Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Afrikaans en Engels
Releasedatum: 25 januari 2007
Bekijk via Prime Video
Plot Blood Diamond
"It will cost you everything."
In het jaar 1999 is Sierra Leone verwikkeld in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde "bloeddiamanten", waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.
Danny Archer
N'Yanda Vandy
Captain Poison
Benjamin Kapanay
thomas_
zeer goede film. Alles klopte, acteerprestaties waren goed en een fantastisch einde
Lucaj
Origineler als de meeste Hollywood films.
Speelt zich nu niet eens voor de verandering af ik pakweg LA of NY.
Vooral die Djimon Hounsou vond ik echt realistisch overkomen.
Dat is pas een topacteur.
Minotaures
Ik vond hem meer een leukere rol in Titanic hebben. Maargoed, dat betekent niet dat ik dit film zwakjes vond. Vond hem super en heb er nu meer kennis over de 'bloed diamanten'. Heb me geen moment verdeeld, zat werkelijk op de punt van mijn stoel.
PaulieWalnuts
Ik vond dat deze film trouwens één van de sterkste einde's had die ik ooit in een film heb gezien. Ik verhoog men stem naar een 5
Grappig. Dat vond ik juist zo ongever het zwakste punt. Een soort van happy/ mooi end, erg misplaatst vond ik het na het zien van al die ellende.
Minotaures
Heb me geen moment verdeeld, zat werkelijk op de punt van mijn stoel.
Verveeld, bedoelde ik dan, niet verdeeld.
Vantage
Topfilm. Het accent van DiCaprio was niet helemaal zoals het hoorde, maar hij acteerde wel uitstekend.
Vond dat alle rollen wel goed gespeeld werden, en verder klopte voor mij vrijwel alles.
Enige minpuntje kan de geijkte dramatiek zijn, maar ook dit vond ik niet erg misplaatst.
dammit
in de winkel van mijn vader kwam iemand die dat had mee gemaakt in het echt. hij zei dat de diamand echt bestaat enzo alles is echt gebeurd
oke in de aftiteling staat ook dat het een waar gebeurd verhaal is maar tegenwoordig lullen ze zoveel dus ik dacht ik vraag het maar even of het echt is gebeurd, maar die man had het meegemaakt en het was echt gebeurd.
voor zulke mensen heb ik pas veel RESPECT.
christian
Hee weet iemand mischien hoe het nummer heet bij de aftiteling ?
hij zal hier ongetwijfeld tussen zitten: http://www.musicmeter.nl/album/63552
MJ_DA_MAN
Hee weet iemand mischien hoe het nummer heet bij de aftiteling ?
darkjaap
gister weer herbekeken na een lange tijd en hij bleef weer erg goed.. het eerste stuk was een beetje saai maar daarna wordt het erg spannend en zit je op het puntje van je stoel!
JohnWilliams
Wat een onwijs goeie film!
Wat speelt iedereen toch goed en de muziek is uitstekend gecomponeerd. Alles is zowat goed aan deze film, ik ben in de war! Ik had deze film wel aardig verwacht maar zo goed als dit niet...4,5*!
Ook uitstekende dingen erin gedaan zoals dat zand op het laatste die Archer door zijn handen laat gaan...hij is thuis.
JohnWilliams
Inderdaad...dat zegt genoeg
Maar meningen verschillen natuurlijk.
darkjaap
ohww ! :O dat wist ik niet ! ik dacht dat iedereen hem een meesterwerk vond !!
Mr. Olaf
Sterke, indrukwekkende film. Boeide van het begin tot het einde en heeft op een zeer goede manier twee erg grote problemen aangesneden.
4* !
Mr. Teeuwen
Heel erg goede film!
De film zit uitstekend in elkaar en het weet de aandacht helemaal op te slokken. De actie in de film is uitmuntend en helemaal goed geplaatst. Op ieder momnet van de film gebeurd iets dat de film op de goede manier aanvult. Dit is nou echt zo'n film waarvan je kunt zeggen: "deze heeft het". En films die dat hebben, hebben de kracht je ook nog eens aan het denken te zetten. Top film!!
Bart Simpson
Een goede film blijft spannend tot het einde en wat een briljant verhaal
Nasty
Wat een geweldige film .
Een uitstekend verhaal , fantastish in beeld gebracht , dit is een film die niet in je collectie mag ontbreken .
Je zit van begin tot eind vast gekluisterd , top geacteerd en geweldige sound .
4,5 sterren van mij
guylopez93
prachtfilm en geweldige acteerprestaties van Leonardo DiCaprio
donemans
leuke film met een hollywood baggereinde dat er eigelijk de hele film al wel zat aan te komen.
3,5
m1701
Een klasse film. Goed acteer werk. Ik kan geen slechte film van DiCaprio noemen, allemaal geweldig. Jammer van het einde
hij is elke keer de pineut zie de Titanic.
Zeker 5* film
korykory
Typisch zo'n politiek geinspireerde film die wel vaker uit Hollywood komt: echte misstanden, verpakt in een sappig verhaaltje en met een mooie meid erbij om het geheel nog wat gemakkelijker verteerbaar te maken. Dat klinkt cynisch, maar het is een ijzersterke formule die dit keer wel heel goed uitpakt. DiCaprio doet de rol van Humphrey Bogart uit Casablanca dunnetjes over: de eenling die in eerste instantie alleen aan zijn eigen hachje denkt, omdat hij de wereld om hem heen toch niet kan veranderen, maar die later - mede door zijn liefje - op andere gedachten komt. Die scene met de satelliettelefoon was me iets te klef, maar verder: prima film.
Master1986
Prima film, had er persoonlijk iets meer van verwacht. De acteerprestaties waren goed. Wel vond ik dat de film pas "laat" op gang kwam.
Kortom een goede film maar zal hem niet snel nog een keer aanzetten.
soom
Na de winter komt de lente, wordt de grijze lucht weer blauw
Maar ook ben je uit de oorlog, gaat de oorlog ooit uit jou?
Mooie ogen zijn vergiftigd, zijn aan het geweld gewend
Maar niemand ziet hoe klein je bent, niemand ziet hoe klein je bent..
Al in het eerste kwartier, geloof ik, werden er
ongelooflijke gewelddadige beelden getoond, beelden waarvan ik het hart op de tong kreeg, of zoiets. Eén van de meest emotionele momenten die ik serieus ooit heb gekend tijdens het zien van een film, kreeg ik hier te verwerken. Een
geweldig breekbaar moment, die gespeeld wordt door de visser en de zoon die gevangen is genomen. Wow. De tranen die zij vergoten op het scherm, moest ik toen ook echt uit mijn eigen ogen wissen. Vervolgens beet ik op mijn lip en wenste ik dat de wereld waarin ik leef, een stukje vriendelijker en aardiger zou zijn. Achja, ik ben idealist, dat soort dingen kan ik moeilijk uit mijzelf rammen.
buddy-diesel
De beste film die er ooit gemaakt is!!heb met kippenvel zitten kijken.
Er zit enorm veel gevoel en emotie in deze film!!kan hem nog wel 100 keer kijken geloof ik! TOPPERTJE!!

Actiethriller 'Blood Diamond' met Leonardo DiCaprio vanavond (22 februari) te zien op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Bikkelharde 'Blood Diamond' met DiCaprio vanavond op Net 5

Netflix verwijdert binnenkort deze titels uit het aanbod

The Departed

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004
afrikarebelverlies van geliefdejournalistjournalistiekslavernijhuurlingdiamond minesierra leone bootleggervisserspecial unitsmokkelrwandan genocideoppressionmacabrejaren 90private military company inspirationalsinisterset in africa