• 9.377.963 stemmen

Met onder meer: Danielle Panabaker, Matt Bush en David Hasselhoff

Releasedatum: 14 juni 2012

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Piranha 3DD

"Twice the Teeth. Twice the Terror."

Een jaar na de aanval van prehistorische piranha’s op Lake Victoria zijn de vraatzuchtige vissen via het rioleringssysteem van de stad kunnen ontsnappen. Hierdoor krijgen ze toegang tot de zwembaden en het pas geopende waterpretpark “Big Wet”. De wilskrachtige Maddy en haar vrienden Barry en Kyle zullen het moeten opnemen tegen deze mensenetende creaturen...maar kan men ze wel tegenhouden?

avatar van Insignificance

Insignificance

Sloeg de fun-meter bij het vorige deel nog geregeld in het rood, hier zit er nauwelijks beweging in. Het heeft geen enkele schwung en voor zover de geforceerde onderbroekenlol geinig dreigt te worden, is de executie weer vaak aan de brakke kant. De aanval op het steigertje is een janboel (zoals meer dat is) en zowel de cast als de certified water strippers weten niet of nauwelijks de aandacht te trekken. Nu zal me dat allemaal worst wezen als de finale weer zo'n bloederige kluif zou zijn geworden, maar het mag niet in de schaduw staan van wat Aja flikte.

Niet in omvang, niet in details. Van de opening van het park krijg je toch trek in de karbonades van het vorige deel, maar tegen die tijd moet Gulager The Hoff en Rhames nog screentime geven. Veel te laat, zeker in iets dat op een minuut of 70 overgaat in een ruime aftiteling met nog wat onzin. Die honger wordt dus ook niet meer gestild, het jochie ten spijt. Van een film met dit ranzige karakter blijft het bij een tamme aflevering van iemand die te druk in de weer is met onnozele slow motions en bedorven ongein. En daar komt weinig fun bij kijken.

avatar van quinten1

quinten1

Viel wel mee. Beetje wat je er van mocht verwachten e

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

De Piranha reeks word redelijk voort gezet. Nog steeds de juiste vertrouwde ingrediënten: vrouwen, blote borsten, hongerige visjes en dus veel bloed!

Helaas zijn de specialeffects niet zo goed als de voorgaande film(s), en de humor is ook vaak erg fout. Toch duurt de film tekort om het echt vervelend te gaan vinden.

Voldoende vermaak.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

De eerste film was leuker, de regie was rommelig de scenes kwamen helemaal niet goed op volgorde (om het zo maar te zeggen) daar bedoel ik mee dat ineens een scene met een aanval van die piranha's en dan weer een scene vol drama. Kortom het klopt niet. Ik ben zeker niet de eerste die het zegt maar... de special effects waren bagger in vergelijking met de vorige film.
sowieso een +punt de schoonheid der vrouwen, en dan in het speciaal die in slowmo gezette met die rennende vrouw wel lekker veel bloed en dit en dat en genoeg om een doordeweeks avondje mee te vullen.

avatar van toetje1977

toetje1977

Vermakelijke pulp die zichzelf gelukkig nergen serieus neemt (dit in tegenstelling tot bijv. Bait).

Een half sterretje extra voor David Hasselhoff!

avatar van Betamax

Betamax

Tenenkrommend slecht.

avatar van NYSe

NYSe

Blut und Borsten

Piranha 3DD is toonaangevend voor wat schandalig slecht filmmaken voort kan brengen. De film is totaal gespeend van enige opbouw, zowel in de hele film als per scène.

Iedere scène draait voornamelijk om zichzelf (lees: om seks en bloed), en elke connectie met enige andere scène mist. De gruwelijke dood van Ashley en haar vriend; de castratieseks tussen Josh en Shelby: ze lijken eigenlijk alleen ter opvulling te dienen. Ze zetten niks in beweging, niks in een ander daglicht, en hebben verder geen enkele functie in het hele verhaal. Zelfs de scène waarin Maddy en Shelby op de pier aangevallen worden en ze het bestaan van de piranha's achterhalen is van nul betekenis voor de ontwikkeling: niemand doet wat met de informatie en het park gaat nog steeds open, met de nodige onzinnige gevolgen van dien. Nog nooit heb ik zo’n gebrek aan causaliteit in een film gezien en ik zeg dit met Un Chien Andalou in het achterhoofd. (Ik heb overigens ook nog nooit iemand in slowmotion zien kotsen, dus misschien dienen we de film als noviteit te zien. Misschien ook niet.)

Zo zonder deze causaliteit, en met zoveel voorspelbaarheid, mist de film enige vorm van opbouw. Als halverwege de film plotseling de hel losbarst komt dit volledig uit het niets, alsof Gulager plotseling besefte dat het nu wel genoeg was met al die flauwigheid en dat de climax zich nu eindelijk maar eens diende aan te doen. Helaas mislukt dit grandioos, doordat er te weinig tijd genomen wordt om spanning te creeëren. Ik zeg “te weinig” en niet “geen”, omdat ik toe moet geven dat het shot waarin de aanwezigheid van de piranha’s kenbaar gemaakt wordt toch wel sterk in subtiliteit was.

De personages zijn dood-en-doodsaai, en hebben niks meer dan tekst en een naam gekregen. Een verdere uitdieping is volledig afwezig en dit vormt een probleem als we ze uit elkaar moeten gaan houden. Met een over het algemeen totaal gebrek aan achtergrondinformatie of specifieke karaktereigenschappen is het soms moeilijk uit te vinden welk stupide personage nou ook alweer welk stupide personage was.

Gelukkig zijn daar Christopher Lloyd, die een heerlijke verwijzing naar Back To The Future neerzet, Ving Rhames die zinnen in de trant van “I’m not afraid of some punk ass water” mag uitspreken, en David Hasselhoff die zichzelf met opperste overtuiging op de hak neemt. Zoals het de hele film betreft zijn hun verschijningen totaal overbodig, maar door hun kaliber desalniettemin de enige lichtpuntjes.

Sommigen zullen kunnen lachen om de film die zichzelf nergens serieus neemt, maar om eerlijk te zijn is Piranha 3DD uiteindelijk zó ver doorgeschoten in zijn zelfspot dat enige aandacht aan personages, opbouw, causaliteit of logica totaal verloren is gegaan. En dat levert, helaas, gewoon een bar slechte film op. John Gulager mag zich diep, diep gaan schamen.

avatar van uberjason

uberjason

galaxydriver32 schreef:

avatar van uberjason

uberjason

Ok, dus als ik het een beetje zinnig bekijk is deze sequel alleen boeiend voor het bloedbad....

die DD's zijn leuk voor het hetero-volk..en Hasselhoff is leuk voor de 40+ dames

Ik heb deze film nog niet gezien, maar was dolblij met Aja's remake..kijken of deze een beetje in die buurt kan komen.

avatar van bollepeer

bollepeer

het is en blijft een prutsfilm. echt drama. zelfs voor het gore hoef je het het niet te kijen bijlange na niet het niveau van 1 die ik wel goed vind. stem verlaagd.

avatar van Shinobi

Shinobi

Met John Gulager aan het roer, de man van de Feast trilogie kon ik me dan ook niet anders voorstellen dat dit een uiterst vermakelijke pulphorror zou worden en daar is hij redelijk in geslaagd.

Alle ingrediënten uit de vorige film zijn aanwezig: zomers sfeertje, eye candy in de vorm van veelal ontblote dames, veel gore, geinige humor en veel situaties die nergens op slaan.
Om daarbij de geslaagde setting van het waterpretpark en de erg geslaagde cameo van David Hasselhoff himself niet te vergeten. Hij zet zichzelf goed voor lul.
Hierbij vergeet ik nog bijna Ving Rhames gewapend met zijn titanium benen en daaraan een shotgun bevestigd. "I’m not afraid of some punk ass water."

Het verhaal zelf gaat natuurlijk nergens over, maar hoe de film in elkaar verweven wordt door de soms erg belachelijke situaties maakt alles zeer de moeite waard.

Enkele dingen die me zijn bijgebleven, zijn: de piranha die opeens uit de vagina van Shelby zich vastklampt aan de penis van Josh, Rhames die los gaat op de piranha's met zijn protheses, Hasselhoff die zijn 'moment of glory' beleeft en dan het uiterst vermakelijke eind waarbij Goodman's theorie uitkomt en de piranha's poten krijgen en zich kunnen voortbewegen op het land. Om zo het hoofd van het jongetje te kunnen vermorzelen.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van Metalfist

Metalfist

You stupid ginger little moron

Ik heb altijd wel goede herinneringen gehad aan de Piranha reeks. Lang geleden op 2BE in Cult Night (als er nu eens één programma is zou moeten terug komen, dan is dat het wel) de eerste twee delen achter elkaar gezien maar ook de reboot uit 2010 kon ik wel vrij goed smaken. Ik was dan ook benieuwd geworden naar dit vervolg, vooral omdat het eerste deel zo heerlijk abrupt eindigde, maar zoals gewoonlijk was de film compleet uit mijn gedachten gegaan. Althans, toch tot gisteren.

En Piranha 3DD doet wat het moet doen maar doet dat toch wat minder als zijn voorganger. Vreemd eigenlijk want op zich doet Gulager praktisch exact hetzelfde als Aja maar het is net allemaal iets minder spectaculair. Zo vond ik het waterpretpark als nieuwe setting niet zo geslaagd en blijft de film iets te lang hangen in wat oeverloos gezwets. Gelukkig begint de film halverwege wat zijn stijl te vinden en worden we getrakteerd op een paar heerlijke momenten (die vrijpartij tussen Josh en Shelby moet echt wel legendarisch worden) en is de climax van de film bijna evenwaardig aan die van Aja. Leuk einde trouwens waar de piranha's opeens leren te lopen, kan nog een leuk derde deel opleveren. Op gebied van CGI moet de film trouwens serieus onderdoen voor zijn genregenoten want de piranha's zien er bij vlagen echt te nep voor woorden uit. Gelukkig zijn de kills op zich wel geslaagd te noemen.

Maar als je dit allemaal zo leest dan vraag je je af waar de film zijn voldoende verdient. Wel, dat is praktisch geheel te wijten aan een heerlijke cast. Nu is David Hasselhoff sowieso een guilty pleasure van mij maar wat een heerlijke zelfspot heeft die man toch. Sowieso het hoogtepunt uit heel het tweede deel van de film. Dat ik hem hier niet in verwachtte maakt het allemaal nog leuker natuurlijk. Christopher Lloyd en Ving Rhames nemen hun rollen uit het vorige deel terug op en ook dat zijn weer een paar leuke momenten. Zeker Ving Rhames is weer heerlijk droog. Mooi ook om Katrina Bowden (Tucker & Dale!) nog eens te zien, heeft sowieso de één van de leukste scènes op haar naam staan, David Koechner is wel wat vervelend (had ik in het eerste deel met Jerry O'Connel ook) maar is gelukkig niet zo veel in beeld. Danielle Panabaker en Matt Bush zorgen voor de verplichte romance maar ook daar is niet veel bijzonders aan op te merken.

Op zich wel een leuke film maar moet uiteindelijk toch onderdoen voor zijn voorganger. Het is vanwege een aantal erg leuke momenten in het 2e deel van de film dat het allemaal nog vrij leuk wordt maar daarmee vergeet je de ietwat saaie opbouw niet natuurlijk.

avatar van schram101

schram101

Na het verassende Piranha 3D van Aja was het natuurlijk rijkhalzend uitkijken naar diens opvolger. Ondanks de teleurstelling dat Aja de film niet regisseerde, waren mijn verwachten alsnog redelijk groot. Jammer genoeg bleek de film behoorlijk te floppen, zelfs in zijn genre, wat Piranha 3DD een beetje in mijn vergetelheid bracht. Nu het dan toch zover kwam weet ik waarom. Want wat een ontzettend matige film is het zeg. Stukken minder goor, stukken minder komisch, stukken lelijker geschoten maar vooral veel meer bloot, van overigens minder mooie vrouwen dan de voorgaande delen.

Amateuristisch

avatar van EW101

EW101

IK weet niet precies wat het is ,maar ik blijf een zwak houden voor (denk ik meeste) foute films.

Helaas is er niet zoveel gore duidelijk in beeld gebracht terwijl 't wel indirect op beeld was. Daarbij kon er meer gedaan worden in dit recreatiepark .Jammer...

De humor , vrouwen , onzin en leuke ideeën zijn er wel. Daarnaast zijn Lloyd , Hasselhoff en Rhames zeker weten het noemen waard en ''redden'' samen toch wel de film.

Was zeker een leuke avond.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Herinnner me er niet meer veel van, was hooguit af en toe grappig omdat het zoooo slecht was.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

''Josh cut off his penis because something came out of my vagina.''

Een meer amateuristische feel, maar desondanks toch een best geinig vervolg. Bloedbad van de vorige sprak me iets meer aan, maar ook deze is prima en de film is gewoon veel fun. Houdt zich nog een beetje in op het begin, maar het was het wachten uiteindelijk wel waard. Veel dames, veel piranha's en om het af te maken Rhames en Hasselhoff

avatar van selfhealing

selfhealing

Zaten een paar (onbedoelde) grappige momenten in (Baywatch referentie) waardoor het geen laagste score krijgt. Jammer dat een legende (prof van. Back to the Future) meedoet met zo'n. Sleche film

avatar van NYSe

NYSe

volgens mij was dat niet onbedoeld.

avatar van Arneaux

Arneaux

toetje1977 schreef:

Een half sterretje extra voor David Hasselhoff!

Same here. En voor 'doc'!

avatar van Zinema

Piranhapulp.

Dat een ieder met een 3D-TV de daarvoor bedoelde versie opzet, is nogal wiedes. De minder gelukkigen zullen hoogstwaarschijnlijk ook met de 2D-versie aan hun trekken komen. Want pulp mag in principe zelfs op VHS of laserdisk voorbij komen. Zolang het maar vermakelijk is. En dat is het in dit geval zeer zeker. Het vervolg op het succes uit 2010 mag er namelijk ook zijn, al ligt het onzingehalte ditmaal nog een treetje hoger. De hersenen kunnen het best uitgeschakeld worden.

Verantwoordelijke voor deze geinige gekkigheid is regisseur Gulager, de man achter de horrorserie Feast 1 t/m 3. Een reeks die aardig begon om beter te eindigen in overtreffende trap. Kortom, een vervolg kan men gerust aan de man overlaten. Het zou in elk geval prima passen in de schamele lijn der verwachtingen. Het beste is namelijk niets te verwachten. Ook niet bij dit deel. Een ieder die dat wel doet zal bedrogen uitkomen, de rest wacht een vermakelijke piranha-flick.

Het is vooral de humor die hoogtij viert in deze sequel, waarbij de prehistorische piranha's zich een weg banen naar een zwemparadijs. Veel dommer kan het niet worden zou je denken, maar de bijrollende David Hasselhoff, Ving Rhames en Christopher Lloyd schmieren er dusdanig lekker op los dat het niveau bewust naar beneden beweegt. Geheel terecht natuurlijk, want films als dit dienen allesbehalve serieus te worden genomen. Met zoutkorrels brengt men dit het beste op smaak.

Goed.

Met dank aan Paradiso voor het recensie-exemplaar.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wel grappig is, dat de titel een toespeling is op dikke prammen, terwijl de top billed vrouwelijke castleden kleine pannenkoekjes hebben (film niet gezien overigens, hoef ik ook niet)

avatar van jerry r

jerry r

bar slechte film .

deel 1 was best te doen maar dit is drie keer niks

avatar van clockwork72

clockwork72

Dit is wel een iets betere poster dan die vorige.. Film blijft slecht.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ze hadden deze film beter Piranha 3 Times Nothing kunnen noemen. Wat een bagger. Met alleen wat tieten en goedkope grappen ben je er nog niet. In deze film zitten een paar echt ergerlijke scenes, iets wat ik bij het eerste deel niet had. De eindscene is tenenkrommend, zo slecht, zo weinig spannig en al helemaal geen geloofwaardigheid. Niet alleen maar huilend zitten kijken deze film en Christopher Lloyd speelt weer leuk, daarom 1,5*.

avatar van Spetie

Als je hiervoor met geen verwachtingen gaat zitten, wetende dat het een horrorkomedie gaat worden, die zichzelf niet serieus neemt, dan kan het bijna alleen maar meevallen zou je zeggen. Niet dus, want Piranha 3DD is nog minder dan zijn voorganger, doet heel veel fout en maakt de naam van de titel in ieder geval absoluut niet waar.

Men neemt een stel oversekste tieners, een hoop hersenloze, vervelende personages, plus een aantal bekende namen, die om geld verlegen zitten. Dit gooit men in een blender, waarbij men ervoor zorgt dat de gore pijnlijk tegenvalt en de humor gewoonweg tenenkrommend is en Piranha 3DD is geboren. Er zitten een aantal scenes in, die zo slecht zijn, dat het gewoonweg verbazingwekkend is dat deze pulp de bioscoop heeft gehaald. Dat er tijdensde seks een piranha tevoorschijn komt, die zich over de jongeheer van de man ontfermt,met alle gevolgen van dien is misschien wel de belachelijkste scene, die ik ooit zag. Pijnlijk onleuk, net zoals het grootste gedeelte van de film.

Het enige leuke aan Piranha 3DD zijn de rolletjes van Ving Rhames en Christopher Lloyd. Een paar leuke verwijzingen naar vroegere films van de heren en de oneliners van beide heren zijn ook niet onaardig. David Hasselhoff vond ik dan weer minder leuk, al toont hij wel lef, door zichzelf zo te kijk te zetten. Het zegt trouwens ook genoeg dat de film na zo’n 65 minuten al afgelopen is en men de boel nog moet rekken door tien minuten aan niet leuke bloopers te laten zien. Ik had zelf het idee dat de inspiratie al vanaf de eerste minuut verdwenen was. What’s next? Lopende piranha’s?

avatar van cookedbrains

cookedbrains

Niet slecht maar ook niet super vanwege te weinig gore in vergelijking met deel 1, en ze beloofde juist meer gore...

avatar van Skuller

Skuller

zelden zo'n slechte film gezien , met pijn en moeite af gekeken

avatar van mixmaster

mixmaster

snel in elkaar gezette rommel met flauwe humor en niet leuke grappen.

deel 1 ging nog wel, maar dit gedrocht is de kliko nog niet waard.

1 ster voor de lekkere wijven.

avatar van Turbodevil

Turbodevil

2 sterren voor de DD's, en een half voor "The Hoff".

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik ben eigenlijk erg verbaasd dat dit vervolg zo laag scoort! Hier smullen horrorfans van foute films toch van??

Ik vond hem nog leuker, grappiger en absurder dan de eerste film. Uiteraard nog meer bloot - maar de vaart zat er echt goed in. Het is ook behoorlijk moeilijk om origineel uit de hoek te komen wat moordende vissen betreft - wel deze film slaagt er in. Van de vrij scène met de beet aan de penis tot het koppel in het busje met de handboeien....dit is puur vermaak. Ook begrijp ik niet dat velen dit een dieptepunt vinden voor David Hasselhoff, wat is er mis aan wat zelfspot? Heerlijke rol en heerlijke scènes met dat deuntje van Baywatch erbij.

Leuke film om met vrienden te kijken samen met een biertje! Een leuke vrijdavond film!