeft zijn eigen mening
en voor mij was het niet meer waard
kan er niet meer over zeggen dan dat het een ***film was
dulcinea
Gisteren herbekeken en ik blijf bij mijn score die ik hem destijds in de cinema gaf nl 3,5*
De film begint heel goed en gaat dan ff, wat mij betreft, de verkeerde kant op, wanneer hij zich de dingen inbeeldt die de schrijver meemaakt . Gelukkig herpakt de film zich snel genoeg en zie je algauw dat er een reden is dat we die dingen zien, naar het einde toe wordt de film nog mysterieuzer en spannender, met een lekker duister sfeertje en een uitstekende Jim Carrey. Het einde verklaart alles en is daarom ook zo geslaagd. Kortom, geen absolute topper, maar een sterke onderhoudende thriller.
Helaas niet voor iedereen weggelegd, maar als ik kijk naar welke films Dragonlady wel 5* geeft dan begrijp ik al snel waarom ze dit maar niks vindt.
Ik zou iedereen aanraden deze vooral zelf te kijken en dan te oordelen.

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004